Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @crazycells Amerikaya gidenler Almanyaya gidenlerden daha akıllı ben öyle anladım.

  • ⭐⭐

    Size güveniyoruz


  • @crazycells rica ederim ben de ilk basta eski sistem gibi saniyordum ama bu degisiklik isabetli olmus. biz de haftaya cumartesi oyumuzu kullaniyor olacagiz, umarim hepimiz icin en iyisi olur.


  • Dun Guney Jersey'de kurulan sandiklarda kullandim oyumu. Linden NJ tarafindan ulasmak yaklasik 1 saat 15 dakika surdu, Manhattan'in kesmekesini park cilesini dusununce cok cok daha mantikli Guney Jersey'e gitmek.

    Dun asiri yagmurluydu buralar ona ragmen guzel bir katilim gordum saat 11 civari. Epey insan olmasina ragmen sira beklemiyorsun pek sanirim 6 tane sandik vardi. Islemler cok hizli yapiliyor. TC kimlik kartini verdim pasaport da yanimda olmasina ragmen TC kimlik karti yetti. Isminizi secmen kagidina elle dolduruyor sandik gorevlileri ve yanina imza atiyorsunuz, zarfi pusulalari veriyorlar kabine gidiyorsunuz ve oyunuzu veriyorsunuz.

    Ben Goztepe formam ile gittim, sandikta gorevli iki arkadas Altayliymis zaten bir bes dakikasi futbol muhabbeti ile gecti, Guzel Izmir'in guzel insanlari her yerde hos sohbet.

    Pusulalar cok buyuk, katlaya katlaya bir hal oluyorsun.

    Oyumuzu kullandik, memleketlilerim ile guzel sohbet ettik. Sonra dedim donus yolunda Philadelphia'dan geceyim daha once hic ugramamistim. Guzel sehir, bazi bolgeleri baya baya ghetto, ama Rocky merdivenleri tarafi cok hos. Hemen yaninda nehir kenarinda guzel bir park var orda kopegi gezdirdik ama cok yagmurluydu Princeton uzerinden eve gectik. Arada Pat's da cheese steak yedik, bok gibiydi sirf abartma, ben NJ'de daha guzelini yiyorum valla.

    Umarim Her Sey Cok Guzel Olur, vatanimiza hayirli olsun.


  • Merhabalar,
    Bizim yurtdışı seçmen kaydımız bulunmuyor, adres beyanı vermek için de geç kaldık sanırım..okuduğum kadarı ile son tarih 12 nisan idi..Yutdışı seçmen kaydımız çıkmıyor doğal olarak, ama yurtiçi seçmen kaydını sorguladığımda da bir kayıt göremiyorum, sanırım yurtdışı IP den sorgulama yaptığım için.. Bu saatten sonra yapabilceğimiz birşey yok değil mi?


  • @Liv11 maalesef gec kalinmis durumda.
    ip ile alakali oldugunu sanmiyorum, benzer durum (adres beyanimi cok onceden vermeme ragmen) bende de olmustu tekrardan gidip beyan verdim itiraz suresi devam ederken.
    yapacak bir sey yok gecmis olsun.


  • @btek14 Cevabınız için teşekkürler.. çok üzüldüm ama yapacak birşey yok.


  • @Liv11 rica ederim. anlayabiliyorum uzuntunuzu. saglik olsun.


  • @crazycells, içinde söyledi: Yurtdışında yaşayan Türkler Türkiye'deki seçimlerde nasıl oy kullanabilir?

    sayin @waterman , ABD, Ingiltere, Almanya ve Hollanda'daki onceki secim sonuclarina bakarsaniz, ABD'deki gocmenlerin farkli bir profilde oldugunu gorebilirsiniz...

    alt metni

    Bunun bu sene ne kadar değişeceğini merak ediyorum doğrusu. Toplamda muhalefette artış olacaktır büyük ihtimalle ama son dönemde ABD'ye gelen kaçak kitle ABD sonuçlarını tersi yönde de etkileyebilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Liv11, içinde söyledi: Yurtdışında yaşayan Türkler Türkiye'deki seçimlerde nasıl oy kullanabilir?

    Merhabalar,
    Bizim yurtdışı seçmen kaydımız bulunmuyor, adres beyanı vermek için de geç kaldık sanırım..okuduğum kadarı ile son tarih 12 nisan idi..Yutdışı seçmen kaydımız çıkmıyor doğal olarak, ama yurtiçi seçmen kaydını sorguladığımda da bir kayıt göremiyorum, sanırım yurtdışı IP den sorgulama yaptığım için.. Bu saatten sonra yapabilceğimiz birşey yok değil mi?

    Yasadiginiz eyalete hizmet veren konsolosluktan adres bildirimi yapin:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/471/t-c-konsolosluğunda-adres-beyanı-yapmak/

    Maalesef artik bu secimlerde oy kullanamazsiniz, ama en azindan bir sonrakine hazir olursunuz.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Türkiye için hayırlı olsun. Dün oyumu Sabiha Gökçen Hava limanında kullandım.


  • Genel bir bilgi notu ekleyeyim : mesela siz New Yorta yasiyorsunuz ama is seyahati icin Los Angeles ta bulunuyorsunuz. Ikametgahiniz NY ta olsa bile LA konsoloslugunda oy verebilirsiniz.


  • LA de kullanan oldu mu saat kacta kapaniyor acaba? yogunmudur hafta ici de?


  • @Betfair39 7 mayis son gun. sabah 9 aksam 9 arasi kullanabilirsiniz. Yogunluk degisken acikcasi. Cumartesi cok sira varken Pazar bosmus. Pazartesi sira varken Sali sakin gecmis. Biz Carsamda 12:30 da girdik, 15:00te ciktik. Hazirlikli olun 🙂


  • ⚠⚠⚠

    YSK 2023 seçimleri için geçici sonuçları açıkladı.

    Buna göre 13.Cumhurbaşkanlığı seçimi 2.tura kaldı alınan oy oranları ve bazı bilgiler

    -Seçime katılım oranı %88.92
    -Yurt dışı katılım oranı %52.99
    -Yurt içinde açılan sandık oranı %100
    -Yurtdışından gelen 35.874 oy veri girişi henüz yapılmadı

    Recep Tayyip Erdoğan %49.51
    Kemal Kılıçdaroğlu %44.88
    Sinan Ogan %5.47
    Muharrem İnce %0.44

    2.tur 28 Mayıs 2023 pazar günü yapılacak

    20 Mayıs: Gümrük kapılarında ve yurt dışında oy verme işlemi başlayacak

    24 Mayıs: Yurt dışında oy verme işlemi sona erecek.

    ÖNEMLİ UYARI VE DÜZELTME
    Yapılan açıklamalara göre yurtdışındaki bazı ülkelerde ysk kararı gereği oy verme tarihlerinde yeni düzenlemeler yapıldı.Bazı ülkelerde 4 gün bazı ülkelerde 2 gün oy verme tarihleri belirlendi.Hangi ülkede yaşıyorsanız konsolosluğun Web sayfası ve sosyal medya hesaplarındaki paylaşımları takip edin lütfen açıklama göremediyseniz telefonla ya da e-mail ile bilgi isteyiniz.
    Buna göre Amerika için sadece 20-21 Mayıs tarihinde oy kullanılabilecek

    Screenshot_20230516-162342_Twitter.jpg

    Kaynaklar⬇


  • Amerika'da oy verme islemi sadece 20 ve 21 Mayis Tarihlerinde 08.00 - 22.00 arasinda yapilacagi aciklandi.
    Bilgilerinize.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @btek14, içinde söyledi: Yurtdışında yaşayan Türkler Türkiye'deki seçimlerde nasıl oy kullanabilir?

    Amerika'da oy verme islemi sadece 20 ve 21 Mayis Tarihlerinde 08.00 - 22.00 arasinda yapilacagi aciklandi.
    Bilgilerinize.

    sayin @btek14 , bu dediginiz sadece NY Baskonsolosluguna bagli Long Island ve South Jersey sandiklarina ait bilgi sanirim? Diger konsolosluklarda 20-24 Mayis arasi olmasi lazim: https://www.ysk.gov.tr/doc/dosyalar/docs/14Mayis2023/2023_CB_MV_yurt_disi_secmeni_oy_kullanma _yerleri.pdf

    Buna guncelleme geldi mi? YSK ilk aciklandigi sekilde uygulanacagini belirtmisti sabah.


  • @crazycells link koymadan yazmisim, ucu acik bir durum olmus. Washington DC Turk elciligi biraz once paylasti, ona istinaden yazdim.
    paylasimi asagiya ekliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @btek14, içinde söyledi: Yurtdışında yaşayan Türkler Türkiye'deki seçimlerde nasıl oy kullanabilir?

    @crazycells link koymadan yazmisim, ucu acik bir durum olmus. Washington DC Turk elciligi biraz once paylasti, ona istinaden yazdim.
    paylasimi asagiya ekliyorum.

    bilgilendirme icin tesekkurler. TC Vasington Buyukelciliginden skandal bir karar diyebiliriz 🙂 YSK talimatlarini degistirerek Amerika'daki oy kullanma oranlarini ciddi sekilde dusurecek bir degisiklik yapmislar. Bunu neden yaptiklarini da aciklamamislar.

    YSK'nin secim takvim talimatlarina gore ABD'deki Buyukelcilik ve Baskonsolosluklarda 20 - 24 Mayis tarihleri arasinda 08:00-23:00 tarihleri arasinda ikinci tur oylamalarinin gerceklesecegi soyleniyor. Buyukelcilik ABD'de bu tarihleri 5 gunden 2 gune indirmis, saat araligini da daraltmis.

    ikinci tur secim gorseli.jpg


  • @crazycells rica ederim. yillardir gordugumuz skandallara yenisi eklendi maalesef.

    sirf bu sebeple oy kullanmaya gidemeyecek bir dolu insan var. ulkemiz icin hayirlisi olsun demekten baska bir sey gelmiyor elden.


Benzer Başlıklar

  • 20
  • 9
  • 40
  • 49
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

75
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum