DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Merhaba DV-260 formunu doldurmaya başladım
sekmede takıldım sizlere sorularım şunlar:
1- Ben Üniversite okumaktayım Seçeneklerde Highschool Diploma ve University No Degree seçenekleri var hangisini seçmem daha uygun olur?
2- Mezun olduğum lisenin ismi değişmiş mevcut ismini mi yoksa mezun olduğumdaki ismini mi belirtmeliyim? -
3 "Course of Study" ve "Degree, Diploma or Certificate Recived" kısımlarını nasıl doldurmalıyım
-
@sensey, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhabalar, suan işsizim freelancer projeler yapıyorum ne yazmam gerekiyor.
self-employedya da direktfreelancerolarak yazabilirsiniz. -
@basar, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba DV-260 formunu doldurmaya başladım sekmede takıldım sizlere sorularım şunlar:
1- Ben Üniversite okumaktayım Seçeneklerde Highschool Diploma ve University No Degree seçenekleri var hangisini seçmem daha uygun olur?
2- Mezun olduğum lisenin ismi değişmiş mevcut ismini mi yoksa mezun olduğumdaki ismini mi belirtmeliyim?-
Ikisi de uygundur. University no degree olarak seciyorsaniz, universitenin de bilgilerini yazin ve bitis tarihini dunun tarihi olarak gosterip, diploma kismina "not yet" yazin.
-
Eski halini yazin.
-
-
3 "Course of Study" ve "Degree, Diploma or Certificate Recived" kısımlarını nasıl doldurmalıyım
imzamdaki linkteki DS-260 paketini indirmenizi tavsiye ederim.
-
Cevap: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Ben 17 mayısta doldursam (bazı sebeplerden dolayı)
Çok geç kalmış olurmuyum. Sıra numaram 16k -
Merhabalar öncelikle birkaç sorum olucak yardımcı olabilcek var mı acaba
Daha önce çalıştığım iş bilgilerini girerken bazi yerler kapanmış yada bilgileri hatırlamıyorum sistem Boş bırakmamaya da izin vermiyor bu durumda ne yapmayalım
Ve okul bilgisinde lise mezunuyum ve önlisans bitmedi daha son senemdeydim o kısmı nasıl doldurmayalim yardımcı Olabilcek arkdas varmi acaba -
Merhaba, foruma ilk mesajımı attığım gün ilk iş formu dolduracağım demiştim ama bugüne nasipmiş. Nacizhane DS-260 formunu doldururken sol taraftaki menulerden adım adım geçerken her geçtiğim adımda "SAVE" tuşuna bastım. Dolayısıyla olası yaşanacak problemleri elemiş oldum. ancak 2 kere başıma şu geldi. Örneğin; İş deneyimlerimi yazarken bir süre sonra küçük bir pop-up pencere açılıp, yanlış hatırlamıyorsam 5 dk.'dır işlem yapmıyorsun sayfayı yenile gibi bir şey çıktı ve mecburen basmak zorunda kaldım ve girdiğim bazı bilgilerin silinerek aynı adıma geldiğimi gördüm. Dolayısıyla önerim Örneğin; 1. İş deneyimizi yazdınız, 2.sini eklemeden sayfayı kaydetmeniz olacaktır. Bu arada Microsoft Edge kullanıyorum, Chrome da varmıydı hatırlamıyorum yada forumun bir özelliğidir. yukarıda silindi dediğim bilgiler otomatik doldurma gibi karşıma çıktı. Ancak iş detayında belirttiğim durumlar geri gelmedi. Özetle yine uzattım sabırla okuyanlardan özür diler, her bir adımda "SAVE" yapmaktan çekinmeyin.
-
@mrt-gkce Kapanan iş yerleri için "Google" baktım, varsa bir web sitesi ona göre karşıma çıkan adres ve bilgileri yazdım. En azından E-devlet üzerinden uzun dönemli hizmet dökümü alıp başlangıç - işten çıkış tarihleri gibi bilgileri girebilirsin diye düşünüyorum.
Okul bilgisinde ise son mezun olduğun okul olan "LİSE DİPLOMA" seçebilirsiniz. iyi geceler.
-
@Redbeard merhabalar cevabınız için teşekkür ederim işe giriş çıkış bilgisi mevcut ama ades vs bulamıyorum 2008 yılında çalıştığım yer mesela hiç bi bilgi yok giriş çıkış harici başka bu sorunla karşılaşan olmuşsa yazar umarım
-
@mrt-gkce kimse o adresi sorgulamayacak o iş deneyimini yazmanıza gerek yok
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba DV-260 formunu doldurmaya başladım sekmede takıldım sizlere sorularım şunlar:
2- Mezun olduğum lisenin ismi değişmiş mevcut ismini mi yoksa mezun olduğumdaki ismini mi belirtmeliyim?-
Ikisi de uygundur. University no degree olarak seciyorsaniz, universitenin de bilgilerini yazin ve bitis tarihini dunun tarihi olarak gosterip, diploma kismina "not yet" yazin.
-
Eski halini yazin.
@mrt-gkce burayı oku lütfen. Daha kapsamlı bir cevap gelmiş. Ben yeniyim dolayısıyla @crazycells yanıtı bana daha mantıklı geldi.
-
-
@thetolga Merhaba Tolga bey, ben yeniyim ama foruma girdiğimden beri hemen hemen herkesin tek söylediği şey "hemen formu doldurun" hem forumda hemde real hayatta green card alan kişilerin söylediği bu. Dolayısıyla özel sebeplerinizi bilmemekle beraber ne kadar hızlı doldurursanız o kadar iyi olacağını düşünüyorum. Yine de siz bilirsiniz. İyi geceler..
-
@arnblt Dosya numaram 6 binlerde ve dosya numaramı kontrol ettiğimde ERROR veriyor. Bununla ilgili zaten ilgili mercilere mesaj attım. Heralde beklemekten daha fazla yapacak bir şey yok.
-
sanırım ben bir hata yaptım ve 2 senelik pasaportun bana yeteceğini düşünerek 2 yıllık pasaport basvurusu yaptım. Bunu yükseltmeli miyim yoksa amerikaya gidene kadar yeterli oraya gidince konsolosluktan mı yapmamı tavsiye edersiniz?
-

merhaba burada askerlik yada POMEM eğitimini dahil edip evet mi demek lazım sadece askerde ve polis eğitiminde silah ile ateş etme eğitimi verildi. -
İyi geceler. Online olan yada daha sonradan gören birisi yanıt verirse şimdiden teşekkür ederim.
1-) 2024 programı 01.10.2023 tarihi itibariyle başlıyor dolayısıyla şimdiden belgeleri hazırlamak gerekiyor mu? 01 Ekim'den sonra duruma göre mi hareket etmek gerekir? Yada 01 Ekim itibariyle CN'a gidişatına göre mi hareket etmek mantıklı.
2-) Allah korusun ama 2022 ve 2023 de yaşanan sıkıntılar yeni mali yılda (Ekim 2023) da devam ederse ve "Dosya Taşıma Yolu" ve/veya "AOS" yöntemi için tüm evrakların "Yeminli Tercüme Bürosundan" tercüme mi ettirmemiz gerekiyor?
3-) Başvurumu şuan mevcut pasaportum ile yaptım. Pasaport Eylül 2024'de bitiyor. Yanlış hatırlamıyorsam bitiş tarihinden 8 önce geçerli bir pasaport gerekiyor. 2023'ün sonlarına doğru ve/veya 2024 başında mülakat tarihi gelmeden (inşallah mülakata davet gelir) değiştirsem problem olur mu? Özetle - Mülakata yeni pasaport ile gitmekte problem var mı?
4-) bazen soru sormaya korkuyorum. "Acaba saçma mı olur? Acaba önceden birisi sormuş ve kaçırmış olabilir miyim diye hem korkuyorum, hem de tekrar tekrar cevap verecek insanların vaktini çalacağım için üzülüyorum.Tekrar yanıt için şimdiden teşekkür ederim.
-
@misha90 enin de sonun da yenileceksiniz. size önerim almak isterseniz eğer 10 yıllık alın kafanız rahat olsun. Yine de siz bilirsiniz..
-
@sensey benim önerim "NO" diyip geçmeniz, yine de siz bilirsiniz. Tecrübeli arkadaşlar bu cevabın üzerine gerekirse ekleme yaparlar ama "Risk" oluşturma ihtimaliniz nedeni ile "Yes" demek sıkıntı olabilir.
-
@gucarslan Hocam bu durumda mail gelene kadar artık hiçbir şey yapmıyorum doğru mudur ? Yavaş yavaş okuyarak anlamaya çalışıyorum kusura bakmayın ben hala çok şaşkınım. Bu gerekli evrakları ne zaman sisteme taratarak atmam gerekiyor?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
26
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum