6 Kasim 2018 ABD ara secimleri
-
@voom tam emin olmamakla birlikte, vatandaşlık istemeyen kurumlar da işe alım yapıyor.
-
@voom ordu ve eyaletlere göre polis teşkilatında çalışılabiliyor
-
@likable 6 Kasim 2018 ABD ara secimleri içinde söyledi:
Sayın @crazycells aşağıdaki verilere göre trumb her istediğini geçiremez Meclis’ten doğru mu? İyi bişey mi bu?
Demokrat Parti 219
Cumhuriyetçi Parti 193Evet, dogrudur. Orta yolu bulmasi gerekecek. Ya da sen benim sirtimi kasi, ben senin sirtini kasiyayim tarzi bir yol da izleyebilir (kendi istedigi bir madde karsiliginda, Demokratlarin da cok hassas oldugu konularda bir madde ekleyebilir vs.), Trump boyle bir kulturden geliyor kanimca :)
-
@voom 6 Kasim 2018 ABD ara secimleri içinde söyledi:
@darkred house veya senato hangisi daha önemli kararlar için ?
yasalarin iki kisimdan da gecmesi gerekiyor, ikisi de onemli ama farklari da var, misal sadece Senato yuksek mahkeme uyeligi, yurtdisi anlasmalarini bozma, buyulelci atama gibi konularda onay veriyor; buna karsin Meclis de butce tasarilarini hazirlayan, hukumet gorevlilerini mahkemeye verebilen kisim...
-
@caglaror 6 Kasim 2018 ABD ara secimleri içinde söyledi:
@damladav Hatta yanlışlıkla bu tür seçimlerde oy kullanmanız (hani bir şekilde kullanabilirseniz bile) hiç iyi olmuyor, ciddi yaptırımlar var diye forumda bir yerde okumuştum. @crazycells sen mi yazmıştın? Kaynak gösteremedim şimdi :)
Evet, vatandas olmadan vatandas oldugunu iddia etmek Green Card'in kaybina bile yol acabilir. Buna bir gocmenlik hakimi karar verecek tabii... herhalde su konuda yazmisizdir diye dusunuyorum bununla ilgili:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/354/vatandaslik-basvurusu-hangi-durumlarda-reddedilir -
Diger konuya da yazmistim, buraya da aktarayim...
Dunku secim sonuclarina istinaden (hala resmi olarak bitmemis olsa da) iki partinin kongreyi bolusmesi iyi oldu. Trump, istedigi yasalari gecirmek isterse iki tarafin da destegini almali. Ozellikle gecmis donemlerde gecirmek istedigi yasalara bakinca Demokratlarin Trump'la hicbir sekilde anlasamayacagini dusunuyorum ve umuyorum. Gerci Trump'in gocmenlik yasasi kendi partisi Cumhuriyetciler tarafindan bile %100 kabul gormemisti, o kadar asiriydi yani...
Ancak al gulum-ver gulum hesabi bir anlasmayla ortayolu bularak bir adim atilabilir ama Trump'a guvenilmemesi gerektigini ogrenmislerdir diye dusunuyorum (ozellikle de yuksek mahkeme hakimi fiyaskosundan sonra). Bu da Green Card Cekilisinin de bulundugu gocmenlik yasalarinin bir sure kolay kolay degismeyecegi anlamina geliyor. Ama Demokratlar ve Cumhuriyetciler bir sekilde orta yol bulup bir gocmenlik yasayi gecirirlerse, cok buyuk ihtimal cekilis bunun bir parcasi olmayacak. Cunku iki taraf da Green Card cekilisinin cok da vazgecilmez oldugunu dusunmuyor. -
@crazycells Rahatlayabilirmiyiz greencard hakkında zaten bence hiçbir türlü yasaklanmaz ancak şartları değişebilir
-
Biraz Takip ettiğim kadarıyla sonuç temsilciler meclisi için bir başarı olarak gözüksede, Trump bu kadar sivri bir üslupdayken demokratlar içinde çokda başarı olarak görülmüyor gibi bir izlenime kapıldım... özellikle bu seçimle demokratlar arasındada özellikle başkanlar kanadında bir bölünme olduğunu düşünenen bir kaç yazı okudum... sayın @crazycells in de belirttiği gibi al gülüm-ver gülüm hesapları, bence bölünmeye başlamış demokratlar için içlerindeki belli grubu kapsayacak şekildeki senaryolarda olası hale gelebilir diye düşünüyorum... özetle bütün bir bloğu ikna etmek yerine belli sayıdaki kişilerle Cumhuriyetçiler yine üstünlük kurabilir ama sonuçta her halükarda son iki seneden daha iyi bir tablo gibi geldi bana..
-
bana dokunmayan yılan bin yaşasın :)
-
@m-sefin hangi eyaletler green card ile polis olmaya müsade ediyor?
-
@voom 6 Kasim 2018 ABD ara secimleri içinde söyledi:
@crazycells Rahatlayabilirmiyiz greencard hakkında zaten bence hiçbir türlü yasaklanmaz ancak şartları değişebilir
evet, sayin @Mendebur 'un da dedigi gibi durum son 2 yildan daha iyi, onumuzdeki iki yil kolay kolay yasa gecmeyecek bu sonuclara gore. Sadece iki tarafin da uzerine anlasacagi konularda bir seyler yapabilirler.
-
@lordbolton başka bir konuda @wargrider bu şekilde bir açıklama yapmış.
Aşağıdaki konu başlığından inceleyebilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1406/abd-de-polislik/12@wargrider ABD de Polislik içinde söyledi:
Anchorage AK, New Orleans LA, Los Angeles CA, Hawaii Metropolitan HI, Colorado Springs CO. Buralarda green card sahibi olarak polis olma hakkınız var. Genel şartlara gelirsek, Lise Mezunu olmak, test sınavında yeterli puan almak,fizik kabiliyet testi koşu şınav falan, uyuşturucu kullanmamış olmak (esrar 3 yıl, eroin kokain vs 10 içinde kullanmamış olmak) bazı suçları hiç işlememiş olmak.son olarak yalan makinasına bağlı şekilde mülakat. (Esrar için Uyuşturucu süreleri değişken.)
-
@darkred teşekkürler, kendi açtığım başlığa girmeyi unutmuşum 🙄
-
6 Kasim 2018 ABD ara secim sonuclari su sekilde sonuclanmistir:
House of Representatives (Temsilciler Meclisi):

Senato:

Eyalet valileri:

Haritalarin kaynagi cnn.com.
Zaten secim sonucu netlesmeden yorumlari konuya aktarmistim, secim sonucundan gorebildigim kadariyla su an ABD politik olarak, sehirler ve banliyoler olarak ayrilmis durumda. Sehirlerde yasayan kisiler Demokratlara daha cok oy verirken, banliyolerde yasayanlar Cumhuriyetcileri daha cok tercih etmisler.
-
Trump istedigi halde Cumhuriyetciler kendi aralarinda toplanip bir sonraki baskanlik seciminde seni aday gostermek istemiyoruz diyebilirler mi? Eger yeniden aday gosterilse dahi mevcut sartlarda 2020 secimlerini kazanmasi pek mumkun gozukmuyor. Tabi demokratlarin gosterecegi aday da onemli.
-
@edelweiss 6 Kasim 2018 ABD ara secimleri içinde söyledi:
Trump istedigi halde Cumhuriyetciler kendi aralarinda toplanip bir sonraki baskanlik seciminde seni aday gostermek istemiyoruz diyebilirler mi? Eger yeniden aday gosterilse dahi mevcut sartlarda 2020 secimlerini kazanmasi pek mumkun gozukmuyor. Tabi demokratlarin gosterecegi aday da onemli.
Teorik olarak diyebilirler ama oldukca zor, pratikte yapmasi daha da zor. ABD'deki partilerin, Turkiye'dekilerin aksine bir lideri yok. Dolayisiyla insanlar karar vermek icin birilerinin agzina bakmiyor, herkes fikrini dile getiriyor, cogunluk kimden yanaysa o grup parti icinde guc kazaniyor.
Su an Cumhuriyetciler, Trump'i aday olarak istemiyoruz derlerse bu "biz 4 yil ulkeyi iyi yonetemedik" anlamina gelir. Boyle bir izlenim, secimde cok buyuk ihtimal Demokratlarin kazanacagini garantiler. Cumhuriyetciler Trump'i severek ve bilerek sectiler, adam sonradan da cok degismedi :) hala ayni Trump. Secilmemesi icin buyuk bir krizin yasanmasi lazim ki, hickimse itiraz etmesin... Ama eminim Trump'in tekrar baskan olmasini isteyen de cok fazla Cumhuriyetci vardir, Yuksek Mahkemeye atadigi yobaz hakimleri baska bir baskan kolay kolay atayamazdi, Trump haric siyasetteki herkes liderlerde ve atamalarda once liyakat sonra da ideoloji ariyordu, Trump ise sadece kendi ideolojisine yakin atamalar yapiyor, liyakata cok onem vermiyor...
-
@crazycells 6 Kasim 2018 ABD ara secimleri içinde söyledi:
Teorik olarak diyebilirler ama oldukca zor, pratikte yapmasi daha da zor. ABD'deki partilerin, Turkiye'dekilerin aksine bir lideri yok. Dolayisiyla insanlar karar vermek icin birilerinin agzina bakmiyor, herkes fikrini dile getiriyor, cogunluk kimden yanaysa o grup parti icinde guc kazaniyor.
Su an Cumhuriyetciler, Trump'i aday olarak istemiyoruz derlerse bu "biz 4 yil ulkeyi iyi yonetemedik" anlamina gelir. Boyle bir izlenim, secimde cok buyuk ihtimal Demokratlarin kazanacagini garantiler. Cumhuriyetciler Trump'i severek ve bilerek sectiler, adam sonradan da cok degismedi :) hala ayni Trump. Secilmemesi icin buyuk bir krizin yasanmasi lazim ki, hickimse itiraz etmesin... Ama eminim Trump'in tekrar baskan olmasini isteyen de cok fazla Cumhuriyetci vardir, Yuksek Mahkemeye atadigi yobaz hakimleri baska bir baskan kolay kolay atayamazdi, Trump haric siyasetteki herkes liderlerde ve atamalarda once liyakat sonra da ideoloji ariyordu, Trump ise sadece kendi ideolojisine yakin atamalar yapiyor, liyakata cok onem vermiyor...
"liyakate çok önem vermiyor" bu cümle bir yerden tanıdık geliyor:)))
-
@paw-of-eagle 6 Kasim 2018 ABD ara secimleri içinde söyledi:
@crazycells 6 Kasim 2018 ABD ara secimleri içinde söyledi:
"liyakate çok önem vermiyor" bu cümle bir yerden tanıdık geliyor:)))
dogrudur.
:) yine de durum o kadar kotu degil ABD'de, Turkiye'de bu olay baska bir boyutta :)
ABD'de Trump, 1. sinif tecrubeli ve bilgili hakimlerden sececegine, 2. sinif bir hakim secti gibi dusunun. Ama sectigi kisi Yale Universitesi Hukuk mezunu. -
@crazycells Turkiye'de de HSYK kaldirilip, HSK geldi. HSK'nin baskani da adalet bakani oldu. Yargi bagimsizligi 💪😃
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
44
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum