Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @denizci10 Kredi kartı alma olayı acaba houston özelinde bi şey mi hocam ?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @xkira7 burada bir tanıdık bankacı Türk var sağolsun o yapıyor.


  • @xkira7 bankaya para getirirseniz yapıyorlar, sanıyorum getirdiğiniz miktara göre keyiflerince, tabi başka yer için bahsettiğim


  • @Adımarabacı Doğru olabilir ben new jersey'de açtırdım, kredi kartına istersen başvurabiliriz ancak onaylanmama ihtimali çok yüksek demişti. Hani şunu yaparsan onaylanır, kredi kartı alırsın diyen olmadı.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   H haticeymen 

  • @Alper-Bayram simdi okudum yazınızı çok üzücü bi durum sabirlar diliyorum.bizde esim ve 2 cocumla gemileri yaktik.planli programli sekilde bi surece girecegiz inşallah lakin en cok korktugumuz sey malesef geride biraktiklarimizin kötü haberleri ve dönüş. anne baba kardeslerimiz onlara bisi olursa nasil tekrar adb geri döneriz?statü degistirsen hakkin ulkeden cikinca bitiyor e sponsor greencard oyle kolay birsey değil.bu sorunun icinden malesef cikamiyoruz.ama hayat sadece bunlari düşünüp bekleyecek kadarda uzun degil hele cocuklarimizin gelecegi soz konusuysa .gitmek isteyen herkezin bu ikilemi aşıp yasal, kalici yol bulanlardandan olmamizi diliyorum..


  • @haticeymen çok teşekkür ederim.


  • 10 Mayıs akşam 11 gibi Minneapolis e inip gümrükten geçip valizsiz bir şekilde (salak Pegasus yüzünden) zorbela Homeland security i atlatıp ülkeye giriş yapmayı başardım. Işini bilmez Pegasus salaklari on kere söylememe rağmen luggage imi alacağım yeri son destination um olan south Dakota rapid city de almam gerektiğini söyleyip fişi öyle kesti. Amsterdam aktarmalı Minneapolis sonrasında rapid city giriş yaptım. Minneapoliste gümrükten gecerken bana gerçekten zoru yaşattılar. Full üst perdeden konuşuyorlar, sorduklari soruya cevap vermeye kalkıyorsun lafını yarıda bölüp başka bir tane daha soru soruyor. Senin soru sormana izin vermiyor. İngilizcem olmasaydı kapıdan geri bile dondurebilirlerdi o kadar sorgudan sonra valizimin ortada olmamasından ötürü. Bir şekilde ülkeye giriş yapıp rapid city uçtuktan sonra valizimin kaybolduğunun farkına vardım ve delta airlines kontuarina gidip file olusturttum. Neyse ki iki gün içerisinde bulduklarını benim işyerimdeki patronuma iletmisler ve birazdan teslim alacağım.

    Deneyimlerim:
    An itibari ile south Dakota Keystone kasabasinda work and travel öğrencisi olarak bulunuyorum ve şu anlık buradaki tek Türk benim. Holy terror coffee adındaki yerde barista olarak iki amerikanla birlikte çalışıyorum. Insanlar burada gerçekten aşırı yardimsever ve guleryuzlu pozitif. Yorgun bir gün geçiriyor olmanıza rağmen yaptıkları sakalarla kurdukları sohbetle modunuzu yükseltmeyi başarıyorlar. En başında gülmeyi kural olarak edinmisler ve negatiflige pek yer yok. Patronum David tam bir beyaz amerikali ve karşılıksız bu kadar yardım aldığımı görünce şaşkına döndüm. Aldığım yardım ise ülkeye ilk girdiğimde valizim kaybolduğu için adam iç çamaşırı eşofman takımı tişörtten tut dis fırçası toothpaste sine varana kadar sabuna kadar her şeyi verdi. Kocası Jesus on defa aç mısın diye sordu ve yardım etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Ben amerikanlari bencil bilirdim ama buradaki beyaz amerikanlarin alakası yok. Yoldan yürüyen herkes selam veriyor seni güler yüzle karsiliyor. Beyazların yoğunlukta olduğu eyalette olsam gerek herkesin İngilizcesi aşırı temiz, en ince kelimeye kadar rahat anlaşılıyor. Doğa muhteşem, arabalar kocaman. Taharet musluğu olmadığından şu anlık ıslak mendil ile idare ediyorum ama bu adamlar yıkamiyor poposunu gerçekten. Onun haricinde İspanyolca öğrenmek zorunda hissediyorum kendimi, arada Kolombiyalı çalışanlar İspanyolca dönünce bı garip oluyorum. Ama burda ayakta tutunmak için İngilizce yeterli gibi, herhangi bir Türk eksikligi hissetmedim henüz. Zaman geçtikce tecrübelerimi aktarmaya devam edeceğim. I94 formunu doldurdum sevis check in onayı gelince ssn başvuracağım. Burada iPhone zorunluluk, Android olan Xiaomi telefonuma (Amerika'da yasaklı) aylık 25 dolar olan sınırsız internet vs içeren e simi alamıyorum. Dumenden eski bı iPhone da olsa gerçekten gerekli onu öğrendim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @kaanvercetti öncelikle hayırlı olsun sonrasında da geçmiş olsun. Önemli olan sağlıkla gelmeniz. Giden kıyafetleriniz olsun.


  • @kaanvercetti yanlis cikarimlar yazilmis ilk abd tecrubesi sebebiyle anladigim kadariyla.
    Cbp'nin sozu yarida kesmesi bir taktiktir,egitimi verilir. Coast guardda ayni taktigi uygular.

    Pegasus Les bir sirkettir, kullanmayin okyanus otesi icin. Bavul hakki vermiyorlar.

    Her beyaz amerikali ayni degildir. Kucuk eyaletlerde insanlar cok daha yardimseverdir genelde. Dert/tasa pek yok.

    Taharet muslugu olmadigi icin arka loblarini yikamadiklarini iddia etmek gulunc.

    Ispanyolca olmadan Bazi yerlerde hayatta bile kalinamiyor, bkz. Miami. Latin amerikada zaten ing. Yok gibi birsey.

    Androidle gayet guzel hayatta kaliniyor,sadece telefon markasi degisecek o Kadar.

  • ⭐⭐

    @kaanvercetti geçmiş olsun. Amerikadaki yaşantında başarılar.


  • @charon, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

    @kaanvercetti yanlis cikarimlar yazilmis ilk abd tecrubesi sebebiyle anladigim kadariyla.
    Cbp'nin sozu yarida kesmesi bir taktiktir,egitimi verilir. Coast guardda ayni taktigi uygular.

    Pegasus Les bir sirkettir, kullanmayin okyanus otesi icin. Bavul hakki vermiyorlar.

    Her beyaz amerikali ayni degildir. Kucuk eyaletlerde insanlar cok daha yardimseverdir genelde. Dert/tasa pek yok.

    Taharet muslugu olmadigi icin arka loblarini yikamadiklarini iddia etmek gulunc.

    Ispanyolca olmadan Bazi yerlerde hayatta bile kalinamiyor, bkz. Miami. Latin amerikada zaten ing. Yok gibi birsey.

    Androidle gayet guzel hayatta kaliniyor,sadece telefon markasi degisecek o Kadar.

    Genel olarak konuşmadım ki kendi bulundugum yere göre konuştum aksan örneğini bile bulunduğum yere göre verdim Washington'dan arizonadan caliden bir sürü kişi mt Rushmore u görmeye geliyor ve aşırı saygılı anlayışlılar ben trainingde olmama rağmen daha saygısızlık ile karsilasmadim. Iddia etmiyorum direkt işyerinde beraber çalıştığım Amerikana sordum ve birçok erkeğin yikamadigini ama kızların bı şekilde genel olarak çaresine baktığını öğrendim. Belki başka eyaletlerde durum farklıdır ama metronun ortasına bırakan lavuklarin olduğu nyc gibi yerde hiç sanmıyorum. Ben burada İngilizce ile hayatta kalabiliyorum ve İspanyolcanin zorunluluk olduğunu düşünmüyorum biraz sadece bana zıt bir yazı yazmaya çalışmış havası vermiş gibisin.
    Android ise yabancılar harici kullanan burda karşılaşmadım esim i her telefon desteklemiyor iPhone kullanmadığımi soyledigimde Amerikalı patronumun suratı ekşidi iPhone kullanmayan adam mı olur der gibi.
    Turlar ile alındığında zorunlu olarak ilk uçuş Pegasus ile yapılıyor yurtdışında genel olarak Lufthansa delta veriliyor. Geri ödememi de valizimi de bir şekilde almayı başardım.

    Ufak bir tavsiye: mutlaka ama mutlaka valizinize ilaç hap falan koyun. Delta counterindaki görevli bana herhangi bir Medical bir şey var mı diye sorduğunda ben de birçok hap var dedim. Içinde Medical herhangi bir şey bulunan valizlere öncelik veriyorlar, İlk onları bulup göndermeye çalışıyorlar. Valizimin üstündeki expedite - rush etiketleri dikkatimi çekti.


  • @kaanvercetti hayırlı olsun ve geçmiş olsun. WAT ile gittiğimde benim de valizimi kaybedip 5 gün sonra yollamışlardı (Delta). Beyaz Amerikalılar görünüş itibarıyla sevimliler, yardım severler ben 1-2 kişi hariç hiç kötülüklerini görmemiştim. Tennessee eyaletinde beyaz abdlilerin yoğun yaşadığı bir yerdeydim. Dakota için sessiz, sakin ve temiz bir yer derlerdi, umarım memnunsunuzdur. Ülkeye dönerken barista olarak çalıştığınıza dair imzalı bir kağıt istemeniz ilerisi için işe yarayacaktır.

    Tekrardan hayırlı olsun.


  • Merhaba Arkadaşlar,
    1,5 aylık New Jersey macerasından sonra Türkiye'ye dönüş yaptım. Bu süreçte New Jersey ehliyetimi alıp TD Banktan banka hesabımı açtırdım. Daha önce defalarca yazılmıştır ama New Jersey de ehliyet konusunda sorusu olan olursa cevaplayabilirim. Banka hesabı açarken Work and Travel dan kalma SSN olmasına rağmen onu kullanmadan tüm işlemleri hallettik. Telefon hattında seçenek fazla T-mobile'ın metro hattının fiyatı uygun ama kısa vade kalacaksanız maledef ön ödemeli almak gerekiyor. Daha önceki yazımda da yazdığım gibi New Jersey çok karışık geldi bana. Gelir düzeyi düşük olan bir bölgede kaldım. Evi ilk başta Airbnb den tuttuk sonrasın ev sahibi ile anlaşıp o şekilde devam ettik. New Jersey' nin karışık olması çalışma konusunda imkanlarda sunuyor size ama özellikle trafikte çok olacağınız bir iş yapacaksanız öncelikle ehliyeti almalısınız. Türk ehliyeti bir çok eyalette 6 ay geçerli iken malesef New Jersey'de geçmiyor ve polis çevirirse malesef mahkemeye çıkmak zorunda kalıyorsunuz. Uzun süreli gittiğimde New Jersey'e gidermiyim bilemiyorum. Florida ve Californiada da bir süre deneyim yaşayıp ondan sonra karar vermenin daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.


  • Arkadaşlar merhaba, bu konuya uzun zamandır güncelleme gelmemiş. Greencard çekilişi, seçim süreci vs. derken herkes meşgul sanırım. Bende az olan deneyimlerimi paylaşayım istedim.

    Yaklaşık 1 ay önce ABD'ye newark havalimanından giriş yaptım. Havalimanı çok kalabalıktı ve bana hiç bi soru sormadı sadece yanımda yiyecek getirip getirmediğimi merak etti memur : ) sanırım Türkler olarak bu konuda mimliyiz. Başarılı bir şekilde giriş yaptıktan sonra new jersey'de bulunan bir airbnb evinde 1 aydır kalıyorum. Bu süreçte ilk olarak Bofa'dan banka hesabı, sonrasında mvc'den ehliyet işlemlerini hallettim. NJ göçmen olmayan kişiler ve yeni gelenler için her şeyi kolaylaştırmış. Ben sadece pasaport ve türk ehliyetimi göstererek 2 gün içinde randevumu aldım ve yazılı sınava girdim. Sınava türkçe'de girebiliyorsunuz, bu konuda forumda soruları paylaşan bir arkadaşım var, aynıları çıkıyor. Sınavı geçtikten sonra ehliyet adresinize 10 gün içinde geliyor. Bu arada, adres kanıtı istiyorlar. Bunu da en kolay açtırdığınız banka hesabı ekstresini sunarak yapabilirsiniz. Genel olarak NJ göçmen olmayan ama göçmen olmaya çalışan türklerle dolu bir yer. Özellikle meksika yoluyla gelen ağrılılar burayı mesken edinmiş diyebilirim. Edindiğim bilgilere göre 50 binden fazla Ağrı ilinden insan gelmiş buraya : ) NJ'de Her adım başı bir Türke rastlamak mümkün, hatta öyle bi hale gelmiş ki artık görünce selam verip geçiyorsunuz yani şaşırmıyorsunuz. Eğer NJ eyaletine geliyorsanız kesinlikle ehliyetinizi almadan türk ehliyeti ile araç kullanmayın. Beni polis çevirdi, bizim ehliyetin 6 ay geçerli olduğunu söylediğimde adam haykıra haykıra güldü. Bunu size kim söylüyor gibisinden, sanırım çok denk geliyor. Size ehliyetsiz araç kullanmaktan işlem yapıyor ve başınız ağrıyor kesinlikle önermiyorum. Buradan ehliyet almanın şöyle bi güzelliği var, daha önce yazıldı mı bilmiyorum ancak burada ehliyetinizin geçerlilik tarihi, sizin türk ehliyetinizin üzerindeki tarih ile aynı oluyor. Başka bir eyaletten alsanız, ülkede kalacağınız süreyi gösteren i-94 formuna göre 6 aylık felan veriliyormuş. Telefon hattı olarak başta prepaid bir hat aldık ancak arkadaşlar burası Amerika ve burada her şey mümkün. Henüz 1. ayım bitmeden ben hattımı at&t üzerinden faturalı hatta çevirtip üzerine bir de faturaya ek telefon alabildim. Bunun ile ilgili belki 10 şube gezmişimdir ancak yapan yalnızca NJ ve PA'da bulunan bir şube var. Hepsi önce SSN istiyor doğal olarak ancak olmadan da yapılabiliyormuş demekki. Burada her şube her şeyi bilmiyor maalesef, siz göstereceksiniz ki deneyecekler. Şu anlık New Jersey için tecrübelerim bunlar, yakında Virginia eyaletine gideceğim arkadaşımın yanına, orayla ilgili de yaşadıkça tecrübelerimi aktarırım. İyi forumlar.


  • @kaanvercetti

    Ozellikle pandemi doneminde (tuvalet kagidi kitligi nedeniyle) Amerikalilar bu ve benzeri urunleri kesfettiler ve cok begendiler.
    Tavsiye ettigimiz herkes de bu modelden cok memnun kaldi. Montaj videosunda goreceginiz gibi takilmasi oldukca kolay.

    61c5Tv20DvL.AC_SL1500.jpg

  • ⭐⭐

    @Sharm sistem güzelmiş. Yalnız teflon sarmadılar sızdırmaz umarım. 😆


  • Herkese merhaba, uzun zamandır yazamadım foruma ama inanın zaman su gibi akıp gidiyor burada. Birkaç gün içinde tüm sayfaları okudum. Kendi hikayemin devamını anlatmadan önce önceki sayfalarda ilaç mevzusu geçmiş o konuda bir şey söylemek istiyorum. Zaman bulunca da inşallah neler yaptığımı anlatırım.

    Daha önce anlatılmış olabilir, ben bu konuda göremedim o yüzden bahsedeyim dedim. Massachusetts’te olduğum için Mass Health sağlık sigortası çıkarttım. Limited coverage olduğu için sadece acil durumlarda kullanılabiliyor ve yalnızca antibiyotikleri karşılıyormuş. Benim de bir ilaç almam gerekti ve sigorta karşılamadığı için 70$ fiyat çıktı. Mecburiyetten ödedim ve sonrasında ilk geldiğim zamanlarda bir eczacının dediği aklıma geldi. İlaç almak istediğiniz zaman indirimli almak için kullanabileceğiniz siteler var, mesela GoodRx. Buradan ilacı aratıp almak istediğiniz yeri seçiyorsunuz, CVS, Walmart vs. gibi ve bu kodu görevliye verdiğinizde bayağı bir indirim alıyorsunuz. Mesela o 70$’lık ilacı 20$’a aldım. Türkiye’de ise bu ilaç yaklaşık 10$. Kod için siteye üye bile olmuyorsunuz. Bu olayın mantığını da araştırdım ama açıkçası pek anlamadım. Bazen üzümünü yiyip bağını sormamak lazım 😃 Allah’tan ilacın kutusunu açmamıştım iade edebildim, başta almak istemediler ama telefondaki müşteri temsilcisi iade edebilirsin dedi diyince öfleyip püfleyip iade aldılar. Sonra kod ile aynı ilacı almak isteyince de daha çok sinir oldular ama 50$’lık fark da az değil sonuçta, değdi uğraşlarıma.


  • @waterman Haziran sonunda biz de giriş yapacağız.secim konusu ve sonuclari bizi etkiler mi girişte? Deneyimli arkadaşlardan ricam , cbp görevlisi ile ne tür bir sorun olabiliyor,biraz bahsederseniz sevinirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @winnie şöyle bir site var online doktor reçete yazıyor. İstersen bir araştır

  • ⭐⭐⭐⭐

    @winnie verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. İnşallah kullanmayız ama en kısa zamanda siteyi inceleyeceğim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

44
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum