Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
2.2k 202 175.9k 244

• @tufank çok teşekkür ederim ☺

• @dytmelek bizim milletimiz çok akıllı ya 3 kuruş için yaptıkları hareketler işte

• @Borahan-Güven Eğer buraya geleceksiniz banka işlerini merak etmeyin 5 günde banka kartınız 7 günde de kredi kartınız elinizde olacak şekilde ben size yardımcı olurum. Hiç uğraşmaya değmez. Hem de kredi kartınız secure değil normal olandan olacak. Houston ile ilgili elimden bir şey gelirse de yardımcı olmaya çalışırım. Tabii forumda bu konuda benden daha tecrübeli kişiler var ama elimizden ne gelirse size yardım ederi her zaman. Hakkınızda hayırlısı olsun.

• ⭐⭐⭐⭐

Bu arada tüm göçmen olmayan kişilerin Ramazan Bayramını tebrik ederim. Aileniz ve sevdiklerinizle sağlıklı mutlu nice bayramlar dilerim.

• Çok tesekkurler

• Guncellenecek

• Harkesin ramazan bayrami mubarek olsun umarim butun hayallerinize hedeflerinize ulasirsiniz

• @Borahan-Güven tabii ki haber vermeniz yeterlidir.

• @denizci10, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

@Borahan-Güven Eğer buraya geleceksiniz banka işlerini merak etmeyin 5 günde banka kartınız 7 günde de kredi kartınız elinizde olacak şekilde ben size yardımcı olurum. Hiç uğraşmaya değmez. Hem de kredi kartınız secure değil normal olandan olacak. Houston ile ilgili elimden bir şey gelirse de yardımcı olmaya çalışırım. Tabii forumda bu konuda benden daha tecrübeli kişiler var ama elimizden ne gelirse size yardım ederi her zaman. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Orçun Bey , Bank of America banka kartını hemen mi basıp veriyor yoksa sonradan posta ile mi gönderiyor? banka şubesinde içine para koyup kartı alıp çıkarım diye düşünmüştüm ben hemen verirlerse diye.

• @ilker321 buradaki BofA eve gönderdi bizim kartları sağolsunlar Rush delivery dediler 4 günde geldi diye hatırlıyorum. Ama bazı yerlerde hemen veriyorlarmış sanırım. Ne fark var inanın hiçbir fikrim yok

• Guncellenecek

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Borahan-Güven @denizci10 ile irtibata geçmek isteyen aşağıdaki linke tıklayıp abone olunup videolar beğeni basılacak

https://www.youtube.com/@amerikadaburcuvar

• @ayvalik10 çoktan bastım bile 😊

• @Borahan-Güven tabii ki de

• @Borahan-Güven hoşgeldiniz bir sorunuz olursa bize de yazabilirsiniz, isterseniz size bizim siteninde linkini göndereyim okul puanı baya yüksek

• @denizci10, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

ÜÇÜNCÜ BÖLÜMÜ BURADAN OKUYABİLİRSİNİZ

Evet serimize devam edelim o zaman. Genel olarak sorulan ehliyet konusuna geldik.

Texas’da turist vizesi ile nasıl ehliyet alınır?

Texas’da ehliyet almak için burada ikametgâhınızın olması ve en az 1 ay geçmiş olması lazım. Bunu ya kira kontratı ile ya da faturalarınız ile ispat ediyorsunuz. Hemen şunu sormayın kendinize Türk Ehliyeti orada 6 ay geçerli neden Texas Ehliyeti alalım? Burada ehliyet aynı zamanda ID yani kimlik yerine geçiyor. Mesela ben ehliyetlerimiz geldiğinden beri yanımda pasaport taşımıyorum çünkü pasaportlarımızı ve I-94 lerimizi taratıp ehliyetleri öyle verdikleri için onları görebiliyorlar. Ayrıca pasaportun kaybolması daha büyük risk olduğu için yanımda taşımamayı tercih ediyorum. Bir de ne olur ne olmaz diye pasaport ve vize fotoğrafını telefonumda taşıyorum. Neyse konumuzu dağıtmadan başlayım aşamalara.

Öncelikle Texas’da eğer Texas’daki bir liseden mezunu değilseniz burada iki adet eğitim almanız gerekiyor. İlk eğitim bildiğiniz ehliyet kurallarını anlatan bir kurs. Bu ilk eğitimi alırken 2 kategori var. Adult yani 18+ yaş için olan, diğeri de Teen yani 14-17 yaş arası olan. Kendinize uygun olan eğitimi seçtiğinize emin olun. Zaten ücretleri de farklı. İlk eğitim yaklaşık 6 saat sürüyor. 9 bölüm var ve her bölümün sonunda 1-2 tane soru soruyor cevaplayınca diğer bölüme geçiyorsunuz. Bu eğitimin sonunda 25 soruluk sınav var ve 3 defa geçemezseniz ehliyet alamıyorsunuz maalesef. Ben eğitim aldığım kurumun linkini size bırakıyorum. Hem fiyatı diğerlerine göre uygun hem de kolay bir eğitim olduğu için tavsiye ederim.

https://www.easytexasdriversed.com/

Diğer eğitim ise Impact denilen kazaların kötü senaryoların size izletildiği 3 bölümden oluşan ve sonrasında sınav olan bir eğitim. Bunun linkini de aşağı bırakıyorum.

https://impacttexasdrivers.dps.texas.gov/

Bu iki kursu tamamladıktan sonra size sertifika veriyor bunlardan çıktı alıyorsunuz. Sonrasında aşağıdaki linkten randevu alıyorsunuz ve DPS e başvuruya gidiyorsunuz. Randevu alırken sizden SSN’in son 4 hanesini isteyecek korkacak bir şey yok oraya 9999 yazıp geçebilirsiniz. Bu arada önemli bir husus kim başvuracaksa herkesin randevusu olması gerekiyor yoksa işlem yapmıyorlar. Ama aynı anda kabine gidebiliyorsunuz bunda bir sorun yok. Sadece ikinizin de randevusu var mı diye kabinde kontrol ediliyor bilginiz olsun.

https://www.dps.texas.gov/section/driver-license

DPS’e giderken yanınızda götürmeniz gereken evraklar olacak hemen onları söyleyeyim.

• Pasaport,
    • I-94,
    • Araç sigortası, (eğer eşiniz de kullanacaksa arabayı onun ismi de yazmalı)
    • Kira kontratı, (eşinizin ismi mutlaka yazsın)
    • Adınıza kayıtlı faturalar,
    • Bank Statments (son aylara ait olsun),
    • Kredi kartı ekstresi (son aylara ait olsun),
    • Tamamladığınız 2 adet eğitimin sertifikaları.

Ayrıca DPS’e gittikten sonra ilk defa geldiğinizi söylüyorsunuz ve önce evraklarınızın kontrolünü yapıyorlar. Sonrasında randevunuzu onaylıyorsunuz ve size sıra numarası geliyor. Bu esnada kapıya yakın bir yerde formlar var onlardan adult olanı alıp doldurup ve sıra giriyorsunuz. Sıranız geldiği zaman sizi çağırdıkları kabine gidip evrak kontrolü, sonrasında parmak izi ve fotoğraf çekimi yapılıyor. En sonda da göz muayenesi yapıyorlar. Çok basit bir kağıdı kaldırıyorlar ve orada okumanızı istiyorlar. En altta da yeşil ve kırmızı renkleri ayırt etmenizi istiyorlar. En sonda $33 dolar alıyorlar bu işlemler için. Sonrasında size Road Test yapmak istiyor musunuz diye soruyorlar eğer isterseniz hayır deyip Road Test yapan okullar var oraya gidip sıra beklemeden hemen yapabilirsiniz bunun için de size kağıt veriyorlar ve bu kağıtla Road Test’e gidiyorsunuz. Biz zaman kaybetmemek adına hemen bildiğimiz bir kursa giderek kişi başı $75 karşılığında Road Test yaptırdık ve kapalı zarf içinde sınav kağıtlarımızı bize verdiler. Eve gelir gelmez hemen ilk boş güne yine randevu aldık aynı sayfadan ve 2 gün sonra DPS’e giderek aynı işlemleri yine yaptırarak bu sefer ehliyet başvurumuzu tamamlamış olduk. İkinci günde bizden $11 dolar ücret aldılar. Sonrasında ehliyetlerimiz 5 gün sonra evimize gelmiş oldu.

Edit: Sevgili @charon un uyarısı üzerine ekliyorum bu kısmı. Önemli bir husus çünkü.

Ehliyetlerimiz geldiği zaman da kontrol ettik ama zaten bunu en başta biliyorduk. Turist vizesi ile ehliyet aldığınız zaman ehliyetin son geçerlilik tarihi I-94 de belirtilen son kalma tarihiyle aynı oluyor. Yani burada ne kadar yasalsanız o zamana kadar size ehliyet veriyorlar. Statü değişikliği yaparsanız gidip yeniden ehliyete başvurmanız gerekiyor. Mesela bir tanıdığım 4 defa ehliyet değiştirmiş. Bizim için normal şeyler bunlar. Bilginiz olsun.

@denizci10 bey selamlar DPS de randevu onaylama kismi nasil oluyor , evraklarimi hazirladim ve randevumu aldim. Fakat bu randevuyu onaylama kismini anlayamadim.

• B Byz bu başlıktan bahsetti
  • ⭐⭐⭐⭐

@Byz randevuya katılınca onaylıyorsunuz ve size sıra numarası verilmiş oluyor. O sıra numarasını görevliye gösterip işlem sırasına alıyorlar sizi.

@Byz randevuya katılınca onaylıyorsunuz ve size sıra numarası verilmiş oluyor. O sıra numarasını görevliye gösterip işlem sırasına alıyorlar sizi.

gelen mesaji daki linki check-in yapiyoruz, Tamamdir , simdi anladim o kismi. cok tesekkur ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@Byz rica ederim. Hayırlısı olsun.

• Herkese selam, kusura bakmayın baya uzun bir süre kayboldum forumdan. Bir ara baya bunalıma filan girdim, şöyle iyice rahatlayınca uzun uzun anlatacağım.
    Ama genel olarak toparladım, iyi gidiyor. bugün itibariyle süremi 6 ay daha uzattım. Yani Aralık'a kadar USC bünyesinde çalışmaya devam edeceğim. Bu arada farklı okullarda post-doc vs kovalıyorum. araştırmalarım için burs kovalıyorum. Şimdilik böyle. Sevgiler herkese.

Benzer Başlıklar

• ABD'de Borç ve Yönetimi

4
    4 Oy
    4 İleti
    438 Bakış
    MySeaM
    ABD'de 2024 yilinda ortalama household (3 kisilik aile) para birikimi $65k civarindayken (emeklilik hesaplari haric), ortalama household borc miktari ise $104k dir. Borclarin en buyuk kalemi mortgage (ev) borclaridir. Daha sonra ise ogrenci ve arac kredi borclari gelir. Yani cogu Amerikali "borc yigidin kamcisidir" felsefesi ile yasamaktadirlar. Veya yasamak zorunda birakilmaktalar!
  • ABD'de komşularla yaşanan sorunlar ve çözümleri

18
    4 Oy
    18 İleti
    4k Bakış
    D
    @WithNaz Merhaba, bu tur durumlarda chatgpt'ten yardim alabilirsiniz. Sizin mesajinizi Chatgpt'ye yazdigimda asagidaki gibi bir cevap verdi. Bir de gorusme esnasinda neler denilebilir onu sormustum. O cevabi da en altta ekledim. Siz biraz daha detay belirtip daha ozellestirilmis bir bilgi alabilirsiniz. Ornegin hangi eyalet/sehir bilgisi oldugu eklenirse belki o kisimla ilgili yasal bilgileri dahil edebilir. Ornegin 3 yildir oturdugunuzu ve ilk 2 yil hic gurultu ile ilgili sikayet almadiginizi belirtmissiniz, bunu ustune basa basa soylemenizde fayda olabilir. Bir de eger baska bir daireye gecme durumu soz konusu olursa tasinma masraflari, depozito, ve yeni dairenin kira sartlari konusunu mutlaka konusun. Belki de siz 3 yildir oturdugunuz icin, diger komsunun tasinmasi daha dogru olur. Bunu da nasil konusulmasi gerektigini yine chatgpt ile sorulabilir. Pek caninizi sikmayin. Evlerin bu sekilde ahsap olmasindan dolayi ses problemi cok yasandigini tahmin ediyorum. Leasing ofisi, bu tur bir durumla ilk defa karsilasmiyordur. Bu arada komsunuzun kira yenileme donemi geldi ise sirf pazarlik amaciyla ust katimizdakiler cok gurultulu vs diye sizlanip kira artisini engellemek icin bahane yaratmak istiyor bile olabilirler. Merhaba, yaşadığınız durum gerçekten oldukça stresli ve zorlayıcı olabilir. Hem kendi huzurunuz hem de kiracılık ilişkisini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmek adına, haklarınızı savunmak önemli. Bu tarz sorunlarla karşılaşan birinin nasıl bir yol izleyebileceğini aşağıda özetlemeye çalıştım. Hakkınızı Savunmak İçin Belgeler: İlk olarak, alt komşunuzun mangal yaptığına dair kaydınız oldukça önemli. Bu, sizin haklı olduğunuz bir durumu ispat etmek için kullanabileceğiniz güçlü bir delil olabilir. Ayrıca, komşuların çocuklarının sabaha kadar ağlaması ve gürültülü aktiviteler hakkında da elinizde bir kayıt ya da tanık olabilir. Gerekirse, ses kaydı almak veya videolar çekmek de faydalı olabilir. Kiracı Olarak Sizin Sorumluluğunuz: Kontratta yer alan kurallara dikkat edin. Eğer sessizliğe dair belirli kurallar varsa, bunları ihlal etmiyor olduğunuzu kanıtlamak, savunmanızı güçlendirecektir. Örneğin, çamaşır bulaşık makinesinin saatine özen göstermeniz, olabildiğince gürültüsüz olmaya çalışmanız, komşularınızın rahatını bozmadığınızı kanıtlar. Leasing Ofisiyle Görüşme: Görüşmeye giderken, sakin ve olabildiğince yapıcı bir dil kullanmaya özen gösterin. Hakkınızı savunmanız gerektiği kadar, komşularla olan ilişkinizi daha fazla gerilmemek adına da ortak bir çözüm bulmaya çalışın. Leasing ofisine, rahatsızlıklarınızın karşılıklı olduğunu belirtebilir ve her iki tarafın da uyması gereken kuralların olduğu bir çözüm önerisi sunabilirsiniz. Komşuluk ilişkilerini koruma adına, mümkünse komşularınızla bir araya gelerek konuşmak da çözüm olabilir. Hangi seslerin rahatsızlık yaratabileceğini karşılıklı olarak netleştirip, anlaşmaya varabilirsiniz. Yasal Haklar: Eğer bu konuda herhangi bir haksız muamele veya ayrımcılığa uğradığınızı hissediyorsanız, bir avukattan profesyonel destek almanız faydalı olabilir. Bazı devletlerde kiracının korunması adına yasalar oldukça güçlüdür. Leasing ofisin size sözleşme feshi gibi bir tehditte bulunması da, sizin yasal haklarınızı göz ardı eden bir davranış olabilir. Bu durumda, yerel kiracı haklarıyla ilgili araştırma yapmak veya avukatla görüşmek önemli olabilir. Sosyal Medya veya Forumlar: Amerika'da benzer durumlarla karşılaşan kişilerin yaşadığı deneyimlerini ve çözüm önerilerini içeren forumlar ve sosyal medya grupları da size fikir verebilir. Unutmayın, bu süreçte soğukkanlı ve sakin kalmanız, çözüm odaklı bir yaklaşım benimsemeniz her iki tarafla da daha sağlıklı bir iletişim kurmanıza yardımcı olacaktır. Umarım bu konuda bir çözüm bulabilir ve rahatsız edici durumdan kurtulabilirsiniz. Başarılar dilerim! leasing ofisiyle görüşmede söylemek isteyebileceğiniz maddeleri aşağıda, sanki konuşuyormuş gibi madde madde İngilizce olarak yazdım: Introduction & Acknowledging the Situation "Hello, I want to start by saying that we are very sorry for any inconvenience caused. We have always tried our best to be respectful and considerate to our neighbors and we never intended to disturb anyone." Clarifying Our Efforts to Be Quiet "We have been doing our best to maintain quiet hours. For example, we do not use the dishwasher or washing machine after a certain hour and we are always cautious when walking around because of the noise from the hardwood floors." Mentioning the Noise from the Neighbor Below "However, we would like to point out that we have also been affected by noise from the apartment below. For instance, their children cry loudly late into the night, which can be quite disturbing. We've never made a complaint about this, but it has been a continuous issue." Evidence of the Situation "We also have evidence of some issues from the neighbor below, such as them using a grill on the balcony, which is against the building's rules. I recorded a video of the smoke coming into our apartment because it was disturbing, and we want to make sure we follow all the rules as well." Expressing Willingness to Find a Solution "We understand the importance of being considerate in a shared living space, and we are open to finding a solution that works for everyone. We would like to make sure that the rules are applied fairly and that both sides can coexist peacefully." Seeking Assistance or a Fair Resolution "We would appreciate your help in resolving this issue, and we hope that we can all follow the building’s guidelines to avoid any further disturbances. We are also open to moving to a different apartment if that would be a possible solution." Ending on a Positive Note "Again, we sincerely apologize for any trouble we may have caused. Our goal is to maintain a peaceful environment for everyone and we hope to find a fair and balanced resolution."
  • ABD'de 5 Sene Sonrasi Hedef

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam hedef plan abd de yasam
    50
    5 Oy
    50 İleti
    5k Bakış
    Mehmet Fatih AslanM
    Bende tarihe not düşmüş olayım. 5 yıl sonra Abd vatandaşlığı için son hazırlıkları yapıyorum. Hem Abd de hem Tr de evimiz ve aracımız var. 5 kişilik aile olmuşuz, mutlu ve sağlıklı bir şekilde ülkemize tatile gelmişiz yıl 2029. Bu mesajı 5 yaşındaki oğlumla beraber okuyup gülümsüyoruz Gelecekten bir gün filmi gibi oldu biraz
  • Amerika'da yaşayıp Türkiye'ye tatile gelmek

35
    0 Oy
    35 İleti
    6k Bakış
    ayvalik10A
    @adgercu yurtdışı turlarla bizim Türkiye de ki fiyatlar aynı değil dışarıdan gelenler çok daha ucuza geliyorlar
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

46

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k