Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @neoseptik İsterseniz 4 ay sonra da doldurabilirsiniz ama burada önemli olan olabildiğince erken doldurmak, mülakat sıralamasında öne geçmek için bu tavsiye ediliyor. DS-260 formu için hazırlamanız gereken bir evrak yok, online olarak formu doldurmanız gerekiyor. Formda yer alan sorulara cevap vermeniz için hazırlık yapmanız gerekiyor sadece. ( geçmiş okul, iş , adres vb. bilgiler, aile ile ilgili sorular )

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @neoseptik ds 260 için son gün ibaresi yoktur sadece ne kadar erken doldurursan o kadar erken randevun gelir. Fakat ekim ayından sonra nasıl çalışır bilemeyiz ondan randevu almak istiyorsan erkenden doldurman gerekiyor. İlk ds 260 için evrak hazırlaman gerekmiyor çünkü online bir form evrakları mülakat zamanı götüreceksin. Diğer 2024 sohbet odasında paylaştım istersen sen de indirebilirsin. ds260 boş halini doldurdular taslak olarak hazır duruyor böylelikle zaman kaybetmeden hemen formu dolduracaklar. Sadece adres konusunda aşağıdaki evrağı alırsan önüne o zaman doldurman çok daha kolay olur

    Tarihçeli Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi Sorgulama

    https://drive.google.com/file/d/1GSiI4BkD_TMKDD9mKXor_pkIdqFt-yrG/view?usp=share_link


  • herkese selam ds 260 formu doldurulurken mezun oldugum bolum disinda bir is yapiosam onunla iligili aldigim sertifikalari vs. hepsini girmem lazim mi yaklasik 13 14 tane sertifika var.
    mezun oldugum bolum ön lisans bilgi yonetimi
    su an ki isim fitness instructor(egitmenlik) 9 yıldır yapıyorum. 2 . kademe belgem ve 13 14 tane farklı sertifikalarım var

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @onurito burada amaç en son mezun olduğun okulu yazmak iş olayında da hiçbir şekilde aynı yada farklı iş olsun istemiyorlar. Ondan istediğin gibi yazabilirsin. Sgk dökümünü yada işvereni aramadıkları için rahat ol bunlar çok basit şeyler.

    Eğer en az lise mezunu değilsen o zaman işin rengi değişiyor.


  • @ayvalik10 tesekkurler hocam sadece mezun oldugum yıl ve yaptigim is arasında yıl farkı var sorduklarında gorusme esnasında istemesinler diye sormustum. diorsun ki son mezun oldugun okulu yaz gerisini bosver diosun 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @onurito evet o kadar ayrıntılı didik didik incelemiyorlar. Zaten konsolosluk çalışanı senin senden daha çok istiyor gitmeni. Eğer lise mezunu değilsen aşağıdaki linkten senin işini buluyorsun onun altında SV range puanı 7<8 olması gerekiyor. İşte bu iş olayında tecrübe arıyorlar fakat en az lise mezunları için geçerli değil


  • @ayvalik10 walla ayrıntılı bilgi icin tesekkurler hocam. lise mezunu olmayanlar icin yararlı bir bilgi umarim gorenler olur


  • @gucarslan teşekkürler. peki bu iki soruda ilkine "evet" benimle yaşıyorlar seçip ikinci soruda Amerikan vatandaşı olan çocuklar için seçilmesi gereken doğru alan nedir? Sonuçta Amerikan vatandaşları ama ikinci soruda "sizinle göç edecek mi" diye sormakta.

    35c84f2b-7632-492e-bcb6-39ccc7e6282a-image.png

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    DS260 formunun nasıl doldurulacağı ile ilgili bütün sorular için öncelikle;

    Yeşil Kart Forum tarafından hazırlanan DS-260 formunun Türkçe açıklamalarını içeren belgeyi şuradan indirebilirsiniz:

    Green-Card-Basvuru-Paketi'ni İndir

    eğer burada bulamadığınız bir sorunuz varsa sormaktan çekinmeyin.

    herkese çekilişte bol şans.


  • @ayvalik10 Yani ds-260 formunu açtırmak mı gerekiyor ?çocugumun pasaportunu eklemek için

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ahmtt günaydın evet mail atıyorsun KCC daha sonra onlar senin oynaman için ikinci kez ds 260 aktif hale getiriyorlar sen değişiklik yaptıktan sonra ikinci kez tekrar kayıt ediyorsun. Bu mail olayı sadece pasaport için değil mesela evlenen kişiler yada tam tersi boşanan kişiler için de geçerli bir durum. Yani ds 260 doldurduğun zamandan mülakata kadar ki dönem de (kişilerin psikolojinin beklemekten bozulduğu kısım) hayatınızda yada evraklarda ne gibi değişiklik olduysa onu belirtmek zorundasın.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayvalik10 sn. @ayvalik10, DS260 formu; doldurulduktan sonra mülakat tarihi alına kadar açılmamalı ve her ne olursa olsun (evlilik, ölüm, pasaport değişimi, çocuk sahibi olma da dahil) mülakata kadar o şekilde bırakılmalıdır.

    talihliler bu tür değişiklikleri mülakat tarihi aldıktan sonra KCC'ye değil, direkt ankara konsolosluğu'na mail atarak yapabilirler. KCC, mülakat almış bir dosya için işlem yapma yetkisine sahip değildir. istese de dosyayı un-lock edemez ve işlem yapamaz.

    sn. @ahmtt, eğer talihli olursanız lütfen süreci sadece, çekiliş günü aktif olacak DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları başlığından takip edin. aklınızda hiçbir soru işareti kalmadan formunuzu dolduabileceksiniz.


  • iyi günler devlet memuru olarak çalıştım hep..işyeri nerelerde çalıştınız amiriniz kimdi sorularına ne cevap yazmalıyım..il sağlık müdürlüğü fakat müdürlerin isimlerini bilemem..


  • Merhaba ,
    Aşağıdaki soruyu eş ve çocuklar için sormuşlar. Buna YES olarak cevap verilirse , ne anlama geliyor?
    eş ve cocuklar green card alıp daha sonra gelme hakkı mı elde ediyor. Teşekkürler

    ,Q. Is this child immigrating to the U.S. at a later date
    to join you? (Cocugunuz ABD’ye daha sonra mi gocmen olarak gelecek?)


  • Merhaba iyi günler. Şöyle bi sorum var. Ds 260 doldurdupun zaman. Çocukların birş 21 yaş altı ikisi ise 21 yaş üstü olırsa. Forumda çocukların hepsini mi belirticez yoksa 21 yaş altı olan çocuğu belirtip mülakata da onu mu götürücez. Cevaplarsanız sevinirim. Baktım buradakı videoya istediğim cevabı alamadım videoda

  • ⭐⭐

    @cgenel aslında bu bağlantılı bir soru. Bundan önce şu soruluyor:

    "Q. Is this child immigrating to the U.S. with you? (Cocugunuz ABD’ye
    sizinle beraber gocmen olarak gelecek mi?)
    "

    Eğer buna hayır cevabı verirseniz sizin yazmış olduğunuz soruya geliyor. Eğer sizin yazmış olduğunuz soruya evet derseniz o zaman çocuğunuz için daha sonra dilekçe ile green card başvurusu yapmanız lazım bu da uzun sürecek bir işlem olacaktır. Hayır derseniz zaten green card almasını istemiyorsunuzdur. Aşağıda sorunun akışı mevcut:

    Screenshot 2023-05-04 at 16.47.31.png

    Daha detaylı bilgi için http://yesilkartforum.com/cekilis/ kısmındaki paketi indirebilirsiniz. Orada tüm soruların cevabı mevcut.


  • Arkadaşlar 2 sorum var, yanıtlayabilirseniz sevinirm.

    1. Üniversite mezuniyet belgesinde mezun tarihi yazılı fakat giriş tarihi yazılı değil. Bunu nasıl öğrenebiliriz veya DS260 formunda giriş tarihi de soruluyor mu??
    2. Yüksek lisans için üni'ye giriş yapıp devamsızlıktan atıldım hazırlık aşamasında. Af çıkınca bir kez daha kaydımı yapıp 2 yıl devam ettim ve tez aşamasındayken tezi teslim etmediğimden dolayı tekrar atıldım. Edevlette kaydı yok, bulamadım. Sanırım atıldığım için. Bunu da yazmam gerekiyor mu DS 260 formunda?
  • ⭐⭐

    @Yıldıray81

    1- Transkriptiniz varsa onun üzerinde yazması gerekiyor. Üniversiteden de öğrenebilirsiniz, buradaki başlangıç tarihi birebir aynı olmak zorunda değil sanırım amaç kaç senelik üniversite olduğunu tespit etmek / bulunduğunuz aralığı görmek. Yine de hatam varsa bilen arkadaşlar düzeltebilir.

    2- Mezun olmadığınız okulu/üniversiteyi belirtmenize gerek yok.


  • @tufank Tamamdır, çok teşekkür ediyorum.

  • ⭐⭐

    @Abdullah-1 , 21 yaş üstü çocuklar için DS-260 formu doldurmayacaksınız. Sadece 21 yaş altı ve bekar olan çocuklar için bu hak mevcut. Green card başvuru formuna da sadece 21 yaş altı bekar çocuklarınızı dahil etmiş olmanız gerekiyordu.

    Çocuklarınızın doğum tarihini bilmiyorum ama Child Status Protection Act'e gore 21 yaş sınırı ile ilgili bir hesaplama var şu konuyu inceleyebilirsiniz emin olmak için:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/666/gocmen-vize-ve-21-yas-siniri-problemi

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/666/gocmen-vize-ve-21-yas-siniri-problemi/101


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

119
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum