Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @tolgasatir teşekkürler, güzel sonuçlanan uzun bir mülakat yazısı gelicek umarım 🙏


  • @Serap-2 siz TDK değilseniz benim türkçem sizin için önemli olmasa gerek

  • ⭐⭐

    Miami

    Miami, ABD'nin Florida eyaletinin ikinci büyük kentidir. Atlas Okyanusu kıyısında bir kıyı kentidir. En gelişmiş sektör turizm sektörüdür.
    Halkın %66,75'i İspanyolca konuşur. Bunun en büyük sebebi ise burada yaşayan halkın çoğunun çevre ada ülkelerinden gelmiş olmasıdır. Ancak 2008 verilerine göre İspanyolca konuşanlar arttıkça anadili İngilizce olanlar işlerinin yürütülmesinde büyük zorluklar çektiklerini dile getirmişlerdir. Miami'de yaklaşık 5.000 Türk yaşamaktadır.

    Venedik Geçidi (solda) ve MacArthur Geçidi (sağda), Miami Beach'teki Downtown ve South Beach'i birbirine bağlar.
    Miami Limanı, dünyanın en büyük yolcu limanıdır. Şehirde turizm sektörü gelişmiştir.
    Miami'de en çok izlenen televizyon kanalı Telemundo'dur. Hispanik dizi sektörü Amerika Birleşik Devletleri'nde büyük desteğe sahiptir. Dünyaca ünlü Latin dizilerinin bir bölümü Amerikan kökenli Telemundo tarafından yapılır ve bu şehir çekilir.

    Miami'de tropikal bir iklim hakimdir. Yazları sıcak ve nemli, kışları ise ılık geçmektedir. Miami genelde sıcak olan tropikal iklimin etkisi nedeniyle özellikle Haziran ve Eylül ayları arasında bol bol yağmur yağmaktadır. Kış aylarında sıcaklık 15 - 24 derece, yaz aylarında ise 24 - 35 derece arasında seyretmektedir.
    Florida eyaletinde Türklerin en yoğun olarak yaşamak istediği yer, doğası, gece hayatı ve plajlarıyla ünlü Miami kenti. Eyaletin Tampa, Orlando gibi diğer büyük şehirleri ve sahil kasabalarında durum farksız. En ıssız bir kasabada bile karşınıza bir Türk çıkıyor. Halkın %66,75'i İspanyolca konuşur.

    Florida’nın en gцzde ve en зılgın şehirlerinden Miami! Caddelerin kenarlarını süsleyen palmiyelerin simgesi olduğu bu şehir kumsalda başlayan eğlenceleri, sabaha kadar devam eden hareketli gece hayatıyla ABD’nin gьney kıyılarının eğlence merkezi durumunda…

    1. Meşhur Miami Beach

      Miami denilince akla ilk gelen yerlerin başında olan Miami Beach. Elinizde iзkiniz, bembeyaz kumsala uzanmış masmavi denizin kıyıya зarpışını dinlerken tepenizden geзen helikopterlerden gece hayatına dair neler olup biteceğini цğrenebilirsiniz. Ьnlьlerin de akın ettiği bu kumsal, Miami’de gezilecek en popüler yerlerin başında geliyor.
    2. Miami'de gece hayatının kalbi, Ocean Drive

      Scarface, Dexter ve GTA’dan tanıdığımız ьnlь sokak: Ocean Drive. Art Deco tarzı butik otellerin altındaki kafe, bar ve restoranlarıyla yemekten dansa eğlenceye doyacaksınız. Miami’de gezilecek yerler arasında ilk sıralarda gelen bu ьnlь sokakta lьksьn sınırlarını zorlayan arabalar da gцreceksiniz. Sabaha kadar eğlencenin bitmediği bu caddede yьrьrken tropikal bir hava yaşayacaksınız. Ancak bu sokaktaki eğlencenin biraz pahalı olduğunu sцylemeden geзmemek lazım. Bir ьst sokakta birayı 8$’a iзebilirken, bu gцzde caddede bir biranın fiyatı 25$’a kadar зıkabiliyor.
    3. Lincoln Road

      Miami‘nin Bağdat Caddesi olan Lincoln Road hem yemek yiyip hem de alışveriş keyfi yapabileceğiniz bir cadde. Bu caddede mьziğiyle sizi mest eden sokak mьzisyenlerinden tutun, danslarıyla gцzьnьze hitap edecek sokak dansзılarına kadar birзok sokak sanatзısı gцrebilirsiniz. Birзok Tьrk’ьn de mesken tuttuğu bu caddede Tьrk işletmecilerin sahibi olduğu mekanlar bulabilirsiniz.
    4. Latin Rьzgarlarının Estiği : Espanola Way

      Miami’nin zengin halkının buluşma noktası olarak 1920’lerde inşa edilmiş bu cadde, gьnьmьzde Latin rьzgarlarının estiği birзok cafe ve restorana ev sahipliği yapıyor. 14. ve 15. caddelerin arasında bulunan bu sokakta Fransa, İspanya, İtalya, Meksika gibi birзok dьnya mutfağından tatlar bulmak mьmkьn. Miami’nin cıvıl cıvıl sokaklarından biri olan Espanola Way‘i gцrmeden dцnmemenizi tavsiye ederim. Ay yay yay!
    5. Wynwood Walls

      Tony Goldman tarafından 2009 yılında insanların kendi sanatını konuşturması amacıyla bu renkli duvarlar ortaya зıkmış. Goldman, Wynwood’daki penceresiz yapıları sokak sanatını yansıtabileceği kocaman bir tuval gibi dьşьnmьş ve bu fikri ortaya atmış. Dьnyanın dцrt bir yanından graffiti ve sokak sanatзılarını bir araya getiren bu bцlge Miami’nin aзık hava sanat mьzesi konumunda. Sanata dьşkьnseniz mutlaka gцrmeniz gereken bir yer!
    6. Bayside Marketplace

      Eskiden marina olarak kullanılan tesisin yerine kurulmuş olan Bayside, Miami’nin aзık hava alışveriş merkezi olarak turistlerin gцzde mekanlarından. Birзok kafe, restoran, barın yanı sıra, aynı zamanda Forest Gump’dan esinlenilerek aзılan Bubba Gup Schrimp de burada. Akşam ьzeri limanın hemen yanındaki merdivenlerde bir kadeh şarabınızı alıp saksafonuyla size mьzik ziyafeti yaşatan Anthony’i dinlemeden dцnmemenizi tavsiye ederim.
    7. American Airlines Arena

      Miami’nin basket takımı Miami Heats‘in evi olan bu stat, NBA maзlarının yanı sıra birзok konser ve etkinliğe de ev sahipliği yapıyor. Eğer sezonuna denk gelirseniz mutlaka kendinize fiyatları gayet uygun olan bir bilet alın ve bir maз izleyin. Belki fan cam’a зıkıp 5 saniyelik meşhur bile olabilirsiniz.:)
    8. Downtown Miami

      Okyanus kenarında, masmavi suların kıyı kısmından зevrelediği eğlence dolu Miami’nin şehir hayatını gцrmeden dцnmemek lazım. Gцkdelenleri, takım elbiseli insanları, birзok dьnya lezzetini tadabileceğiniz bar, cafe, restoranları ile Downtown Miami hayatın dolu dolu yaşandığı bir şehir merkezi. Bu bцlgede birзok aktivite imkanı bulacaksınız. Hatta aynı zamanda, kıyı kesimi ve şehir merkezi arasındaki farkı gцreceksiniz.
    9. Art Deco District

      Miami Beach Architectural District ya da Old Miami Beach Historic District olarak da adlandırılan bu bцlge; Albert Anis, Murray Dixon, Charles Greco gibi цnemli mimarların tasarladığı 960 yapıya ev sahipliği yapıyor. Tarihi yapılara ilgi duyuyorsanız, Miami’de gцrmek isteyeceğiniz muazzam bir seзenek olacak.
    10. Key West

      Kuzey Amerika’nın en güney noktası Key West. Miami’den 3 saat sьren bir araba yolcuğu ile Florida Key’e indikten sonra eşsiz manzaraların sizi karşıladığı yolun sonu Key West’e зıkacak. Zaman zaman köprüler ile bağlanmış deniz üzerinde yolculuk ederken Bob Marley dinlemek isteyeceksiniz. Yol boyunca farklı adalarda şnorkel, dalış gibi deniz aktiviteleri yapabilir, birзok barda canlı müzik eşliğinde soğuk biranızı yudumlayabilirisiniz.

    Miami denizin, güneşin ve uçsuz bucaksız plajların keyfini çıkarmak için dünyanın en iyi yerlerinden biri. Aynı zamanda kentin popüler noktaları arasında bulunan South Beach ise denize girmek, eğlenmek ve sonrasında bir şeyler yemek için mükemmel.

    Miami ortalama fiyatlar,Türkiye daha yüksektir. Alışverişinizi Miami Türkiye 'dan 2.80 kat daha fazla ödemeniz gerekir.( Kime göre neye göre orası meçhul )
    Miami ortalama konaklama ücreti: 777 TRY (41 USD) hostelde 2,000 TRY (105 USD) in 3 yıldızlı otel. Miami 'da lüks bir otelde gecelik fiyat yaklaşık 5,700 TRY (302 USD).
    Toplu taşıma araçlarını kullanmanın Miami tek yönlü bilet için 48 TRY (2.50 USD). Miami bir araba kiralamak için fiyat (örneğin Volkswagen Golf veya Toyota Corolla) 461,000 TRY (24,000 USD). Eğer taksi tercih ederseniz, Miami bir taksi fiyatı çeşitli faktörlere bağlıdır unutmayın. Taksi başlangıç fiyatı hakkında: 67 TRY (3.50 USD). 1 km yolculuk için Miami hakkında ödemek zorunda: 30 TRY (1.60 USD).

    Şehrin yöresel kıyafetleri ve geleneksel giysileri de Miami'den alınabilecek hediyelik eşyalar arasında yer almaktadır.

    • Egzotik Yerel Meyve Reçelleri ve Bal. ...
    • Miami Baharat Karışımları ...
    • Edward Beiner Gözlükleri. ...
    • Miami'nin Eşsiz Yiyecekleri. ...
    • Miami Dolphins Jersey Forması




  • ⭐⭐

    bütün fotolarım uçmuş bilgisayarımda word yok notlardan ekledim böyle oldu 😞

  • ⭐⭐

  • ⭐⭐⭐

    @debbieLA77, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Miami

    Bence gözlerimizi kapatıp oraları iyice hayal etmemiz için fotoları bilerek yüklemedin 😂

    Eline sağlık.
    😊

  • ⭐⭐

    @debbieLA77 Emeğinize sağlık. 😺
    867c7e2e-68c3-4ea1-b2fd-782f627a679e.jpg


  • Geçen sene kaç bin kişiye kart çıktı bilgisi olan var mı ?

  • ⭐⭐

    Bugün A101 e bavul gelecekti gidip alayım da totem olsun 😄


  • @ayvalik10 sevgili ayvalık, her haftasonu yurtdışına çıkan bir aile olmadığımızdan, çıkma ihtimali %1,5 olan bir çekiliş için 3 kişiye pasaport almayalım diye sordum bunu. anlaşılmayacak bir şey yok.


  • @debbieLA77 eline emeğine sağlık. Fotoğraflara da kendimiz bakıveririz canim nolucak ☺

  • ⭐⭐

    @hadi-BE yaaa evet çok güzel bir bakış açısı öyle olabilir kısa ve özet bilgi

  • ⭐⭐

    @diablo_ercan ay o araba benim mi?

  • ⭐⭐

    @Simge-Kutlu ay o kadar seçtim yükledim buraya atarken uçmasına üzüldüm yoksa zaten sorun yok hayallerimizde Miami hep var

  • ⭐⭐

    @karaçay ilk sorunuz da ds260 doldururken gerekli mi demişsiniz gerekli eğer yanınızda götüreceğiniz aile bireyleriyse çıktığı zaman eğer çok yüksek case no değilse zaten lazım olacak çocuklar için öğrenci belgesi ile sadece defter parası vererek alabilirsiniz benim oğlum kreşe gidiyor bende öyle aldım
    Ertelediğimiz her yıl daha zamlı oluyor 10yillik almakta fayda var
    Eğer size çıktı ve pasaport başvurusu yaptınız gelmesi vs süre sizin ds260 doldurmanızı geciktirecek ve geçen yıl ds yi gönderenlere göre bir sıralamayla aldılar


  • @debbieLA77, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @Simge-Kutlu ay o kadar seçtim yükledim buraya atarken uçmasına üzüldüm yoksa zaten sorun yok hayallerimizde Miami hep var

    @debbieLA77 bir gün Miami'de tatil yaparken kadeh kaldirmak dileğiyle diyelim o zaman 🥂 şimdi bakmadığımiz fotoğraflarin gerçeğine bakarak muhabbet ederiz ☺


  • @Zelene, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @karaçay ilk sorunuz da ds260 doldururken gerekli mi demişsiniz gerekli eğer yanınızda götüreceğiniz aile bireyleriyse çıktığı zaman eğer çok yüksek case no değilse zaten lazım olacak çocuklar için öğrenci belgesi ile sadece defter parası vererek alabilirsiniz benim oğlum kreşe gidiyor bende öyle aldım
    Ertelediğimiz her yıl daha zamlı oluyor 10yillik almakta fayda var
    Eğer size çıktı ve pasaport başvurusu yaptınız gelmesi vs süre sizin ds260 doldurmanızı geciktirecek ve geçen yıl ds yi gönderenlere göre bir sıralamayla aldılar

    @Zelene benim oğlum da kreşe gidiyo ama biz alamadık öğrenci belgesi e devlette gözüküyor fakat kreşin isminde kreş ve gündüz bakım evi yazdığı için olmuyomus. yani sadece kreş yazmaliymis gündüz bakım evi ibaresi bozdu işi

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ahmet-34 green kart istatistikleri diye forumda sayfa var oradan bakabilirsiniz

  • Yasaklı

    @karaçay, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @ayvalik10 sevgili ayvalık, her haftasonu yurtdışına çıkan bir aile olmadığımızdan, çıkma ihtimali %1,5 olan bir çekiliş için 3 kişiye pasaport almayalım diye sordum bunu. anlaşılmayacak bir şey yok.

    Bu cumle daha once 747474747 kuruldugu ve cevaplandigi icin. Neden cikarmiyorsunuz anlamiyorum modu olusmus arkadasta.

    Suan pasaport cikarmakta berbat bir hal almis durumda ve gecen seneki DS260 submit etkisi goz onunde bulundurulunca pasaport cikarma islemini son dakikaya birakanlar cok aglar gibi duruyor.

    Keske herkes icin 5 kati para verseydim de yine de pasaport lari cekmeceye atsaydim dersiniz.

    Biz o 1.5% ihtimal icin 10 yillik pasaport u alip ustune b1/b2 yi alabilmek icin 5.000$ masraf yaptik. Amac cikarsa AOS yapabilmek.

    Siz 1.5% ihtimal icin pasaport cikartmasaniz da olur.
    Cok umrunuzda gibi durmuyor.

  • ⭐⭐

    @Simge-Kutlu ayyy ağzından bal damlıyor inşallah arkadaşım 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

76
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum