@mamilim90 "alici odemeli kargo" kavrami ABD'de yok... Ben de henuz buna benzer bir uygulamaya denk gelmedim.
-
@T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri
@FıratD Samimi güzel bilgilendirici bir deneyim yazdınız teşekkürler
Rica ederim, farkındalık olduysa ne mutlu
-
@ayvalik10, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
@AE123 yeni bir iş kolu Türkler terapi seansları versin. Uçan fiyatlara nasıl alışırsın diye.
Akil edip yapan parayi bulur 🙂
-
Üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünden mezun olduktan sonra Türkiye’de turizm sektöründe, konaklama ve otelcilik alanında; uluslararası zincir ve yerli marka otellerin satış ve pazarlama departmanlarında farklı kademelerde 19 yıl görev yaptım.
Amerika’ya göç ettikten sonra da konaklama ve otelcilik sektöründe, bir zincir markanın otelinde Satış & Pazarlama biriminde çalışmaya devam ediyorum. Göç sonrasında sektör değiştirmeyi tercih etmedim; otelciliği ve satışı sevdiğim için burada guclu olduğum alanda ilerlemek istedim.
Göç sürecimden önce uzaktan ABD’de iş arama sürecine başladım ve online mülakatlara katıldım. Amerika’ya yerleştikten sonra yaklaşık 8. ayımda ve aktif iş arayışımın 4. ayında, halen çalışmakta olduğum otelden iş teklif mektubu aldım. Bu pozisyona, aynı iş yerinde çalışan Türk bir arkadaşımın referansı ile başladım. İlk olarak Yiyecek & İçecek biriminde yönetici pozisyonunda göreve başladım; işe başladıktan sonra ikinci ayda açılan bir fırsat doğrultusunda aynı otelin Satış & Pazarlama birimine yönetici olarak promote aldim.
-
@thehawk01, içinde söyledi: Greencard ile 1 Yıl aradan sonra yeniden amerikaya dönmek
merhaba 2024 kazananıyım ve 2 ay amerikada new york da yaşadım. ailevi nedenlerle dönmek zorunda kaldım. Fakat greencardımı ve ssn numaram bu süreçte elime ulaştı. Bank of amerika da hesabım var ve captial one da kredi kartımda var . Ehliyet başvurusunda da bulunmuştum. Girişte sorun yaşar mıyım? Annemin ameliyatı için türkiyeye dönmüştüm. Şuan amerikaya geri dönmeye hazırım . ama 1 yıl ve uzun süre dışarda kalınca sorun olabileceğine dair şeyler okudum. Nasıl bir yol izlemeliyim
-
Karışık olması çok normal, iyi olacak 🍀🧿🙏🏻 Merak edin ancak endişe etmeyin. İngilizce konusunda kendinize ne kadar çok yatırım yaptıysanız şimdiye kadar ki hayatınızda, maddi olarak ne kadar çok güçlü gelirseniz, mesleğiniz ve tecrübeleriniz ABD’de ne kadar çok kabul ediliyorsa, forumdaki diğer tüm başlıkları & deneyimleri ne kadar çok okursanız o kadar az sancılı geçecek adaptasyon süreciniz.
-
Money Manager (Remove Ads) App - App Store
Money Manager (Remove Ads) App - App Store
Download Money Manager (Remove Ads) by Realbyte Inc. on the App Store. See screenshots, ratings and reviews, user tips, and more apps like Money Manager (Remove…
Ben memnunum başka bir uygulama denemedim bunun kullanımı kolay geldi. -
@ATS16, içinde söyledi: Amerika'ya büyük umutlarla gelip mutlu olamamak
@Fuat-1, içinde söyledi: Amerika'ya büyük umutlarla gelip mutlu olamamak
@Peyk74 yer hic farketmez, pahali yerede gitsen ucuz yerede gitsen kazancinda ona gore orantili oluyor, dogal bir denge var yani. Ben Izmirliyim, "bize her yer Izmir" olay bu...:)..
Tavsiye derseniz mutlaka buralarda bir tanidiginiz varsa ilk olarak onun yanina gidin yoksa ilk baslangic baya sancili gecebilir( ev tutma gibi...)
Saygilar.@Peyk74, Sn. @Fuat-1 doğru yönlendirmeler yapmış yakınen bir tanıdığınız var ise ilk aşamada yanına gitmeniz faydanıza olabilecektir ancak buna ilave olarak kazanacağınız para ile yaşam - barınma masraflarını da dikkate alarak belirleyeceğiniz eyalete göç etmeniz faydanıza olacaktır. Her eyaletin kendine göre avantaj ve dezavantajları mevcut (iklim, iş imkanları, yaşam tarzı vb). Aşağıda ufak bir hesaplama yaptım, diğer kalemleri de siz araştırarak fikir edinebilirsiniz.
1/1/26 tarihi itibariyle California’da en düşük asgari ücret $16.90 saatlik. 12/30/25 itibariyle California’da ortalama akaryakıt fiyatı $4.273 galon. 1 saatlik asgari ücret ile 3.95 galon akaryakıt alabiliyorsunuz.
1/1/26 tarihi itibariyle Illinois'de en düşük asgari ücret $15 saatlik. 12/30/25 itibariyle Illinois’de ortalama akaryakıt fiyatı $2.939 galon. 1 saatlik asgari ücret ile 5.10 galon akaryakıt alabiliyorsunuz.
State Gas Price Averages
Minimum Wage Law
Minimum Wage
Size de teşekkür ederim ATS16 araştırma yapıyorum özellikle yapacağım iş ile ilgili hangi eyaletlerde daha kolay iş bulurum, yaşam maliyetleri vergiler toplu taşıma vs vs Yine de orada olan birinden de bilgi almak + olacağını düşünüyorum.
-
O zaman hazir hafif bir enfeksiyon gecirip evde dinlenme firsati bulmusken 2 yil nasil gecti, neler oldu anlatayim.
Oncelikle sunlari belirteyim, Turkce klavyeli bilgisayarim arizalandigi icin bu mesajda alfabemize ozgu karakterleri kullanamayacagim. Bir de bu tecrubeler benim tecrubelerimdir herkes icin gecerli olmayabilir; zira ABD'de bir tane dogru yoktur, dogru yere, kisiye, zamana gore degiskenlik gosterir.
Hala ayni evde ikamet ediyorum, daha once yazdigim uzere 2 odali bir townhouse kiralamistim, O gunden bugune %10 artisla devam ediyoruz. Gecen sene muadil evlerde kiralar 3.300$ seviyesine kadar yukselmisken %10 artisa hayir diyememistim, bu sene ise muadil kiralar 2.700$a dusmusken bu sefer de tasinma isleriyle ugrasmamak icin kontrati oldugu gibi uzattim. Ev sahibinin artis talebine dusus talebiyle karsilik verdim ve aynisindan devam edelim diyerek uzlastik. Boca Raton ve civarinda evler cok eski oldugu icin tum bakim masraflari ev sahibine ait, o sebeple bu civarda ev alirken 3-5 kez dusunmek lazim. O sebeple su aralar ev kiralamak daha ekonomik oldugu icin ev alma dusuncem yok.
2024'te calisma izni aldigim icin o yila ait vergi beyanimi bu sene Mart ayinda verdim ve ABD Vergi dairesine borclandim 🙂 Turkiye'de brut gelirinin %40'ini sgk ve gelir vergisine odeyen ucretli bir calisan olarak brut gelire gore odedigim yaklasik %5'lik gelir vergisi + emeklilik odemesi beni ziyadesiyle memnun etti. Gectigimiz yil calistigim sirket haftalik ucreti W2 olarak; (gelir vergisi ve sigorta giderlerini yerinde keserek) komisyonlari ise 1099 (gelirin ertesi sene beyan edilmesi) olarak odemekteydi. Bu sebeple hatri sayilir bir miktar vergilendirilmemis gelir sahibi olurken araba, internet, cep telefonu gibi odemeleri gider olarak gosterdim. E-2 statusu ile cocuklara SSN alamadigimiz icin cocuktan kaynakli vergi iadesinden faydalanamadim (4.000$). Bu sene daha yuksek vergi odeyecegim gibi gorunuyor.
Cok merak edilen ve burada gig work denilen Uber, Lyft, Doordash gibi islere gelecek olursak; Florida'da ozellikle de bu son donemde bu sektor oldu diyebilirim. Su an benim Uber'de kabul oranim %8 ve iptal oranim %5. Yani her 10000 talepten 80 kisiyi kabul edip bunlarin da 4 tanesini arabaya almamisim. Bazen Miami veya Jupiter gibi uzak yerlere gidecegim zamanlarda uygulamayi acip yol ustu yolcu ariyorum, zaten gidecegim icin ne oderlerse odesinler bana kar kaliyor 🙂 Buna ek olarak ozel gunlerde (yil basi, cadilar bayrami vs) yine uygulamalari acip calisiyorum. Hem eglenceli oluyor hem de para kazanip bazi ekstra giderleri karsilayabiliyorum. Bunun haricinde bu islere guvenerek buraya gelmeyin. Para kazanabileceginiz yalnizca 3 ay var (kasim, aralik, ocak), bunlara ek olarak bahar tatilinde de 1-2 hafta cidden iyi bir donem oluyor. Geri kalan zamanda kazanacaginiz para mil basi 60 cent ve saatlik 18$ olarak kalacaktir. Ozellikle cumartesi geceleri yolcudan cok sofor oluyor, bu sofor bollugunda sirketler sizi istedikleri an gozden cikarabiliyorlar. Bir de XL, Premium SUV gibi diger sofor secenekleri var, ilgilenen olursa ozelden anlatabilirim. Yine de bu tarz isler dunuyorsaniz ya gidin 3-5k degerinde eski bir araba alin ya da 70-80k degerinde bir premium SUV, aksi takdirde para kazanamazsiniz.
Daha onceden belirttigim gibi benim amacim kendi harcadigim fazladan parayi size harcatmamak, o sebeple yaklasik 20k$ degerinde luzumsuz harcama yaptigimi tespit ettim. Artik daha tecrubeli ve bilincliyim, bu sebeple kimsenin luzumsuz para harcamasini istemiyorum. Daha onceki iletide belirttigim gibi, bir emlakci size Florida'da yasa degisti artik alici taraf da komisyon oduyor diyorsa sirtinizi donun. Dogru, Agustos 2024'te emlakcilarla ilgili yasa degisti, artik ev alan da satan da emlakcilara komisyon odemek durumunda kaliyor. Kira icin ise boyle bir sey yok. ABD'ye yeni yerlesen herkesin ilk adresi apartman kompleksleri oluyor ve onlar da kira komisyonu odemiyor (100-500$ arasi referans bonusu oduyorlar). Bu gibi yerlerden para alamadiklari icin bazi emlakcilar degisen yasayi bahane edip kendilerine bir kira tutari istiyorlar. En nihayetinde sizin icin gidip bir ev bakiyorlar, yetkililerle gorusup teklif aliyorlar, ancak bunu herkes yapabilir. Harcadiklari zaman icin mesai ucreti + masraflari isteseler anlarim da herkesin yapabilecegi bir is icin 2.500$ talep etmek mantikli degil.
Bu tarz yerlerin mulkiyeti tamamen bir sirketin elinde oldugu icin her seyde sirket gorevlileri ile muhatap oluyorsunuz. Haliyle, yuksek kira odenen yerlerde sorunlar cozulurken dusuk kira odenen yerlerde biraz sorunlar ve gecikmeler olabiliyor. Sirketler genellikle yeni goc etmis kisilere kapilarini acarken, mevcut kiralama orani, bos ev sayisi gibi faktorlere bagli olarak reddedenler de olabiliyor. Talep ettikleri depozito bedelleri 500-1000$ arasindayken ilk kira ve depozitoyu yatirdiktan 1-2 gun sonra eve gecebiliyorsunuz. Nedense kimileri gelir gelmez kendi evimize gecelim diye bir takintiya sahip olup sonra ilk gecelerini yerde yatarak geciriyorlar. Arkadaslar gelin, bir airbnb ya da otelde 1-2 hafta kalin, evinizi kiralayin, esyalarinizi alin ve yerlesin. ABD'de ev cok, eninde sonunda bir yer bulacaksiniz.
Duzgun gelir getiren ve kalici bir is bulmak son derece zor. Bunun icin once koklu bir sirkette en alt pozisyindan saatlik 15$ ucretle ise baslayip sonra sabirla 3-5 sene calismaniz gerekiyor. Yoksa sizi direkt yonetici yapmiyorlar, en altin tozunu ve pisligini yasatiyorlar. En cok aranan meslekler; klima, cati tamirleri, elektrik ustalari ve tesisatcilar. Eger bu konuda bir yatkinliginiz varsa franchise sirketlerden birine CV gonderirseniz, siz lisans alincaya kadar yardimci olurlar, zira son gocmenlik olaylarindan dolayi dogru duzgun isci bulamiyorlar. Odedikleri ucretler de saatlik 30-40$ arasinda degisiyor.
Bu sene benimle irtibata gecen arkadasimin arkadasi icin saatlik 35$ + masraflar olarak (toplam odedigi para 3.000$ civarinda) is danismanligi yaptim, E-2 icin sirketini hazir hale getirdim. Su ana kadar gayet basarili gidiyor, onumuzdeki sene gelip statu degisikligi yapacak. ABD'de yasamak isteyen ama kuracagi ise fazla para yatirmadan ayda 2000-3000$ gelir getiren bir is isteyen arkadaslar ozelden iletisime gecebilirler. Simdiden soyleyeyim, bu kisiye ozel ve yalnizca benim istedigime verecegim turden dost isi bir hizmettir, amacim size 10-15k danismanlik ucreti verdirtmemektir. Haliyle benim musaitlik durumuma baglidir. Yoksa tanidigim durust is danismanlarina yonlendirebilirim.
Gecinmek ve hayata tutunmak her yerde oldugu gibi burada da zor; ama tutunma iradesi oldugu surece her turlu idare ediliyor. Evet ilk sene ikinci seneye gore daha zor. Ben duzenimi ancak 3. yilimda tutturabildim. Artik duzenli isim, maasim, bos zamanim var. Buna ragmen tabii ki gevsemiyor, derhal E-2 uzatmasi icin gerekli telasi yasamaya basliyoruz. Onumuzdeki Subat sonuna kadar yine alttan alta bir telas saracak bizi.
Florida'ya yerlesmeyi dusunenler icin, ben daha once bazi major eyaletlere is sebebi ile gitmistim. Acikcasi iclerinde favorim havasi, dogasi ve gerceklesen sacma sapan olaylardan (aliskanlik olmus) dolayi Florida'dir. Florida ABD'nin Adana'sidir diyebilirim. Boca Raton ise iyice Turk mahallesine donustu, sabah oglumu okul servisine gotururken konusulan iki dil var, Rusca ve Turkce. Gunden gune sayi olarak buyuyoruz, artik yakinda maddi olarak da iyice buyuyecegiz, zira benimle beraber gelip cok iyi isletmeler kuran arkadaslarimiz var, zamanla vatandaslik alacagiz, cocuklarimiz polis, idareci vs olacak, dernekler kuracagiz ve adaylar gelip bizlerle gorusmek zoruna kalacak. Simdilik Florida'daki Turk varligi, orgutsuz durumda, o sebeple bir baski grubu olusturmaktan cok uzagiz, ancak yakinda Turkce ehliyet sinavi, Turkce dilekce verme gibi imtiyazlar talep edebiliriz.
Son olarak eklemek istedigim husus, 2 kez ICE kontrolune yakalanan birisi olarak diyebilirim ki su an gocmen olmamam avantajima, ice gorevlilerine vatandas da gocmen de degilim yalnizca yasal bir yabanciyim (legal alien) dedigimde benden evrak istiyorlar, ben de USCIS tarafindan bana gonderilen statu belgesinin fotograafini gosteriyorum, vizen var mi diye sorduklarinda var tabii ki zaten vizem olmasa bunu nasil alayim diyorum ve birakiyorlar. Sahsi kanaatim, diliyorlar ki beni istedikleri an kapi disari edebilirler, vatandaslik hakkim vs yok. Gocmen arkadaslari ise vatandas olabilecekleri icin vatandas olmadan once darliyor da darliyorlar. Florida'daki tum polis departmanlari ve serif ofisleri artik ICE operasyonlari katilmakta ve bir yabancinin suca karismasi durumunda aninda ICE gorevlilerine haber veriyorlar. Bu sebeple iltica basvurusu yapanlar, agir trafik ihlali yapan gocmen olmayan vize sahipleri biraz daha tedirgin durumda oluyorlar. Buna ragmen bizim gibi kurallara uyan ve vergisini odeyen kiymetli yabancilar icin ingilizce konusabileceginiz surece sikinti yok.
Kiymetli arkadaslar, cok sukur ki sag salim, tutuklanmadan 2 senemizi tamamladik. Bu surede cok iiymetli insanlarla tanistim, hata yaptim, duzeltildi vs. Su an cok daha eglenceli bir hayatim var. Turkiye'de arkada biraktiklarimla 0'dan baslayip kurdugum bu hayatta cok zorlansam da iyi ki yapmisim diyorum. Tekrar ediyorum, anamdan babamdan uzak, her seyin maddi karsiliginin oldugu bir ulkede bu kadar uzun sure direnebilecek cesaret ve gucunuz yoksa maceraya girmeyin. 2 sene icinde pes edip ulkemize geri donen 3 aile ile tanistim, hem is planlari, hem beklentileri hem de burada yasamak istedikleri hayat son derece hatali ve tutarsizdi. Iyi yapilmamis ve garip gurup insanlarin cektigi tamamen safsata olan youtube videolarindan etkilenerek hayaali bir yasamin pesinde kosmuslardi. Ne yazik ki emeksiz yemek olmuyor.
Buraya kadar yazdigim her icin, ABD'ye yerlesmeye karar verdikten sonra bana yazabilirsiniz. Musait oldugumda muhakkak donerim. Basinizi agrittiysam affola, esenlikler dilerim.
-
Memphis te yaşayan varmı. Nasil bir yer. İş ve yaşam olanaklari nasıl. Bu yakinlarda oraya geleceğim.
-
@WithNaz Merhaba, bu tur durumlarda chatgpt'ten yardim alabilirsiniz. Sizin mesajinizi Chatgpt'ye yazdigimda asagidaki gibi bir cevap verdi. Bir de gorusme esnasinda neler denilebilir onu sormustum. O cevabi da en altta ekledim. Siz biraz daha detay belirtip daha ozellestirilmis bir bilgi alabilirsiniz. Ornegin hangi eyalet/sehir bilgisi oldugu eklenirse belki o kisimla ilgili yasal bilgileri dahil edebilir.
Ornegin 3 yildir oturdugunuzu ve ilk 2 yil hic gurultu ile ilgili sikayet almadiginizi belirtmissiniz, bunu ustune basa basa soylemenizde fayda olabilir. Bir de eger baska bir daireye gecme durumu soz konusu olursa tasinma masraflari, depozito, ve yeni dairenin kira sartlari konusunu mutlaka konusun. Belki de siz 3 yildir oturdugunuz icin, diger komsunun tasinmasi daha dogru olur. Bunu da nasil konusulmasi gerektigini yine chatgpt ile sorulabilir.
Pek caninizi sikmayin. Evlerin bu sekilde ahsap olmasindan dolayi ses problemi cok yasandigini tahmin ediyorum. Leasing ofisi, bu tur bir durumla ilk defa karsilasmiyordur. Bu arada komsunuzun kira yenileme donemi geldi ise sirf pazarlik amaciyla ust katimizdakiler cok gurultulu vs diye sizlanip kira artisini engellemek icin bahane yaratmak istiyor bile olabilirler.
Merhaba, yaşadığınız durum gerçekten oldukça stresli ve zorlayıcı olabilir. Hem kendi huzurunuz hem de kiracılık ilişkisini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmek adına, haklarınızı savunmak önemli. Bu tarz sorunlarla karşılaşan birinin nasıl bir yol izleyebileceğini aşağıda özetlemeye çalıştım.
Hakkınızı Savunmak İçin Belgeler:
İlk olarak, alt komşunuzun mangal yaptığına dair kaydınız oldukça önemli. Bu, sizin haklı olduğunuz bir durumu ispat etmek için kullanabileceğiniz güçlü bir delil olabilir.
Ayrıca, komşuların çocuklarının sabaha kadar ağlaması ve gürültülü aktiviteler hakkında da elinizde bir kayıt ya da tanık olabilir. Gerekirse, ses kaydı almak veya videolar çekmek de faydalı olabilir.
Kiracı Olarak Sizin Sorumluluğunuz:Kontratta yer alan kurallara dikkat edin. Eğer sessizliğe dair belirli kurallar varsa, bunları ihlal etmiyor olduğunuzu kanıtlamak, savunmanızı güçlendirecektir. Örneğin, çamaşır bulaşık makinesinin saatine özen göstermeniz, olabildiğince gürültüsüz olmaya çalışmanız, komşularınızın rahatını bozmadığınızı kanıtlar.
Leasing Ofisiyle Görüşme:Görüşmeye giderken, sakin ve olabildiğince yapıcı bir dil kullanmaya özen gösterin. Hakkınızı savunmanız gerektiği kadar, komşularla olan ilişkinizi daha fazla gerilmemek adına da ortak bir çözüm bulmaya çalışın.
Leasing ofisine, rahatsızlıklarınızın karşılıklı olduğunu belirtebilir ve her iki tarafın da uyması gereken kuralların olduğu bir çözüm önerisi sunabilirsiniz.
Komşuluk ilişkilerini koruma adına, mümkünse komşularınızla bir araya gelerek konuşmak da çözüm olabilir. Hangi seslerin rahatsızlık yaratabileceğini karşılıklı olarak netleştirip, anlaşmaya varabilirsiniz.
Yasal Haklar:Eğer bu konuda herhangi bir haksız muamele veya ayrımcılığa uğradığınızı hissediyorsanız, bir avukattan profesyonel destek almanız faydalı olabilir. Bazı devletlerde kiracının korunması adına yasalar oldukça güçlüdür. Leasing ofisin size sözleşme feshi gibi bir tehditte bulunması da, sizin yasal haklarınızı göz ardı eden bir davranış olabilir. Bu durumda, yerel kiracı haklarıyla ilgili araştırma yapmak veya avukatla görüşmek önemli olabilir.
Sosyal Medya veya Forumlar:Amerika'da benzer durumlarla karşılaşan kişilerin yaşadığı deneyimlerini ve çözüm önerilerini içeren forumlar ve sosyal medya grupları da size fikir verebilir.
Unutmayın, bu süreçte soğukkanlı ve sakin kalmanız, çözüm odaklı bir yaklaşım benimsemeniz her iki tarafla da daha sağlıklı bir iletişim kurmanıza yardımcı olacaktır. Umarım bu konuda bir çözüm bulabilir ve rahatsız edici durumdan kurtulabilirsiniz. Başarılar dilerim!leasing ofisiyle görüşmede söylemek isteyebileceğiniz maddeleri aşağıda, sanki konuşuyormuş gibi madde madde İngilizce olarak yazdım:
Introduction & Acknowledging the Situation
"Hello, I want to start by saying that we are very sorry for any inconvenience caused. We have always tried our best to be respectful and considerate to our neighbors and we never intended to disturb anyone."Clarifying Our Efforts to Be Quiet
"We have been doing our best to maintain quiet hours. For example, we do not use the dishwasher or washing machine after a certain hour and we are always cautious when walking around because of the noise from the hardwood floors."Mentioning the Noise from the Neighbor Below
"However, we would like to point out that we have also been affected by noise from the apartment below. For instance, their children cry loudly late into the night, which can be quite disturbing. We've never made a complaint about this, but it has been a continuous issue."Evidence of the Situation
"We also have evidence of some issues from the neighbor below, such as them using a grill on the balcony, which is against the building's rules. I recorded a video of the smoke coming into our apartment because it was disturbing, and we want to make sure we follow all the rules as well."Expressing Willingness to Find a Solution
"We understand the importance of being considerate in a shared living space, and we are open to finding a solution that works for everyone. We would like to make sure that the rules are applied fairly and that both sides can coexist peacefully."Seeking Assistance or a Fair Resolution
"We would appreciate your help in resolving this issue, and we hope that we can all follow the building’s guidelines to avoid any further disturbances. We are also open to moving to a different apartment if that would be a possible solution."Ending on a Positive Note
"Again, we sincerely apologize for any trouble we may have caused. Our goal is to maintain a peaceful environment for everyone and we hope to find a fair and balanced resolution." -
Başlık denk geldi, paylaşayım.
Bir gün garajda tam arabaya bineceğim kapıyı açtım. Garajımın önünde beyaz 2008-2009 Ford Fusion bir araba durdu, sürücü camını yavaş yavaş indirip çıkardı bir iphone 14/15 beni kayda almaya başladı. Ben de bu esnada bakıyorum tabi. Baktım fotoğraf değil, video kaydediliyor. Ne yapıyorsun anlamında elimi işaret ettim. Kaydı durdurup devam etti. 35-38 yaşlarında kilolu beyaz amerikalı bir kadın. Dedim herhalde bu keşif yaptı, soymaya gelecek. Atladım hemen arabaya peşinden tampon tampon takip ediyorum. Bir ara geçeyim diye yana çekip durdu, arkasına geçip bekledim. Bizim evlerin olduğu tarafta bir tur atıp diğer bloklara doğru geçti. Gate kodu girmek için yanaştı ama açamıyor. Sonra birisi uzaktan gate'i açtı ve araba içeri girdi.
Bu durumda ne yapmak gerekir, yasal haklarım vs ne diye biraz araştırdım. Sonunda bunu site yönetimine bildirmenin en makul yol olduğu kanaatine vardım.
Olayı, zamanı, plakayı ve profili anlatan bir eposta atıp geçtim. Eylemi kamusal alanda yaptığı için olay biraz ortada kalıyor, ben kendi garajımda olduğum için hak ihlali var.
Böyle tuhaf bir olaydı, Yer: Kuzey Dallas Zaman: Tem-Agu 2024. -
@zge Wrapping paper ile iyice sarin ve valizinizde getirin. Bir sorun cikmaz sanirim.
-
ABD'de 2024 yilinda ortalama household (3 kisilik aile) para birikimi $65k civarindayken (emeklilik hesaplari haric), ortalama household borc miktari ise $104k dir. Borclarin en buyuk kalemi mortgage (ev) borclaridir. Daha sonra ise ogrenci ve arac kredi borclari gelir. Yani cogu Amerikali "borc yigidin kamcisidir" felsefesi ile yasamaktadirlar. Veya yasamak zorunda birakilmaktalar!
-
Merhaba bu sorunuza cevap alabildinizmi benimde kizim abd vatandasi herhangi bir para yardımı alabiliyormuyuz turkiyeden
-
@jesus-0 Ingilizceniz varmis, onceliginiz kendinizi gelistirmek olmali. Tir soforlugu konusunda hicbir fikrim yok ama bence okula giderek ilerisi icin kendinize iyi bir yatirim yapabilirsiniz.
Bulundugunuz yerdeki bir community college'den baslayabilirsiniz. Ilginizi ceken bir alan secin ve donemde birkac ders almaya baslayin. Ayni zamanda da calisabilirsiniz.
Ornek olarak yaziyorum: Ben 50+ yasindayim, 4 yillik ve MBA mezunuyum, duzenli bir isim var, ve su anda hala community college'de ders aliyorum, haftada 1 aksam okula gidiyorum ve ayrica online dersler aliyorum. Ihtiyacim oldugu icin degil ama kendimi gelistirmek, insanlarla kaynasmak icin. Beyin gelisimi/korunmasi acisindan da yeni seyler ogrenmek her yasta faydali.
-
@knnrn bu nasil mumkun 6 bin tax odemek bizleri de aydinlatma imkaniniz var mi acaba ? 🙂
-
Dünyada kitap diye bir site var. Özellikle amerika'ya gönderim vurgulanmış. Fiyatlar uygun duruyor, Türkiye'deki fiyatların çılgınlığı ve buradaki ortalama kitap fiyatı düşünülünce.
-
@EzgiLera Kesinlikle sokakta hayvan olmamasi güzel. Mesela sokakta daki hayvan ile evde beslediğimiz hayvanın bile pskolojisi farklı.
Bugün sokakta ki hayvanlar malesef sürekli tetikte ler dışarıdan gelecek saldirilara karşı... Fakat evimizdeki hayvanlar sürekli sevgi ile beslediğimiz için kafalarini rahatlıkla yataga koyup uyuyabiliyorlar.
Her ne kadar kötü olaylarda olsa Türkiye de de aslında hayvanlri seven çok insan var. Benim gördüklerim zaten çogu sokaktan sahiplenmiş. Tabi cins denilen kedileri alanlarda bir o kadar çok. Ama sonuçta kedi kedidir tatlı şeyler.
Bizim gibi sokakta hayvan olan ülkelerde 1 yavruya yuva sahibi olmak bence yapılacak en güzel iyiliklerden.
Evin içinde gezmeleri bile insanı mutlu ediyor. Aslında kedi ler gerçekten mutluluk kaynaklari^ -
Bende tarihe not düşmüş olayım. 5 yıl sonra Abd vatandaşlığı için son hazırlıkları yapıyorum. Hem Abd de hem Tr de evimiz ve aracımız var. 5 kişilik aile olmuşuz, mutlu ve sağlıklı bir şekilde ülkemize tatile gelmişiz yıl 2029. Bu mesajı 5 yaşındaki oğlumla beraber okuyup gülümsüyoruz 😊 Gelecekten bir gün filmi gibi oldu biraz 😊
ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
-
@Adımarabacı gayet doğru. Uzun süreli sözleşme yapmak bu adam kalacak intent'i yaratir.
Arabaya katılmıyorum. Turist vizesiyle ehliyet almıştım ben. Trye geri döndüm, ds160a ehliyeti yazdım, yine vize aldım
-
Sonunda bende tarihi ve yeri kesinleştirdim ve inşallah 5 Nisanda New York'ta olacağım. Bu sefer çok uzun kalmayacağım ama bir daha sefer için ön hazırlık olacak inşallah. Amerika içinde biraz dolaşmayı da istiyorum. Forumdan mümkün olan arkadaşlarla görüşöek isterim.
-
@Adımarabacı vallahi benim arkadaşlarım var 1 yıllık ev kira kontratı yaptı, turist vizesiyle gelir gelmez araba aldı krediyle geçen ay E2 statüsü aldılar şimdi de GreenCard a başvurdular. bu sadece 1 kişi için verdiğim örnek. Benim bu şekilde onlarca E2 li arkadaşım var. Bilmiyorum bu bilgiyi kim verdi nerden verdi ama sorun yaşamadılar çok şükür. Ama tavsiyeniz için yine de teşekkür ederim.
-
ABD içerisinde E-2 statü değişikliği yaptığınızda zaten ülkeye giriş çıkış yapamadığınız için otomatik olarak uzun süreli konaklama ihtiyacı ortaya çıkıyor. Uzun vadeli konut kiralama hususu, ABD'de şirket kurup Türkiye'den başvuru yapacaklar için bir değerlendirme kriteri olabilir; ama ABD içerisinden yapılacak başvurularda çok da dikkate alınacağını sanmıyorum.
-
@denizci10 bize bu bilgiyi çok bildiğimiz bir avukat verdi, o sebeple söylemek istedim. Bahtsız insanlar statüsü vardır ya, herkes alır bize geldi mi olmaz diyelim o zaman. Nasip olayı vardır ya


-
@dytmelek, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
@mexido, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
Bekar gelmenin hem avantaji hem dezavantajini yasiyorum. Maddi anlamda evet daha az maliyet fakat manevi olarak esin ve cocugun ozlemini yavas yavas cekmeye basliyorsunuz. 1 ayi geri de biraktim. Ev hala ne yazikki bulamadik. Biran once ev tutup esim ve kucuk kizimi yanima almak istiyorum. Kredi skorumuz haliyle yok pesinat verelim 3-4 ay oyle tutariz dedik fakat oda fayda etmedi suana kadar. 2k kira bulmak ayri bir yokluk birde studio daire kiralayamiyoruz California yasalarina gore 2kisiden fazlasini kabul etmiyor ev sahibi. Sayisini hatirlamiyorum fakat kime yazdiysam ayni seyi soyluyorlar. Mecburen 1+1 onda da dedigim gibj 2k kredi skorsuz cok zor. 2500$ en az gozden cikarmak ve uzerine cikmak gerekiyor. Tek kisi aileyi gecindirmek zor gozukuyor Los Angeles da. Eslerin ikisi de calismali. Tabi bu yaptiginiz isle de alakali. Iyi bir kazanciniz varsa tek kisinin calismasida yeterli.
Havasi iyi dedik geldigimden beri soguk ve yagmurlu
daha LA havasini tam manasiyla alamadik sansima bu yil LA de havalar kotu.
Bakalim daha burdayiz guzel gunler guzel havalar da goruruz ins.Bence de Amerika’ya ilk gidişte en büyük problem özellikle bazı şehirlerde ev bulmanın zor olması. Bizim de en büyük korkumuz buydu ama Houston’da olan arkadaşlar bu konuda bizi rahatlattı. Floridada nasıl diye birleriyle detaylı konuşamadık ama sanırım burada tanıdık emlakçı ve 6 ay peşin ödeme vb yöntemlerle bulunabiliyor.
LA biraz pahalı ve ev bulmak daha zor peki kazançlar buna değer mi sizce?
Bir diğer konu da havalar sanırım heryerde soğuk Houstondaki arkadaş da soğuk hava dedi, ben de 2 gündür Miami’de dışarıda üşüyorum üzerimde sweat olmasına rağmen
Umarım zamanla bahsettiğiniz sıkıntılar azalır ve eşiniz ve kızınıza kavuşursunuz, bahsettikleriniz arasında bence en zoru bu olmalı
Florida’da havalar cok enteresan gidiyor. Ocak ayinca 1 hafta boyunca gece gunduz donduk. Nerdeyse nisan oldu bu aralar yanmamiz gerekiyordu. Gunduz disari cikip usuyoruz
annem yeni geldi Ankarayla ayni bura diyor 
-
@dytmelek, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
@MySea, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
@dytmelek Evet dogru, biz de ilk girimizi Miami'den yapmistik. Bir gece Miami'de otelde kaldiktan sonra Greyhound otobus ile Sarasota'ya gecmistik. Umarim hersey istediginiz gibi olur!

Bu yaz Florida'ya tatile gitmeyi planliyoruz ailecek. Hala oralarda olursaniz, tanisma imkanimiz olur belki de

Çok teşekkürler iyi dilekleriniz için
Biz de 2 gece airbnbde kalıp diğer şehirlere gideceğiz sarasota da listemizde 
Biz birkaç eyalet şehir gezip son kararımızı vereceğiz, floridada kalırsak çok isterim tanışmayı
Görüşmek üzere diyelim o zaman 

Fort myers’a gelecek olursaniz haber verin. Zamanlamayi ayarlayabilirsek goruselim

-
@goodluck çok güzel yerde yaşıyorsunuz


-
@Bolubeyi, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
@goodluck çok güzel yerde yaşıyorsunuz


Fort Myers ve Cape Coral pek populer degil Turkler arasinda.
-
@goodluck vallahi paramız olsa öyle popüler olur ki.

-
@denizci10, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
@goodluck vallahi paramız olsa öyle popüler olur ki.

3 yil once parasi olmayan icinde iyi bi sehirdi ama gene de populer degildi
Covid’den sonra goc akinina ugradi. Trafik kalabaliklasti. Surekli yeni ev yapiliyor. -
@goodluck haklısın hocam. Türkler için de para olsa gelinebilecek bir yer aslında ama olay tamamen duygusal maalesef.

-
@denizci10 bizde çok duygusal insanlar olduğumuzdan bu kadar duygusallığa gelemiyoruz

-
@denizci10, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
@goodluck haklısın hocam. Türkler için de para olsa gelinebilecek bir yer aslında ama olay tamamen duygusal maalesef.

Su an oyle bir hal aldiki faizler dusukken mortgage ile ucuza alip su an oturdugum evi kendime kiralayip oturmaya kalksam kirayi oderken zorlanabilirim. O zamanlar cok soyluyordum evler cok ucuz ruya gibi evleri alip oturabilirsiniz diye ama herkese boca raton miami orlando tampa gibi pahali sehirler daha cazip geliyordu ve gene pahaliydi. Aslinda paramiz yokken bile pahali yerleri seviyoruz biz

-
Merhaba arkadaşlar kaç gündür yazacak oluyorum ama koşturmacadan ve yorgunluktan fırsat bulup foruma bile giremedim. Zaten uyku düzeni desen allak bullaktı yeni yeni düzene giriyor

Neyse konuya dönecek olursak öncelikle bizim Amerika hayallerimizin nasıl başladığını anlatmak sonra da bu güne kadar neler yaptığımızı ve ne durumda olduğumuzu anlatacağım. Bu yüzden biraz uzun olabilir şimdiden kusuruma bakmayın
Ben yıllardır hep Amerika’da ya da bir Avrupa ülkesinde yaşama düşüncesi içindeydim, hatta bir ara Ankara Anlaşması ile İngiltere’ye gitmeyi baya araştırdım ama eşim İngiltere’ye hiç sıcak bakmadı Amerika için de pek hevesli görünmüyordu. Sonra nasıl olduysa 2021 yazında bana whatsaptan Florida’daki satılık ev ilanlarını göndermeye başladı, ne güzel evler ne kadar uygun fiyatlar diyerek
Tabi ben şaşırdım ama bir yandan da çok da üstüne gitmeden sordum hayırdır diye
Ne güzel olur oralarda yaşasak diye cevap verince hemen ikna çalışmalarına başladım
Beraber evrelere, oradaki yaşamla ilgili videolara başladık. O sırada forumu keşfettim ve üye olup bürün konuları baştan okumaya başladım. Okudukça araştırdıkça oradaki yaşama daha da ısındık ve mutlaka gitmeliyiz demeye başladık. Ekim ayında DV2023 çekilişine başvurduk ve her ilk başvuran gibi kesin bize çıkacak havalarına girdik
Forumu okurken birgün @denizci10 Orçun kardeşimin imzasına denk geldim çekilişe katılmış, olmamış ama bundan sonra ‘Taktik maktik yok, BAM BAM BAM’ mottosuna bayıldım ve eşimle çekiliş olmazsa mutlaka başka yol deneyelim diye başka şeyler de araştırmaya başladık. Bu aramalar sonucunda E2 vizesini öğrendik ve bize uyabileceğini düşündük ve başka E2 düşünenlerin grubuna dahil olduk. Oradan da çok güzel bilgiler ve çok çok güzel arkadaşlıklar edindik. Hala çoğuyla görüşüyoruz hatta bizden önce gelmiş olan arkadaşlarla da burada görüşüyoruz ve görüşmeye devam edeceğiz, buradan hepsine teşekkür ediyorum
Araştırmalarımız devam ederken E2 için turist vizesinin çok gerekli olduğunu öğrendik ama ben vize başvurusu için illa greencard çekilişinin sonuçlanmasını bekleyelim istedim. Ne de olsa kesin bize çıkacaktı


Tabi mayısta hüsrana uğrayıp yine Orçunun sözünün etkisiyle hemen E2 planlarını hızlandırmaya karar verdik. 1 haftalık moral bozukluğunun ardından vize başvurusunda bulunduk. Önce Mart2023e sonra öne çekerek Aralık 2022 ve sonra da Ağustos ayına randevu bulabildik ve vizemiz onaylanır onaylanmaz evimizi satışa koyduk. Şubat başında evimiz satılınca da hemen hazırlıklarımızı hızlandık. İlk planımız Houston’a gitmekti ama Floridadan girişlerin daha kolay olacağını düşündüğümüz için Thy den 4 kişilik 15 Mart tarihine Adana-Miami bileti aldık. Özellikle dönüş biletini kesintisiz iade olan en yüksek fiyatlı olandan aldık iptal ettiğimizde kesinti olmasın diye ama şu anda Thy iade yapmakta zorluk çıkarıyor. Konuyla ilgili avukatımıza talimat verdik bakalım sonuç ne olacak duruma göre sonucu yazarım. Bizim yöntemimizle Amerika’ya geleceklere tavsiyem gidiş dönüş biletini ayrı ayrı, dönüşü de kesintisiz iade şeklinde almanız olacaktır.Evimiz satıldıktan sonraki 40 günlük süre bizim için tam bir koşturmaca haline geldi. Evimizi eşyalı sattığımız için eşya satışından kurtulmuştuk ama kişisel eşyalarımız ve götürmeyi istediğimiz eşyaları ayırmak paketlemek bile günlerimizi aldı inanılmaz yorulduk. Onlar dışında işyerlerimizden ücretsiz izin aldık, hepimiz için detaylı sağlık muayenelerini yaptırdık, uzun süreceği için erkenden diş tedavilerine başladık bir de ben 5 numara miyop olan gözlerimi lazer operasyon yaptırdım. Çocukların aşı kartlarını, okuldan alınan öğrenci belgelerini alıp İngilizceye çevirttik. Diploma, işyerinden alınan görev yazıları, Formül A denilen doğum belgeleri gibi ihtiyaç duyacağımız bütün evrakları temin edip tercüme ettirdik bazılarını da apostil yaptırdık. Bir de Mr, tomografi vb çekimlerin görüntülerini CD ye aktardık bütün bu evrakları Dhl ile gönderdik. Diğer büyük eşyalarımızı Orçunun da bahsettiği kargo firmasına gönderdik, yerleştiğimiz zaman adresi vereceğiz onlar da gelecek

Yanımıza 4 büyük, 3 orta boy valiz ve 3 de sırt çantası aldık. Valizlerden 1 tanesi 27 kg civarı geldi ama bir valizimiz eksik olduğu için görevli insiyatif kullandı uyararak ücret istemeden kabul etti. daha öncesinde koltuk seçimi yapmamıştık, otomatik olarak 1 çocuk 1 ebeveyn olacak şekilde dağıtmışlar, İstanbul uçağı dolu olduğu için onu değiştiremedik ama Adana’dan Miami uçuşunu da planladık, arka taraflardan sol 3lü ve orta 3lünün bizim yanımızda olanına olacak şekilde 4 kişilik yer ayarladık. Yoksa eşimle çok uzak yerlerde olacaktık, sağolsun görevli yardımcı oldu. Arka taraflardan olması lavaboya yakın olması açısından bizim hoşumuza gitti. Koltuklar gayet rahat ve genişti, çocuklar da biz de hiç sıkıntı yaşamadık. Yemekler ve diğer hizmetler de güzeldi, çocuklara hediye paketi vermişlerdi içinden çıkan oyuncakla oynadılar, tvden film izlediler beni hiç yormadılar.
Yaklaşık 12buçuk saat sonra akşam saatlerinde iniş yaptık o dakikadan sonra girerken sıkıntı yaşar mıyız diye çok gergindik. Normalde Abd vatandaşları ayrı bir sıradan alınıyordu ama orada sıra az olunca bizi de vatandaşların sırasına aldılar çok hızlı ilerledik. Bize sıra gelince görevli neden geldiğimizi ve yanımızda ne kadar para olduğunu sordu, biz de turistik ve 10bin dolar dedik. Başka birşey sormadan damgaları bastı ve gönderdi. Bu kadar kolay olacağını asla düşünmemiştim o saniyeden sonra inanılmaz rahatladık
Yarım saat kadar sonra valizleri beklerken i94 formunu kontrol ettik 6 ay izin vermiş inanılmaz sevindik
Valizlerimizi çok beklemeden aldık, birinin kulpunda birinin tekerinde hasar var diğerleri sağlam neyseki. Valizleri aldıktan sonra Turodan 7 koltuklu bir araç kiralamıştık ve sahibi otoparka bırakmıştı o araca gittik. Eşimin interneti açıktı onunla navigasyon kullanarak airbnb evine gittik. Gayet güzel temiz bir evdi, yolda da az uyuduğumuz için hemen uyuduk. Sabah 5 gibi hem çocuklar hem biz uyandık sonra da uyuyamadık
Amerika’nın ilk güzelliğini sabah yaşamış olduk
Sabah saatlerine doğru kızlar acıktı, uber eatsten yemek siparişi verdik, eşim kapıdan aldı sipariş bir geldi farklı bişey
hemen getiren kişiyle iletişim kurmaya çalıştırı ama ulaşamadı, sonra uber eatse yazdı onlar da hemen para iadesi yaptılar ve yemek sizde kalsın dediler
asla alışık olmadığımız şeyler tabi inanamadık
Emin olunca paketi açtık kahvaltılık güzel birşeyler çıktı 
Neyse yemekten sonra At&t ye gittik eşimle kendime faturalı birer tane hat aldık, aylık 75 dolara herşey limitsiz, 50gb hotspot kotalı bir paket aldık. Amerika’da bir banka hesabı açınca 10 dolar daha düşeceğini söylediler. Faturalı hat alamayacağımızı sanıyorduk ama görevli burada yaşayacaksanız faturalı alabilirsiniz dedi, 3 ay sonra da taksitle telefon alabileceğimizi söyledi. Şimdilik sıkıntısız çalışıyor. Aynı gün Bofaya gidip Teb hesabımızdan günlük 600 dolar olacak şekilde para çektik. Onun limitini artırmaya çalıştık ama henüz başaramadık.
Bu arada geldiğimden beri turkcell hattım mesaj alıyordu ama aramalara kapalı görünüyordu onun için de eşimin telefonundan Wi-Fi araması ile Turkcell’i aradım onlar yeniden bir ayar yaptılar telefon 5 dakika kapalı kaldı ve sonrasında normale döndü.
Biz Miami’de 2 gece kaldık ilk gün yorgun olduğumuz için hat alma ve para çekme işi dışında bişey yapamadık. 2. gün ise Miami’de gezdik gerçekten çok güzel bir şehir ve o kadar güzel bir enerjisi var ki biz de sürekli mutlu ve huzurlu hissediyoruz. Hele Bayside Marketplace diye bir yere gittik oradaki insanlar o kadar eğleniyordu ki biz de istemsizce danslara eşlik ettik gerçekten çok eğlendim o gün. Dönüşte bir İtalyan pizzacısının yanından geçerken 2 tane Türkçe konuşan garson gördük, biriyle konuştuk o da turist gelip evlilik yoluyla burada kalmış ve hayatından çok memnunmuş. Öğleden sonra da Miami beach taraflarına gittik oralar da çok güzeldi ama sonuçta Miami çocuklarla yaşamak isteyeceğim bir şehir değil.
Miamiden ayrılmadan önce Budgettan 1 haftalık araç kiraladık, ama hem araç 7 koltuklu olduğu için hem de teslim yeri Georgia olduğu için 1 hafta için 1058 dolar ödedik. Bir an önce araba almayı planlıyoruz
Bu arada Miami havaalanından Car Rental Centerların bulunduğu yere gitmek istiyorsanız ücretsiz Mia Mover diye tren gibi bir shutle hizmeti var ondan faydalanabilirsiniz.
Miamiden Parkland a geçtik orada bir arkadaşımızda kaldık. İlk kez yüzyüze görüşmemize rağmen sağolsunlar bizi çok güzel misafir ettiler bildiklerini anlattılar, çocuklarımız da yaşıttı çok anlaştılar. Okul puanı çok yüksek nezih bir bölge ama kiralar da bir o kadar yüksek olduğu için ilk aşamada o bölgenin bize uygun olmadığını düşündük ama yine de onlara yakın olmayı çok isteriz
Ertesi gün Boca Ratona geçtik orada da tır işiyle E2 almış başka bir aile ile görüştük, evlerinde klasik Türk kahvaltısı yaptık
Onlar da bizi güzel misafir ettiler sağolsunlar. Boca ratonu çok beğendik ama orada da okullar iyi olduğu için kiralar yine yüksek ama kiralarken ssn ya da kredi skoru çok sıkıntı olmuyormuş anladığım kadarıyla.
Arkadaşlarla görüştükten sonra Boca Ratonu biraz gezip Sarasotaya gittik orada da @EmreATA ile görüştük sağolsun çok güzel vakit geçirdik onlarla da, özellikle hiç bilmediğimiz konularla ilgili fikrimiz oldu çok teşekkür ederim
Sarasotayı da sevdik yaşanılası bir yer bence
O gün Sarasotadan sonra Tampaya geçecek ve @Rhonster a fotoğraf atacaktık ama geç saate kaldığımız için doğrudan Orlandoya otelimize geçtik.
Orlandoda çocuklarımız için 2 günlük tema park turu planlamıştık. İlk gün Universal Studios a gittik ve gerçekten harikaydı erkenden gidip kapanışa kadar kalmamıza rağmen hala gidemediğimiz yerler kaldı.
2. Gün ise Seaworlde biraz eşimin zoruyla da olda gittik. Universal kadar kalabalık olmasa da burası da güzel planlanmış bir tema parktı. Beni hayvan gösterileri ve doğal yaşamlarında olmayan hayvanlar biraz etkilediği için içim biraz buruktu. Yine de çocuklar çok eğlendi.
Bu sabah ise otelden ayrıldık ve Atlanta üzerinden Cumminge doğru yola çıktık. Orada da bir arkadaşımızla görüşeceğiz. Orasıyla ile ilgili düşüncelerimi daha sonra yazarım.
Beni buraya geldiğim günden beri en çok etkileyen şeylerden birincisi insanlar çok saygılı, güleryüzlü ve mutlu. Markette, petrolde, trafikte nerde olursa olsun herkes sakin ve huzurlu. Uzun zamandır unuttuğumuz ve özlediğimiz bir şey olduğu için gözlerim doluyor her insani davranışta. Bir diğeri de kimse kimseye karışmıyor, kafasına göre eğleniyor ve bence bu bulaşıcı. Geldiğim günden beri daha sakin daha huzurlu hissediyorum umarım bu geçici değildir. Tabiki sorunlar olabilir, kötü insanlara denk gelebiliriz ama şimdilik herşey yolunda. Umarım en az az hasarla atlatırız bu geçişi
Buraya kadar okuduysanız ayrıca teşekkür ederim, çenem düşünce biraz zor toparlıyorum 

-
@dytmelek Selamlar GC çıkarsa Atlanta Cumming ve civarına yerleşmek istiyorum. Oradaki izlenimlerinizi detaylı paylaşırsanız çok sevinirim…
-
@dytmelek keyifle okudum inşallah bütün planlarınız beklediginizden daha güzel ve iyi olur yeni paylasimlarinizi merakla bekliyorum. Yeni hayatinizda mutluluklar


-
@dytmelek insta storylerinizden takip ettim sizi, harikasınız.. Umarım herşey gönlünüzce olur. Biz de e2 düşündüğümüz için merakla takipteyim.
-
@cagripiskin, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
@dytmelek Selamlar GC çıkarsa Atlanta Cumming ve civarına yerleşmek istiyorum. Oradaki izlenimlerinizi detaylı paylaşırsanız çok sevinirim…
Tamamdır bugün akşama varırız diye düşünüyorum, arkadaş çok beğeniyor orayı ben de izlenimlerimi yazarım

-
@Emrah-Borazan, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
@dytmelek keyifle okudum inşallah bütün planlarınız beklediginizden daha güzel ve iyi olur yeni paylasimlarinizi merakla bekliyorum. Yeni hayatinizda mutluluklar


Amiin hepimizin dileklerinin, hayallerin gerçekleşmesini diliyorum


Benzer Başlıklar
142
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum