Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
2.2k 202 175.7k 244

• @Bolubeyi hocam niyetimiz youtuber olmak değil inan burada yazdıklarımızı sözlü olarak söylemek ve daha fazla insana ulaşmak. Ben hiçbir zaman bir gelir kapısı olsun veya şöhret olalım diye bir şeyler yapmadım. Sadece insanlar bilgi edinsin derdindeyim. Benim yaşadığım ya da başkalarının yaşadığı zorlukları yaşamasınlar istiyorum. Ben birine bir soru sormadan önce en az 1 gün araştırma yapıyorum soru soruyorum sonra bulmazsam insanları rahatsız ediyorum. Genel olarak buluyorum ama bulamadığım konular da var bunları tek tek not alıp burada sizlerle paylaşmaya çalışıyorum genelde. İçinde tabii ki goy goy da olaracak. Yok marketten bunu aldık yok şunu kullanmayın gibi şeyler de yapacağız belki yeri geldiğinde ama asıl amaç saf ve temiz bilgi.

• ⭐⭐⭐⭐

@xkira7 hocam çok sağolun böyle şeyler söyleyip de beklentiyi arşa çekmesek benim için daha güzel olacak. Yoksa sizleri hayal kırıklığına uğratabilirim diye korkuyorum.

• ⭐⭐⭐

@denizci10 ben mesela gidince kullandığınız gıda ürünlerinden hangileri Türkiye'dekine benziyor gibi bir video pek görmedim, oraya geldiğimizde en büyük sorunlardan biride yemeklere alışmak olacak alacağımız gıdaları ziyan etmemek adına böyle bir video da olabilir :)

• @Emrah-Borazan 😂😂

• @tolgasatir mantıklı olabilir mesela bu 👍

• @dytmelek
    Kazanc aile olarak ve birde cocuk varsa tek kisinin calismasiyla zor. 2kisi calisirsa ozaman olabilir. Bekar ise hangi eyalatte olsa ayakta durur bir sekilde. Kazanclar diger buyuk eyaletlerden farksiz gibi. Baska eyalatte ki kisiler ile de konustugumda ayni seyleri kazaniyorlar. Ben bir fark goremedim acikcasi 1 aylik bir surecte.

• @denizci10
    Masallah hcam :) ev konusunda guarantorunuz olmasi +1 avantaj. Bizde olmadigi icin bu haldeyiz :) belki evet kucuk eyalatlerde daha kolaydir ev tutmak onu deneyimlemedigim icin bilemiyorum. Nasip kismet artik bakalim ne zaman olur yada olur mu zamanla gorecegiz :)

• ⭐⭐⭐⭐

@mexido burası göçmenler için aşırı kolay bir yer. Çünkü herkes göçmen olup gelmiş buraya. Onun avantajını yaşıyoruz açıkçası. Kolay gelsin size.

• @denizci10 merhabalar. İlk 3 ay içinde ev araba sözleşmesi yapmak f uzatması ya da e2 uzatması için olumsuz olabiliyormuş. Avukat danışmanlığında yapmadıysanız diye iletmek istedim. Hatta ilk 3 ay aylık ev kiralamaya çalışıp, uzun dönem sözleşme yapmamak da önerildi. Bilginiz olsun diye iletmek istedim

• ⭐⭐

@Adımarabacı gayet doğru. Uzun süreli sözleşme yapmak bu adam kalacak intent'i yaratir.
    Arabaya katılmıyorum. Turist vizesiyle ehliyet almıştım ben. Trye geri döndüm, ds160a ehliyeti yazdım, yine vize aldım :)

• Sonunda bende tarihi ve yeri kesinleştirdim ve inşallah 5 Nisanda New York'ta olacağım. Bu sefer çok uzun kalmayacağım ama bir daha sefer için ön hazırlık olacak inşallah. Amerika içinde biraz dolaşmayı da istiyorum. Forumdan mümkün olan arkadaşlarla görüşöek isterim.

• @Adımarabacı vallahi benim arkadaşlarım var 1 yıllık ev kira kontratı yaptı, turist vizesiyle gelir gelmez araba aldı krediyle geçen ay E2 statüsü aldılar şimdi de GreenCard a başvurdular. bu sadece 1 kişi için verdiğim örnek. Benim bu şekilde onlarca E2 li arkadaşım var. Bilmiyorum bu bilgiyi kim verdi nerden verdi ama sorun yaşamadılar çok şükür. Ama tavsiyeniz için yine de teşekkür ederim.

• ⭐⭐

ABD içerisinde E-2 statü değişikliği yaptığınızda zaten ülkeye giriş çıkış yapamadığınız için otomatik olarak uzun süreli konaklama ihtiyacı ortaya çıkıyor. Uzun vadeli konut kiralama hususu, ABD'de şirket kurup Türkiye'den başvuru yapacaklar için bir değerlendirme kriteri olabilir; ama ABD içerisinden yapılacak başvurularda çok da dikkate alınacağını sanmıyorum.

• @denizci10 bize bu bilgiyi çok bildiğimiz bir avukat verdi, o sebeple söylemek istedim. Bahtsız insanlar statüsü vardır ya, herkes alır bize geldi mi olmaz diyelim o zaman. Nasip olayı vardır ya 🙄😁

• ⭐⭐

@dytmelek, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

@mexido, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

Bekar gelmenin hem avantaji hem dezavantajini yasiyorum. Maddi anlamda evet daha az maliyet fakat manevi olarak esin ve cocugun ozlemini yavas yavas cekmeye basliyorsunuz. 1 ayi geri de biraktim. Ev hala ne yazikki bulamadik. Biran once ev tutup esim ve kucuk kizimi yanima almak istiyorum. Kredi skorumuz haliyle yok pesinat verelim 3-4 ay oyle tutariz dedik fakat oda fayda etmedi suana kadar. 2k kira bulmak ayri bir yokluk birde studio daire kiralayamiyoruz California yasalarina gore 2kisiden fazlasini kabul etmiyor ev sahibi. Sayisini hatirlamiyorum fakat kime yazdiysam ayni seyi soyluyorlar. Mecburen 1+1 onda da dedigim gibj 2k kredi skorsuz cok zor. 2500$ en az gozden cikarmak ve uzerine cikmak gerekiyor. Tek kisi aileyi gecindirmek zor gozukuyor Los Angeles da. Eslerin ikisi de calismali. Tabi bu yaptiginiz isle de alakali. Iyi bir kazanciniz varsa tek kisinin calismasida yeterli.
    Havasi iyi dedik geldigimden beri soguk ve yagmurlu :) daha LA havasini tam manasiyla alamadik sansima bu yil LA de havalar kotu.
    Bakalim daha burdayiz guzel gunler guzel havalar da goruruz ins.

Bence de Amerika’ya ilk gidişte en büyük problem özellikle bazı şehirlerde ev bulmanın zor olması. Bizim de en büyük korkumuz buydu ama Houston’da olan arkadaşlar bu konuda bizi rahatlattı. Floridada nasıl diye birleriyle detaylı konuşamadık ama sanırım burada tanıdık emlakçı ve 6 ay peşin ödeme vb yöntemlerle bulunabiliyor.
    LA biraz pahalı ve ev bulmak daha zor peki kazançlar buna değer mi sizce?
    Bir diğer konu da havalar sanırım heryerde soğuk Houstondaki arkadaş da soğuk hava dedi, ben de 2 gündür Miami’de dışarıda üşüyorum üzerimde sweat olmasına rağmen 😅
    Umarım zamanla bahsettiğiniz sıkıntılar azalır ve eşiniz ve kızınıza kavuşursunuz, bahsettikleriniz arasında bence en zoru bu olmalı😢

Florida’da havalar cok enteresan gidiyor. Ocak ayinca 1 hafta boyunca gece gunduz donduk. Nerdeyse nisan oldu bu aralar yanmamiz gerekiyordu. Gunduz disari cikip usuyoruz 😀 annem yeni geldi Ankarayla ayni bura diyor 😅

• ⭐⭐

@dytmelek, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

@MySea, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

@dytmelek Evet dogru, biz de ilk girimizi Miami'den yapmistik. Bir gece Miami'de otelde kaldiktan sonra Greyhound otobus ile Sarasota'ya gecmistik. Umarim hersey istediginiz gibi olur! :)

Bu yaz Florida'ya tatile gitmeyi planliyoruz ailecek. Hala oralarda olursaniz, tanisma imkanimiz olur belki de :)

Çok teşekkürler iyi dilekleriniz için🙏🏻 Biz de 2 gece airbnbde kalıp diğer şehirlere gideceğiz sarasota da listemizde 👍🏻
    Biz birkaç eyalet şehir gezip son kararımızı vereceğiz, floridada kalırsak çok isterim tanışmayı👍🏻 Görüşmek üzere diyelim o zaman 🙏🏻🙏🏻

Fort myers’a gelecek olursaniz haber verin. Zamanlamayi ayarlayabilirsek goruselim 👌

• @goodluck çok güzel yerde yaşıyorsunuz🙂👍🏻

• ⭐⭐

@Bolubeyi, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

@goodluck çok güzel yerde yaşıyorsunuz🙂👍🏻

Fort Myers ve Cape Coral pek populer degil Turkler arasinda.

• @goodluck vallahi paramız olsa öyle popüler olur ki. :face_with_tears_of_joy: :face_with_tears_of_joy:

• ⭐⭐

@denizci10, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

@goodluck vallahi paramız olsa öyle popüler olur ki. :face_with_tears_of_joy: :face_with_tears_of_joy:

3 yil once parasi olmayan icinde iyi bi sehirdi ama gene de populer degildi 😁 Covid’den sonra goc akinina ugradi. Trafik kalabaliklasti. Surekli yeni ev yapiliyor.

Benzer Başlıklar

• ABD'deki Türk Telegram Grupları

Taşındı Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    3
    0 Oy
    3 İleti
    10k Bakış
    P
    @Programmer Cok tesekkurler
  • Turist vizesiyle ABD'ye girip kaçak yaşamak

Kilitli Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    28
    1 Oy
    28 İleti
    19k Bakış
    crazycellsC
    Ercan Bey zaten ettigi kufurlerle amacini belli etti sanirim. Forumda sinkafli kufur kesinlikle kabul edilebilir degil, o nedenle kendisi forumdan cikarilmistir. Bu konuyu sanirim her acidan kapatabiliriz. Zaten ABD'de yasal statuye sahip olmadan yasamak hic kimseye tavsiye ettigimiz ya da destekledigimiz bir fikir degil. Ozellikle Turkiye'de yasayan kisilere verilebilecek en iyi ornek su an Turkiye'de bulunan Suriyelilerdir sanirim, yasal olarak hukumet tarafindan alinmalarina ragmen cektikleri ve yasadiklari ortada... Bir de bunun hukumet tarafindan desteklenmeyen seklini dusunun. ABD hukuk ulkesi oldugundan, kacak olsaniz da bazi haklariniz kesinlikle oluyor, ama bu sizi yaniltmasin. Benim gorebildigim kadariyla insanlar kacak olarak ABD'de yasamis fakat daha sonra cok sansli bir sekilde ABD vatandasi ile evlilik yapip yasal statu kazanan kisilerden oldukca etkilenip, kacak yasamanin rahat oldugu fikrine kapiliyor. Oysa sizin gordugunuz, artik illegal statuye sahip olmayan ve cok sansli olan birisi.
  • ABD'de 5 Sene Sonrasi Hedef

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam hedef plan abd de yasam
    50
    5 Oy
    50 İleti
    5k Bakış
    Mehmet Fatih AslanM
    Bende tarihe not düşmüş olayım. 5 yıl sonra Abd vatandaşlığı için son hazırlıkları yapıyorum. Hem Abd de hem Tr de evimiz ve aracımız var. 5 kişilik aile olmuşuz, mutlu ve sağlıklı bir şekilde ülkemize tatile gelmişiz yıl 2029. Bu mesajı 5 yaşındaki oğlumla beraber okuyup gülümsüyoruz 😊 Gelecekten bir gün filmi gibi oldu biraz 😊
  • ABD’ye Kaç dolar ile gittiniz

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    132
    2 Oy
    132 İleti
    16k Bakış
    Henry bloorH
    @valour rendering ,cad ,auto desk vs iyiyseniz is cok hele birde burda okursaniz 5 sene icinde iyi bir planlama ile guzel yerlere gelirsiniz.Dedigim gibi land of opportunity. AMA sunuda unutmamak lazim amerikada sozlesmeler at will yani isverende sizde istediniz zaman çıkabilirsiniz. Adam durduk yere atabilir .Bunuda goz onunde bulundurun.Ben sizin yeriniz olsam mock bir resume hazirlayip hatta linkedn bile indeed uzerinden islere basvurup mulakatalara girerdim.Bir hafta sirf ny bolgesi oteki hafta Texas boyle boyle kafamda bir plan yapardim.Su anda buyuk kriz var ama amerika en az etkilenen bir ulke.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k