Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @diana oyle seylere bakmiyorlar. az zaman gecirmeniz normal. O calisiyor ve sizin vizeniz yok. Dert etmeyin bu durumlari.

  • ⭐⭐⭐

    @diana, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Selam, ben esimle online olarak tanisdim. Her gun mesaj ve videocall yaptik. 3 ay sonra Benimle videochat zamanı gerçekten evlenmek istediğini ve Azerbaycanda evlilik için gerekli evraklari hazırlamaya başladı. Taniştıktan 5 ay sonra buluştuk ve beraber 5 gün geçirdik. Daha sonra 1 ay sonra o yeniden geldi ve biz evlendik. Ailem onun amerikalı olduğu için evlenmemi desteklemedi ve ben onunla gizlice evlendim ve hala ailem bilmiyor. Sadece arkadaşlarım evli olduğumu biliyor. Gerçek evlilik kanıtı olarak bir arkadaşımın katıldığı profesyonel nikah fotolarımız var , beraber bolca fotolarımız var, uzun wp videocall, videochat, o denizde olduğu zaman emailler, bana bazer para yolladiğı bildirimler ,azeri visası, muzelere falan biletler ve bolca mesajlar. Daha sonra beni 2 kez -10gün ve 7 gün yine ziyaret etdi. Sorum şu ki, birlikte az zaman geçirmemiz, ailemden gizli evlenmem, düğünümüzün olamaması, onun türkce ve azericesinin intermediate olması ve benim ingiliscemin de B1 olmasi gibi durumlar mulakatda benim viza almamı engeller mi? İkimiz de 25 yaşındayız ve beni sıksık ziyaret edememisinin nedeni onun military officer olması ve sık-sık denize gitmesi ve benim ülkeme gelmek için 2 ay izin bekliyor us militaryden . Sizce bunlar red flag mi? Bizim birlikde bank account yok , benim amerikada health insureance yok.

    Evliliğiniz hayırlı olsun öncelikle. Süreci en kısa sürede konunun ilk iletisini iyice okuyarak veya avukat aracılığı ile baslatabilirsiniz.

    ABD ordusunda görev alan ABD vatandaşlarının eşleri için sürecin cok uzun olacağını zannetmiyorum ki Sn. @crazycells bu konuda bi mail adresi paylaşmıştı bunu bulabilirsem size burdan tekrardan iletirim.
    Evlilik gerçek olduktan sonra inanın sorun olmuyor bu yazdıklarınız. Sürecinizde bol şans dilerim


  • @waterman cevabınız için çok teşekkür ederim, ben mülakat zamanı artık bekliyprum. Amma benimki Gürcistanda olucak. Evliliğimiz gizli olduğu için çok fazla stress yapıyorum ve korkuyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @diana hiç korkmanıza gerek yok sonucunda aileler evlenmedi siz evlendiniz aileden gizli olması hiç önem teşkil etmez 🙂


  • Merhaba, benim vize gorusmem haftaya. Konsolosluktan bir mail aldim biraz once. Istenen belgeler arasinda soyle bir ifade var.
    Military Service Completion/Exemption Card (Original).

    Bu kagidi Turk vatandaslarindan da istiyorlar mi? Evet ise, bu kagidi nereden alabilirim? Askerlik yapmadim ve tecilim de bitti. E-devletten baktigimda sadece en yakin askerlik subesine muracat edin yaziyor. O sayfayi gotursem kabul ederler mi?

    Tesekkurler


  • @ecom Ekstra olaraktan civil documents kismindan istenen bazi belgeler mevcut. Bunlardan evlatlik edinme, bosanma ilami gibi belgeler hakkinda sorum olacak. Bu belgeleri yuklemek zorunda miyiz? Cunku herhangi bir evlat edinme veya bosanma olayi olmadi. Sizin e devlet disinda temin ettiginiz baska bir belge oldu mu? Cok tedekkur ederim.


  • @uogzh, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @ecom Ekstra olaraktan civil documents kismindan istenen bazi belgeler mevcut. Bunlardan evlatlik edinme, bosanma ilami gibi belgeler hakkinda sorum olacak. Bu belgeleri yuklemek zorunda miyiz? Cunku herhangi bir evlat edinme veya bosanma olayi olmadi. Sizin e devlet disinda temin ettiginiz baska bir belge oldu mu? Cok tedekkur ederim.

    Biz amerikan pasaport ölçülerinde fotoğraf ve pasaport bilgi sayfasını gondermistik, ayrıca eşimin green card ( vatandaşlar için abd pasaportu) ve ehliyetini yükledik hatırladıklarım bunlar. Boşanma ve evlat edinme durumu varsa mutlaka bu evrakları yüklemelisiniz önemli. Ama yoksa yüklemiyorsunuz tabiki. Tüm belgeleri e devletten aldım.


  • @ecom Cok tesekkur ederim gercekten. Biraz karmasik ve stresli bir surec o yuzden tecrubesi olan birisinin yardimina cok minnettarim. Kafami nvc nin turkiye icin belgeler kismi karistirdi. Bahsettigim evlat edinme, bosanma ve olum belgeleride istenen belgeler kismindaydi.


  • @uogzh rica ederim tabiki birbirimize yardım için buradayız. Hiç kafanız karışmasın bu belgeler böyle bir durum varsa yükleniyor yoksa dikkate almanıza gerek yok.


  • Merhabalar
    Herkese iyi sabahlar
    Şu anda NVC ye belge yükleme aşamasındayız ve siz değerli arkadaşlara sorum olacak. Eşimin geliri tamamen yeterli olmadığı için kayınvalidem bize joint sponsor olacak. Merak ettiğim konu kayınvalidemin doldurması gereken form I-864A'mı olması gerekiyor household member oldugu icin? Ekstra olarak kayınvalidem evli ve kayınpederimin doldurması gereken herhangi bir belge var mı acaba?
    Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim


  • merhabalar, joint sponsor nasil silebiliriz? NVCye submit yaptigimiz evraklar DQ olmadi, joint sponsordan ek evraklar isteniyordu. Bizde ugrasmak istemiyoruz artik yeni bir sponsor bulduk onu ekleyecegiz. Bu durumda eski joint sponsor nasil silebiliriz?


  • En son son 24 şubatta mülakat tarihi verdiler.Kasım DQ ları bitmedi mart ayında daha randevu vermediler inşallah yakında verirler☹


  • @istanbullover
    NVC'ye bu konuyu aciklayan bir mail gondermeniz gerekiyor diye biliyorum ama tam emin degilim


  • @uogzh eşiniz ve annesi I864, kayınvalidenizin eşi I864A formunu doldurmalı


  • @ipek1907 Yabanci gruplardaki bircok kisi sadece kayınvalidemin I-864A formu doldurmasi gerektigini soyledi ama simdi emin olamadim. Sizin bu konuyla ilgili bir tecrubeniz oldu mu acaba,?


  • 1 ay önce NCV aşamasına evrakları yükledim ve geçen gün onaylamdı. Ben Amerikan vatandaşıyım eşim için başvuruda bulunduk. Benim gelirim yetersiz o yüzden biri sponsor oldu eşime.ben I 864 doldurdum, sponsor olan kişi de I864 doldurdu ve eşi için I864A doldurduk.bizim bu şekildeydi ama eşiniz ve annenizin gelirini birleştirip alt limite ulaşabiliyorsanız onu bilmiyorum. Ama sadece annesinin ve eşinin geliri yeterli oluyorsa benim ki gibi eşiniz ve annesi 864 ,kayınpeder 864A doldurmalı.yani ben böyle yaptım onaylandı. Yine de yanılıyorsam yada başka birşet varsa bilen yazsın


  • Herkese merhaba, ben greencard ile amerikada yasamaktayim ve nisanlim icin evlilik uzerinden basvuru yapmayi dusunuyoruz (ne yazik ki F-1 basvurusu reddedildi ve reddedilen vize sahiplerine iki yil sureyle vize gorusmesi vermeyeceklermis). Daha once bir avukatla gorusup surec hakkinda bilgi almistim yaklasik 3 yil surecegini soyledi. Benim soyle bir sorum var. Evlilik yaptiktan sonra ben amerikan ordusuna katildiktan kisa bir sure sonra vatandaslik alabiliyorum peki bu durum Turkiye'de yasayan esim icinde gecerli oluyor mu acaba?


  • @uscismagduru eşiniz için geçerli olmaz. Sadece vatandaş ve ordu mensubu olarak surecinizi hızlandırabilir.

  • ⭐⭐⭐

    @uscismagduru sizin durumu pek anlayamadım. Siz yasal bi statüde ABD’de misiniz yoksa Türkiye’de mi?


  • @istanbullover Biz ceac sistemine dilekçe yazıp yüklemiştik. Evrak yükler gibi yüklediğiniz için 3-4 hafta sonra incelendiğinde sponsoru çıkarıyorlar. Sadece çıkarmak istediğimizi yazdık. Neden belirtmedik. En kolay olan zaten sponsor eklemek ve çıkarmak. 🙂


Benzer Başlıklar

  • 57
  • 652
  • 8
  • 9
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum