Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
2.2k 202 175.7k 244

• @ahsenaydgdu çok teşekkür ediyorum güzel sözlerin için. Daha güzelleri her zaman sizlerin olsun. Buralara da bekleriz yolunuz düşerse özledik sizle muhabbet etmeyi. Candaş a da çok selam söyle. Saygılarımla.

• ⭐⭐⭐

Kendimle alakalı güncellemeleri aktarmam gerekirse, yıl başından beri telefon notlarıma günlük yazıyorum. Yarın öbür gün bu acı tatlı günleri hem yad etmek için hemde kızımıza anı defteri gibi düşündüm. Change of başvurumuzu yaptık hayırlısıyla sonuçlarımızı bekliyoruz 🙏🏼 yukarıdada belirttiğim gibi culver bölgesinde bir kız arkadaşım kendisine ev tuttu 2+2 onun yanına çıkıyoruz. Biraz durumları ayarlayınca o bana cosigner olacak kend evimizi tutacağız ama yazı bulur diye düşünüyorum. Onun dışında hergun aynı şeyleri yapıyoruz henuz hollywood signi görmedim desem yalan söylemiş olmam. Bu yeni evle beraber elimiz daha da bollaşacak inşallah daha çok boş vakit yaratabileceğim kendime ondan sonra kafadaki planlarımıza yoğunlaşacağız diye düşündük eşimle beraber, bu 5 aylık süreçte inişli çıkışlı bir çok şey yaşadık her an her konuda destekçi olduğu için ne kadar şanslı hissettiğimi anlatamam, gelmeden önce çok zorlamıştı beni ama çok şükür sevdi buraları ve hızlıca adapte oldu yani şuan keyifler yerinde sadece 10-15 gündür şu olan felaketlere canımız sıkkın.. allahım bir daha böylesi bir felaketi esirgesin inşallah 🙏🏼

• @ahsenaydgdu çok sevindim adınıza... not tutarak çok iyi yapmışsın ileride gülerek anacağız hep beraber inşallah.

• @denizci10 aleykumselam abicim sende burcu ablaya çok selamlarımı söyle, bebek görmeye geleceğiz inşallah insan elindeki büyüyünce minik bebek özlüyormuş bizmki artık 1 metre oldu 😂

• ⭐⭐

@ahsenaydgdu canım Ahsen dün seni düşündüm hep girip birşey yazdın mı diye bakıyordum özelden yazmak istemedim yoğunluk stres özlem karışık bir haldesindir diye
    Herşeyin yolunda olmasına ev işini çözmenize çok sevindim

• @ahsenaydgdu Ilk soklari yavas yavas ailecek atlatiyorsunuz. Bir sure sonra adaptasyon daha da gercekci bir hale donusecektir. Kendi evinize falan gecince daha fazla gelecege donuk adimlar atmaya baslarsiniz..

Bu arada simdiye kadar yasadiginiz zorluklari sadece size ozel diye algilamayin. Bircok insan ilk baslarda benzer durumlari yasamistir, yasiyorlar.

Bundan sonrasinda da kolayliklar dilerim! 😊

• @ahsenaydgdu haydi geçmiş olsun :) ilk şoklar atlatılmış biraz da olsa rahata kavuşulmuş ara ara gelip deneyimlerini aktar biraz olsun gündemden uzaklaşmak kendimizi sizlerin yaşdıklarını yaşarken hayal etmek herkese bir nebze de olsa iyi gelecektir. Hiç sevmediğim ama çok acı bir gerçek var maalesef kalanlara hayat devam ediyor

• ⭐⭐⭐

@Zelene valla 10 gündür çok buruk içimiz yani çok uzun cümleler kuramadık öyle şok halinde olanı biteni takip ettik elimizden geldiğince nakdii yardım ettik losangelesta toplanan yardımların ayrışmasına gittim geceleri o yüzden internette çok yoktum 🥹

@MySea evet abicim çok değişik başlangıçlar duyuyoruz öğrenci arkadaşlardan salonda yatıp evinin odasını kiralayan, 1 sene üstüne başına bişey almayan, arbasını kiraya verip downtownda toplu ulaşım kullanan..çoğu için losangeles zor bi başlangıç olmuş ama hepsi şuan keyifli ve hallerinden memnunlar, darısı başımıza diyelim..

@tolgasatir malesef devam ediyoruz mecburiyetler peşini bırakmıyor çünkü..

• @ahsenaydgdu umarım her şey en kısa zamanda yoluna girecektir Ahsen abla. En azından bir başlangıç yapıp oraya gidebildiniz bence bu bile başlı başlına başarı demek için çok yeterli bir sebep

• @ahsenaydgdu Teşekkür ediyorum cevabınız için. Okuyorum, cevap yazmaya çalışıyorum ama bir türlü cümleleri toparlayamıyorum, ondan gecikti. Evet hayat devam ediyor ama hiç eskisi gibi de olmuyor. Bunu da hazır niyetlenmişken hızlıca yazayım dedim. Çok mutluyum sizin adınıza, ama tabi bir yandan da korkuyorum. Bir an önce kirası uygun, güzel, geniş ve tamamen kendize ait olacak bir ev denk gelse de taşınsanız çok rahatlayacağım. Ve tabi kirayı hiç dert etmeden rahatça geçinmenize yetecek kadar gelir getiren bir iş de denk gelsin diliyorum 🙏. Şu an mutlu olmanıza sevindim, Culver City güzel yer. (Hollywood sign ın da bir numarası yok, yakından görünce hayal kırıklığı yaratıyor. Zaten öyle tam dibine filan da gidemiyorsunuz, yasak. En yakını bile bayağı bir uzak yani. Çok birşey kaybetmezsiniz gitmeyince) Soracağım çok şey var dediğim gibi ama biraz daha geçsin hele. Bu yazı Amerika'da geçirme planımız var çocuklarla, bir sağlık sıkıntısı vs yaşamazsak. Daha çok şey yazarım. Selamlar

• ⭐⭐

@ahsenaydgdu kuzum oralardan mı yetişiyorsun yüreğine sağlık çok güzel organize oldu Amerika'da Türkler gurur duydum çok kötü 13 gün geçirdik sanki çocuklarımız anlıyor gibi benim oğlan daha çok sarılıyor ve iltifatlara boğuyor beni her sarıldığında içim cızz ediyor aklımdan atamiyorum normalleşemiyorum her sarılışta acılı binlerce anne geliyor aklıma utanıyorum daha çok şey yapmak faydalı olmak istiyorum birgün bizleri de bulabilecek bir kabusla yaşamak çok zor

• @ahsenaydgdu vallahi helal olsun sana ya. Ne desem az. Biz de elimizden geldiği kadar yardım ettik ama tam taşınma sırasında olduğumuz için buradaki toplanma alanına gidemedik. Gurur duydum bir kez daha sizinle. Elinize emeğinize sağlık.

• @daydreamer buralara geleceksinizdir inşallah görüşmekte nasip olsun ❤️

• ⭐⭐⭐

@Zelene aynen öyle bende çok şükür ediyorum iyiyiz yavrum iyi ama çok acı şeyler yaşandı unutmak çok zor.. bu felaket herkese bir şeyleri hatırlattı ders verdi ama keşke bukadar kaybımız olmasaydı bu kadar ağır bi bedel olmasaydı..

• @denizci10 vaktin olsaydı eminim başı çekerdin abi biliyorum seni çünkü :) burda los angelesta çok fazla çok güzel genelde yeni etiket ürünler toplandı, en son termal kamare alıyorlardı. Gerçekten tek yürek oldu herkes ama diğerlerininki gibi sağ cepten sol cebe değil harbi tek yürek ❤️

• @ahsenaydgdu gerçekten helal olsun, elinize emeğinize sağlık :)

• https://www.instagram.com/p/Cong6efjknw/

göçmenlik vizesi olmayan arkadaşlar bunu izleyip araştırın

• ⭐⭐⭐

@Selly, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

https://www.instagram.com/p/Cong6efjknw/

Türklerin yoğun ilticasından sonra bunu yapmazlar kesinlikle çünkü sonucu iyi bitmez ABD icin. Düzensiz göç olur vizesi olan kim var kim yoksa gider her türlü ABD’de kalmaya calısır

• @waterman, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

@Selly, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

https://www.instagram.com/p/Cong6efjknw/

Türklerin yoğun ilticasından sonra bunu yapmazlar kesinlikle çünkü sonucu iyi bitmez ABD icin. Düzensiz göç olur vizesi olan kim var kim yoksa gider her türlü ABD’de kalmaya calısır

bizim ülkece her şeyi süistimal etme gerçeğimiz çok doğru.:disappointed_face:

• @denizci10 wooww harika bir haber.. Çok sevindim. allah hayırlısıyla kucağınıza almayı ve hayırlı evlat olmayı nasip etsin şef :smiling_face_with_heart-eyes: :smiling_face_with_heart-eyes: :smiling_face_with_heart-eyes:

Benzer Başlıklar

• 2 Oy
    7 İleti
    435 Bakış
    SharmS
    @bilge https://www.uscis.gov/citizenship/civic-integration/settling-in-the-us
  • ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

2k
    7 Oy
    2k İleti
    208k Bakış
    salih atillaS
    herkese selamlar 11 mayıs 2026 tarihinde 3 defa kesin yerleşme niyetiyle şikago havalimanından abd ye giriş yaptım her green kartılıda olduğu gibi kafamda kurduğum sorular bu sefer abd den 11.5 ay ayrı kalmıştım süre çok uzundu. ben 2024 talihlisiyim 2024 eylül ayında ilk girişi iowa eyaleti fairfield kasabasına yaptım 15 gün kaldım geri döndüm bize yetişmedi döndükten bir kaç gün sonra green kart geldi ama bana ve eşime ssn gelmedi 2025 yılı mayıs ayında 8.5 ay abd ayrı kaldığım süre sonunda şikagodan giriş yaptım sadece neden bu kadar ayrı kaldın diye sordular yazılı olarak işlerimi tasfiye ettiğimi mali müşavir olduğumu vs beyan ettim ve giriş yaptım oradan iç hat uçuşuyla iowa eyaleti des mioines şehrine geldim 15 gün kalabildim çünkü verilecek beyanlar ve işler vardı sonrası işleri azaltmak danışmanlık seviyesinden bırakmak ve abd takip edilecek şekle getirdim bu arada zaman geçmiş 11.5 ay abd den ayrı kalmışım bu sırada sayın gucarslanla irtibatim oldu onla konuştuktan sonra 11.5 ayı nasıl savunacağım konusunda makul gerekçeleri sıralayan mümkün olan en kısa savunma yazımı hazırladım ihtiyaç olursa gösterecektim şükür olmadı hatta pasaport memuru soru bile sormadı finişh dedi giriş yaptım iç hat seferi ile des moinese uçtum şimdi burada özellikle belirtmek isterim abd 6 aydan fazla ayrı kalma konusu çok döndü ben ilkinde 8.5 ay ikincide 11.5 ay kaldım hiç bir sorun yaşamadım belkide bu benim şansımdı iyi niyetli memurlara denk gelmişimdir DES MOİNES GÜNLERİM des moines havaalanında beni burak ve umut karşıladı ben burakla kalıyorum ilk iş büro işlerini yapmak için düzeni kurmak ayrıca yılan hikayesine dönen ssn işini halletmek ssn için ofise gittiğimde kapıdan girdiğimde kosova priştineli hemşerim görür görmez my friend diyerek karşılaması çok duygulandırdı anneannem kosova priştinelidir. 1 yıl sonra bile hatırlaması güzeldi bize bilgi verdi elinden geleni yaptı ama memurun karşısına çıktığımızda hiç başvuru olmadığı söyledi bakmadı bile yalancı 20 gün sonraya randevu oluşturduk ne ssn miş dedim ben bu işi türkiyede 10 saniyede sistemden alıyordum sonrasında bir sürpriz eski çalışma arkadaşım bir dönem ortağım olan süleyman muhlis aradı bileti aldım bende geliyorum dedi ertesi gün attığım konuma göre kapıda bitti ama talihsizlik yaşamış yolda cüzdani düsürünce kimlik ehliyet ve parasını kaybetmiş pasaportu kaybetmemiş araba kiralık yaptık bir program ssn randevusu gelene kadar çıktık kısa bir abd turuna önce minneeapolise polis karakoluna gittik orada kayıp ile ilgili ifade verdik bir sonuç çıkmadı ama polis memuru aracı kullanabileceğimizi söyledi bize kartını verdi sıkıntı olursa tel aramamızı istedi sonrası atlanta ya doğru yola çıktık atlantada bir gece kaldık çok tedirgin oldum kaldığımız bölge çok güvensiz olmalı ortalık evsizlerle doluydu oradan sout carolina myrt beach geçtik orada bizi erhan bey karşıladı oda bizim gibi green kartlı güzel bir türk kahvaltısı yaptık sonrası arabasıyla şehir turu attırdı kendisine teşekkür ediyorum iki gün otelde kaldık abd folk müziği yapan bir barda takıldık eski günler gözümüzde canlandı denize girmek istedim ama çok dalgalıydı uzaktan baktım tekrar yola çıktık north carolina carry doğru orada benim gibi mali müşavir olan arkadaşım mehmet i 2 yıl sonra görecektim üstadımın attığı konumdan direkt evine gittik özlemişiz ankarada sağlık ve mülakatta 2 günümüz geçmişti sofra hazırdı muhabbet ettim değerli eşi ile benim hanım zaten ankaradan tanışıyor telefonda muhabbet ettiler sonra üstad bize carry turu yaptırdı ben caryy çok beğendim benim ortağın plak sevdası vardı biraz uzaktı ama üstad bizi oraya götürdü bizim ortak abd ilk alışverişini plak alarak yaptı biz caryy de bir gün fazla kaldık ben istedim daha iyi görmek için bu arada serkan a söz sana gelemedik ama telafi edeceğim daha kuzeye çıkıp benim ortağın yakınları filedelfiyadaydı oraya gitmeliydik zamanımız kısıtlıydı son gün üstad bizi bir lokantaya götürdü türk usulü yemek güzeldi sonrasında cafede kahveleri içtik ve geçici olma koşuluyla yolumuza devam etti yolumuz baltimordan geçti hiç durmadan devam ettik sakat bir yer filedelfiyaya geldik ortağım ziyaretini yaptı artık des moinese geri dönüş yoluna girmiştik bu yolculuk belki çok erken oldu ama çok gezenin çok bildiği konusunun doğru olduğunu gördüm abd ye bakış açımı değişmişti ortağımı türkiyeye yolcu ettikten sonra ssn randevusuna gittim memur geçen seneki başvuruyu gördüğünü ssn numarasını olduğunu ekranda gördügünü söyledi bir kağıda yazdı numarayı verdi 10 gün içinde posta ile geleceğini söyledi geldi ve aldık türkiyde 10 saniyelik işi burada 1 ayda halledebildik bunada şükür. Böylece sıra ehliyete gelmişti bu konuda iowa zor bir eyalet sınav ingilizce ve tercüman yok 25 soru soruluyor 20 doğruyu bulduğunda sistem kendini kapatıyor yada 6 yanlışta kalıyorsun gene kapatıyor ben kitapçığı türkçe okudum ve önce sitesindeki soruları defalarda türkçe cevapladım sonra aynı sorulara ingilizce çözerek devam ettim hazır olduğunu hissettiğimde 1 temmuzda sınava girdim çalıştığım hiç bir soru çıkmadı başlangıçta taktik hatası yaparak 9 doğru 3 yanlıştayken nasıl olsa kaldım diyerek soruların hepsini görmeye garanti gördüğümü işaretlemeye kalanını skip etmeye başladım böylece işin sonunda 19 doğru 4 yanlış 2 skip te tabloya kaldım 1 doğru yaparsam geçecektim 2 soru içinde trafik levhasını seçtim belki 10 dakika düşündüm tercüme ettim olumlu olumsuz mu diye soruyu analiz ettim ve işaretledim ekran da 19 doğruyu gördüm ekran kapandı halbuki 1 soru daha hakkım vardı kötü bir başlangıç yapıp1 soruyla kaçırmak beni yıkmıştı kalktım yerime oturdum bu arada benim işleri takip eden hemşehrim dediğim boşnak memur çalıştığı bankodan işaret yapıyor beni çağırıyordu tebrik etti 20 doğruyu bulduğum için ben bu sınavı a2 ingilizce siyle geçtim konuşmakta sıkıntılıyım ama okuduğumu anlamada çok daha iyiydim birde şunu söylemek isterim osmanlı bakiyesi kosova bosna hersek hele ki yakınlığınız varsa hemşerilik abd de geçerli şimdi araba bakıyorum bu ay sonuna kadar direksiyona sınavına gireceğim ehliyeti aldığım gün abd geldiğim gündür şimdilik turistim sevgiler saygılar
  • 33 yaşından sonra ABD'de yeni sayfa açmak

19
    0 Oy
    19 İleti
    2k Bakış
    denizci10D
    @yalta hayırdır üstad... tüm iletileri değiştirmişsin???
  • Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

1k
    7 Oy
    1k İleti
    254k Bakış
    ATS16A
    @bkio Karışık olması çok normal, iyi olacak 🍀🧿🙏🏻 Merak edin ancak endişe etmeyin. İngilizce konusunda kendinize ne kadar çok yatırım yaptıysanız şimdiye kadar ki hayatınızda, maddi olarak ne kadar çok güçlü gelirseniz, mesleğiniz ve tecrübeleriniz ABD’de ne kadar çok kabul ediliyorsa, forumdaki diğer tüm başlıkları & deneyimleri ne kadar çok okursanız o kadar az sancılı geçecek adaptasyon süreciniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k