[Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@Fermando1996çpd sizi ankaranın listesinden çıkarıp ilgili konsolosluğun listesine ekleyecekler. Önemli nokta taşıyacağınız konsolosluğun performansı ve sayısı taşıyacağınız ülkede beklemede dosya yoksa zaten geriye gidebileceğiniz bir durum yok
-
Merhaba
Mülakat maili alınca ilk önce AIS kaydı yapılması gerektiğini okuyorum
Linki tıkladığımda
1- kaydet
Devam etDiye iki seçenekten hangi ile kayıt yapılacak acaba ?
Sadece “kaydet “ mi yoksa “ devam et” kısmında da yapılacak birşey var mı?
Tşk -

-
@Gökhan-Öz mülakat almadıysanız bu işlemi yapamazsınız.
-
@gucarslan
Yok henüz almadım
Sadece nasıl alındığını şimdiden öğrenmek için sormuştum
Mail aldığımda başka bir şekilde mi oluyor yoksa aynı linkten mi ? -
@Gökhan-Öz mail adlığınızda bu link üzerinden kayıt yapacaksınız, "kaydet" diyerek.
-
@gucarslan
Çok sağolun.
İyi akşamlar -
@Emre-Kurtulmuş hmmm şu çut offf içerisindeyim dosyayi Ankara'dan Türkmenistan konsolosluğuna taşımak için önce KCCye bildirmeğimiz gerekiyor dimi onlar kabul ettikten sonra türkmenistana konsolosluğuna yazıyorum ben böyle anladım doğrumudur acaba
-
@Fermando1996çpd doğru değil, cutoff içinde olduğunuz için direk ilgili konsolosluk ile iletişime geçmeniz lazım. KCC sizin dosyanıza işlem yapamaz artık
-
@Emre-Kurtulmuş cut offf içerisinde olmazsan KCCye söylemen lazm eğer cut offf olursan söylemeye gerek yok öylemi bazı arkadaşlar farketmez genede KCCye yazman lazm dediler de oda bir iki ay bekletiyormuş ondan sordum teşekkür ederim
-
@gucarslan Anlayamadığım bir şey var. DS 260 formunu doldururken en güncel adres olarak Kanada'daki ev adresini yazmıştık hep ama DS 260 formunda Ankara'da mülakat olmak istediğimiz tik'e tıklamıştık (pişmanız). Yani demem o ki en güncel adres her zaman Kanada adresiydi kayıtlarda. KCC mülakat yeri değişimi talebini yerine getirmesi için, DS 260 formunu Unlock edip Kanada adresi olarak adresi güncelenmesi gerekiyor ama DQ olduğunuzdan yapamayız diyor. Ama zaten bizim adres hep Kanada adresiydi. Bu durumda KCC'nin DQ bile olsa adres değişimi yapması gerekmez mi? Şimdiden değerli yanıtınız için çok teşekkürler.
-
@farukaktasgil siz mülakata nerede girmek istiyorsunuz?
DQ olan bir dosya için işlemi artık KCC yapmaz, bu yüzden öncelikle dosyanızı eğer kanada'da mülakata girecekseniz kanada kons. ile görüşüp oraya taşımalısınız. taşıma işlemi bittiğinde zaten o kısmı güncellemenize de gerek kalmayacak.
-
@gucarslan Anladım çok teşekkür ederim. İmzayı yapıyorum şimdi. Eğer her şey sorunsuz olursa deneyimlerimizi de ayrı bir başlık altında yazmak istiyorum. Kanada'da mülalata girmek istiyoruz. Kanada konsolosluğuna dosya taşıma talep ettik. Konsolosluk dönüş yapıp kabul ettim sizi dedikden sonra direk interview emaili mi gönderiyorlar işte 2 ay sonra şu gün belgelerinizle mülakata gelin diye. Yoksa arada haffalarca, aylarca bekleniyor mu taşıma işlemini yapmaları? Teşekkürler
-
@farukaktasgil mülakat mailinizi onlar uygun gördüğünde gönderecekler, kabul ettiklerinde değil.
-
Merhaba,
Konsolosluktan mülakat erteleme maili geldi konu hakkında bilgi sahibi olan var mi uzaktan geldik erkenden son dakika mail atiyorlar erkene alma şansımız var mıdır. -
@Necati-Başer hangi vize türü için mülakatınız?
-
@Necati-Başer benim bir arkadaşımda da oldu o normal de 6 şubattı 22 şubata vermişler. Olumsuz hava koşullarından dolayısıyla yazıyordu. Onun F-1 dı aynı durumda çok insan var maalesef
-
@gucarslan Greencard mülakatı bahsettiginiz isimle mi geçiyor bilmiyorum ama. Eşimin ailesi de deprem bölgesinde konsolosluğa mail attım buradan da oraya geçmemiz gerekiyor bilmiyorum değişiklik yapacaklar mı. Su an Ankara'dayız konsolosluğa gitsek derdimizi anlatabilir miyiz acaba
-
@Necati-Başer gerekçenizi belirtirseniz destek olacaklardir diye umuyorum, bol şans dilerim.
-
@gucarslan teşekkürler
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
53
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.0k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum