Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    @bidünya çok teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @aemte çok teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @mexido çok teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Rüştü-Gürbüz çok teşekkür ederim

  • ⭐⭐⭐⭐

    @waterman çok teşekkür ederim

  • ⭐⭐⭐

    @denizci10 Tebrikler, bebeğiniz size şans getirsin 🙂


  • @denizci10 hayırlı uğurlu olsun işte şimdi daha daha çok sevindim. Şansıyla gelsin inşallah 🙏

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Erkan-Gürsoy çok teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @karya48 çok teşekkür ederim.


    1. sayfaya kadar okumayı bitirdim. Şu an Ağustos ayının başları;

    @denizci10 Amerika'da detaylı bir inceleme gezisini tamamladı Türkiye'ye döndü,
    @ahsenaydgdu Amerika'ya gitmeyi ciddi olarak düşünüyor,
    @EmreATA herkes plan yaparken pat diye geldi Florida'ya yerleşti şimdiden, sanki yıllardır GC'lı gibi nerdeyse düzenini bile kurdu (hatta yıllardır sorduğum halde hiç tam bir cevap bulamadığım, "turist vizesi ile US ehliyet" aldığını ilk elden öğrendiğim ilk ve tek kişi oldu)
    @Alper-Bayram yine pat diye geldi Newyork'a yerleşti, şu an Brooklyn'de hoş bir düzen kurdular, hiç dönmeye niyetleri var gibi görünmüyor,
    @dytmelek de kesin gidecek gibi...

    Ben aramızda GC varmış yokmuş hiç umursamadan, tek bir turist vizesiyle Amerika'ya gidebilecek bu kadar kişi olduğunu bilmiyordum. Bu konuya yazanlar çoğaldıkça ve ilerleyen aylarda gidenlerin kendilerine rahat bir hayat kurabilip kuramadıkları ortaya çıkmaya başladıkça, pek çok kişi daha bu yolu izlemeye karar verip yolculuk hazırlıklarına başlayacaktır.


  • @denizci10 rica ederim geç gördüm, son sayfaya hiç girmek istemiyorum yanlışlıkla son gelişmeleri öğrenmemek için

  • ⭐⭐⭐⭐

    @daydreamer hiç sorun değil... bekliyoruz son sayfalara😂😉


  • @denizci10 Simdiden tebrikler!

  • ⭐⭐⭐⭐

    @MySea teşekkür ederim sayın hemşerim😂

  • ⭐⭐⭐

    @daydreamer çok hoş ya 🙂 bu ileti bana da bir özet oldu kim neler yazmıştı, ne hayaller kurmuştu ve hangi aşamalara geçti. Spoiler vermeyeyim ama ilerleyen sayfalarda güzel şeyler okuyacaksınız merak etmeyin🙏🏻


  • Bu harika başlığın mimarı @denizci10 'un 51. sayfada verdiği müjdeli haber ile 53. sayfada okumaya devam ediyorsunuz. @denizci10 çok sevindik, hayırlı olsun 🙂
    @daydreamer 15. sayfaya kadar çok güzel özetlemiş, maalesef ben tüm sayfaları okumuş olsam bile böyle yetenekli betimlemeler yapamayacağım, devamını kendisine bırakıyorum 🙂

    Bana 53 sayfanın özetini çıkarın derlerse özetle şunu söylerim: "çıkın çıkın gelin". Ama öncesinde araştırmanızı yapın, risklerinizi alın, kendinizi hazırlayın öyle gelin. Özellikle aile ile gelecekler için hazırlığa Türkiye'den başlamanız gerekiyor. Gitmeden kalacak yerinizi, yaşayacağınız yerin kira, okul, alışveriş, saatlik ücret gibi her türlü bilgisini öğrenerek gidin. Ben bu 53 sayfada en araştırmacı ve sağlam giden @denizci10 dışında @Alper-Bayram olduğunu düşünüyorum. Bir ayağını Türkiye'de bırakarak sadece 2 bavul ile yarım yıldır oradalar. @EmreATA'nın ise harika bi cesareti olduğunu düşünüyorum. Gerçekten olaya kafa atar gibi girişmiş, oldukça da güzel düzenini kurmuş. Şuan aklı statü nedeniyle karışık gibi gözükse de bence asla geri dönmeyecek 🙂 Yine aralarda fikirlerini üşenmeden uzun uzun yazan herkese sonsuz teşekkür etmek gerek, böyle bir ortamın oluşmasına katkı verdikleri için.

    Bu aşamaya kadar hayran kaldığım 53 sayfa ve yazarlarına teşekkürlerimi okudunuz. Bu satırdan sonra ise benim yapmak isteyip ama aklımı kurcalayan kaygılarımı okuyacaksınız.

    Turist vizesi sahibiyim, amerikada iş yapacak düzgün bir el işçiliği mesleğim yok. İngilizcem başlangıç seviyesinde. Her gün facebook'da gruplarda sınırdan geçerek aç ve işsiz insanların yardım çağrılarını okuyorum. Onlardan birisi olmayayım diye vizemi kasım ayında aldım, gelin görün ki halen bir çıkış yolu bulamadım kendime. Ben çok zengin değilim, bütçem kısıtlı yani oraya gidip hunharca harcıyacağım paralarım yok. E ben oraya gittiğimde çalışma iznim de olmayacak, ne iş yapacağım ? nasıl statü kazanacağım ?

    Şimdi diyeceksiniz, yav kardeşim 53 sayfayı boş okumuşsun. Bi durun, sinirlenmeyin.

    Ben bu 53 sayfayı okumamış olsaydım kesinlikle halen düşünüyor olacaktım. Burada daha ne kaybedebilirim kafasına girdim artık. Umarım bundan 2-3 yıl sonra bu yorumuma bakıp tatlı bi gülümseme yaparım. Saygılar ve sevgiler...

  • ⭐⭐⭐⭐

    @xkira7 siz şunu kısaca söyleyeyim ileride çok daha detaylı yazılarım olacak. eğer kendinize güveniyorsanız ne para ne pul hiçbir şeye ihtiyacınız yok. ama derseniz ki ben yapamam öyle her işi, kalamam öyle her yerde o zaman bu şartlar altına gelmenizi asla tavsiye etmem...


  • herkese merhaba.
    @denizci10, tebrik ederim sizi, yeni hayatınızın ilk günleri heyecanlı, biraz endişeli, metabolizma şaşkın kısaca duygular tavan yapmış şekilde geçse de sonrası çok güzel olacak, zaten biliyorsunuz. büyüyen hayallerle birlikte büyüyecek olan ailenizi de tebrik ederim. sağlıkla kucağınıza alırsınız dilerim. doğduğu gibi amerikan vatandaşı olma hakkı kazanacak.

    bize gelince.. biz maalesef döndük. 31 aralık gecesi babamın yoğun bakıma kaldırıldığı haberini aldık. aslında kayınpederim ama babam kadar babalığı geçmiştir. takvimin havayolları açısından en yoğun dönemine denk geldiği için 9 Ocak'a bilet ayarlayabildik. Maalesef 11 Ocak'ın ilk saatlerinde babamı kaybettik. Daha önceki yazılarımda da belirtmiştim, giderken en büyük endişemiz buydu. Kendi annem ve eşimin babası. İkisinden söz istemiştim, dönene kadar bekleyeceksiniz diye. Babam sözünü tutmak için çok uğraştı ama tuttu. Peki bundan sonra ne olacak, annemizi yalnız bırakmak istemediğimiz için bir süre buralardayız. Sonrası allah kerim.

    Döndüğümde ilk fark ettiğim hayat pahalılığı oldu. Ne kadar bu gerçeği biliyor olsak da yaşamak başka bir deneyim. Bana sorarsanız Türkiye'deki tek gündemin bu olması gerek. Bir başka dikkatimi çeken de bu yoksulluğa ve ekonomik şartlara rağmen insanlarımızın ne kadar 'fancy' yaşadığı gerçeği. Elde 60-70 liralık kahveler, 300-400 liraya serpme kahvaltı tabakları, otoparklara, sokaklara, ara sokaklara, ana caddelere sığmayan lüks arabalar... Sanki 8 aydır burada değilmişiz de 8 yıldır yokmuşuz gibi.

    Gitmeyi düşünüp bu paylaşımlardan cesaret ummak isteyenlere yine aynı sözümü tekrarlayacağım. İstediğiniz kadar araştırın, planlar yapın. Hayat, siz plan yaparken başınıza gelenlerden ibaret. Bizim hikayemiz bunun onlarca örneğiyle dolu. Ve bir kere orada yaşadığınız anda her türlü pisliğine, adaptasyon sorunlarına, dil ve kültür bariyerine rağmen ruhunuz ve bedeniniz sizin için neyin doğru olduğunu zaten size söylüyor. So, bizim ny hikayemiz bitmedi, sadece sezon finali yaptık.

    @denizci10, texas'ta vergiler çok düşük, yaşam maliyetleri nyc'nin %40-50 altında. çok doğru bir yer seçtiğiniz fikrindeyim. Hele Austin'i seçtiyseniz büyük isabet.

    Sevgiler,

  • ⭐⭐

    @Alper-Bayram başınız sağolsun


  • @Alper-Bayram Başınız sağolsun. Maalesef en zoru geride bıraktıklarımız/bırakacaklarımız oluyor sanırım.

    Ülkenin bu durumu karşısında umursamayan bir kesim olduğu sürece bu gözlemleriniz devam edecek gibi. Gerçi bastırılmış bir toplum haline dönüştük orası da var.

    Tekrar başınız sağolsun 🙏


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

82
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum