Ds 260 senedini sefirliye nece aparmalıyam.Notebookda yoxsa telefonda
-
Bu konu hakkında net bir bilgim yok, açikcası rapor ertesi gün çıkıyor ve o gün gönderiyorlar ama sizin randevunuzun Perşembe olması biraz riskli gibi geldi bana, muhtemelen sorun olmaz ama siz yine de sağlık raporunuzun çıktısını alıp mülakata götürün nolur nolmaz diye.
-
@JemappleG Önceki sayfalarda çok tartışıldı. Arama butonuna yazarsanız sonuçlar çıkar.
Ben de sizin durumunuzdaydım. Acımadan basıyolar aşıyı. Alternatifi yok.
-
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
-
-
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz .. -
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
-
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler -
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
-
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
-
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var. -
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi. -
Benzer bir sorunda biz yaşıyoruz Eşimle birlikte aktif Türkiye'de yaşıyoruz burda oturum kartı aldık eşime amacımız bana vize çıkana kadar hiç yoktan NVC aşamasına gelene kadar birlikte olabilmek. Buna cevap vericek olur mu bilmiyorum Sponsorun Eşimin ABD İle ilişkisi çok kopuk 2021 ve 2023 tax returnlerini eksiksiz bir şekilde file etmiş. fakat 2022 ve 2024 yılını file etmedi. Çünkü geliri minimum filling olan 10.000$ altında olduğu için uğraşmadı aslında yaptığı şeyde bir sorun yok fakat bu bizim sürecimizi nasıl etkileyecek ABD'de değiliz bu tax'ları doldurmak istesek bile geçmişe yönelik tax return ABD'ye gitmeden nasıl yapacağız?
Bir diğer konu benim eşimin Amerika ile gerçekten fiziki bir bağının olmaması ailesi meksikada yaşadığı için hep meksikada kalmış amerikaya gitmiş çalışmış para kazanmış dönmüş ve genelde bu şekilde devam etmiş hiç kalıcı olarak yerleşmemiş ailesi orda olmadığı için
Banka Hesabı yok ABD Telefon numarası yok +1 numarası yok. Eyalet kimliği süresi muhtemelen biz NVC Aşamasına gelmeden dolucak Voter Register baktığımda sadece 1 kez oy kullanmış. Herhangi aktif bir Lease veya adres yok.Ve tüm bunlardan daha büyük sorunumuz eşimin kendi anne ve babası içinde Green Card başvurusunda bulunmuş olması bu süreçte şuanda devam ediyor ve biz I-130 Beklerken onların süreci şuanda NVC aşamasında Joint sponsor aşamasında ilerleyemediler henüz bu süreci ailesinin tuttuğu avukat yürütüyor benim sürecimi ise ben kendim yürütüyorum. Ama sorun şu ki bu süreçte zaten proof of domicile veriliyor. Yani ailesi vizeyi aldığında eşimin Amerikaya taşınması gerekiyor diye biliyorum. Bunu yapmazsa sıra bana geldiğinde NVC aşamasında bunu sorabilirler diye düşünüyorum.
Çok karışık bir durumun içerisindeyiz bunun için ne yapmalıyız aklımdaki tek fikir eşimin Ailesinin vizesi çıktığında eşimi Amerikaya yollamak ordayken telefon numarası,banka hesabı gibi düzenli bir hayat için adımları atması olabilir sanırım başka aklıma bir fikir gelmiyor... Siz olsaydınız ne yapardınız tekrardan yardımcı olan herkese teşekkürler...
-
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak
-
@5september5, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
@crazycells Oncelikle merhabalar,
Su anda i-751 formunu hazirliyorum fakat bir iki konu kafama takildi.Kolaylik olmasi acisindan maddeler halinde izninizle sormak istiyorum.
1-Ek olarak sunmak istedigim I-94 forum kaydinda USA ya en son 2019 yilinda turist vizesiyle yaptigim giris bilgilerim gorunuyor.Oysa o tarihten sonra GC li olarak 2 kez daha giris yaptim.Bunun nedeni GC li yapilan girisler I-94 de kayit edilmiyor olmasimi ?
2-Evlilik serfitikanin yenisini cikarttirmak gereklimi,yoksa elimdekinin fotokopisi yeterlimi?
3-Birde bu konudan bagimsiz bir sorum daha var oda, Formul A uluslararasi dogum serfitikasi formunda annenin kizlik soyadi gorunuyor ama nufus kayitlarinda annenin evlilik soyadi gorunuyor.Anne soyadi iki yerde farkli gorunmesi sorun teskil edermi ?
Formul A tek basina yeterlimi ? degilse nufus kaydini cikartmam gerekiyorsa konsolosluktanmi cikartmak gerek yoksa e-devletten cikartip tercumesi yapilsa yeterli olurmu?Gercekten size simdiden cok ama cok tesekkur ederim...
Sorulariniz icin su basligi kullanmalisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/267/i-751-basvurusu-kosullu-green-card-in-kosulunu-kaldirmak
-
@moira, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
Merhabalar. Kasim ayinda gonderdigimiz basvurumuza RFE geldi. I-864 formumuzu tekrar istemisler. Esim Mayis ayinda mezun oldu, Temmuz ayindan beri sinirin cok ustunde kazandigi bir isi var. Bu nedenle onceki vergi beyanlarinda gelir yoktu. Belgeyi gonderdigimizde bunu acikladik. Kanit olarak son 3 ayin maas bordrosunu ve ise kabul mektubunu da ekledik, ancak anladigimiz kadariyla muhtemelen is hayatinda yeni olmasindan dolayi kabul etmemisler. Ikinci bir sponsor bulmak takdir edersiniz ki cok zor. Kimseden boyle bir sorumluluk almasini isteyemiyoruz. Yine elbette esimin aile bireyleriyle konusacagiz ama senelik 72000$ kazanan esimi tek basina kabul etmelerinin bir yolu yok mu? Calisma hayatina yeni baslayan birini sponsor yapmanin yolu nedir? Tesekkurler.
Esinizin baska birikimi var mi? Ayni bilgileri, guncellenmis belgelerle ve banka hesaplari ile vs. destekleyip tekrar gondermeyi deneyebilirsiniz isterseniz. Ama tabii ki kabul edip etmemek USCIS gorevlisine kalmis.
-
@Tugba, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
Selamlar. Şükürler olsun ki az önce itibariyle approval aldık 485 için. İnterview olmadan olması extra rahatlamamıza sebep oldu. Şükürler olsun
28 gün önce medical exam istenmişti, ancak onay geldi. Hatta 12 saat önce sisteme girilmiş approved olduğu sanırım, bize ancak bildirim geldi. 
Tebrikler
gozunuz aydin. -
@denizyucel, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
Arkadaşlar kafayı yiyeceğim. Mart itibariyle bütün dostları gönderim, Nisan 10 da parmak izi verdim. Hala work permit dahi gelmedi. 11 Ay oldu. Büyük hayal kırıklığı. Onca işim gücüm var büyük engel oluyor bana. Expedite yapamıyorum ekonomik zorluğum yok iş yerlerim var başka bir çözüm yolu yok mudur bunun..
USCIS'in belirttigi bekleme surelerinden daha fazla mi beklediniz?
https://egov.uscis.gov/processing-times/
Eger daha fazla beklediyseniz hizlandirma talep edebilirsiniz.
-
@callbee, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
Arkadaşlar merhaba,
Eşim amerikan vatandaşı benim de turist vizem var. Amerika'ya tatile gideceğiz, beğenirsek yerleşme ihtimaliz de var. Turist olarak ülkeye giriş yaptıktan sonra vize türümü sayfanın en başındaki işlemler ile mi değiştireceğim? Bunun bir sakıncası var mı? Süreçler biraz uzun sürüyor sanırım. Amerika'da bulunma sürem 6 ay'ı geçerse bir sıkıntı olmuyor değil mi değişiklik sürecinde olduğu için?Eğer bu sorunun direkt cevabı varsa ise o linkten araştırmaya devam edebilirim.
ABD'ye giris yaptiktan sonra en az 90 gun beklemenizi tavsiye ederim. Sonrasinda ilk sayfadaki islemleri yapabilirsiniz. Ek olarak, I-130 formunu online gonderebilirsiniz, bilginize.
-
@Xustiza19, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
Selamlar herkese. Turist vizesi alıp Amerika'ya gittiğimde, 6 aylık vize sürenin geçtikten sonra Amerika'da kalmaya devam edip, belirli bir zaman geçtikten sonra (mesela 2 ay) Amerika vatandaşı ile evlenmek mümkün mü? Yasal olarak süreç nasıl işler bilgisi olan var mı? Şimdiden teşekkürler.
Evet, ABD vatandasi esleri statu disi olsalar da Green Card surecine baslatabilirler ve karti alabiliyorlar.
-
@tfnsylmz, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
1 ay once 2. RFE istegine cevap vermistik. 1 ay boyunca hic bi update olmadi received bile demedi, biz de canli chatten ulastik sorduk ve bugun new card is being produced oldu, sonunda bitti dosyamiz. Mayis 2021'den Aralik 2022'ye kadar surdu. Herkese bol sans!
tebrikler, gozunuz aydin

-
@researchescholar, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
Iyi aksamlar,
Erkek arkadasimla (Amerikan vatandasi) 3 yil once ayni universitede doktora ogrencisiyken tanistik ve o zamandan beri birlikteyiz. Simdi ben baska bir eyaletteki universitede J1 vizesiyle calisiyorum, o ise tanistigimiz universitede arastirmaci. Su anda ayri eyaletlerde yasamamizin nedeni is kontratlarimiz, benimki J1 vizesi ile birlikte Agustos'ta biticek. Su ana kadar zaten tum tatillerde birlikteyiz, genelde ben onun evine geliyorum ve onun kira kontratinda ismim var, fakat residencyim farkli bir eyalette. Daha once 7 yil boyunca da erkek arkadasimin eyaletinde yasadim. Beraber ayni evde yasayabilmek icin evlenip green card almak istiyoruz cunku su anda benim isim hangi universiteden kabul aldigima bagli, zaten bu yuzden tasinmak zorunda kaldim. Fakat biz biraz farkli bir evlilik sureci izleyecegiz bu durumdan dolayi. Yani once official olarak evlenip ayni yerde yasamaya basladiktan sonra evlilik teklifi, dugun vs yapmayi dusunuyoruz

Ben su anda J1 waiverimi bekliyorum iki yil kuralindan dolayi. Fakat bu ayri sehirlerde yasama + evlilik teklifi olmamasi/sonra dugun yapacak olmamiz durumdan dolayi green card surecinde sorun yasar miyiz tam olarak emin olamiyorum. Birkac sorum olacakti size:
- Ayri eyaletlerde yasamamizin nedenini aciklarsak bize sorun cikarirlar mi? Bu konuda mulakatta mi soru soruyorlar yoksa gonderdigimiz belgelerde aciklamak zorunda miyiz? Bu durumda mulakata bile cagrilmadan red yeme olasiligimiz var mi?
- Mulakat sirasinda yuzuk vs gormek istiyorlar mi? Nasil evlilik teklif ettiniz ve yuzugu nereden aldiniz gibi sorular soruluyor mu? Evlilik teklifi fotografi gormek istiyorlar mi? Eger boyle seyler talep ediyorlarsa teklif kismini one cekebiliriz. Peki dugunu sonra (ve muhtemelen Turkiye'de) yapacak olmamiz bir sorun cikartir mi?
- Iliskimizin gercek oldugu ve daha once immigration konulariyla cok ugrastigimdan bilgim oldugu ve tabii ki avukatlar cok pahali oldugu icin avukat tutmak istemiyoruz. Fakat bu durumda avukat tutmak gerekir mi? Avukatin bize bu konularla ilgili ne yardimi dokunabilir? Tum surec icin degil de hourly ratele danismak icin avukat tutmamiz bu konuda mumkun mu? Ayrica calisip memnun kaldiginiz avukatlar varsa soyleyebilirseniz cok sevinirim.
Herkese iyi seneler simdiden!
-
Sorular mulakatta sorulacaktir, eger makul bir nedeniniz varsa sorun olmaz diye dusunuyorum; ama mumkun oldugunca evlilik sonrasi ayni yerlerde yasamaya calisin.
-
Eger nisan/dugune dair bir kanit yoksa sorun olabilir, neticede kucuk de olsa bir kutlama yapmaniz beklenir. Arkadas cevrenizle kucuk bir kutlama yapip sureci fotograflayabilirsiniz.
-
Avukata gerek oldugunu dusunmuyorum.
soru listesi icin su iletiyi inceleyebilirsiniz:
-
@disenfranchised, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
@crazycells Merhaba, bugün eşimin I-130 formu onaylandı ve aynı zamanda da benim I-485 formuma hiç beklemediğim bir RFE geldi.
RFE, askerlik nedeniyle gönderilmiş. Türkiye'de zorunlu askerlik hizmeti yaptığımız için I-485 formunda 'have you ever served in a military unit' ve 'have you ever received any military training' sorularına evet diye yanıt vermiş ve en arka sayfada açıklama kutusunda bunun zorunlu askerlik hizmeti olduğunu ve erkek Türk vatandaşları için yasal bir yükümlülük olduğunu yazmıştım. Gelen RFE'de bu hizmetin mahiyeti, eğitim aldığım silah tipleri, silahları insanlara karşı kullanıp kullanmadığım gibi sorular sorulmuş. Aslına bakarsanız yanıtlamak çok kolay çünkü aynı açıklamayı bu sefer bu sorulara da yanıtları verip tekrar yazacağım ve imzalayacağım. Bu tür bir RFE karşılaşılan bir durum mu? Askerlik yapan insanlar bu kutucukları işaretlemiyorlar mı? İşaretliyorlar ise ben ilk kez böyle bir RFE duyuyorum, şaşırdım açıkçası.Yanıtlarınız için şimdiden çok teşekkürler.
I-130 icin gozunuz aydin.
Ben ciddi bir RFE oldugunu dusunmuyorum, Turkiye'nin cevresindeki pek cok ulkede (nerdeyse hepsinde) savas durumu veya ic karisiklik var, o nedenle boyle bir istekte bulunmus olabilirler; dediginiz gibi sorulara direkt cevap vererek yazip gonderin. e-devletten askerlik belgelerini ingilizce alabilirseniz onlari da ekleyebilirsiniz dosyaniza.
-
@musthawe, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
Selamlar 19 yaşındayım Amerika’ya 8 ay önce work and travel ile geldim çalıştığım yerde kız arkadaşımla tanıştım 8 aydır birlikteyiz work and travel bitikten sonra statü değişikliği için başvuru yaptım henüz sonuçlanmadı aslında benden ek belge istediler bu hafta belgeleri göndereceğim sorularım şunlar birincisi
1-)Eğer ki statü değişikliği başvurum reddedilirse evliliği herhangi bir şekilde etkiler mi ?
2-)Kız arkadaşım 21 yaşında henüz öğrenci 3 ay sonra mezun olacak sponsorluk için hesabında yeterli parayı gösteremesi yeterli midir ve evlilikten bağımsız birisi de sponsor olabilir mi ?
Tecrübe ve bilgilerinize ihtiyacım var teşekkürlerNe zaman evlenmeyi dusunuyorsunuz?
Kiz arkadasiniz ABD vatandasi, degil mi? ABD vatandasi ile evliliklerde onemli olan ABD'ye yasal yollarla giris yapmis olmaniz. COS islemlerinden red gelse de evliyseniz AOS yapabilirsiniz.
Sponsorluk icin banka hesabi yeterli degil maalesef, yillik geliri ve vergi bildirimindeki gelirler yeterli olmali. Ek bilgi icin su basligi inceleyebilirsiniz:
-
@orcunorcun1881, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
2022 martta tüm belgeleri gönderdik
Çalışma izni geldi
Sonra medical examı yaptırdık , avukat göndermenize gerek yok dedi.İnterviewa giderken götürürsünüz dediNe interview ne bişey nerdeyse 1 sene olacak
İnsanı psikolojik açıdan çok zorlayan bir süreç maalesef
Herhangi bir güncelleme de yok
Bu kadar uzun sürmemeli
Biz de insanızbol sabirli beklemeler dilerim. Maalesef eger USCIS'in suradaki tarihlerini gecirmediyseniz beklemek disinda yapilabilecek bir sey yok...
-
@researchescholar, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
@waterman Cevabiniz icin tesekkurler. Cok enteresan, burada konustugum bir immigration avukati kira kontratina adimizi ekletmemizi onerdi, sonucta tatil boyunca uzun donemler gelip kaldigim bir ev. Konustugum diger kisiler de akademisyen cift oldugumuz icin ayri eyaletlerde yasamamizi anlayisla karsilayacaklarini soyledi, fakat boyle bir durumda basvurmus ve kabul almis kisiler varsa forumda onlarin hikayelerini dinlemek cok iyi olur benim icin. Basvuru sonrasi ben de gelip deneyimlerimi paylasirim tabii, su anda J1 waiver beklemekteyim

evet, kira kontrakti ve ortak banka hesabi, evlendiginiz kisiyle zaten cok ciddi bir iliskide oldugunuzu gosteren bariz belgelerden.

-
@crazycells, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
@Tugba, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
Selamlar. Şükürler olsun ki az önce itibariyle approval aldık 485 için. İnterview olmadan olması extra rahatlamamıza sebep oldu. Şükürler olsun
28 gün önce medical exam istenmişti, ancak onay geldi. Hatta 12 saat önce sisteme girilmiş approved olduğu sanırım, bize ancak bildirim geldi. 
Tebrikler
gozunuz aydin.Teşekkür ederim

-
bizde gecen sene mart ayinda basvurduk hala gelisme yok en son aradim uscis i %75 i tamamlanmis ama ne zaman gelecek tahmin edebilir misiniz?
-
Bu ileti silindi! -
@tampagv bazen 2 yillikta evli olsalar direk 10 yillikta gonderiyorlar diye biliyorum
-
@tampagv bir soru sorabilir miyim. green cardliyken evlendim 1 yil ordan. vatandas olunca esim icin basvurduk 1 yilda ordan ve hala bekliyoruz ona kac yillik gelecek bu durumda. evlilik suresine mi bakiyorlar basvuru tarihinden sonra ne kadar evli oldugumuza mi? dogru anlatabildim mi bilmiyorum;)
-
@gul_bencee evlilik 2 yılı geçtiyse IR kategorisinden gelicektir
-
@waterman IR ne demek hocam. yani evlendigimiz gunden itibaren mi sayiliyor. basvuru tarihi onemli degil dogru mu anladim bu durumda 10 yillik mi gelecek?
-
@gul_bencee 10 yıllık gelicek
Benzer Başlıklar
141
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum