Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @crazycells Oncelikle merhabalar,
    Su anda i-751 formunu hazirliyorum fakat bir iki konu kafama takildi.Kolaylik olmasi acisindan maddeler halinde izninizle sormak istiyorum.
    1-Ek olarak sunmak istedigim I-94 forum kaydinda USA ya en son 2019 yilinda turist vizesiyle yaptigim giris bilgilerim gorunuyor.Oysa o tarihten sonra GC li olarak 2 kez daha giris yaptim.Bunun nedeni GC li yapilan girisler I-94 de kayit edilmiyor olmasimi ?
    2-Evlilik serfitikanin yenisini cikarttirmak gereklimi,yoksa elimdekinin fotokopisi yeterlimi?
    3-Birde bu konudan bagimsiz bir sorum daha var oda, Formul A uluslararasi dogum serfitikasi formunda annenin kizlik soyadi gorunuyor ama nufus kayitlarinda annenin evlilik soyadi gorunuyor.Anne soyadi iki yerde farkli gorunmesi sorun teskil edermi ?
    Formul A tek basina yeterlimi ? degilse nufus kaydini cikartmam gerekiyorsa konsolosluktanmi cikartmak gerek yoksa e-devletten cikartip tercumesi yapilsa yeterli olurmu?

    Gercekten size simdiden cok ama cok tesekkur ederim...


  • Merhaba 2 mayis 2022 de USCIS'e evlilik yolu ile green card icin gerekli evraklari yolladik bugun itibari ile 7 ay oldu ama halen calisma izni gelmedi bu normal mi .. parmak izi verdim bu arada basvuru yaptiktan 2 hafta sonra..


  • @karakedi, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    Merhaba 2 mayis 2022 de USCIS'e evlilik yolu ile green card icin gerekli evraklari yolladik bugun itibari ile 7 ay oldu ama halen calisma izni gelmedi bu normal mi .. parmak izi verdim bu arada basvuru yaptiktan 2 hafta sonra..

    Normal. Yani bize göre degil ama uscise göre normal. Expedite yapmayı deneyin. Ekonomik olarak sıkıntı yaşadığınızı ve hiç olmazsa work permit onayı istediğinizi belirtin biraz duygusal bir cover letter ile.

    Öncesinde emma chat ile live agent bağlanarak bu isteğinizi belirtin. Sizin adınıza istek case açacak ve size talebinizin alındığına dair mail gelecek service centerinizdan. Bir kaç gün içinde bir mail daha alırsınız ve neden expedite yapmak istediğinizi size kanıtlarıyla beraber sunmanızı isterler. Ekonomik sıkıntınızı gösteren belgeleriniz varsa( adınıza faturalar gibi), bunları sunabilirsiniz. Ek olarak cover letter ile durumunuzu açıkça yazabilirsiniz. Hiç bir kanıt yoksa sadece cover letter yazarak açıklamanızı yapın. En fazla reddedilir, korkmayın. Caseinize etki etmez. Bol şans 🤞


  • Merhabalar, benim amerikan vatandaşı eşimle evliliğimizin ikinci yılının dolmasına bir ay kala, 2 yıllık green kartım onaylandı. Şu an bana iki yıl süreli geçici green kart gelecek. Ama bir ay sonra onaylansaydı. 10 yıllık green kart gelecekti.
    Şimdi ben iki yıl bekleyip on yıllık green kart için başvuru yapmak zorundayım sanıyorum, çünkü şki yıllık green kartın son üç ayından önce herhangi bir başvuru yapmamıyorum diye biliyorum. Ancak bu iki yıllık süre dolmadan benim eşimle evliliğimiz aynı zamanda üçüncü yılını dolduracak ve ben aslında vatandaşlık için başvuru yapma hakkı kazanacağım sanıyorum. Ama bu 3 yıl dolunca benim yine de iki yıllık green kartımın son 3 ayını bekleyip önce 10 yıllık karta sonra da vatandaşlığa mı başvurmam gerekecek, bir bilgisi olan varmı dır?


  • @Nehir-Yilmaz-Houchin kart elinize gecti mi 2 senelik mi vermisler yoksa oyle mi tahmin ediyorsunuz?


  • @Nehir-Yilmaz-Houchin US vatandaşıyla evli olup, 3 yıldır Green Card sahibi olanlar 3 yıl kuralına tabii. Buradaki 3 yıldan kasıt evlilik değil, Green Card sahipliği.

    Kartınız 2 yıllık geldiyse, 2 yılınızı doldurup, 10 yıllık kartınıza başvuracaksınız ve kart elinize ulaştıktan sonraki 3. yılda vatandaşlığa başvurabilirsiniz.


  • Gecen mart ayinda sunduklari new cycle time goals icin on gorulen sure 2023 sonuydu.

    buradaki backlog reportlara gore
    Aylik organize edilen gorusme sayisi 25bin lerden 35 binlere ciktiysa da
    gecen sene bu zamanlara gore 70k azalma var gibi duruyor. Ve son iki ayda total case sayisinda artis var. Duzenli bir azalma yok gibi

    Beklenen hedef 2023 sonu degil 2025 olarak guncellenirse gercekci olabilir ancak.

    Hedeflenen sure ve sonuc arasinda tezatlik olarak yorumluyorum.


  • @mazk2104 nottice letter da conditional yaziyor,


  • Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!

  • @Nehir-Yilmaz-Houchin Alıntınızda yazan LPR, Green Card için kullanılan bir ibare. LPR statüsüyle 3 yıl boyunca US'te yaşadıktan sonra başvurunuzu yapabilirsiniz.

    İlk Green Card'ınız basıldıktan sonra 3 yıl geçmesi gerekiyor. 10 yıllık card geldikten sonra ekstra 3 yıl beklemiyorsunuz. 10 yıllık kart başvurusu yapmadan, yani 2 yıllık karttaki koşulu kaldırmadan direkt vatandaşlık başvurusu yapmak da mümkün değil.

    İlk önce 2 yıllık kartınız gelecek.
    Ardından 10 yıllık kartınız gelecek.
    10 yıllık kart geldikten sonra muhtemelen 3 yıl yasal olarak kalma koşulu bekleme süreleri nedeniyle tamamlanacak ve vatandaşlık başvuru koşulu açılacak.


  • @Nehir-Yilmaz-Houchin ayyyy tuh ya keske direkt 10 senelik verselermis 😞 olsun yine de @tampagv aciklamis LPR statusunde 3 sene gecirdikten sonra basvurabiliyorsunuz. simdiden green kartiniz hayirli ugurlu olsun 🙂


  • Merhabalar. Kasim ayinda gonderdigimiz basvurumuza RFE geldi. I-864 formumuzu tekrar istemisler. Esim Mayis ayinda mezun oldu, Temmuz ayindan beri sinirin cok ustunde kazandigi bir isi var. Bu nedenle onceki vergi beyanlarinda gelir yoktu. Belgeyi gonderdigimizde bunu acikladik. Kanit olarak son 3 ayin maas bordrosunu ve ise kabul mektubunu da ekledik, ancak anladigimiz kadariyla muhtemelen is hayatinda yeni olmasindan dolayi kabul etmemisler. Ikinci bir sponsor bulmak takdir edersiniz ki cok zor. Kimseden boyle bir sorumluluk almasini isteyemiyoruz. Yine elbette esimin aile bireyleriyle konusacagiz ama senelik 72000$ kazanan esimi tek basina kabul etmelerinin bir yolu yok mu? Calisma hayatina yeni baslayan birini sponsor yapmanin yolu nedir? Tesekkurler.


  • Selamlar. Şükürler olsun ki az önce itibariyle approval aldık 485 için. İnterview olmadan olması extra rahatlamamıza sebep oldu. Şükürler olsun 🤲 28 gün önce medical exam istenmişti, ancak onay geldi. Hatta 12 saat önce sisteme girilmiş approved olduğu sanırım, bize ancak bildirim geldi. 🤲


  • Arkadaşlar kafayı yiyeceğim. Mart itibariyle bütün dostları gönderim, Nisan 10 da parmak izi verdim. Hala work permit dahi gelmedi. 11 Ay oldu. Büyük hayal kırıklığı. Onca işim gücüm var büyük engel oluyor bana. Expedite yapamıyorum ekonomik zorluğum yok iş yerlerim var başka bir çözüm yolu yok mudur bunun..

  • ⭐⭐⭐

    @denizyucel, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    Arkadaşlar kafayı yiyeceğim. Mart itibariyle bütün dostları gönderim, Nisan 10 da parmak izi verdim. Hala work permit dahi gelmedi. 11 Ay oldu. Büyük hayal kırıklığı. Onca işim gücüm var büyük engel oluyor bana. Expedite yapamıyorum ekonomik zorluğum yok iş yerlerim var başka bir çözüm yolu yok mudur bunun..

    Bölgenizde ki senatörlerin ofisine ulaşın kesinlikle faydası oluyor bence.. Size tam olarak nasıl bir engel oluyor daha cok açar mısınız? Belki bu sorundan senatörlere bahsedebilirsiniz


  • @Tugba Hayırlı uğurlu olsun çok sevindirici. Darısı tüm bekleyenlerin başına.


  • @disenfranchised, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @Tugba Hayırlı uğurlu olsun çok sevindirici. Darısı tüm bekleyenlerin başına.

    Teşekkürler 🙏


  • @Tugba kardeş hayırlı uğurlu olsun çok şükür en sonunda güzel haber aldın Approved darısı benim başıma hala bekliyorum 383 gün oldu umarım bana en kısa zamanda haber gelir🙏


  • @mutu_23, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @Tugba kardeş hayırlı uğurlu olsun çok şükür en sonunda güzel haber aldın Approved darısı benim başıma hala bekliyorum 383 gün oldu umarım bana en kısa zamanda haber gelir🙏

    Teşekkür ederim. İnsallah en kısa zamanda sizlere de nasip olur. Biz tam 359. Günde almışız approval. Sizin de eli kulağındadır büyük ihtimalle 🤲


Benzer Başlıklar

  • 4816
  • 116
  • 12170
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

103
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum