Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Tugba Gözünüz aydın. Darısı başımıza. Medical exam i teslim edeli 4 ay kadar oldu ama hala haber yok.


  • @Tugba Gözünüz aydın. hayırlı, uğurlu olsun.


  • @tampagv, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @Tugba Gözünüz aydın. hayırlı, uğurlu olsun.

    Teşekkürler. İnsallah 🤲


  • @waterman nerden nasil ulasacagiz lutfen bilgi verebilir misiniz


  • Arkadaşlar merhaba,
    Eşim amerikan vatandaşı benim de turist vizem var. Amerika'ya tatile gideceğiz, beğenirsek yerleşme ihtimaliz de var. Turist olarak ülkeye giriş yaptıktan sonra vize türümü sayfanın en başındaki işlemler ile mi değiştireceğim? Bunun bir sakıncası var mı? Süreçler biraz uzun sürüyor sanırım. Amerika'da bulunma sürem 6 ay'ı geçerse bir sıkıntı olmuyor değil mi değişiklik sürecinde olduğu için?

    Eğer bu sorunun direkt cevabı varsa ise o linkten araştırmaya devam edebilirim.

  • ⭐⭐⭐

    @callbee Merhaba, evet süreç birinci sayfadaki gibi ilerliyor. Turist vizesi ile en az 3 ay geçtikten sonra işlemlere başlayabilirsiniz. İllegal olsanız da sıkıntı olmuyor. Yalnız şunu netleştirmek gerekiyor. Eşiniz Türkiye'de mi yoksa mevcutta Amerika'da mı yaşıyor. Bunu sormamın sebebi eşinizin sizin için göçmenlik başvurusu yapması için ABD'de olması gerekiyor diye biliyorum. Ayrıca bir diğer önemli konu olan sponsorluk konusu var. Eğer uzun süredir ABD dışında yaşıyor ise ABD içinde gösterebileceği geliri de yok demektir. Sponsorluk için Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864) başlığına da bakmanızı öneririm. Lütfen yazılanları ve hatta bir kaç sayfa deneyimi de okuyun. Gerekirse notlar almayı unutmayın.


  • Selamlar herkese. Turist vizesi alıp Amerika'ya gittiğimde, 6 aylık vize sürenin geçtikten sonra Amerika'da kalmaya devam edip, belirli bir zaman geçtikten sonra (mesela 2 ay) Amerika vatandaşı ile evlenmek mümkün mü? Yasal olarak süreç nasıl işler bilgisi olan var mı? Şimdiden teşekkürler.


  • @Xustiza19, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    Selamlar herkese. Turist vizesi alıp Amerika'ya gittiğimde, 6 aylık vize sürenin geçtikten sonra Amerika'da kalmaya devam edip, belirli bir zaman geçtikten sonra (mesela 2 ay) Amerika vatandaşı ile evlenmek mümkün mü? Yasal olarak süreç nasıl işler bilgisi olan var mı? Şimdiden teşekkürler.

    Güzel soru.:)
    Aynı sorunun bende iş bulduğumuz da
    (Sponsor) süreç nasıl işleyecek? :))

  • ⭐⭐⭐

    @Xustiza19 Merhaba, turist vizesi gittikten en az 3 ay sonra evlilik yapabilirsiniz. Süreç ise bu konunun ilk sayfasında mevcut. Okumanızı tavsiye ederim.


  • 1 ay once 2. RFE istegine cevap vermistik. 1 ay boyunca hic bi update olmadi received bile demedi, biz de canli chatten ulastik sorduk ve bugun new card is being produced oldu, sonunda bitti dosyamiz. Mayis 2021'den Aralik 2022'ye kadar surdu. Herkese bol sans!


  • @tfnsylmz hayirli ugurlu olsun 🙂


  • @Programmer Sorum aslında Amerika'ya gidip 6 ayı geçiri, yasal statüyü kaybettikten sonra evlilik olabiliyor mu yönündeydi. Biraz daha okuduktan sonra statü kaybedilse bile evlilik olabileceğini öğrendim. Cevap için çok teşekkürler 🙂


  • @Xustiza19, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @Programmer Sorum aslında Amerika'ya gidip 6 ayı geçiri, yasal statüyü kaybettikten sonra evlilik olabiliyor mu yönündeydi. Biraz daha okuduktan sonra statü kaybedilse bile evlilik olabileceğini öğrendim. Cevap için çok teşekkürler 🙂

    Statü kaybedilse bile evlilik olabilir. Fakat mevcut ziyaretçi vizenizin süresi bitmeden statü değişikliğine başvurmanız kariniza olacaktır. Uscis bu konuda başınızı ağrıtabilir. Çünkü i94 belgenizi sunuyorsunuz gerekli belgeler içinde. Ve sizin ne kadar kurallara uyup uymadığınız onlar için çok önemli. “Amerika vatandaşı ile evlenmek” extra bir ayrıcalık sağlamıyor uscis kurallarına.


  • Iyi aksamlar,

    Erkek arkadasimla (Amerikan vatandasi) 3 yil once ayni universitede doktora ogrencisiyken tanistik ve o zamandan beri birlikteyiz. Simdi ben baska bir eyaletteki universitede J1 vizesiyle calisiyorum, o ise tanistigimiz universitede arastirmaci. Su anda ayri eyaletlerde yasamamizin nedeni is kontratlarimiz, benimki J1 vizesi ile birlikte Agustos'ta biticek. Su ana kadar zaten tum tatillerde birlikteyiz, genelde ben onun evine geliyorum ve onun kira kontratinda ismim var, fakat residencyim farkli bir eyalette. Daha once 7 yil boyunca da erkek arkadasimin eyaletinde yasadim. Beraber ayni evde yasayabilmek icin evlenip green card almak istiyoruz cunku su anda benim isim hangi universiteden kabul aldigima bagli, zaten bu yuzden tasinmak zorunda kaldim. Fakat biz biraz farkli bir evlilik sureci izleyecegiz bu durumdan dolayi. Yani once official olarak evlenip ayni yerde yasamaya basladiktan sonra evlilik teklifi, dugun vs yapmayi dusunuyoruz 🙂

    Ben su anda J1 waiverimi bekliyorum iki yil kuralindan dolayi. Fakat bu ayri sehirlerde yasama + evlilik teklifi olmamasi/sonra dugun yapacak olmamiz durumdan dolayi green card surecinde sorun yasar miyiz tam olarak emin olamiyorum. Birkac sorum olacakti size:

    1. Ayri eyaletlerde yasamamizin nedenini aciklarsak bize sorun cikarirlar mi? Bu konuda mulakatta mi soru soruyorlar yoksa gonderdigimiz belgelerde aciklamak zorunda miyiz? Bu durumda mulakata bile cagrilmadan red yeme olasiligimiz var mi?
    2. Mulakat sirasinda yuzuk vs gormek istiyorlar mi? Nasil evlilik teklif ettiniz ve yuzugu nereden aldiniz gibi sorular soruluyor mu? Evlilik teklifi fotografi gormek istiyorlar mi? Eger boyle seyler talep ediyorlarsa teklif kismini one cekebiliriz. Peki dugunu sonra (ve muhtemelen Turkiye'de) yapacak olmamiz bir sorun cikartir mi?
    3. Iliskimizin gercek oldugu ve daha once immigration konulariyla cok ugrastigimdan bilgim oldugu ve tabii ki avukatlar cok pahali oldugu icin avukat tutmak istemiyoruz. Fakat bu durumda avukat tutmak gerekir mi? Avukatin bize bu konularla ilgili ne yardimi dokunabilir? Tum surec icin degil de hourly ratele danismak icin avukat tutmamiz bu konuda mumkun mu? Ayrica calisip memnun kaldiginiz avukatlar varsa soyleyebilirseniz cok sevinirim.

    Herkese iyi seneler simdiden!


  • @Tugba, Anladım. Cevabınız için çok teşekkür ederim. 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @researchescholar merhabalar,

    Okumuş olduğum deneyimlere göre evlilikte kanıt olmaması (düğün fotoğrafları , eski yazışmalar , inandırıcı kanıtlar) durumun reddedilmesine sebep olabilir. Kira kontratında isminizin yazması durumu olayı biraz fake marriage durumuna sürüklüyor gibime geldi benim şahsen. Ayrı eyaletlerde yasamanızda biraz daha soru işaretlerini memura getirebilir diye düşünüyorum. Sürecinizde bol şans dilerim buraya da aktarmayı unutmayın lütfen 🙂

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • @crazycells Merhaba, bugün eşimin I-130 formu onaylandı ve aynı zamanda da benim I-485 formuma hiç beklemediğim bir RFE geldi.
    RFE, askerlik nedeniyle gönderilmiş. Türkiye'de zorunlu askerlik hizmeti yaptığımız için I-485 formunda 'have you ever served in a military unit' ve 'have you ever received any military training' sorularına evet diye yanıt vermiş ve en arka sayfada açıklama kutusunda bunun zorunlu askerlik hizmeti olduğunu ve erkek Türk vatandaşları için yasal bir yükümlülük olduğunu yazmıştım. Gelen RFE'de bu hizmetin mahiyeti, eğitim aldığım silah tipleri, silahları insanlara karşı kullanıp kullanmadığım gibi sorular sorulmuş. Aslına bakarsanız yanıtlamak çok kolay çünkü aynı açıklamayı bu sefer bu sorulara da yanıtları verip tekrar yazacağım ve imzalayacağım. Bu tür bir RFE karşılaşılan bir durum mu? Askerlik yapan insanlar bu kutucukları işaretlemiyorlar mı? İşaretliyorlar ise ben ilk kez böyle bir RFE duyuyorum, şaşırdım açıkçası.

    Yanıtlarınız için şimdiden çok teşekkürler.


  • Selamlar 19 yaşındayım Amerika’ya 8 ay önce work and travel ile geldim çalıştığım yerde kız arkadaşımla tanıştım 8 aydır birlikteyiz work and travel bitikten sonra statü değişikliği için başvuru yaptım henüz sonuçlanmadı aslında benden ek belge istediler bu hafta belgeleri göndereceğim sorularım şunlar birincisi
    1-)Eğer ki statü değişikliği başvurum reddedilirse evliliği herhangi bir şekilde etkiler mi ?
    2-)Kız arkadaşım 21 yaşında henüz öğrenci 3 ay sonra mezun olacak sponsorluk için hesabında yeterli parayı gösteremesi yeterli midir ve evlilikten bağımsız birisi de sponsor olabilir mi ?
    Tecrübe ve bilgilerinize ihtiyacım var teşekkürler

  • ⭐⭐⭐

    @musthawe, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    Selamlar 19 yaşındayım Amerika’ya 8 ay önce work and travel ile geldim çalıştığım yerde kız arkadaşımla tanıştım 8 aydır birlikteyiz work and travel bitikten sonra statü değişikliği için başvuru yaptım henüz sonuçlanmadı aslında benden ek belge istediler bu hafta belgeleri göndereceğim sorularım şunlar birincisi
    1-)Eğer ki statü değişikliği başvurum reddedilirse evliliği herhangi bir şekilde etkiler mi ?
    2-)Kız arkadaşım 21 yaşında henüz öğrenci 3 ay sonra mezun olacak sponsorluk için hesabında yeterli parayı gösteremesi yeterli midir ve evlilikten bağımsız birisi de sponsor olabilir mi ?
    Tecrübe ve bilgilerinize ihtiyacım var teşekkürler

    Değiştirdiğiniz statü nedir? F1e mi çevireceksiniz?

    1- statü değişikliği reddedilirse ülkeyi en erken zamanda terk edin. Evlilik kararınız varsa ve ciddiyseniz statü değişimi sırasında evlenebilirsiniz.

    2- evlilik ile alakası olmayan herhangi biri (eş,dost,arkadaş) sponsor olabilir.


  • 2022 martta tüm belgeleri gönderdik
    Çalışma izni geldi
    Sonra medical examı yaptırdık , avukat göndermenize gerek yok dedi.İnterviewa giderken götürürsünüz dedi

    Ne interview ne bişey nerdeyse 1 sene olacak
    İnsanı psikolojik açıdan çok zorlayan bir süreç maalesef
    Herhangi bir güncelleme de yok
    Bu kadar uzun sürmemeli
    Biz de insanız


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

116
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum