Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
1.1k 285 253.9k 317

• Arkadaşlar hepinize esenlikler diyorum...Yaklaşık olarak 8 yılı aşkın süredir Amerika'da ailem ile yaşamaktayım.8 yıl öncesinde babama çıkan yeşil kart sayesinde buraya Amerika'ya yerleşme kararı aldık ve kendimize yeni bir yaşam,hayat kurmak için geldik.Elbette bilinmesinde fayda görüyorum kesinlikle Amerika sevdalısı bir yapıya sahip değiliz yıllar önce tehlikeli olacak Ülkemin gidişatı diyerek buraya geldik ve haklıda olduk. Forum ile ilgili çok fazla bilgiye sahip olmamakla beraber şuana kadar edindiğim gözlemlerim bir yardımlaşma platformu gibi görünüyor...Bende bu yardımlaşma bilgi edinme gibi faydalı bir forumda olmaktan memnuniyet duyarım.Yaşam standartları,geçinme,iş hayatı,amerikan kültürüne ait sorulan veya sorulacak olan sorulara merak edilenlere bilgim dahilinde seve seve yardımcı olmak isterim...Esen kalın.

• @gökçe-yılmaztürk forma hoşgeldiniz. bigi ve tecrübelerinizle bize yol aydınlığı olacağınıza hiç şüphe yok. tekrar hoşgeldiniz.

• @uslanmaz çok teşekkür ederim.

• @gökçe-yılmaztürk Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri içinde söyledi:

@uslanmaz çok teşekkür ederim.

Merhaba, birkaç sorum olacak size.
    Amerikaya giderken İngilizce seviyeniz nasıldı?
    Türkiye'de yaptığınız mesleği orada devam ettiriyor musunuz?
    Ve son sorum şu olsun, ben Türkiye de iç mekan tasarımcılığı yapıyorum diplomam 2 yıllık mavi diploma orada bu mesleği devam ettirebilir miyim?

• @ahmet-böcüoğlu ilk sorunuz cevabını şöyle söyliyelim derdimi anlatacak kadar denir ya hani işte bende okadar bile ingilizce yoktu.
    ben kimya mezunuyum ancak burada bir sigorta firmasının bilgisayar kayıt işlemlerini tutuyorum.
    evet mesleğinizi amerika'da bulunan kurslardan sertifika alarak da yapabilirsiniz.mesleğinizi devam ettirmek yada ettirmemek tamamen size kalmış bir konu

• Teşekkür ediyorum cevabınız için, şuan pasaportum yok DV2020 kazanırsam hemen pasaport çıkarttırmam mı gerekiyor? Birde kazananlar arasında sıralama oluyormuş sanırım neyin sıralaması bu?

• @ahmet-böcüoğlu hayır hemen çıkartmanıza gerek yok mülakat tarihine yakın bir sürede çıkara bilirsiniz.sonuçta kazanmak yeterli olmuyor mülakat tarihini almanız gerekiyor.Evet kazanan kişiler arasında case number veriliyor ve burada ki rakama göre çağırılıyorsunuz eğer case number yüksek ise çağırılmama durumuda oluşur.

• Mülakatlarda kazanamama şansı nedir? Neye göre ret cevabı veriyorlar?

• Başvuru sırasında vereceğiniz eksik veya hatalı bilgilerden dolayı direk red yersiniz. Aksi durumda red yeme olasılığı pek yok gibi. AP denilen İdari Süreç beklemesine girersiniz. Sizi daha fazla araştırma gereği duyabilirler. Bu araştırma yada beklenen bilgi 30 Eylül'e kadar gelmezse otomatikman elenmiş olursunuz.

• @gökçe-yılmaztürk Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri içinde söyledi:

Arkadaşlar hepinize esenlikler diyorum...Yaklaşık olarak 8 yılı aşkın süredir Amerika'da ailem ile yaşamaktayım.8 yıl öncesinde babama çıkan yeşil kart sayesinde buraya Amerika'ya yerleşme kararı aldık ve kendimize yeni bir yaşam,hayat kurmak için geldik.Elbette bilinmesinde fayda görüyorum kesinlikle Amerika sevdalısı bir yapıya sahip değiliz yıllar önce tehlikeli olacak Ülkemin gidişatı diyerek buraya geldik ve haklıda olduk. Forum ile ilgili çok fazla bilgiye sahip olmamakla beraber şuana kadar edindiğim gözlemlerim bir yardımlaşma platformu gibi görünüyor...Bende bu yardımlaşma bilgi edinme gibi faydalı bir forumda olmaktan memnuniyet duyarım.Yaşam standartları,geçinme,iş hayatı,amerikan kültürüne ait sorulan veya sorulacak olan sorulara merak edilenlere bilgim dahilinde seve seve yardımcı olmak isterim...Esen kalın.

foruma hosgeldiniz. Evet, aynen dediginiz gibi; suradan kunyemize ulasabilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/kunye/

• Çok hoş olmuş tecrübelerinizi aktarmanız :)

• @aeaunluturk benim yaptigim is normal ehliyet ile yapilan bir is. Cdl gerekmiyor. O acidan hemen baslamaniz mumkun. Hemenden kasit ssn gelicek ehliyeti alcaksiniz vs. bir ayi bulabilir duruma gore. Geldiginizde dusunurseniz bana ulasin. Yardimci olmaya calisayim bu konuda.

@razorjimmy ben philadelphianin tamamini gormedim. Bir dugun salonu gibi bir yer yapiliyordu. Philadelphianin bayagi bir icerisine gittim. Pittsburg degil orda bir arkadasim var :)

Ny konusunda hakli olabilirsiniz ben gordugum kadariyla yorum yaptim. Gormedigim yerleri cok. Daha yeni basladik evliya celebilige :)

• @cannavaro1903 hocam merhaba nasılsın New Jersey de bir tanıdığım var harfiyat kamyonu kullanıyor bana sende yap diye fikir veriyor sence nasıl birde cdl gerektiriyor mu?

• @Kürşat bey hafriyat kamyonu icin cdl gerekli. O isin getirisi goturusu nedir bilmiyorum. Arastirin bakin kafaniza yatArsa yAparsiniz :)

• @cannavaro1903 " Geldiginizde dusunurseniz bana ulasin. Yardimci olmaya calisayim bu konuda."

çok çok teşekkür ederim bu samimi sözleriniz için gerçekten çok mutlu oldum. Hayırlısıyla GC çıkarsa aynen yanınızdayım. Çok teşekkür ederim. Kazasız belasız sürüşler.

• @cannavaro1903 teşekkürler aklımdaki işleri yapamazsam şoförlüğü düşünüyorum

• Merhaba arkadaslar ben de new york eyaletinden jfk den 1 hafta önce giriş yaptim.Direkt shuttle ile Connecticut eyaletine geçtim.Tanidik olmasi nedeni ile ilk bir kaç ay burada kalmayı tercih edeceğim.Gelince bir oda kiraladim.Bir kac gun sonra bank of america dan hesap actirdim ve secured kreri karti aldim,amerikan hatti at&t prepaid aldim bu islemleri ssn siz olarak yaptim.Geldikten uc gun sonra Ssn ofise gittim Ssn im icin 4 hafta beklemem gerektiğini gelmedigi takdirde tekrar ofise basvurmam gerektigi soylenildi.Ssn olmadan araba ve ehliyet alamiyorum bu konuda bilginiz varsa paylasirsaniz sevinirim.Zira arabasiz yasam bu eyalette oldukca zor.Benim görüşüm bir an once Abd ye giris yapip hizlica uyum sağlamaya calismak en mantıklısi zira Turkiyeden is aramak cok da fayda saglamiyor.
    Herkese yeni hayatında bol şans
    Sevgiler

• @illusion eger isiniz acilse baska bir SSA ofise gidip basvuru yapmayi deneyebilirsiniz. Basvuru yapip yapmamaya, oradaki memur karar verecek, sansiniza bagli yani.

• @illusion , secured credit kartı ssn olmadan nasl verdiler , pasaportla mı açtınız heabı ?

• @sash evet checking account actirdim yani normal banka hesabi ona ilave olarak da credit history olusmasi amaci ile secured credit card istedim herhangi bir bank of america subesine gittiginizde cok kolay halledebilirsiniz eger ingilizceniz varsa tabi ingilizce yoksa eger tercuman secenegi olduguyla ilgili birseyler okumustum ama emin degilim
    Bol şans

Benzer Başlıklar

• 1 Oy
    3 İleti
    213 Bakış
    M
    @ATS16 https://apps.apple.com/us/app/money-manager-remove-ads/id564730202 Ben memnunum başka bir uygulama denemedim bunun kullanımı kolay geldi.
  • Amerika'da sosyal çevre edinmek

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    13
    0 Oy
    13 İleti
    2k Bakış
    B
    2 hafta önce san francisco'ya geldim. 3 gün san diego, 2 gün los angeles gezdim. san francisco'da çinli ve hintli nüfus dışında kimseyi görmüyorum. burada bir düzen oturtmaya çalışmak istiyorum ama emin olamıyorum. amerikan kültürünü sevdiğim için amerikaya geldim. san francisco'da business mindseti olan (non-tech) insanlarla nerede tanışabilirim?
  • Green Card kazanırsam

Kilitli Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    2
    0 Oy
    2 İleti
    678 Bakış
    crazycellsC
    @ahmet-böcüoğlu Green Card kazanırsam içinde söyledi: Daha önce hiç yurtdışına çıkmadım, İngilizcem derdimi anlatacak kadar bile yok peki ya kazanırsam? Benim için bu süreç nasıl ilerler? Çok büyük zorluk olacak gibi gözüküyor.. Loto vizesinin sureclerinde bir farklilik olmaz ama yasamak dediginiz gibi zor olur. Boyle bir durumda tavsiyem ingilizce ogrenmeye baslamaniz olur. Nitekim dil onemli, insanlarla iletisim kuramazsaniz topluma adapte olamazsiniz. Turkiye'ye iltica eden Suriyelileri dusunun, onlarin yasadiklari sosyal problemleri yasarsiniz. Su asagidaki konulari incelemenizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/90/amerika-da-green-cardla-yaşayanların-tecrübeleri https://yesilkartforum.com/forum/topic/663/amerika-da-gocmen-olmali-miyim-kararsizlik-artilar-eksiler
  • Amerika İçin Faydalı İnternet Siteleri

Sabitlendi Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    79
    69 Oy
    79 İleti
    69k Bakış
    MySeaM
    Turkiye'den Turkce kitap almak isteyenler icin asagidaki websitesini tavsiye ederim. Ben kullandim ve memnun kaldim. ABD'e shipping yapiyorlar. https://www.kitapyurdu.com/
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k