ABD'deki etnik topluluklar ve en cok konusulan diller
-
@caglaror evet; ozetle, ABD'nin resmi dili olmasi icin degil, resmi evraklarin diger dillerle beraber Almanca'ya da cevrilmesi fikri ortaya atilmis ve kabul edilmemis diyebiliriz...
-
Bu da 1850 yilindan 2013 yilina kadar, eyalet eyalet en cok goc alinan ulkeleri gosteren bir gorsel.

Hazirlayan: Pew Research Center -
Bu da yine yukaridaki haritanin bilgisine paralel olarak, yillar boyunca ABD'nin en cok goc aldigi ulkeleri gosteren harita...
1820'lerden gunumuze hangi ulkeden kac kisi goc etmis?

1820'lerden gunumuze goc edenler, toplam nufusun yuzde kacini olusturuyor?

-
Amerikadaki gocmenler, aksan, egitim seviyeleri vb hakkinda kisa ve eglenceli bir video.
https://www.facebook.com/1557825057865287/posts/2224036487910804/
-
@caglaror lisedeyken işlemiştik konuyu, 1776 da resmi dil oylamasında İngilizce 1 oyla kazanmış diğer dil Almancaymış.
-
Diğer yandan, aşağıdaki kaynağa göre federal seviyede resmi bir dil olmasa da 31 Eyalet İngilizce'yi resmi dil olarak kabul etmiş.
https://www.babbel.com/en/magazine/what-is-the-united-states-official-language
"Over half the states in the U.S. have made English an official language
Although there are no laws stating that English is the official language at the federal level, 31 states have made English the official language." -
ABD’de yaşayan, İngilizce ve Türkçe konuşan birisi için en ideal 3. dil sizce hangisidir? Hangi dil öğrenilmeli?
İspanyolca dediğinizi duyar gibiyim ama hispaniklerin çoğu zaten İngilizce konusmuyor mu? ABD’nin kuzeyinde yasamayı planlayan birisi için sizce gerekli bir dil mi?
-
@Edelweiss, içinde söyledi: ABD'deki etnik topluluklar ve en cok konusulan diller
ABD’de yaşayan, İngilizce ve Türkçe konuşan birisi için en ideal 3. dil sizce hangisidir? Hangi dil öğrenilmeli?
İspanyolca dediğinizi duyar gibiyim ama hispaniklerin çoğu zaten İngilizce konusmuyor mu? ABD’nin kuzeyinde yasamayı planlayan birisi için sizce gerekli bir dil mi?
ben 3. dil olarak ispanyolca düşünüyorum ( şuan 2. üzerinde çalışıyorum hatta şimdi mola verdim :D ) eyaletten eyalete değişebilir tabi ama gördüğüm kadarıyla Florida'daki hispaniklerin azımsanmayacak kadarı ingilizce bilmiyor ama kuzeyi düşünüyorsan italyanca olabilir bence
-
@Edelweiss, içinde söyledi: ABD'deki etnik topluluklar ve en cok konusulan diller
ABD icinde kullanacaksa, Ispanyolca. ABD disinda ve ozellikle business alaninda kullanacaksa, Cince.
-
Benim bu haritalardan anladığım ingilizce yanına ispanyolca şart :) daha ingilizceyi tam yapamadık, neyse dizimizi kırıp üç beş cümlede ispanyolca öğreniriz hola amigos !
-
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum