Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @Sinem-Arslan ben Adobe Acrobat yükleyip kaliteyi 2 MB ın altına düşürmüştüm. Ama internette belge kalite düşürme diye aratırsanız başka kaynaklarda bulursunuz


  • @ecom, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @MYusuf yusuf bey merhaba iyi niyetinizden ve insanlara yardım etme çabanızdan hiç şüphem yok. Ayrıca kendi deneyiminizi paylaştığınız içinde teşekkürler.
    Ancak bu yazdığınız yazıdan benim anladığım tek şey sürekli kendi yaptığınız hatalar sebebiyle surecinizin uzamış olmasi. Bakin bende deneyimlerimi buradan paylaşıyorum hemde ücret ödeyerek profesyonel bir avukattan aldığım bilgileri sırf arkadaşlara yardımcı olmak adına paylaşıyorum. Paylaştığım bilgileri eleştiren bana sen bilirsin diyen arkadaslarin çoğu malesef süreci hatalar nediyle uzamış kişiler. Fakat benim hiç bir evrakim eksik yada yanlış çıkmadı sürecim bunlar nedeniyle uzamadı demekki yapılan işlemlerim doğru .
    Öncelikle uscis aşamasında tüm evraklar ingilizce yeminli tercümana cevirtip yükleniyor. Nedir yeminli tercüme yani ekteki orjinal belgede bunlar bunlar yazıyor bende tercüman olarak teyid ediyorum deyip imza ve kaşesini vuruyor sorumluluk aliyor.
    Peki orjinali olmayan belgenin tercümesi yüklenir mi? Tabiki tercüme edilen belgeyle birlikte tercümede yüklenmeli.
    Nvc tüm evrakları türkçe kabul ediyor. Sabıka kaydının kabul edilmemesiyle ilgili bir çok söylenti var örneğin avukatımız bizden mutlaka türkçesini ancak evrakı kontrol etmemi muhakkak üzerinde arşiv kaydı yoktur ibaresinin bulunmasını istedi.
    Ama barkod yüzünden, ama arşiv kaydı yoktur yazısı olmayışından yada ingilizce belgede türkçe ibareler bulunmasindan bir çok nedeni olabilir red edilmesinin. Bunun yanı sıra onlarca kişi bu belgeyi e devletten arşiv kayıtlı bir şekilde türkçe alıp yükledi ve onay aldı sorunsuz defalaca bu forumda okuduk örneklerini.
    Geçen gün bir arkadaşımızında ıslak imza ile imzalanmadığı için formu kabul edilmedi oysa bu belli, kurum bu şekilde istiyor. Hatayı yapan arkadaşımız tıpkı sizin yaptığınız gibi biz şimdi bu örneklerde şunu diyemeyiz ""memura göre istenilen evraklar değişiyor ". Tamam böyle durumlarda oluyor ama daha nadiren ve ulaşıp,kardeşim senin sitende yazıyor bu bilgi dediğinizde kontrol edip gerçekten öyleyse kabul ediliyor evrak.
    Iki yılı geçti forumun sıkı bir takipçisi olarak daha önce hiç yaşanmamış kafa karışıklığı yaratıyor bu durumlar. Ve arkadan gelen yeni arkadaşlarda aynı hataları tekrar ediyor. Çok evrak çok tercüme ,hem gereksiz masraf hem zaman kaybı ve memurunda kafasını karıştıran ekstra zamanını alan bir olay. Dosyanın tek seferde onaylanmasını böyle garanti altına alamayız ancak istenilen evrakları eksiksiz yükleyerek alabiliriz.
    Mesala yüklediğiniz evrakların yönü bile önemli dikine olmalı kabul edilmiyor. Son bir kaç aydır kendi hataları sebebiyle evrakları onaylanmayan arkadaşların sanki kurum onlara has bir gıcıklık yapıyormuş gibi yazıp yeni başvuran arkadaşları bu kadar korkutup tedirgin edip olmayacak evraklari dahi yükletmesi içime sinmedi o sebeple son kez yazmak istedim. Burada senin doğrun sana benimki bana diyebileceğimiz kişiye göre değişen bir fikir yok net bilgiler var . Hiç bir şey yapamayan lütfen başlığın ilk sayfasını detaylıca okusun tüm bilgiler var. Tabiki spesifik bir sorusu olan dönüp yine sorsun. Bilgisi olanlar paylaşır ,bu kişinin kafası karismamasi adına çok faydalı bence kendi sürecine hakim olur. Ben sürece iyi bir avukatla başladığım halde tüm f2a ve ir1 sayfalarını tek bir yorum atlamadan not tutarak okudum çünkü bilgi herşeydir. Bir satır okumadan doğru soruları doğru insanlara sormadan bir işe telaşla girilmemeli.
    Anlayışınıza ve nezaketinize istinaden sizin nezdinizde diğer arkadaslarimizada son kez bu konudaki yorumumdur. Fikir ayriliklarimiz olabilir ama burada hepimiz kader ortağı gibiyiz ve birbirimize yardım ediyor sevincimizle sevinip aksilikler yaşayan arkadaşlarımız için üzülüyoruz.
    Bazen insanlar ufak detayları özel durumlarini soylemiyor bunuda değerlendirin lütfen siz okuyup anlam veremiyorsunuz oysa altında başka şeyler olabiliyor. Inanın bu gözler herşeyim tamdı konsolosluk vizemi vermedi yazıp konuyu ırktan tutun daha türlü türlü nelere bağlayıp vize alamadığı için sitemler eden kişinin. Aklı karışan arkadaşların olayı biraz irdelemeleriyle sabıkası olduğu için vizeyi alamadığı ortaya çıktı.
    Yani tabiki deneyimler çok önemli ama asıl olan sizin araştırmanız resmi bilgileri esas kabul edip sürece hakim olmanızdır bana göre. Hepinize kolaylıklar diliyorum umarım kimse en ufak bir aksilik yaşamadan sürecini tamamlar ve ailesine kavuşur.

    Cümlelerinizi direkt bize çevirme maksadınızı anlamadım. Fakat önemli değil.
    Herkes kendi yaptığı hatadan yola çıkarak elinden geldiğince sadece tavsiye yazabilir. Allah'a şükür herkesin kendine yetecek kadar düşünme kapasitesi ve karar verme yeteneği var. Herkes kendi edindiği bilgileri süzgeçten geçirerek uygular.


  • @Sinem-Arslan Google dan pdf küçültme olarak aratın bir çok sayfa var ücretsiz yapabildiğiniz


  • Tıpkı zamanında sizede cevap vererek yardımcı olmaya çalıştığım gibi sizden sonra gelecek arkadaşların kafası karışmasın diye yazdım yorumumu. Aslında orada yazan sizin nezdinizde diğer tüm arkadaslarada dememin nedeni yeni gelen ve bilgi almaya çalışan arkadaşların kafa karışıklığını engellemeye çalışma ve sizin gibi yanlış bilgi veren kişilere yapmayın demekti. Yoksa sizi hedef almadigimi size karşı sarfettigim nazik cümlelerden anlayabilirdiniz.
    Evet herkesin aklı fikri var burada hepimiz birbirimize zekamiz yetmediği için sorular sormuyoruz zaten ama deneyiminiz insanları yanlış yönlendiriyor. Bu bilgi yanlış. Onuda yükle bunuda yükle diyemezsiniz bu kurumun istediği belgeler belli. Siz kendi hatanızdan dolayı bir sürü belge yüklemeye devam ettiniz diye herkese bunu yaptirmamalisiniz. Bir ton evrak saymışsınız allah askina lütfen kaynak gösterirmisiniz link atın nerede yaziyor bunlar nvc 'nın resmi sitesinde. Hem e devletten hem adliyeden yükle, hem nüfustan hem e devletten yükle hem tercümeli hem tercümesiz yükle bu kadar evrak yukletilir mi? Kaynak yok maksat garanti olsun diye. Siz sadece kendi deneyiminizi paylaşsanız tamam ama insanlarada yuklettiriyorsunuz. Yanlis bilgiye bu yanlış yapmayın demem neden bu kadar sorun. Insanlar doğru bilgi için burada. Artık bir cevap yazmayacağım çünkü onca yazıdan bunu anladıysanız iletişim kuramıyoruz demektir.


  • @enayt Çok yeşekkür ederim deniyorum ama kalıtesi çok düşüyor. Bu şekli ile uine sorun çıkarırlar diye korkuyorum. Gerçekten sinirlerim bozuldu artık… Herkes bu şekilde mi yapıyor acaba


  • Thanks @ecom for the information here and in previous posts. I agree that the USCIS and NVC instructions are generally clear and folks should follow those as closely as possible. It is also helpful to hear from our friends here on the forum, recognizing each case is different and that some cases are much more complex then others (and sometimes mistakes are made).

    With regards to the police certificate, since the English version doesn't translate everything on the page (i.e., the QR code explanation box), it seems the safest thing to do is upload the Turkish language version. NVC clearly state they accept English or Turkish language documents, so submitting only Turkish documents from appropriate sources (e.g., E-Develt) should be sufficient.


  • Merhabalar!
    su an mulakat tarihleri nasil geciyor? son sayfalari okudum ve sanirim Aralik ayina Haziranda DQ olanlari mulakat ediyorlar. Bizimki DQ eylule geldi ve acaba mulakata ne zaman cagiracaklar?


  • @lucky2022, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Merhabalar!
    su an mulakat tarihleri nasil geciyor? son sayfalari okudum ve sanirim Aralik ayina Haziranda DQ olanlari mulakat ediyorlar. Bizimki DQ eylule geldi ve acaba mulakata ne zaman cagiracaklar?

    Ben de merak ediyorum, bizim de Ekim sonunda geldi. Bir 6 ay da randevu icin beklemek istemiyoruz.


  • @t34 keşke biri bilse bunun cevabını bizlerde zamanının gelmesini beklerdik sakince belirsiz bi tarih malesef


  • @cokbekledik86 bana mulakattan once sıra gelmez mı acaba dıye dusundum. vakıt varken onceden almak mı gerekıyor dıye de dusundum tabı.

  • ⭐⭐⭐

    @Damla-D unganların internet sitesinde elçilik günü görüşme tarihinizi yazarak ne zaman gitmeniz gerektiğini görebilirsiniz


  • @Damla-D mulakattan 2 gun onceye alabiliyorsunuz en gec. Biz oyle yapacagiz. Randevuyu su an en fazla bir ay sonrasi icin alabiliyorsunuz. Bu yuzden eger mulakatin hemen oncesi istiyorsaniz mulakata bir ay kalaya kadar beklemeniz gerekiyor.


  • @waterman tamam cook tesekkur ederım cevabınız ıcın


  • @chemist sizinle benım mulakat tarıhımız aynı sanırım bende mulakata yakın tarıhte alayım zaten sonucları hemen verıyorlardır


  • @Damla-D sizin dq tarihi kac acaba


  • @ecom uzun ama çok açıklayıcı bir yazı olmuş


  • @Damla-D panik yapmayın hastalık durumunuz yok ise akciğer vs mülakata bir ay kala sağlık kontrolu açılıyor ona göre bir tarih alırsanız sorun olacağını düşünmüyorum çünkü unganların sayfasında süreç çok açık olarak anlatılmış.


  • @yasmin982 evet bende sitelerinden yeni inceledim bu durumu dediğiniz gibi çok sağolun bilgilendirmeniz ve desteğiniz için


  • @mertdzkr benim onayım Eylül ayında geldi aralık 22 içinde mülakat maili aldım neredeyse 2,5 - 3 senedir süreci bekliyorum


  • @emirgenco Türkçe yolladım teşekkürler


Benzer Başlıklar

  • 2
  • 15
  • 3
  • 2908
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

59
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum