• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Nugbug
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    N
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 67
    • En İyi 28
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Nugbug

@Nugbug

30
    İtibar
    95
    Profil Görüntülemeleri
    67
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Nugbug Takip etme Takip Et

Nugbug tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

@Joshua-Vanberg Merhabalar, ingilizce forumlardan aradım durumunuzu. Avukatınız bir şeyleri yanlış doldurmuş büyük ihtimal. Bir kişi mesela immediate relative I-130'u işaretlemiş fiance yerine, size gelen aynı yazıyı almış. Formunuzu en baştan dikkatli okuyun. Ve inanın böyle basit forumlar için avukata ihtiyacınız yok. Çoğu yaptığı işi bilmiyor ya da bir sürü hata yapıyor.

Noa1 aldığınız tarih established date oluyormuş formlarda yazana göre. Bunları tekrar kontrol edin. Düzeltip gönderin tekrar.

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      N
      Nugbug

@lillyyy Amerikan tarzı eğilip su içebileceğin iki musluk gördüm wc önünde 😅

N
      Nugbug
    • RE: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

@Figen Konsolosluk uzakta olduğu için e-devletten vukuatlı nüfus kayıt örneği aldım barkodlu. Çevirisini yaptırıyorum umarım sorun çıkmaz. Her ihtimale karşı apostilli ıslak imzalı formül A da var onu da koyacağım. Teşekkürler.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      N
      Nugbug
    • RE: Amerika'da Ehliyet Almak

@mertcanaydin Ehliyet alana kadar instruction permit ile yanınızda 21 yaşından büyük biri ile araba sürmek zorunlu diye biliyorum. Tek başınıza süremiyorsunuz. Bu aşamada geçerli Türk ehliyeti sorun yaratır mı yaratmaz mı bilmiyorum. Ceza almamak adına riske atmamak en iyisi ama yine de siz bilirsiniz. Bazen yabancı ehliyet kurallarını bilmeyen polisler oluyor, sıkıntı yaratabilir.

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      N
      Nugbug
    • RE: ABD Yolunda Evlilik

@waterman Teşekkür ederim cevabınız için. Ben de aynı fikirdeyim sizinle.

N
      Nugbug

@btek14 Çok teşekkür ederim bilgi için. İleride de lazım olur muhtemelen bu belgeler.

N
      Nugbug

@sarper90day Verdiğiniz bilgilerin çoğu doğru olsa da son 6 ayda randevuya gidenlerden dinlediğim kadarıyla:

1. Aşı olmayanı kapıdan geri çeviriyorlar derken Ungan ofisine almıyorlar ( Normalde yapmamaları gerekiyor çünkü K vize türü Covid aşısı olmak zorunda değil.) Şu an Ankara ve İstanbul'da Biontech yok. CDC yeni aşıların Eylül ve Ekim gibi çıkacağını bildirdi. Sinovac dışında başka çare yok. Eğer aşı olmak istemiyorsanız ciddi bir mücadele vermeniz gerekiyor.

2. Daha önceden hatta bütün aşıları başka yerde olup giden de oldu. Yine aynı ücreti aldıklarını öğrendik. Ona da uğraşmayın derim.

3. Abd'ye girişte covid aşısı yüzünden banlanma hikayesine denk gelmedim. Aos sürecinde lazım olacağı söyleniyor.

4. Maddi yeterlilik belgeleri karşı taraf size kefil oluyorsa onun sunmak zorunda olduğu belgeler. Yani sizin banka hesap dökümlerinize gerek yok. K1 için gerekli belgeler Ankara Abd konsolosluğu falan yazarsanız internette pdf olarak mevcut Türkçesi. Hiç çeviri apostil falan uğraşmayın derim. (Boşanma belgesi hariç. Buna aşırı dikkat ediyorlar.)

5. Amerikalı eşin imzalayıp taratarak gönderdiği belgeleri kabul ettiler her seferinde. Islak imza istemediler.

Bunlar son 6 ayda görüşmeye gidenlerin deneyimi. Son karar sizlerin. Herkese bol sabır ✌🏻

N
      Nugbug

@Figen Teşekkür ederim biraz rahatladım 👏🏻

N
      Nugbug

@Smg-Motors666 yaratmaz. Kasım'a kadar ready olur zaten.

N
      Nugbug
    • RE: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)

@bernat merhabalar, bu süreçten henüz yeni geçmiş ve bir sürü video izlemiş ve de kaynak okumuş biri olarak öğrendiklerimi paylaşmak isterim. Karar yine de dosyanıza bakan kişiye kalacaktır:

Benim durumum da sizinkiyle aynı olmasa da benzer. Eşimin geliri verilen rakamın biraz üzerindeydi ve diğer yıllar için N/A durumu vardı. Şu anki işinin paystub'larını da gönderdik. RFE geldi.

Okuduklarımdan dinlediklerimden edindiğim bilgilere göre son 3 yılın tax return olayına çok ama çok dikkat ediyorlarmış istikrarlı devam eden gelirleri var mı diye. Son yılın tax return ve W2'larını mutlaka istiyorlar. Tax transcript şeklinde sunuyorsabız W2 gerekli değil diyor içinde olduğundan. ( Burada da dosyanız daha sağlam gözüksün diye hourly wage ya da annual salary belirten ıslak imzalı işveren mektubu ve paystubs eklenebilir)

Bunun dışında sahip olunan mal mülk ya da self employer durumuna çok sıcak bakmadıkları söyleniyor. Yapmayın demiyorlar ama tax return ya da joint sponsor daha iyi bir seçenek diyorlar. Mal mülk durumunun da kendine özel kuralları var.

İsterseniz ilk etapta sponsor formu + tax return + W2 + işveren mektubu + paystubs gönderin. (Bazı kişiler business owner değilseniz eğer self employer seçmeyin sadece çalıştığınız yerin ismini yazın diye tavsiye veriyor)

RFE almanız çok olası. RFE ile uğraşmak istemiyorsanız joint sponsor bulun derim. Çoğu avukat da aynı yöntemle ilerliyor.

Ekstradan bir de I-864A var. Bu da evi 3. bir kişi ile paylaşıyorsanız ve evin gelirine katkıda bulunuyorsa bu kişi de gelirini paylaşarak sponsor olabiliyor. Aynı adreste bulunması gerekiyor bu kişinin. ( Ayrıca joint sponsor evliyse ve eşiyle ortak tax return yapıyorsa eşi de bu formu dolduruyor)

Biraz uzun oldu ama umarım yardımcı olur.

N
      Nugbug

Nugbug tarafından gönderilen son iletiler

• RE: T.C. Konsolosluğunda Adres Beyanı yapmak

SGK borç sildirme işlemi için belgeleri posta yoluyla ya da internet üzerinden ulaşarak sildirebiliyor muyuz? Türkiye'yi yakın zamanda ziyaret edemeyeceğim. Konsolosluk bilgi yazısında Türkiye'ye postalamaktan bahsetmiş ama e-mail atınca olmaz falan dediler biraz kafam karıştı. Belki yapan birileri olmuştur?

T.C. Konsoloslukları'ndaki İşlemler içinde yayımlandı
      N
      Nugbug

@mertcanaydin Ehliyet alana kadar instruction permit ile yanınızda 21 yaşından büyük biri ile araba sürmek zorunlu diye biliyorum. Tek başınıza süremiyorsunuz. Bu aşamada geçerli Türk ehliyeti sorun yaratır mı yaratmaz mı bilmiyorum. Ceza almamak adına riske atmamak en iyisi ama yine de siz bilirsiniz. Bazen yabancı ehliyet kurallarını bilmeyen polisler oluyor, sıkıntı yaratabilir.

N
      Nugbug

@azure Eğer ehliyeti kimlik amacıyla almaya çalışıyorsanız belki şimdilik state ID daha iyi bir fikir olabilir. O arada hem İngilizce öğrenirsiniz hem de daha çok çalışırsınız. Ama zaten green card ve pasaport da kimlik için yeterli.

N
      Nugbug

@azure Merhabalar, ben de şu anda trafik kurallarını okuyorum. Kitabın son chapter'ındayım. Arada da videolar izliyorum. Kesinlikle konunun uzmanı değilim fakat bu yazdığınız her şey o kitaplarda ve videolarda mevcut kural olarak. Objektif bakınca test eden kişi bırakmakta haklı. Hatta gerçek hayatta trafikte nasıl karar verdiğinizi sorgulamak test eden kişi için çok mantıklı. Ama biraz heyecanınız varsa ve bu şekilde anlık kararlar vermek gerekiyorsa sürücü açısından moral bozucu ve daha fazla paniğe sebep oluyor yanlış yönlendirilmek. Aslında bilmediğiniz kurallar değildir, o panikle insanın eli ayağına dolaşabiliyor. En azından öğrenmiş oldunuz.

Böyle bir tester bana denk gelirse ileride büyük ihtimal intersection'da sağ sol olaylarına ben de düşebilirim bence 😅

Geçmiş olsun, bir sonraki sınavınızda başarılar diliyorum.

N
      Nugbug
    • RE: Turkiye'den Amerika'ya Urun göndermenin yolları?

Türkiye'den buraya 1-2 paket Arveles göndermenin bir yolu var mı? Doktor raporu illa gerekiyor mu? Bilen ya da deneyimleyen varsa paylaşırsanızçok mutlu olurum.

Alışveriş ve Mutfak içinde yayımlandı
      N
      Nugbug

@bernat Ocak 2025. RFE Şubatta geldi. Ona cevap verme süresi 3 aydı, biz 3 ayın sonunda gönderdik Mayıs'ta. RFE sonrası da 2 ay sürdü görüşme ve onaylanması. Şu sıralar 4-5 ayda falan halloluyor her şey başvuru tarihinden itibaren.

N
      Nugbug

@btek14 Bizim RFE sponsor bulmakla ilgiliydi aslında. Doğum belgesi kimine sıkıntı kimine değil. Orda çalışanın deneyimine bağlı sanırım. Formül A ile hiç sorun yaşamayanları da gördüm. Konsolosluğun verdiği çeviri nasıl acaba çok merak ettim. Bir daha ihtiyacım olursa direkt oradan alcam. 😅

@Figen ve @bkrsahin teşekkür ederim 👻

N
      Nugbug

Merhabalar, ben de deneyimimden bahsetmek istiyorum. K1 ile geldim, evlendim. AOS yaptım. RFE aldık, cevap verdik. Sonunda da geçen hafta da interview vardı. Bugün de kartınız basıldı mesajı aldım. Çoğu kişiyi yüz yüze görüşmeye çağırıyorlar artık. Belki bu süreci yaşayacak olan vardır:

I-485'teki soruları sordular ilk.
      Sonra pasaport ve doğum belgelerimizi sordu kadın. I-94 ve evlilik sertifikasını istedi.

Doğum belgem olmadığı için formül A ve de vukuatlı nüfus kaydının certified çevirisini gösterdim. Asla anlaşamadık 😅 Kendisi çeviriyi açıp okumadığından ve formül A ile de uğraşmak istemediğinden gerildi, gözlerini devirdi. Bu ne dedi doğum belgen yok mu. Hastaneden verilen belgeyi ailem kaybettiği için civil registry office bana bunu verdi dedim. Şöyle bi baktı gözünün ucuyla ayyhhhh bu ne şimdiii diye sordu. Yine anlattım. Yine gerildi hala çevirinin ilk sayfasını bile açmadı. Burda ismin niye değişik diye sordu, evlilik öncesi sonrası diye anlattım. Aayyhhh üfffff diye triplendi yine. Eşim müdahele etti, aynı cümleleri kurdu. Sonra sakinleşti kadın yumuşadı.

Nasıl tanıştınız dedi. Anlattık. 2013 deyince daha fazla sormadı onayladı direkt.

Reddit'ten okuduğum kadarıyla ve de izlediğim videolarda joint tax, joint account, joint her şey en sağlam kanıt diye geçiyor ve herkesin deneyimi o kadar farklı ki kimisine evlendiğiniz gece korunuyor muydun diye sorandan hiç soru sormadan pasaportlara bakıp onay verene vb. bir sürü hikaye var. Haızrladığımız her şey elimizde kaldı. Neyse ki olumlu sonuçlandı.

Bu süreci yaşayan herkese sabır ve kolaylıklar diliyorum. 🫡

N
      Nugbug

@bernat Süreç genelde böyle ilerliyor. Bana da aynısı oldu. I-485 onayı var sırada. Herhangi bir eksiklik varsa daha fazla kanıt isterler eğer yoksa da 2 seçenek var: ya interview talep edecekler ya da direkt onaylayacaklar fakat interview neredeyse şart son dönemlerde.

Ben hala RFE'ye cevap bekliyorum 1 ay geçti 😅

N
      Nugbug
    • RE: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)

@bernat Aile dışında kimse kabul etmek istemiyor. Fakat Amerikan vatandaşıyla evli olunca vatandaşlığa başvurmak 3 seneye düşüyor. Onun dışında 5 sene en erken. Aile dışında kimse böyle bir taşın altına girmek istemez. Bu kanalın videoları çok iyi. Tavsiye ederim. [https://youtube.com/@kseniyainternational?si=ZbPjyQLOBy0dILWS]

N
      Nugbug