Türkiye de sürekli artış gösteren harç ve vergi oranları
-
@Muhtaradana 18 Mart 2022 de yurtdışı çıkış harcı 50 liradan 150 liraya çıkarılmıştı.⬇️
https://www.aa.com.tr/tr/gundem/yurt-disina-cikis-harci-150-lira-oldu/2538945#:~:text=Ankara,harç tutarı%2C 150 liraya çıkarıldı.
Yeni gelen haberlere göre bu zammın üzerinden 7 ay bile geçmemiş olmasına rağmen yurtdışı çıkış harcı 150 liradan 300 liraya çıkartılacak

https://www.ensonhaber.com/amp/gundem/yurt-disi-cikis-harclari-150-tlden-300-tlye-cikariliyor -
@Muhtaradana Hazır kaynakları kullanamayıp, olmadık alanlara vergi çıkarmak ve ödenen bedelleri yükseltmek nedir! İbn-i Haldun'un paradigması geldi aklıma.
-
@Muhtaradana
Zama tepki gösterenlerin eline sağlık@denizci10, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti
@Muhtaradana şimdilik yapılmayacakmış
-
@Muhtaradana Çok saçma ve yüksek bir rakamdı zaten. Şu anki bile yüksek. Bu çok iyi oldu. Tepki gösterenlerin eline sağlık.
-
@Muhtaradana kesinlikle. Ama bence şimdilik bu. Ocak ta verirler coşkuyu...
-
@denizci10 Tahminim Ocakta her alanda coşkunun âlâsı gelecek. Her şey iki katına çıkacak belli.
-
-
@Muhtaradana :face_with_tears_of_joy: :face_with_tears_of_joy:
-
@Muhtaradana hayır hayır o ışıltıyı görmek istemiyorum :grinning_face_with_sweat:
-
@dytmelek Kendisinden başka görebilen yok zaten :face_with_tears_of_joy: :face_with_tears_of_joy:
-
Yüksek enflasyon kaynaklı 2023 yılında yeniden değerlendirme oranları 2023 %121 olarak belirlenip vergi ve harçlarda ciddi bir artış olabileceği duyuruldu
"2022 yılında Türkiye’de çok yüksek bir enflasyonun olmasının bedelini vatandaşlar 2023 yılında acı bir şekilde ödeyecekler. 1 Ocak 2023’ten itibaren vatandaşların ödeyecekleri vergilere ve harçlara yüzde 100’ün üzerinde zam yapılması hemen hemen kesinleşti. Vergi Uzmanı Ozan Bingöl bu konuda hesaplamaların ayrıntılarını açıkladı. Ekim ayında enflasyon sıfır dahi çıksa vergi ve harçlara yüzde 121 oranında zam gelebilecek. Bu zamdan emlak vergisi de etkilenecek."
" Vergi Uzmanı Ozan Bingöl bazı cezaların ve harçların ne kadar olabileceğine dair hesaplama detaylarını açıkladı. Eğer yeniden değerleme oranı yüzde 121 olarak alınırsa 3 yıllık pasaport harcı 1.049 TL’den 2.319 TL’ye, hız sınırı aşmanın cezası 427 TL’den 944 TL’ye, otomobillerin araç muayene ücretleri 507 TL’den 1.121 TL’ye yükselecek."
" Vergi Uzmanı Ozan Bingöl tarafından yapılan emlak vergisi hesaplama detayları da belli oldu. Buna göre şu ana kadar yeniden değerleme oranı olarak 2022 rakamı şeklinde gerçekleşen yüzde 121 oran emlak vergisine zam olarak eklendiğinde 1.000 TL’lik emlak vergisi 1 Ocak 2023’ten itibaren 2.210 TL’ye yükselecek. Cumhurbaşkanı yüzde 50 sınırlı indirim yetkisini son sınırına kadar kullanıp yeniden değerleme oranında yüzde 50 indirim yapılırsa bugün 1.000 TL olan emlak vergisi 2023’te 1.600 TL olacak."
detaylar ⬇️
-
@Muhtaradana Greencard vizem pasaportuma basıldı. Fakat henüz Amerika'ya giriş yapmadım. Haftaya Almanya'ya gideceğim. Yurtdışı çıkış harcı ödemem gerekir mi? Merak ediyorum.
-
@ovacar pasaportunuzda greencard vizesi olduğu için çıkış harcı ödemiyorsunuz. Ama polisler bu konuda bilgisiz herkesten harç istiyor. Siz green cardlı olduğunuzu ABD yasal oturumunuzun olduğunu bu vizeye sahip olanlardan harç pulu alınmadığını belirtin.İddaa ederse şefinize sorun diye diretin.
-
@selamibasaran Başka ülkeye gidiyor olsam da mı ödemeyeceğim?
-
@ovacar elinizde kart olmadığı için onu tam bilemiyorum.(kart olsa amerikan oturumunuz olmuş oluyor o nedenle istememesi gerekiyor. Vizede aynı aslında ) ama @gucarslan yada @crazycells bu konuda net yorum yapabilir.
-
Geçen hafta Almanya seyahatimi yaptım. Her ihtimale karşı yurtdışı çıkış harç pulumu aldım ama pasaport polisine vermedim. pulunuz var mı veya oturumunuz var mı diye sordu. Ben de oturumum var dedim. Gösterdim greencard vizesini. Amirini çağırıp sordu. Amiri, aşağıda 1 yıl boyunca oturumu var yazıyor, dolayısıyla pula ihtiyaç yok dedi ve pulu vermeden geçtim. Sadece Amerika için değil, başka ülkelere gitseniz de, fiziki greencardınız yoksa bile, çıkış pulu ödemiyorsunuz.
-
@ovacar , bence sizin şansınız yağver gitmiş veya boş anlarına denk gelmişsiniz çünkü pasaportla birlikte boarding pass e baktıklarında nereye gideceğinizi de görüyorlar o sebeple direk gideceğiniz ülke örneğin sizin durumunuzda Almanya ise oranın oturum kartının olması gerekiyor pul alınmaması için.
-
Tam bilmiyorum ama bence yurtdışında herhangi bir oturumu olan kişinin yurtdışına çıkarken nereye gittiğinin önemi olmadan harç pulu ödememesi gerekir. Haziran 12'de tekrar Almanya'ya gideceğim. Tekrar denerim. Bakalım nasıl olacak. Son durumu paylaşırım.
-
Kesin bir bilgi olarak herhangi bir ulkeden oturma izniniz oldugu durumda hangi ulkeye gittiginiz farketmeksizin harc pulu odemenize gerek yok.
Daha once cok sefer BAE oturum iznim varken Avrupa'ya cikislarimin hic birinde harc pulu odemedim. Sef cagirtacak kadar bile sorun olmadi.
Yani gittiginiz ulkenin oturum izniniz olan ulke olmasi zorunlulugu yok. Harc pulu odemiyorsunuz.
-
(instagram Airport habere göre)
Yurtdışı çıkış harç pulu 150 TL den 1500 tl ye çıkartılacağına dair haberler var. Tek yön direkt Türkiye-Londra uçuşlarını bazen 1500 lira ya bulabilme fırsatı varken,yurtdışı çıkış harç pulunun 1500 lira olarak belirleniyor olması çok saçma ve haksızlık.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
16
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum