Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Bildiğiniz gibi Dv2020 ve Dv2021 talihlileri eski başkan Trump dönemi "Covid ban" (Pp10014) yasakları ve sonrasında gelen Tier uygulaması yüzünden çok büyük zarar gördü. Bir çoğu vizesini alamadı. Talihliler süreç içerisine farklı davalar açtı ve uzun yargılamalar sonucu District of Columbia hakimi Amit P. Mehta ve Tanya S.Chutkan farklı davalarda Dv2020-Dv2021 talihlileri için toplam 17.456 adet vize rezerve etti. Şu anda mevcut hükümet bölgesel mahkemenin verdiği rezerv vize kararına karşı circuit court ta temyiz davası açtı ve yargılanma circuit court ta halen devam ediyor

    Bu özet bilgiden sonra asıl konumuza gelirsek, Dv2020 ve Dv2021 talihlileri Trump dönemi yasaklarını kaldıran mevcut hükümetin, Goodluck v Biden adı altında birleşen temyiz dava talebinide geri çekmesini talep ediyor. Bu amaçla sosyal medyada @sDiversityVisa (Twitter) #WithdrawTheAppeal etiketi ile bir kampanya başlattılar, lütfen bu kampanyayı çevrenizdekilere duyurun, tweetleri beğenin ve paylaşın.

    Amerika'da göçmen veya göçmen olmayan vize veya statüyle yaşayan tüm forum üyelerimiz içinse ayrıca bir ricamız daha olacak

    Lütfen yaşadığınız bölgenin senatörleri ile Goodluck v Biden temyizi hakkında konuşun kampanyadan ve mağdur insanlardan bahsedin, bu sayede bu mağdur insanlara büyük bir destek vermiş oluruz. İmkanı olan lütfen ofislere gidip konuşsun, ikinci tercihimiz telefonla konuşmanız sonrada e-mail atmanız olacaktır. Ama ofiste yüzyüze görüşebilir ya da senatörün ofisini telefonla arayabilirseniz harika olur. Bu konuda destek veren forum üyelerimiz neler yaptığınızı bu başlıkta aktarırsanız hem nasıl yapıldığını öğreniriz hem bu konuda harekete geçmek isteyen insanları teşvik etmiş oluruz. Senatörlerle nasıl iletişime geçeceğinizi aşağıdaki başlıktaki bilgilerle öğrenebiliriz ⬇

    https://yesilkartforum.com/forum/post/100244

    Ayrıca Kongrenin yıl sonundan önce aile vizesi birikimleri için çözüm üretmesini talep eden Asian Americans Advancing Justice (Twitter) @valuefamilies oluşumu 3-7 Ekim arası sosyal medyadan paylaşımlarla,Amerikadaki bireylerin ise yasa koyucularla yüz yüze ve telefonla konuşarak bu yapılan çalışmalara destek vermesini bekliyor. Web siteleri
    https://www.valueourfamilies.org/week-of-action-2022

    Screenshot_20221005-110612_Chrome.jpg

    Tüm çalışmalara Amerika, Türkiye veya dünyanın neresinden olsun destek veren tüm forum üyelerimize şimdiden teşekkür ederiz.

    Not:Göçmenlikle ilgili sorunlara destek veren kurumları ve tüm sosyal medya kampanyaları bu başlık altında duyurmaya çalışacağız. Lütfen başlığı takip edelim. Başlık güncellenecek

    @crazycells @gucarslan @knnrn @goodluck @MySea @semavi @redsat2000 @Sharm @FreeWoRLD

    Forumdaki ilgili konu başlıkları ⬇

    DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021)
    https://yesilkartforum.com/forum/post/302014

    Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri https://yesilkartforum.com/forum/post/237424

    DV2021 Goh v. Blinken Davası (Mart 2021) https://yesilkartforum.com/forum/post/185653

    F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari) https://yesilkartforum.com/forum/post/7642


  • Selamlar, Circuit Court (temyiz davası) için son aşamadayız sanırım karar bekleniyor şuanda değil mi?


  • @Berk-Şendil evet 3 Yargıcın kararını vermesini bekliyoruz ama bu kararın gelmesi 3 ayda sürebilir 1 yıl ve üzeride sürebilir.Kazanacağımıza tüm kalbimizle inansakta kaybetme riskide olduğu aşikar. Temyizi kazanma durumumuzda bile , maalesef supreme court tehditi her zaman söz konusu

    Ayrıca hem Türkiyede hemde dünyada hiç vize alamamış aileler olduğu gibi tüm dünyada Dv2020 ve Dv2021 döneminde uçuş yasakları, konsoloslukların kapalı olması, sağlık raporlarının geç çıkması vb.. sebeplerle anne veya babanın sadece birinin ya da çocukların sadece birinin vize aldığı parçalanmış aile vakaları var. Bu aileler F2a süreçlerine başlamalarına rağmen bekleme uzun sürelerinden dolayı Amerika ve Türkiyede çok zor zamanlar geçiriyor. Bugün itibariyle Dv2020 talihlileri 735 gündür Dv2021 talihlileri ise 370 gündür rezerve edilmiş vizelerin dağıtılmasını bekliyor. Bu çok uzun bir bekleyiş ve daha fazla zarar görmek istemiyorlar

  • ⭐⭐⭐

    DV 2022 ile bu durumun ne kadar can sıkıcı ve yorucu olduğunu gördük. Ertelediğimiz her anın, yaşanmamışlıkların eksikliğini içimizde sakladık. Sosyal medyada birlik ve beraberliğin işe yaradığını da gördük. O yüzden herkesi bu dayanışmaya davet ediyorum.
    Bu vesile ile dilerim dava geri çekilir. Olmazsa da inşallah dava lehinize sonuçlanır. Ciddi manada çok çok emek verdiniz. Beklemek bile başlı başına yıpratıcı bir süreç.
    O yetmedi bu süreçte forumdaki insanlara sabırla yol gösterdiniz. Birçok insanın vizesini alabilmesine vesile oldunuz. Anlayabilenler için buradaki emeklerinizin çok değerli olduğunu önemle belirtmek isterim. Kendi adıma sizlere can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Allah umudunuzu boşa çıkarmasın ve vizenizi almayı nasip etsin. Başta sn. @gucarslan , sn. @Muhtaradana ve diğer bekleyen tüm DV2020-2021 kazananları, bunu hak ettiniz.

    (Not: Belirtilen başlıklara beğeni ve retweet yaptım 🙂 )

  • Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler bölümünden taşındı  gucarslan gucarslan 
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    teşekkürler sn. @Muhtaradana

    evet arkadaşlar, DV2020 ve DV2021'de yaşananları Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri başlığında detaylıca anlattık.

    şimdi sıra temyiz sürecinde olan davaları için mücadele etme zamanı.
    desteklerinizi esirgemeyin!

  • ⭐⭐

    Su an Florida’daki kasirgadan dolayi yapabilmem pek olasi degil. Floridadaki senatorlerin onceligi de kasirga olacaktir. 1 aya hersey normale donmeye baslar o zaman bizde ustumuze duseni yapariz


  • Bol sanslar, ben hic house veya senate uyeleriyle iletisime gecmemistim ama email gonderdim ne olur ne olmaz diye eger arar ekstra bilgi isterlerse gorusurum diye dusundum. Vakti olmayan ingilizce bilmeyen ama yinede talep etmek isteyen olursa diye kendi mesajimi paylasiyorum isteyen istedigi gibi kullanabilir.

    Oturdugum district'e bakan kisiyi bulmak icin https://www.house.gov/ sitesine zip kodu yazip sonrada adres girerek arattim bi kisi cikti zaten, isminin ustune tiklayinca kendi web sitesine gitti ordanda iletisim formunu kullandim. En ustteki senator ismini en alttaki kendi isimlerinizi degistirmeyi unutmayin.

    Dear Lucy McBath,
    I am seeking your support in one of the most controversial proclamations of previous government which your organization disputed severely prior to winning the 2020 presidential elections, now affecting the fate of thousands of legal immigrant candidates selected under Diversity Program.

    We collectively filed a lawsuit against Trump administration in the District of Columbia heard by Judge Amit P Mehta. Judge Mehta had ordered the Biden administration to save 7,395 diversity visas past their expiration and hold them for a group of visa lottery winners whose applications weren't prioritized for visa processing. I personally would expect current government to honor this decision and adjudicate visa applications that had been delayed by more than a year as a result of a proclamation by previous government which your party had zealously opposed but unfortunately they are still spending resources to fight that order in Supreme Court and not implement the decision which crucially affecting the lives of thousands, some are running from wars.

    Here is the current lawsuit information for record: 21-1530 - GOODLUCK et al v. BIDEN, JR. et al
    -https://www.govinfo.gov/app/details/USCOURTS-dcd-1_21-cv-01530

    I was lucky enough to receive my visa on time before deadline in September 30, 2021 and immigrated to U.S. soon after. I am working and contributing to the society I am now a part of in countless ways and I am happy as ever. However many of my fellow joiners, lawful people who won the selection process through Diversity Program of 2021, are still fighting in Supreme Court with current government who is trying to overturn a decision made by Judge Mehta in the September of last year, 2021.

    Please kindly help me convey our message to Biden administration, Secretary of State Anthony Blinken and as you see fit.

    I didn't want to take up your time by having an appointment and believe that you will support this cause in any way you can therefore I greatly appreciate your efforts for this cause in advance and happy to have you as the Representative of our district.

    I wish you a very happy week and looking forward to hear back anytime you are able to. Also I would love to opportunity to meet you and inform you in person if you prefer that.

    Best Regards,
    Ad Soyad
    Telefon
    E-mail


  • @serdaragorn hazır metin için teşekkürler. Ben de benim bölgemdeki Congress Rep. Buddy Carter ‘a email attım. Bakalım ne cevap gelecek dönüş yapacaklar mı? . @Muhtaradana yüzdük yüzdük sonuna geldik . Bekleyen herkesin hakkında hayırlısı


  • @serdaragorn elinize sağlık harikasınız


  • @redsat2000 evet dediğiniz gibi yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Size mutlaka dönüş yapacaklardır, dönüş yapmazlarsa şayet sizden ricam talebi arada sırada tekrarlamanız Destekleriniz için çok çok teşekkür ederim.

    Bu davaların kaybedilmesi gelecek için benzer davaların tamamının önünü kapatacak, çünkü hükümet dv20-21 davaları devam ederken geçmişte Müslim ban olarak bilenen pp9645 aleyhine açılmış davanın supreme courtta hükümet lehine sonuçlanmasını defalarca kullandı.Eğer bu temyiz talebi devam eder ve devre mahkemesi (circuit court) veya sonrasında supreme courtta göçmenler kaybederse bu sonucu diğer tüm göçmen davalarında kullanmak isteyeceklerdir.Konuyla alakası olmasa bile bu tür lehlerine olan yüksek mahkeme kararlarını kullanmakta çekinmiyorlar. Bunun için şimdiden bu temyiz talebinin geri çekilmesi lazım.

    Umarım bu yaptığımız çalışmalar family based vizelerindeki birikiminde azaltılmasına yardımcı olur. Tüm etkilenen göçmen grupları dayanışma halinde ve birbirlerinin kampanyalarına şu anda destek veriyor.


  • @serdaragorn metin icin cok tesekkurler. ben de illinois icin gerekli ufak duzenlemeleri yapip Bill Foster'a gonderdim. Demokrat bir adaymis, arastiramadim ama umarim gocmen politikasi destekleyen biridir ve faydasi olur.



  • @kmryldz çok teşekkür ederiz, yeni göçmen olmuş bir arkadaşımızın bu şekilde duyarlı olması bizim için çok anlamlı


  • @Muhtaradana rica ederim, bir gelisme olursa mutlaka yazacagim.


  • Eyaletinizdeki senatorlere ulasmak icin asagidaki linke tiklayin:

    Daha sonra eyaletinizi secin ve arkasindan hemen eyaletinizin senatorlerini secin. Resimlerinin altindaki "Contact" yazan yere tiklarsaniz, sizi senatorun websitesine goturuyor. Daha sonra uygun sekilde once kisisel bilgilerinizi giriyorsunuz, daha sonra da iletmek istediginiz mesaji yazip, gonderiyorsunuz.


  • Biraz once ilgili bir mesaji Delaware eyaleti senatorlerinden ve Baskan Biden'in cok yakin arkadasi olan Chris Coons'a gonderdim. Cevap gelince, sizleri de bilgilendiririm..


  • @MySea desteğiniz için çok teşekkür ederiz.


  • Simdilik gelen cevap asagida:

    Dear Mr. MySea,

    Thank you for contacting me. I have received your message and wanted to let you know that I appreciate your engagement. Please know that your input shapes my work in Congress and that I maintain a commitment to respond to those I serve in a timely manner. It is an honor to represent Delaware in the United States Senate, and I look forward to responding to your message in greater detail soon.

    Sincerely,

    Christopher A. Coons
    United States Senator


  • Amerika'da olup kampanyaya destek veren, sosyal medyadan destek veren herkese teşekkür ederiz. Ama daha fazla desteğe ihtiyacımız var.



Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

120
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum