Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Cesitlilik Vizesinin (Green Card Lotosu) Kaldirilmasi ile ilgili Yasalar ve Durumlari


  • Herkese selamlar,
    Nerede bu eski forumcular ve adminimiz diye other forumlarda düşünürken dün farkına vardım ki buradalar. Hemen kayıt olarak başladım sevinçle yazılanları okumaya 🙂
    İlk mesajdan amacım moral bozup mod düşürmek değil ama geleceğe dair planlar yapar ve keskin kararlar almak zorunda kalırken şu dv loto iptali yasa tasarısı insanın aklını kurcalamıyor desem yalan olur. İlk çıkarılan yasa tasarısında yasanın çıktığı mali yılın ilk günü diye bir ibare vardı. Kasım ayında tekrar sunulan tasarıda dikkatimi şeken şu oldu ELIMINATION OF DIVERSITY IMMIGRANT PROGRAM. altında Effective Date.—The amendments made by this section shall take effect as if enacted on October 1, 2017. yani yasa ne zaman çıkarsa çıksın 2017 Ekim den itibaren geçerli olacağını belirtiyor.

    Aynı tasarının farklı bir maddesinde FAMILY-SPONSORED IMMIGRATION PRIORITIES. maddesi altında EFFECTIVE DATE.—The amendments made by this section shall take effect on the first day of the first fiscal year beginning on or after the date of the enactment of this Act. yasanın çıkacağı yılın ilk mali günü diyor.
    https://www.congress.gov/bill/115th-...59EFC59E867A17

    Farklı bir yasa tasarısında ise Termination of Diversity Immigrant Visa Program alanında Effective date The amendments made by section 2 shall take effect on the first day of the first fiscal year beginning on or after the date of the enactment of this Act. olarak belirtilmiş yani yine ilgili mali yıl ilk günü
    https://www.congress.gov/bill/115th-congress/senate-bill/2082/text

    Burada loto kapsamında olan madde hangisidir. Hangisini dikkate almamız gerekir?

    Aynı zamanda aşağıdaki sayfada tasarının yasalaşabileme tahminini %4 olarak belirmişler. Umarım onların tahmin ettiği gibi yasalaşmaz.

    Konuya hakim olan arkadaşlarımız varsa yorumlarını rica ediyorum.
    Teşekkürler.


  • Merhaba @onur1601,
    Evet bende takip ediyorum congress.gov adresini yasa tasarılarını. Benim bildiğim @crazycells doğrulayabilir söylediklerimi. Kendisi daha iyi biliyordur. Bu yasanın geçmesi için senatonun %60 oyunu olması gerekiyor, Cuhmuriyetçilerin oy oranı %52. Yani senatodan geçmesi zor görünüyor. Umarım geçmez ama geçerse dediğiniz gibi kasım ayında çıkmış olan H.R.4340 bill ile ilgili EFFECTIVE DATE.—The amendments made by this section shall take effect on the first day of the first fiscal year beginning on or after the date of the enactment of this Act. (fiscal year başlangıcı veya yasanın yürülüğe girdiği tarih olarak yazıyor)
    Sizin söylediğiniz H.R.1178 şubat ayında çıkmış ve evet Effective Date.—The amendments made by this section shall take effect on October 1, 2017. diyor.

    @crazycells Bu 60 senatörün oy konusu doğru mudur? Çünkü bazı yasalarda %50 bazılarında %60. Bilgi verebilir misiniz.
    Teşekkürler.

  • ⭐⭐

    Tasarıyı da bu kadar kafaya takmaya gerek yok. Bu konu daha önce çok tartışıldı. İstemiyorlarsa gitmeyiz olur biter sıkıntı yok. Bari bir an önce onaylansında unganlar, vize ücreti gibi ücretleri boşa yatırmayalım.


  • Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

    @dustyblue DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    yoruz bir de akıl veriyorsunuz kafayı takmayın diye ben kafayı takıyorum mesela. bir an evvel onaylansada unganlşara vereceğiniz para cebinizde kalsın istiyorsanız sürece devam etmeyin paranız yine c

    Sn @DustyBlue kimseye akıl vermek haddim değil 1.
    Para ve unganlar meselesi bir ironiydi 2.
    Burada durup durup bu tasarı konusunu ısıtmanın hiç bir şekilde hiç kimseye faydası yok 3.
    Saçma sapan dileklerde bulunma özgürlüğünüz var ama bu dilekleri başkası için dileme özgürlüğünüz yok 4.


  • Bu ileti silindi!

  • Sn @arnblt Sizinle farklı bir forumdan da yazışmıştık belki hatırlarsınız. Sizin söylediklerinizi iyi niyetli söylediğinizden hiç şüphem yok. Ayrıca istatistik yorumlarınızıda takip ediyorum 🙂 Bence @DustyBlue ile karşılıklı bir yanlış anlaşılma oldu. İlk mesajımda da belirttim amacım mod düşürmek değil ama herkesin pozisyonu farklı ve zamanlama herkes için ideal olamayabiliyor. Hayat ileriye dönük bu planlar nedeniyle zorunlu seçimler yapmak zorunda bırakabiliyor. Bende böyle bir seçim arefesinde olduğumdan her opsiyona dikkat etmek zorunda kalıyorum. Eminim benim gibi zorunlu kararlar almak zorunda kalan başkalarıda vardır. Bu nedenle mülakatları etkileyebilecek bu kararı bu başlığın altına eklemek istedim.
    Sn @DustyBlue bir yasa tasarısının altında ELIMINATION OF DIVERSITY olarak 2017 ekim belirtilmiş bir diğerinde Termination of Diversity başlığında sizin belirttiğiniz şekilde effective date belirtilmiş. Bende içerisinde lottery şeklinde geçen sizin belirttiğiniz effective date 2018 ekim olan tasarının bizi ilgilendirdiğini düşünüyorum. Şayet durum bu ise 5 gün sonra kafamız 2018 görüşmeleri için rahat edecek ve daha sakin bu süreci bekleyeceğiz.
    Teşekkürler.

  • ⭐⭐

    Sn @DustyBlue , hassasiyetinize ve hatta tepkinize son derece saygı duyuyorum. Daha önceki mesajlarımda da yine böyle bir tasarının gereksiz yere moral bozduğunu düşünerek yazdım. Sizin daha önce mesajlarınızı da okumadan geçmiyorum. İnanın bana hassasiyetlerinizin çoğunu bende taşıyorum. Ama bu forumda insanların moralinin gereksiz yere bozulmasını istemiyorum. Çünkü bu gerçekten büyük bir piyango. Bana Green Card çıktı deyince insanların hayranlıkla baktığını görüyorum. Ben 43 yaşında bu ülkede düzenini kurmuş ailesi küçük çocuğu olan biriyim. Bu durumda olmama rağmen çekilişi kazanınca 2 gün sevinçten uyuyamadım. İleriki planlarımıda hep ABD üzerinde yapıyorum.
    Hep olumluyu satın almayı düşünüyorum.
    Hepinize saygılar,


  • Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

    Özüre gerek yok Sn @DustyBlue . Case Number ınız kaç bilmiyorum ama bana kalırsa Ağustos'da 40000 üstü veya EU Current olacak ve gerçekten isteyen herkes gidecek. Son olarak yaşınız kaç bilmiyorum ama (kesinlikle akıl vermek de değil) bu ülkeyi sevelim. Orada Türkiyeyi düzgün temsil etmek çok önemli. Bakın avrupaya. Türklerden illallah diyorlar neden oradaki vatandaşlarımız okumayı üniversiteye gitmeyi bilimle uğraşmayı sevmediğinden. Bu ülke bize Osmanlı'dan değil Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ten emanet. Onun yolundan(bilimin yolundan ) gidelim de nerede olursak olalım. Umarım her istediğiniz olur.


  • bu yasa tasarısı geçse bile muhakkak bir daha ki seneyi etkiler.şöyle bir şey maçın ilk yarısı oynanıyor ikinci yarısı biz maçı iptal ettik demek gibi...elbette bu süreçte ufacık bir olaydan endişe duymamak mümkün değil sorup öğrendiğimiz şeyler bile tekrar tekrar kafamızı kurcalıyor acaba böyle miydi olur muydu
    bunu da heyecanımıza veriyorum 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @onur1601 Foruma hosgeldiniz sayin Onur1601,

    Hangi tasari yasaya donusurse oradaki gibi isleyecektir surec.

    ilkinde hangi yasadan bahsettiginizi anlayamadim (link calismiyor), Eylul'de ortaya atilan su tasaridan mi bahsediyorsunuz?
    https://www.congress.gov/bill/115th-congress/house-bill/3775/text

    Sonra Kasim'da su iki yasa tasarisi geldi:
    https://www.congress.gov/bill/115th-congress/senate-bill/2082/text

    https://www.congress.gov/bill/115th-congress/house-bill/4340/text

    Bu tasarilarin herhangi birinin yasalasmasi icin senatodan en az 60 oy cikmasi gerekecek. Fakat tasarilarin ilk oylanacagi yerler tasarinin olusturuldugu kanat (ya mecliste -house of representatives- ya da senato'da) olacak. Daha sonra kongrenin diger kanadinda oylanacak. Hala herhangi bir tasarida bir gelisme yok. Senato'daki 50+1 oy, sadece bazi yasalarin ayrintilarini belirlemede, ya da kucuk ve hizli olmasi gereken uygulamalarda geciyor. Hukuken nasil ifade ediliyor tam bilmiyorum ama boyle onemli yasalar icin 60 senator oyu gerekecek.

    Ayrica dediginiz durum sayin @road2america 'nin dedigi gibiyse eski tasariyi devam ettirmeyeceklerdir diye tahmin ediyorum, ya da yeniden degerlendirmek isterlerse tarihler guncellenecektir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Ayrica arkadaslar, dediginiz gibi bu yasalarin once House of Representative'den gecmesi lazim, daha sonra Senato'da oylanacaklar. Bence o zamana kadar cok buyuk degisiklikler beklemeyin.

    Senato'da olusturulan tek bill direkt lotoyu kaldirmaya calisan 2082 nolu tasari, ama bu kadar kapsamli bir gocmenlik yasa tasarilari varken, hickimse bu tasari uzerinde durmayacaktir bence. DV2018 surecinin bu yasalardan etkilenecegini hic sanmiyorum, oldukca irrasyonel olurdu.


  • @crazycells Cesitlilik Vizesinin (Green Card Lotosu) Kaldirilmasi ile ilgili Yasalar ve Durumlari içinde söyledi:

    lasmasi icin senatodan en

    @crazycells evet söz ettiğim Kasım ayında çıkan senin de linklerini paylaştığın yasalar. Bunların 4340 olanının ilk maddesinin effective date de ne zaman yasalaşırsa yasalaşsın 1 Ekim 2017 tarihinden itibaren geçerli olacaktır ibaresi vardı. Bu beni biraz korkuttu açıkcası. Sonrasında 2082 olan tasarıyı gördüğümde onun loto kurasını daha bariz kapsadığını gördüm ve onda effective date yasalaştığı yılın mali ilk günü ibaresini görünce biraz rahatladım 🙂 Detaylı yanıt için teşekkür ederim.


  • Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!

  • @DustyBlue ne zaman devreye alacaklarını, hangi maddeler üzerinde ne kadar anlaşacakları, değişiklik ihtiyacı doğacak mı doğmayacak mı hiç birimiz bilemiyoruz. Bilgiler çok güzel ellerine sağlık ama değiştirebileceğimiz bir durum olmadığı için çokta takmamak gerekir diye düşünüyorum.

    Ayrıca şu ana kadarki TR'den yapılan vize görüşmelerinde büyük çoğunluk olumlu ve kolay geçmesi de bundan sonrakiler için olumlu bir şey bence. Bu tasarıyı bence büyük ihtimal 2019da aktif ederler oda kabul edildiği kadar.

    Bekleyip göreceğiz, hepimizin gönlünce olsun herşey...


  • Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

  • 8
  • 9
  • 4
  • 18
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

81
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum