Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri

• ⭐⭐⭐

@Not_Born_Yesterday Barbados giden herkesi çok yormuş. Ama sonuçların iyi olması harika olmuş. Baya çekişmeli geçmiş. Hayırlı uğurlu olsun. Yolunuz açık olsun.

• ⭐⭐⭐

@bidünya Bu yıl çok saçma sapan ve yıpratıcı oldu. DV 2021 gibi çok fazla hüsran da var. Binlerce kilometre gidenler, binlerce dolar harcayanlar ve benim gibi türlü sebeplerden gidemeyip mülakat alamayanlar ile geçti DV 2022. Bilmediğimiz sebepler dışında pandemi hayatımızı mahvetti. Meslek gereği pandemide herkes evinde otururken bizler fazla fazla çalışmaya devam ettik. Ne psikoloji kaldı ne de derman. İşe gidip gelirken kendimi The Walking Dead dizisinde gibi hissediyordum. Yollar bomboştu. Normalde yarış halinde geçerdi işe gitmeler. Green Card çıkınca çok sevinmiştim ama pandeminin bir darbesini daha yiyeceğim aklıma gelmemişti. Üstüne Konsolosluğun daha çok AS grubuna mülakat vermesi bizi bizden aldı.
    DV 2024'te kazanırsak dilerim Konsolosluk bu sefer bizlere çalışır.

• ⭐⭐⭐

@Programmer, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

@bidünya Bu yıl çok saçma sapan ve yıpratıcı oldu. DV 2021 gibi çok fazla hüsran da var. Binlerce kilometre gidenler, binlerce dolar harcayanlar ve benim gibi türlü sebeplerden gidemeyip mülakat alamayanlar ile geçti DV 2022. Bilmediğimiz sebepler dışında pandemi hayatımızı mahvetti. Meslek gereği pandemide herkes evinde otururken bizler fazla fazla çalışmaya devam ettik. Ne psikoloji kaldı ne de derman. İşe gidip gelirken kendimi The Walking Dead dizisinde gibi hissediyordum. Yollar bomboştu. Normalde yarış halinde geçerdi işe gitmeler. Green Card çıkınca çok sevinmiştim ama pandeminin bir darbesini daha yiyeceğim aklıma gelmemişti. Üstüne Konsolosluğun daha çok AS grubuna mülakat vermesi bizi bizden aldı.
    DV 2024'te kazanırsak dilerim Konsolosluk bu sefer bizlere çalışır.

Evet maalesef pandemi dönemi herkesin hepimizin hayatlarını olumsuz etkiledi. Ama 2022 nin böyle olmaması gerekiyordu bence. Burada Ankara'nın Türk vatandaşlarına mülakat vermemesi asıl sorun. Her şey normal seyrinde devam etseydi siz ve diğer herkes mülakat alabilirdi. Ve bunca insan bunca mücadeleye girmek zorunda kalmazdı. Cidden ben bile hazmedemedim bu durumu sizin üzüntünüzü düşünemiyorum bile. Ama bu saatten sonra söylenecek her şey boş. Sağlık olsun diyip önümüze bakmaktan başka yol yok. Kendi adıma umudumu kaybetmek istemiyorum ama görünen köy kılavuz istemez bundan sonra her şeyin daha iyi olacağına dair pek inancım da yok açıkçası. Yine de daha iyi bir yaşam(her neredeyse) için mücadeleye devam💪

• ⭐⭐⭐

@bidünya Üzgünüm ve kızgınım. Ama bir çok şeyinde farkına vardım ve birçok şey de öğrendim. Bu farkına vardıklarım ve öğrendiklerimden dolayı aynı hataları yapmamam gerekiyor sadece. Umut kavramı da değişti bende. Daha çok bilinen umut yerine gelişime önem vermek gerek. İlk aşama dil öğrenmek ikincisi ise kazanabildiğiniz kadar para kazanıp hazırda beklemek. İşte o zaman umut edebilirim. Hiçbir gelişme göstermeden kuru kuru umut edip beklemek yanlış geliyor artık. Çünkü fırsatlar her gün size uğramayacak. Nadir günlerde bir görünecek size. İşte o anda hazır ve nazır değilseniz kaçırırsınız. Bir sonraki ise ne zaman gelir bilemezsiniz.

• ⭐⭐

@Kitapsever hayirli olsun mutluluklarr

• @Not_Born_Yesterday Tebrikler.muthis bir serüven. Abd deki hayatınızda başarılar.

• ⭐⭐

@Not_Born_Yesterday @Kitapsever @verglas Tebrikler. Yeni hayatınızda mutluluklar.

• Amerika Gönüllü Askerlik formunu ülkeye girişten 30 gün içinde bildirilmeli diyor da bunu nasıl yapacağız. Ya da yapmamıza gerek var mı?

• @Not_Born_Yesterday Gözunuz aydin. Yeni yasaminizda herseyin gönlunuzce olmasi dilegiyle.

• ⭐⭐⭐

• @istavrit siz de vizenizi aldığınıza göre mali yılı kapatabiliriz :)
    vizeniz tekrardan hayırlı olsun, size ve ailenize mutluluk ve huzur diliyorum.

• @Kitapsever yeni hikayelerinizi daha sıklıkla yazmanız dileğiyle..
    vizeniz de yeni hayatınız da hayırlı olsun.
    abd'de bol şans..

• @verglas tebrikler..
    abd'deki hayatınızda mutluluk, huzur ve başarı diliyorum.

• @Not_Born_Yesterday bütün ailenizin vize almış olmasına çok sevindim.
    sizi ve ailenizi tebrik ederim, abd'de güzel bir hayatınız olsun.
    bol şans..

• ⭐⭐

@verglas Tebrikler, vizeniz hayırlı olsun :)

• @Not_Born_Yesterday Tebrik ederim, soluksuz okudum. Okurken çok gerildim :) Vizeleriniz hayırlı olsun, yeni hayatınızda bol şans :)

• ⭐⭐

Vizelerini alan/alamayan tüm arkadaşlara hayırlı olsun. Yeni yıl, yeni umutlar :)

• ⭐⭐⭐

@verglas Hayırlı uğurlu olsun, yolunuz açık olsun. Sakıncası hangi ülkeden aldınız vizeyi ?

• @Not_Born_Yesterday deneyim diye buna derim tebrikler 🎉

• Herkese selamlar. Uzun zaman oldu yazamadim, anca vakit buluyorum..Arkadaslar bende greencardimi aldim cok sukur🙏. Turkiyeden son mulakati alamayinca temmuz sonu, abd turist vizem vardi, gidip
    Abd de basvurmaya karar verdim. Ancak bir avukat buldum MUSTAFA CETIN (New jersey de)adinda; onun ile calismanizi tavsiye etmem. Cunku agustos basi kendisiyle videocall yaptim, bana agustos sonuna kadar bekleyipde ozamana bilet alip gelmemi soyledi, cok anlam vermemekle birlikte guvenmek istedim baskada secenegim yoktu, bilet bulup aldim sonrasinda bu adam bana mesaj atti; yanlis yonledirmisim sizi kusura bakmayin dedi. 2 haftami yedi..$100 gorusme ucreti aldi(sonra sadece $100 iade etti sagolsun, vicdanli adammis:), bizim bilet parasi gitti) ve biletim $1100 cope gitti.. aradim kendisini siz dedim avukat oldugunuza eminmisiniz!!! Kufur edince kapatti:) Kisaca beni yariyolda birakti.. olsun sonu guzel sonucta:). Her serde bir hayir vardir dedim, Allaha havale ettim.Sonra karsima @ksevvalyld (cok tesekkur ediyorim) hanimin onerdigi @Figen hanim cikti, @figenatmaca
    ya burdan cok tesekkur ediyorum. Kendisiyle sanirim 17 agustosta konustuk, zaman cok dar, sizin dosyanizin reddedilme ihtimali daha yuksek dedi, ama deneyebilirsiniz dedi sizin karariniz.. ben deneyelim dedim. Hemen bilet baktim buldum, kendisi beni yonlendirdi, pazartesi ye 22 agustosa saglik randevumu aldik,(5-7 is icinde dediler, 4 gunde aldim. ) 21 agustosta ucaga bindim. Ertesi gun muayene oldum, ayni gun banka hesabi actim, cek aldim, Figen hanim odenecek ucretleri yazip gonderecegim yerleri
    Soyledi, yolladik, butun evraklari 1 hafta gibi kisa bir surede toparlayip kendisine yolladim, dosyami gonderdi gocmenlik burosuna, ellerine 29 agustosta gecti, bekledim mulakat gununun gelmesini.. aradan zaman gecti cekleri tahsil etmeye basladilar, bu iyiye isaret dedi figen hanim, en azinda ret yemedik, sonra 15 eylulde telefon geldi gocmenlik burosundan beni mulakat cagirdi 19 eylulde , gittim cok rahat gecti. 5 dakika gibi bir sure, sohbet rahatliginda diyebilirim, doldurdugumuz i485 formuyla alakali teyit sorular sordu, bir suca karistinmi.. gibi
    Sorular.. hangi vizeyle geldin, okudugum okul meslek gibi seyler.. ve ayni gun beni parmak izi vermem icin biryere yonlendirdi onuda yaptim, onu bugun hallet, 2-3 gune islemin biter dedi, ve oylede oldu, sistemden 21 eylulde kartin basildigimi gorduk, ve hizli bir sekilde ilk once ssn geldi ve 28 eylul de greencardima kavustum🙏 Sukurler olsun. Hersey ruya gibiydi, bende inanamiyorum, ama bazi seyler kismetse seni buluyor galiba.. kartini alan herkesi tebrik ederim, abd hayati iyi seyler getirir umarim, alamayan arkadaslarinda hayatinda baska guzel seylerin olmasini temenni ediyorum. Hakkimizda herseyin hayirlisi olmasini diliyorum🙏😀👊 burdan bilgilerini paylasan formu bize sunan @gucarslan @smartcells @crazycells herkese cok tesekkur ederim. Hersey gonlunuzce olsun, kalin saglicakla🤚@Figen hanima ayrica cok tesekkur ederim, isini disiplinle ve ozenle yaptigi icin.(1 gun bile cok degerli sizin icin ucaga atlayin gelin demisti:) gercekten de oyle) 28 eylulde kartimi aldim🙏☺️Hayatimiza hep iyi insanlarin cikmasi dilegiyle…

Benzer Başlıklar

• green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • 0 Oy
    965 İleti
    65k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
  • 0 Oy
    148 İleti
    21k Bakış
    N
    Merhaba Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
  • 7 Oy
    4k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k