Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Kitapsever sizi tekrar tebrik ediyorum ☺ Bu kadar detay olduğunu düşünmüyordum. Benim mülakat yaptığım kişiye denk gelseydiniz direk vize alırdınız. Vize alamasaydınız gerçekten çok üzülürdüm. Birçok aynı şeyi paylaştık... Amerika'ya giriş deneyiminizi sabırsızlıkla bekliyorum 🤗


  • @Kitapsever Merhaba, Hayirli olsun kardesim. Cok sevindim adina ama okurken bir an nerdeyse uzulmustum, meger yazinin sonu guzel bitiyormus. Ben Arkansas/Little rock dayim simdilik. Kim bilir belki yollarimiz kesisir bir gun. Amerikada mutlu ve basarili bir hayat dilegiyle. Saygilar


  • Merhaba,
     
    Uzun sure Ankarada mulakat bekledikten sonra esimin isi sebebiyle yurt disina tasindigimiz icin dosyamizi yeni ikamet ettigmiz ulkedeki konsolosluk kabul etti, ve dosya transferini gerceklestirdi. Ardindan hizli bir sekilde saglik kontrollerini tamamladik. Mulakat icin gerekli olan dogum belgesi, adli sicil kaydi, askerlik durum belgesi belgelerinin cevirilerini yaptirip hazirladik. Henuz burada yasamaya baslayali 6 ayi gecmedigi icin burdan polis sertifikasi almadik. Mulakat gunu ilk olarak bizden istenen belgeleri ve parmak izlerimizi verdik. Bu arada turist vizemizin olup olmadigini sordular ve ikimiz icin de not aldilar. sonra odemeyi gerceklestirdik ve mulakat icin cagrilmayi bekledik. Mulakati yapan memur bize yemin ettirdikten sonra yaptigim isi sordu. Meslegimi ve en son calistigim firmayi anlattiktan sonra is yerinde yaptigim en son projeyi anlatmami istedi. Bunun yaninda bitirdigim en yuksek okulu sordu. Y lisans mezunu oldugumu ancak yanimda sadece lisans diplomam oldugu icin sadece onu sunabildigimi soyledim. Lise mezunu olmaniz yeterli aslinda dedi. DS-260’da ylisansi da yazdigim icin sanirim bunu sormak istedi. Bunun disinda evliligimizi neden yurt disinda yaptigimizi sordu. Buna gerekli aciklamayi getirdikten sonra daha once evlenip evlemedigimizi sordu.Evliligimizi cekilisten sonra gerceklestirmemize ragmen herhangi bir belge kanit vs sormadi. Ardindan bilgisayarinda bir sure ugrastiktan sonra, tebrik edip vizemizin onaylandigini soyledi ve turist vizelerimizi iptal etti. Sevincli bir sekilde konsolostuktan ayrildik. Bu yil vizesine kavusamayanlar umarim en yakin surede tekrar talihli olup bu sevinci yasar.

    Bize bu surecte her zaman yol gösteren ve umut olan @gucarslan'a sonsuz tesekkurler.


  • @gamefry

    @crazycells, içinde söyledi: DV2019 bekleme odası

    @grslarc DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    @crazycells Merhaba. Sarı zarf üzerindeki "Annotation: 212(g)(2)(B) ---- Class B Req. ATTN of USPHS at POE" ne anlama geliyor?

    problem degil, asilar tam olmadigi icin (iki doz olanlardan dolayi) bir uyari; nerdeyse herkeste vardir bu, telas edecek bir durum degil.

    @crazycells, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @Mehmet858, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Sayın arkadaşlar,
    2 Ağustos tarihinde vize görüşmesine girdiğim vizem bugün itibari ile tarafıma ulaştı. Sağlık raporunun vize görüşmesinde olmamasından dolayı yaşadığım bu 1 aylık gecikme az görünse de bilinmezlikler ile dolu olmasından dolayı benim için zor geçmişti. Form'dan takip ettiğim kadarıyla pasaport ile birlikte 1 paket daha gelmesi gerekiyordu ama 2017 yılından itibaren belgelerin elektronik olarak paylaşıldığı bilgisini veren 1 adet bilgilendirme formu geldi.
    Bunlara ek olarak vize de aşağıdaki bilgiler yazmaktadır.
    "Annotation *
    1- 212 (g) (2) (B)
    2- IV DOCS IN CCD
    3- Class B req. ATTN. of USPHS at POE" ve en son olarak " I-551 evidencing permanent residence for 1 year" yazmaktadır. İnternet'ten araştırdığım kadarıyla bu bilgiler sağlık raporu ve aşıların tam olmadığını, gümrük polisinin belgeleri elektronik olarak bakabileceğini belirtiyormuş. Bu konu hakkında bilgilerinizi paylaşabilir misiniz?
    Vize adımından sonra yapılması gerekenler olarak okuduğum kadarıyla USCIS fee ödeme yapılması gerekiyor. Yapılması gereken konular hakkında sizden ricam beni yönlendirebilir misiniz?
    Umarım herkes en kısa zamanda vizelerini almış ve ailesi ile tekrardan bir araya gelirler. Şimdiye kadar öncelikle yardımları eksik etmemiz @crazycells , @gucarslan ve diğer nice arkadaşlara teşekkür ederim.

    Hayirli olsun, tebrikler. Bundan sonraki surecte bol sanslar dilerim.

    "IV DOCS IN CCD" size MIV yani modernized immigrant visa verdiklerini gosteriyor. O nedenle size sari paket verilmedi, tum bilgileriniz elektronik olarak sisteme yuklendi, CBP gorevlileri bu bilgilere elektronik olarak ulasabilirler.

    Digerleri de dediginiz gibi saglik raporunda eksik asi oldugu yonunde bir bilgi ama telas etmenize gerek yok, ABD'ye girisinize engel olmayacak.


  • @verglas tebrik ederim, vizeniz hayırlı olsun. Ailenizle Amerikada mutluluklar. Sadece bir sorum var hangi ülkede mülakatınız yaptınız?

  • ⭐⭐⭐

    @verglas Tebrikler. Yeni hayatınızda mutlulukar. Şans sizinle olsun.


  • Çok teşekkür ederim Sayın @Muhtaradana içim rahatladı. Bendeki Barbadostan basılı vizede direkt aşı eksik yazıyor. Eşimin Ankara’dan basılı vizesinde böyle yazınca başka bir sorun mu var diye düşündüm.


  • Herkese Merhaba,
    Mülakat deneyim(ler)i yazma hayallerime Ankara'nın son mülakat dağıtımından sonra veda etmiş, hatta DV2022 Aşamaları başlığında arz-ı veda etmiştim. Ben bıraksam da eşim işin peşini bırakmadığı için bu satırları yazabiliyorum.
    Mayıs 2021'de kazandığımızı öğrendiğimizde başımıza geleceklerden habersiz, çocuklar gibi sevinmiştik. İlk başvuruda çıkmıştı. Hatta kardeşlerimden sevinçten ağlayan bile olmuştu.
    Sonucu öğrendiğimizde eşim hamile olduğu için, formu erken gönderip sonradan açtırsak mı, doğumu bekleyip öyle mi göndersek ikileminde bulmuştuk kendimizi. Hatırlayanlar çıkacaktır; o zamanlar form açtırma süresi ayları aşıyordu. Yaptığımız hesaba göre, doğumdan sonra göndermek, gönderip açtırmaktan 15-20 gün kadar önce oluyordu. Bu sebeple doğumu bekledik ve formu Eylül 2021 ortasında gönderdik. 10-12 Mayıs 2022 gibi "Your case is active for consular processing.." dönüşünü ilk defa alabildik.
    Sonraki gelişmeler herkesin malumu. Taa ki @gucarslan 3 Haziran 2022 akşamı forumda "oturumsuz dosya taşımak mümkün arkadaşlar" diyene kadar. Telegram gruplarına hiç dahil olmadık, ki bu bence hataların en büyüğüydü. (Barbadostakiler grubuna alınmamız haricinde halen başka bir telegram grubunda değiliz.)
    3 Haziran - 1 Eylül arası dosya transferi talep e-postaları ile geçti. Ben Ağustos başında Arnavutluk'a gidip elim boş döndükten sonra, artık foruma girmeyi de, transfer talep e-postaları göndermeyi de bırakıp alternatif yollara/ülkelere gidiş için hazırlık yapmaya başlamıştım. E-posta ile taşıma taleplerini artık eşim google translate yardımıyla yapıyordu.
    1 Eylül 2022 Perşembe akşamı gelen e-postayı okuyunca gözlerime inanamadım. Önce burası neresiymiş diye Bridgetown'u google'ladım. Avrupa-Asya harici eposta hiç atmamıştım ama eşim atmış. Barbados olumlu dönüş yapmıştı.
    O gece hemen belgeleri hazırlamaya başlayıp Cuma günü öğleden sonra tercüman noter işlerini halletmeyi denedik. Bingo! Noterlerin ülke çapında sistemleri çalışmıyordu, ne zaman çalışacağını da bilmiyorlardı. Cumartesi nöbetçi noterlere sorduk devam dediler. Pazartesi beraber çalıştığım, tanıştığım tercümanlık bürosuna gittim ve dediler ki "sistem olmaması senin açından sadece muhasebe kayıtlarında sorun yaratıyor, devir değil satış değil, hallederiz." Hallettiler de sağolsunlar.
    Pazartesi günü eve gelir gelmez dört koldan uçak bileti bakmaya başladık. Yurtdışında kardeşimin eşi ve Türkiye'de biz. Ama PTY-BGI uçağında aile olarak yer bulamıyorduk. Salı günü sabah ise artık Eylül ayında komple yer yoktu. 1 tane bile. Farklı tarayıcılar, Chrome-Explorer, VPN, Gizli Sekme vs tüm yöntemleri deniyor ama bulamıyorduk. Hayatımın en kötü haftası açık ara o haftadır.
    Sonra 14'üne Copa Airlines'da yer bulabildik sonunda. Henüz giden ve alan birini duymadığımız ve 21'ine kadar gelin dediklerinden de haberimiz olmadığı için bir an önce gitmek istiyorduk. O yüzden aramaya devam ediyorduk. Sonunda 11'ine PTY-BGI'de yer bulduk ve anne-bebeğe aldık. Ne olsa beğenirsiniz; Copa'nın rezervasyon sistemi anne-bebeği 14'ü Çarşamba günkü rezervasyondan "bunlar bileti 11'ine aldılar" diye çıkarmış atmış! Ben ve büyük çocukta bilet yok. Anne-Bebeği 14'üne alamıyor, ben ve büyük çocuk için ise 11'inde yer bulamıyorduk artık. Durum böyle olunca, bende B1/B2 olduğu için NY aktarmalı önden gitmeye anne ve çocukları ise sonradan bir şekilde getirmeye karar verdik ve yola çıktım.
    IST'deki biniş kontrollerinde kalacak yer ve dönüş bileti soruyorlar, bende ikisi de yok. Görevli bana sormayı unuttu ben geçtim. Diğer görevli benden bahsederek kalacak yer ve dönüş bileti sormuyor musun diye çıkıştı benim görevliye. Bana tamam demiş, ben arkamı dönmüşüm artık geri döner miyim? Dönmem. Hızlı adımlarla uzaklaştım kapıya gittim ve uçağa binebildim. Fazladan yolcu olduğu için binemeyenler oldu.
    JFK'de polis epey sordu, soruşturdu ama sonunda tamam dedi geçirdi beni. JFK-BGI uçağını beklerken formları doldurup, rezervasyonu filan yaptım ama seyahat sağlık sigortası için Türkiye'den çıkışım olduğu için artık geç kalmıştım.
    Sabah uçağa binebildim. Yine fazladan yolcu olduğu için binemeyenler oldu.
    Uçakta reklam izleyip internet kazanarak eş ve çocukların gelişini ayarlamaya çalışırken vekalet bırakmadığım için panama'da sorun yaşabileceklerini öğrendim. Barbados'a bakan elçiliğimizin de Trinidad and Tobago'da olduğunu öğrendim. Sağlık olsun dedik ve uçak inişe başladı.
    9 Eylül öğleden sonra Bridgetown'a varınca gümrük polisine durumu anlatıp pasaporta damga basması için ikna ettim. Hemen fotoğrafını çekip Bridgetown Konsolosluğuna attım. 20 dakika sonra göçmenlik formunun fotoğrafını istediklerine dair yanıt geldi. Tekrar polise gidip durumu anlattım ve gelen e-postayı gösterdim. Beni online doldurduğum formu tekrar doldurmam için Kiosklara yönlendirdi. Doldurup onu da attım ve 15 Eylül sabahına mülakat planladılar. Ailemin durumunu anlatıp onlar için ne yapabiliriz diye cevapladım e-postayı. Hepiniz için 20'sine planlayabiliriz dediler. Bridgetown'da saat 16:00'yı geçmişti ve havaalanından kaldığım otele gittim. 26 saattir uyumuyor ve bütün öğünleri pas geçiyordum.
    10 Eylül günü sabah mideme bi şeyler atarken yurtdışındaki kardeşim arayarak çocuklar için B2 başvurusunu posta yoluyla yapabileceğimizi söylerken eşim de arayıp @gamefry'ın da aynı şeyi söylediğini iletti. Aynı dakikada iki koldan aynı bilgi. Hemen odama döndüm ve çocuklar için DS-160 doldurup AIS kaydını yaptım. Görüşme yeri olarak Ankara'yı seçtim fakat gönderim talimatında İstanbul yazıyordu. Tüm belgeler hazırdı ve daha da iyisi B1/B2 vizemin JFK damgası öncesi fotokopisi de vardı.
    12 Eylül sabahı eşim, çocukların turist vize başvuru evraklarını PTT'ye vermek üzere şubeye gitti. Oradaki görevli barkodu okutunca Ankara Konsolosluğu çıktığını ve konu hakkında bilgilendirme aldıklarını söylerek evrakları talimatta İstanbul yazmasına rağmen barkod'a dayanarak Ankara'ya yolladı. (Daha sonra ne olacağını göreceğiz.)
    14 Eylül günü eşim de Bridgetown'a gelerek bana katıldı. Yolda yaşadığımız aksiliklerde yolda yardımına yetişenler ve benim için aklıma gelemeyecek yardımlar yapan @gucarslan'a ne kadar teşekkür etsem yetmez, hakları ödenmez.
    16'ında sağlık muayenesine girip 19'unda sonuçlarımızı aldık.
    20 Eylül Salı günü mülakata girdik.
    Görüşmeye geçince kadın görevlinin ilk tepkisi "çocuklar nerede?" oldu. Durumu anlattım. "Peki onlar için ne yapacaksın?" dedi. Vizem onaylanır onaylanmaz Ankara'ya yazıp 26-30 Eylül haftasına mülakat talep edeceğim, olmazsa bildiniz gibi sponsorluk ve F2A süreci dedim. "Evet, peki." dedi.
    Görüşme olumlu havada geçti, eşiyle aynı işi yapıyormuşum, "formunu okurken işini çok iyi anlıyorum" dedi.
    21'inde sırayla AP ve Issued olduk. Hemen Ankara ve Support Desk'e e-posta atıp çocuklar için Ankara'da mülakat talep etmeye başladım.
    22'sinde pasaportlarımızı almak üzere konsolosluğa gittik. Dönünce tekrar e-posta bombardımanına devam ettim. Zaman ayarlı bile attım. Bir tanesine Bridgetown'u da bilgi hanesine koymuştum. Bridgetown aynı gün ne diye dönse beğenirsiniz; "27'sine yetiştirebilirsen çocuklar için de bir görüşme ayarlayabiliriz." Gözlerimiz doldu.
    23 Eylül Cuma sabah Ankara'dan "27'sine mülakat ayarlayabiliriz, Pazartesi günü bizden gelecek talimatları bekleyin." şeklinde bir dönüş aldık.
    Bu arada çocukların turist vize başvuruları CEAC'da hep No Status olarak görünüyordu. İlgili başlıkta konuyu dile getirince @denizci10 "bu işte bir teslik var" dedi.
    Hemen Barbados'a ailesini getirmeyen/getiremeyen arkadaşlara durumu haber verdik. Onlara da avukatları üzerinden aynı dönüşün yapıldığını öğrendik. Çok sevindik.
    24 Eylül Cumartesi günü Panama üzerinden ülkeye döndük.
    26 Eylül Pazartesi günü sabah PTT şubesine gittim ve Bingo! lastikle tüm belge ve pasaportlar iade edilmiş. İşleme alınmamış bile. Oradan Unganlara randevumuza geçtik. Çocukların aşı ve muayeneleri tamamlandı. Yarından önce olmaz dediler. Biz unganlardayken 10:30'da Ankara'dan 27 Eylül 13:30'a çocuklar için randevu geldi.
    O gece neredeyse hiç uyuyamadım. Sağlık muayeneleri yetişmese, AP'ye kalma yetişmeme ihtimalleri aklımdan çıkmıyordu. Turist vizeleri de olmamıştı.
    27 Eylül günü öğlen önce unganlara geçtik ve sağlık dosyalarını aldık. İnanılmaz bir sevinç yaşadık. Oradan Ankara Konsolosluğuna geçtik.
    Görüşme için sona kalan ailelerden biriydik. Asyalı görevli "normalde 5-7 gün sürüyor ama rahat olun 30'undan önce vizelerini basacağız" dedi.
    27-28 Eylül'de çocukların dosyaları hala AP'de görünüyordu.
    29 Eylülde de durum değişmeyince aynı gün mülakata giren @gamefry'a durumu sordum. Onların vizelerinin basıldığını hatta bizden sonraki ailenin bile basılmak üzere olduğunu söyledi. Hemen @gucarslan'a yazdım forumdan. Cep numaramı isteyip aradı ve "hemen konsolosluğa gidin, ne bekliyorsunuz" dedi. Saat 14:00-15.00 arasındaydı. Bu arada ben de Ankara'ya e-posta atmaya başladım. Taksi ile konsolosluk yolunda iken CEAC'da durum Issued'a döndü ve taksinin yönünü eve değiştirdik. 30 dakika içinde e-postayı okuyup Issued'a çevirdiler diye tahmin ediyorum. Aynı gün pasaportlar kargolandı ve 30 Eylül Cuma günü 11:30'da pasaportları ve sarı zarfları alıp kontrol ettik. Her şey yolundaydı.
    Özetle, yanımızda olan ailelermiz ve yolumuza çıkan iyi insanlar sayesinde vizelerimizi alabildik. Haklarını ödemeye ömrüm x100 olsa yetmez.
    Dünya dönüyorsa bu iyi insanların hatrına dönüyor.
    Herkese hayat yolunda bol şans ve başarılar dilerim.
    Hürmet ve şükranlarımla...


  • Müthiş hikaye. Mutlu sonla bitmesine çok sevindim. Yeni serüveninizde mutluluklar diliyorum.


  • @Not_Born_Yesterday okurken gözlerim doldu, tebrikler 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @Not_Born_Yesterday

    Pes etmeyip mücedele edip kazanmanıza çok sevindim.

    Tebrikler. Yeni hayatınızda mutlulukar. Şans sizinle olsun.


  • @Not_Born_Yesterday eşinizi ve sizi tebrik ederim. Çok fazla emek vermişsiniz. Amerikada ailenizle birlikte mutluluklar 👏👏👏👏👏


  • @Not_Born_Yesterday Tekrar hayırlı olsun vizeleriniz ve yeni yaşamınızda mululuklar dilerim. Zorlu bir süreç olsada ailece vizeyi alabildiniz, sizi tanıdığıma çok sevindim 🙏

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Not_Born_Yesterday üstadım öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Yeni hayatınızda mutluluklar dilerim. Siz bu hikayeyi netflix e falan verin 3 sezonluk dizi yapar yeminle. Bu nedir ya. Okurken stresten geberdim. Ama aziminize ve uğraşınıza hayran kaldım. Tekrar tebrik ederim. Sırtınız yere gelmez evelallah.

  • ⭐⭐⭐

    @denizci10, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    @Not_Born_Yesterday üstadım öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Yeni hayatınızda mutluluklar dilerim. Siz bu hikayeyi netflix e falan verin 3 sezonluk dizi yapar yeminle. Bu nedir ya. Okurken stresten geberdim. Ama aziminize ve uğraşınıza hayran kaldım. Tekrar tebrik ederim. Sırtınız yere gelmez evelallah.

    öyle bir başladı ki geçen seferki uzun hikayeyle aynı his oldu bende de gene tüyler diken diken acaba olay nerede patlayacak hadi sağ sağlim alsınlar diye yazının sonuna geçtim bi ara rahatladım sonra geri kaldığım yerdne devam ettim 😃

  • ⭐⭐⭐

    Vizelerini alan tüm arkadaşları tebrik ediyorum gerçekten nasıl bir mücadele vermişsiniz inanamadım. Geçen yılki hüsrandan sonra forumdan biraz uzak kalmıştım bugün mülakatları korku gerilim hikayesi okur gibi okudum. Söke söke almışsınız vizeleri👏👏👏yeni hayatınızda bol şanslar dilerim ve her şey çok muhteşem olur umarım.

    Aslında birazda üzüldüm bu insanlar binlerce km yol, binlerce dolar para harcamak ve bu kadar stres yaşamak zorundamıydı🙁üzüldüm ve bugünde gitmek için bir sebep daha buldum umarım Ankara bundan sonra daha çok, Türk vatandaşları için çalışır. Vizelerini alamayan arkadaşlarada çok geçmiş olsun umarım ikinci şansı yakalarsınız🙏

  • ⭐⭐⭐

    @Not_Born_Yesterday Barbados giden herkesi çok yormuş. Ama sonuçların iyi olması harika olmuş. Baya çekişmeli geçmiş. Hayırlı uğurlu olsun. Yolunuz açık olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @bidünya Bu yıl çok saçma sapan ve yıpratıcı oldu. DV 2021 gibi çok fazla hüsran da var. Binlerce kilometre gidenler, binlerce dolar harcayanlar ve benim gibi türlü sebeplerden gidemeyip mülakat alamayanlar ile geçti DV 2022. Bilmediğimiz sebepler dışında pandemi hayatımızı mahvetti. Meslek gereği pandemide herkes evinde otururken bizler fazla fazla çalışmaya devam ettik. Ne psikoloji kaldı ne de derman. İşe gidip gelirken kendimi The Walking Dead dizisinde gibi hissediyordum. Yollar bomboştu. Normalde yarış halinde geçerdi işe gitmeler. Green Card çıkınca çok sevinmiştim ama pandeminin bir darbesini daha yiyeceğim aklıma gelmemişti. Üstüne Konsolosluğun daha çok AS grubuna mülakat vermesi bizi bizden aldı.
    DV 2024'te kazanırsak dilerim Konsolosluk bu sefer bizlere çalışır.

  • ⭐⭐⭐

    @Programmer, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    @bidünya Bu yıl çok saçma sapan ve yıpratıcı oldu. DV 2021 gibi çok fazla hüsran da var. Binlerce kilometre gidenler, binlerce dolar harcayanlar ve benim gibi türlü sebeplerden gidemeyip mülakat alamayanlar ile geçti DV 2022. Bilmediğimiz sebepler dışında pandemi hayatımızı mahvetti. Meslek gereği pandemide herkes evinde otururken bizler fazla fazla çalışmaya devam ettik. Ne psikoloji kaldı ne de derman. İşe gidip gelirken kendimi The Walking Dead dizisinde gibi hissediyordum. Yollar bomboştu. Normalde yarış halinde geçerdi işe gitmeler. Green Card çıkınca çok sevinmiştim ama pandeminin bir darbesini daha yiyeceğim aklıma gelmemişti. Üstüne Konsolosluğun daha çok AS grubuna mülakat vermesi bizi bizden aldı.
    DV 2024'te kazanırsak dilerim Konsolosluk bu sefer bizlere çalışır.

    Evet maalesef pandemi dönemi herkesin hepimizin hayatlarını olumsuz etkiledi. Ama 2022 nin böyle olmaması gerekiyordu bence. Burada Ankara'nın Türk vatandaşlarına mülakat vermemesi asıl sorun. Her şey normal seyrinde devam etseydi siz ve diğer herkes mülakat alabilirdi. Ve bunca insan bunca mücadeleye girmek zorunda kalmazdı. Cidden ben bile hazmedemedim bu durumu sizin üzüntünüzü düşünemiyorum bile. Ama bu saatten sonra söylenecek her şey boş. Sağlık olsun diyip önümüze bakmaktan başka yol yok. Kendi adıma umudumu kaybetmek istemiyorum ama görünen köy kılavuz istemez bundan sonra her şeyin daha iyi olacağına dair pek inancım da yok açıkçası. Yine de daha iyi bir yaşam(her neredeyse) için mücadeleye devam💪

  • ⭐⭐⭐

    @bidünya Üzgünüm ve kızgınım. Ama bir çok şeyinde farkına vardım ve birçok şey de öğrendim. Bu farkına vardıklarım ve öğrendiklerimden dolayı aynı hataları yapmamam gerekiyor sadece. Umut kavramı da değişti bende. Daha çok bilinen umut yerine gelişime önem vermek gerek. İlk aşama dil öğrenmek ikincisi ise kazanabildiğiniz kadar para kazanıp hazırda beklemek. İşte o zaman umut edebilirim. Hiçbir gelişme göstermeden kuru kuru umut edip beklemek yanlış geliyor artık. Çünkü fırsatlar her gün size uğramayacak. Nadir günlerde bir görünecek size. İşte o anda hazır ve nazır değilseniz kaçırırsınız. Bir sonraki ise ne zaman gelir bilemezsiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

93
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum