Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @clubhasankara Teşekkür ederim sizlerin de yeni başlangıcınızın hayırlı ve mutluluklarla dolu olması dileğiyle ...

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   W waterman 

  • @braveheart-34 hayırlı olsun. Yeni hayatınızda başarılar dilerim.


  • @Sevval Teşekkür ederim çok sağolun. İnşallah hepimiz için hayırlı ve mutlu başlar öyle de devam eder.


  • @Stiff o kadar güzel ve kibar bir dille anlatmış ki üzerine ekleyecek pek bir şey yok. Belki bildiğiniz belki bilmediğiniz gibi telegram grubunda bu konuda uzun bir yazı yazarak ayrılan (galiba) ilk kişiydim. Yalancılıkla da itham edilmiştim. Sonrasında grup kapatılmış ve bazı adminlikler iptal edilmişti. Tesadüf ki aynı kişiler Bosna'dan mülakat almıştı. Neyse konuyu bilmeyenler için, aynı hataları yapmamak ve belki daha dikkatli olmak adına bunların yazılmasında fayda görüyorum. Herkesin bildiği gibi o dönem oturum olmadan dosya transferi olmaz konusu sabitti. @berke1998 maili ile şunu da anlıyorum ki bunu ilk farkeden kişi oydu muhtemelen. Araştırmalarının mükafatını almış dediği gibi. Bunda da sorun yok. (Ancak kendisinden yaşça büyük ve haklı kişilere karşı daha saygılı olmasını beklerdim.) Sonrasında başka arkadaşlar ile bu bilgi paylaşıldı. Bunda da sorun görmüyorum. İnsanlar gruplaşabilir, belli kişileri koruyabilir. Ancak bu konunun belli bir süre konuşulmasının yasaklanması ve o sırada sabitlenmiş mesajda "bunun asla mümkün olmadığı" yazması soru işareti bırakmıyor. Mülakatlar alınınca yasak kalktı ve sabit mesaj silindi. Ha bu niye önemli dersen? Pek çok insan yazılanlara göre hareket etti, oturum kovaladı, öğrenci vizesi şu bu peşinde koştu masraf yaptı. Olumlu veya olumsuz sonuçlandı. Dünyanın sonu değil, mülakat almak da dünyanın başarısı değil. Game of Thrones stratejilerine ihtiyaç yok. Bunlar geçici şeyler, ancak hareketlerimiz ve tavırlarımız hayat boyu bizimle olacak. Ve nerede yaşarsan yaşa seni takip edecek. Bu hayatta en önemli şey budur. Umarım bir mucize olur ve pek çok bekleyen arkadaş mülakatını alır. Bu konuda yazacağım başka bir şey yok.


  • @sobrero Aynı telegram grubunda, Bogota ve San Salvador'a oturum olmadan dosya taşımanın mümkün olduğu da bir talihli tarafından yazılmıştı. Hatta bende bunu görerek, öncelikle Guney/Orta Amerika ve ardından Avrupa ülkelerine dosya transfer talebinde bulunmuştum. Tüm gönderdiğim talepler sonrasında sırasıyla Sarajevo, San Salvador ve Montevideo(Uruguay) 'dan transfer konusunda olumlu dönüş almıştım. İlk olarak Sarajevo olumlu döndüğü için orasiyla ilerledim.

    Herhangi biri yada birilerini savunmak niyetinde değilim. Sadece kendi yaşadığım süreci anlattım.


  • post quick reply deyin sonra


  • @acagatay hayırlı olsun çok sevindim mülakatı geçmene :)) yeni hayatında başarılar ve güzellikler seninle olsun gardaşım ❤😊🤗


  • @Programmer Öyle gerçekten. Çok teşekkürler 🙏🏻


  • @Erkan-Gürsoy Çok teşekkür ederim sağolun 😊


  • Merhabalar,
    Mülakat deneyimim:

    09.09.2022 saat 08:45 de olan mülakatım için saat 08:10 gibi konsolosluk önündeydim ve isim soysim okuyarak görevliler mülakatı olanları içeri alıyorlardı benim ismimde erken okundu 08:15 gibi konsolosluğa girdim konsolosluğa girdikten sonra  ödeme yapmak için sıram gelmesini bekledim  ( ordaki sandalyelere oturarak bekleye biliyorsunuz) 330$ ödeme yaptım ödeme yaparken sıra numara veriyorlar ve tekarar  sıranızın gelmesini bekliyorsunuz. ( biraz ilerde. Görevliler yönlendiriyorlar)

    Benim sıram geldi ve görevli  sırasıyla evrakları istedi ( benim sıraladığım sıradan farklı olarak) 1. Pasaport yani 330$ ödeme yaptığımın dekontı verdim ( ilk ödeme yaptığınız yerde size dekont veriyorlar )
    2.sağlık kontrolundan geçdiğimiz sarı zarfı
    3.lise diplomam yani ile noter onaylı yeminli tercumesi
    4.doğum belğem ve noter onaylı doğum belğemin tercumesi ( ben türkçe ve ingilizce ettirmiştim 2 dilde . Doğum belğemin aslı inhilizce ,rusça ve türkmençe yazılmişti )
    5.adli sicil kaydı ( ben iki tane verdim ülkemden aldığımı ( türkçe olarak ) ve Türkiyeden aldığımı ( ingilizce almıştım türkçe karşılığı olan adelet sarayına giderek aldım, e-dvlet üzerinden almadım babamın ismi yalnış yazılmıştı sistemde)

    45-50 dk (tahminimce) civarı bekledikten sonra tekrar sıra numaram yandı o sırada birkaç evragımı istedi elimde var olan, tam olarak hangisi olduğunu unuttum merak etmeyin elimizde yeşilkart forum sayesinde ( çünki şahsen bana mülakat öncesinde mülalat için gerekli olan evrakların neler olduğunu içeren mail gelmemişti tamamen yeşil kart formunu ve grubu faydalandım ( süreç başından beride öyele idi zaten yeşilkart grubu çok şey kattı bana/bize ) elimde/elimizde eksiksiz  olarak bulundurduğumuz evraklardı istediği evrak ( bi önceki sıram geldiğinde de evrakları verdiğim için ikincisinde  neleri verdiğimi unuttum ) ve mülalatım başladı:

    ( ingilizce konuştu ilk, bende mülakatı türkçe yapabilirmiyiz diye sordum ve türkçe devam ettik)

    -   Hoş geldiniz
    +  Hoş bulduk
    -   Hangi eyalete gideceksin?
    +   ilk Teksas, houston sonra Washingtona
    -   eyalet olanmı yoksa başkant mi ?
    +   eyalet olan ( seattle )
    -   orda arkadaşın varmı
    +   evet  var
    -   ne iş yapacaksın oraya gittiğinde ?
    +  ilk önce arkadaşımın yanında çalışacağım alışana kadar ,arkadaşım düğünlerde falan yemek siparişi alıyor .( aslında emlakçı olan arkadaşımın yanına gidecektim arada kaldığım için onu söylemedim). Sonradan bilğisayarla alakalı iş yapacağım.
    -  ingilizce seviyen nasıl ?
    +  çok iyi değil , başlangıç seviyede
    ( lise diplomamda yabancı dili iyi diye yazılmıştı notlarımda fena değildi, iyiydi o yüzden sordu lise diplomama bakarak )
    -  burda güzel diyor ? ( lise diplomama bakarak)
    +  önceden iyi idi orta okuldayken fena değildi , çok zaman geçdiği için ve üzerinde durmadığım için şuan da pek iyi değil
    -  burda ne okuyorsun ?
    +  bilğisayar mühendisliği
    -   kaçıncı sınıf ?
    +    3 e başlamalıyım
    -   kaç senedir Türkiyedesin ?
    +   yaklaşık 3 senedir
    -    Türkye ye okumak içinmi geldin ilk geldiğinde de
    +   evet
    -  Türkmenistan ve Türkiye dışında başga ülkeye gittinmi ?
    +  hayır
    -   askerlik yaptınmı ? Askerlikle alakalı aldığın herhangi bi evrak varmı elinde ?
    +   askerlik yapmadım daha  üniverisiteye gittiğim için, yok.
    -   Türkmenistanda zorunlumu askerlik yapmak
    +  eğer hastalığın falan yoksa , evet.
    -  sen niye yapmadın ?
    +  liseyi bitirdikten sonra direk üniverisiteye geldim Türkiyeye o yüzden üniverisite okuduğum için
    -   anladım anladım üniverisite okuduğun için daha yapmadın şuanlık zorunku değil .
    +  evet.
    -  vizeni onaylıyorum pasaportunu bir hafta içinde  ptt den alabilirsin

    • teşekküt ederim.  , evraklar tam mı herhangi bi eksik evrak varmı ?
      -  evet tam, hayır
      +  iyi günler, kolay gelsin.
        
      Benim mülakat deneyimim böyle oldu başta @gucarslan olmak üzere yeşil kart ailesine çok teşekkür ederim ve sayğılarımı sunarım. Hiç bi karşılıksız insanlara böyle yardım ettiğiniz için size tekrardan çok çok teşekkürler. Allah razı olsun!  Sürecin herkes için iyi bitmesini dilerim.

  • @İlyas-Koca eyvallah gardaşım sağolasın😀Aynı şekil de ben de senin adına çok sevindim, hayırlı olsun yeni vizen 👍🏻Umarım o güzellikleri hep beraber görürüz ❤🙏🏻


  • Merhaba arkadaşlar bende mülakat deneyimimi paylaşmak istiyorum.

    UNGANLAR

    Not : otele ücret ödememek için kyk da kaldım öğrenci arkadaşlara öneririm yunus emre kyk yurdu direk tek otobüsle hem konsolosluğa hemde unganlara gidebiliyor.

    05.09.2022 tarihinde saat 10.00 'da randevum vardı ve ben 9 da oradaydım.4.katta kapıda önlüklü birini gördüm ve sordum erken geldim girebilirmiyim diye , oda sıkıntı yok girebilirsiniz fakat daha almaya başlamadık oturun dedi oturdum 15 20 dakika orada GAZİANTEPLİ abiyle tanıştık ( kızı vardı yanında) forumdan olunca muhabbet ettik biraz sonra içeri aldılar pasaportumu verdim giriş yaptılar ve 3.kata in dediler indim. 118 dolar ödedim sonra oturun isminizi seslenecekler dediler oturdum 3 5 dakika bekledim ismimi duyunca gittim kan verdim sonra idrar kabı verdiler, onuda teslim ettim en son ciğer filmi çektireceksiniz tekrar oturun sizi çağıracaklar dedi. Çağırdılar onuda çektim ve yukarı çık dediler tekrar 4.kata çıktım saat 10.00 da. Herşeyiniz tamam muayene için 11 de tekrar gelin dediler ve bende çıktım binadan hemen yanında çok güzel ördeklerin ve kazların olduğu parkta oturdum bekledim ve tekrar gittim saat 11 de. ismimi söyledim ve 5561 lira para ödedim 2 aşı ve muayene ücreti not ( tetenoz aşısı olmama rağmen) sonra içeriye girdim odaya soyundurdular sadece boxer kalacak dediler ve bekleydim baya orada canım sıkıldı beklemekten orada yazılan yazıları okuyordum. doktor geldi ve nereye gideceksin amerikada ? hastalığım var mı ? gözlük takıyor musun ? vücudunda belirli izler var mı ? gibi sorular sordu ve sırt üstü uzanmamı istedi, sırtımı kontrol etti dinledi. sonra 2 aşı yaptı geçmiş olsun dedi gitti. Kapalı bir zarfın üstünde 2 adet kağıt ve birtane CD ile beraber dosyayı elime uzattı ve kapalı doyayı açmadan konsolosluğa götürmemi istedi bende 2 belge ve CD yi aldım kapalı zarfı çantama koydum sonra kyk yurduna geçtim oradan.

    BÜYÜK GÜN MÜLAKAT

    sabah 6 da uyandım kahvaltı yaptım çıktım kyk yurdundan ve 45 dakika falan sürdü baya kargaşa yaşadım yolda otobüs bulamadım diye fakat metroya bindim gittim hızlı adımlarla ve gittiğimde birtane afganistanlı bir arkadaş bekliyordu direk sordum green card mülakatına mı geldin ,oda evet dedi forumu bilmiyormuş sonra çağatay ve gaziantepli abi geldi ve baya muhabbet ettik sağolsunlar.İçeri aldılarını görünce bizde girdik.Girişte pasportumuzu istediler verdik verdik sonra bir bez parçası gibi düz yüzeyli bir kağıt verdiler elinize ve kağıda sürün dediler sürdük pasaportumuzu aldık ilerlerdik. bina girişinde tekrar aldılar pasportu ve sıra verdiler bekleyin dediler bekledik 15, 20 dakika sonra 330 dolar ödedik ve başka bir sıra verdiler diğer tarafa geçin bekleyin dediler bekledik. sonra sıram yandı belge teslimine geçtim ve verdim bütün belgeyi ( 2 şer tane çıkardım ve çalıştığıma dair belgelerimde vardı ) niye hepsi 2 şer tane kafamı karıştırmak için mi böyle yaptın dedi konsolos gülerek bende sıkıntı çıkmasın diye 2 şer tane getirdim dedim 🙂 sonra adres yerimi değiştirmek istediğimi söyledim kağıda yazmıştım verdim değiştirdi ve tekrar beklemeye devam ettim. 30 35 dakika kadar bekledim ve sıram yandı gittim.
    Not : bilgisayara bakıyordu ve soruları oradan yönlendirdi ( sarışın gözlüklü biriydi ve çok güleryüzlüydü 🙂

    • Günaydın
      *Günaydın
    • ingilizce biliyor musun ?
      *evet
      Are you married ? ( evli misin )
    • No
    • Do you have any children ? ( çocuğun var mı ) dedi ve güldü 🙂
      *No ( dedim ve güldüm )
      -Are you a student ? ( öğrenci misin )
    • yes
    • What are you studying ? ( Ne okuyorsun veya bölümün ne )
    • I am studying Business Administration and at the same time , I am working as an export business development asistant in a construction company.
    • What will you do your school when you go there ? ( oraya gittiğinde okulu ne yapacaksın )
    • I am going to research some universities there if I can transfer my school, I will. If I cannot, I am going to apply "RE ENTRY PERMİT" to finish my school here.
      That's great. ( harika )
      I am approving your visa and you will receive your passport in seven days from your delivery adress.
      *Thank you so much . I am really so appriciate.
      Dedim ve çıktım direk arkadaşların yanına gittim ( sinan çağatay ve afgan arkadaş ) aldım çok şükür dedim ve çıktım :)) mutluluktan hızlı adımlarla çıktım :)) çıktıktan sonra yarabbi çok şükür dedim ve koşarak Next level ' ın önüne gittim bindim :)))

    Buradan bütün herkese çok teşekkür ederim, sürecimin güzel geçmesi forum sayesinde oldu ve bütün herşeyi sizlerden öğrendim çok çok teşekkür ederim hakkınızı helal edin.Emeği geçen herkese , grup yöneticilerine ve kurucularına canı gönülden teşekkür ediyorum allah razı olsun hepinizden. Etiket yapmayı beceremedim olmadı, herkes üstüne alınırsa çok mutlu olurum saygılarımla. :))))))


  • @acagatay inşallah gardaşım rabbim yardımcımız olsun 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @perman01 Tebrikler. Yeni hayatınızda mutlulukar. Şans sizinle olsun.

  • ⭐⭐

    @perman01 Merhaba, vizeniz hayirli olsun yeni hayatinizda bol şans dilerim.🗽🙏


  • @perman01 tebrikler. Anlaşılan o ki fazla zor sormuyorlar mülakat sorularını biz stres yapıyoruz 😃 . Allah yolunuzu açık etsin. Yeni hayatınızda mutluluklar dilerim.


  • @İlyas-Koca Tebrikler. Çoğu kişi Unganlar kısmını kısa geçiyor detaylı anlattığınız için teşekkürler. Allah yolunuzu açık etsin , yeni hayatınızda mutluluklar versin.

  • ⭐⭐

    @İlyas-Koca @perman01 @braveheart-34 Tebrikler , Yeni hayatınızda mutluluklar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @agaslan gözünüz aydın, tebrikler.
    abd'deki hayatınızda mutluluklar ve başarı diliyorum.
    yolunuz açık olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @acagatay tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.
    abd'deki hayatınızda sağlık, mutluluk ve bol kazanç diliyorum.
    yolunuz açık olsun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

107
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum