Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @melike-es vizeniz hayırlı olsun, abd'deki hayatınızda bol şans diliyorum.
    yolunuz açık olsun.

  • ⭐⭐

    @melike-es Tebrikler , Yeni hayatınızda mutluluklar.

  • ⭐⭐⭐

    @melike-es Tebrikler. Yeni hayatınızda mutlulukar. Şans sizinle olsun.


  • @melike-es "bazı arkadaşların güzel sonuçlarını bekliyorum" cümlesindeki bazı arkadaşlardan biri olduğum için çok teşekkür ederim.

    Umarım arkadaşlığımız burada kalmaz ve yolumuz orada da kesişir. Dile gelmeyenleri kısaca dile getirmiş olman bile ne kadar temiz ve vicdan sahibi biri olduğunu gösteriyor benim için 🙂 İyi ki varsın, ABD'deki hayatında mutluluklar.


  • @Stiff çok teşekkür ederim, güzel haberlerinizi bekliyorum.

  • ⭐⭐

    @seckingumus, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Merhaba herkese, 2 Eylül 09:45 mülakat deneyimimizi paylaşmak istiyorum. Mülakatımız yeni konsoloslukta gerçekleşti. Yakınında emanet bırakabileceğimiz bir yer olup olmadığını bilmediğimizden konsolosluğa yürüme mesafesinde bir otel (Green Park otel, 15dk yürüme mesafesinde) tercih ettik ve tüm elektronik eşyalarımızı otelde bıraktık.
    09:40’ta içeri alındık ve güvenlik kontrolünden geçtik. İlk önce ödeme gişesine yönlendirildik, kişi başı 330usd ödemeyi nakit olarak yaptık. Henüz yeni taşındıkları için kredi kartı ile ödemenin şimdilik mümkün olmadığını belirtti gişedeki görevli. Sonrasında sıra numaramızın evrak teslimi için yanmasını beklemeye başladık. Evraklar sırasıyla şu şekilde istendi; diploma aslı ve fotokopisi, evlilik cüzdanı ve fotokopisi, nüfus kayıt örneği, adli sicil kaydı, askerlik belgesi, hesap dökümü ve sağlık raporu. Ardından basılan kartların gönderileceği US adresini vermek istediğimizi söyledik ve adres yazılı olan kağıdı ilettik.
    Ardından mülakat için yeniden numaramızın yanmasını beklemeye başladık, yarım saat içinde sıramız geldi. Sarışın bir beyefendi oldukça samimi şekilde bizi karşıladı, yemin ettikten sonra parmak izlerimiz alındı ve mülakatımız başladı.

    Nereye gideceksiniz?
    Virginia
    Neden Virginia’yı seçtiniz?
    Orada arkadaşımız var ve siber güvenlikçiyim, bu alandaki iş fırsatlarının o bölgede daha fazla olduğunu düşünüyoruz.
    Tebrikler, vizenizi onaylıyorum 🙂
    Sadece 1-2 dk süren mülakatımız bu şekilde sonlanmış oldu ve turist vizemizin iptal edileceğini belirtti.

    Çocuklu aileler için önemli olabilecek notlarım; bekleme alanında wc ve içme suyu mevcut, tv yok. Biz çocuğumuz için yanımızda birkaç kitap götürmüştük, iyiki de yapmışız bu şekilde oyalanmış oldu.
    Genel olarak bekleme alanında büyük bir yoğunluk yoktu, Türk+İranlı karışık yaklaşık 8-10 case diyebilirim. Ancak ayrı bir alanda yaklaşık 30 kişilik THY çalışanı kafilesinin de seri şekilde vize görüşmeleri yapılıyordu.
    Başta Uğur Bey olmak üzere tüm emek verenlere çok ama çok teşekkür ediyoruz, umuyoruz ki emeklerinizin tüm karşılığını alırsınız.

    Belgin & Seçkin

    Merhaba, hayırlı olsun vizeniz.🗽


  • Öncelikle vizeniz hayırlı olsun @melike-es ,

    Açıkçası Ankara'daki mülakat deneyiminize "dosya transferi" konusuyla başlamanız beni bir hayli şaşırttı.

    "Oturum izni olmadan dosya taşınamaz" diye hiç kimse bir söylemde bulunmadı. Ya yanlış hatırlıyorsunuz, ya da hasedinizden dolayı anlamamazlıktan geliyorsunuz. Oturumsuz dosya taşıma ihtimalinin çok düşük olduğu, dolayısıyla bunun toplu bir şekilde değil, bireysel bir şekilde denenmesi gerektiği söylendi, bu mesajın üzerinden 4 ay geçti ve Telegram grubundaki herkes bu ifadenin doğruluğuyla istese de istemese de yüzleşti. "Yol arkadaşlarınız" da dahil olmak üzere herkes kendi bireysel çabasıyla Bosna'dan mülakat aldı, açıkçası kendilerinin Bosna'ya mail attıklarını size söylememesi benim problemim değil, ki beni ilgilendirmez de zaten. Bu arada kendileriyle Bosna'da gayet iyi vakit geçirdik.

    Yabancı ülke konsolosluklarının sayfalarına bakınca birkaçında "Oturum izni olmayan başvuru sahipleri için randevu kapasitemiz kısıtlıdır" (bkz. Riga Konsolosluğu ve travel.state'deki dosya transferi yönergelerinde "Oturum izniniz yoksa bunu konsolosluğa transfer talebinizde belirtin" (link) ibareleri varken bunun sanki bir sırmış ve herkesten gizlenmiş gibi anlatılmasını hayretle karşılıyorum. Ben şahsen bu ince detayı gruptaki 700 kişiden önce yakaladım, daha dosya transferi ana grupta konuşulmadan tam 1 ay önce, 24 Nisan'da Bosna'ya talepte bulunmuştum bile, o yüzden beni bağlayan bir durum yok. Süreci baştan sona sıkı ve bilinçli takip etmemin mükafatını er ya da geç aldığım için gayet mutluyum. Özel sebeplerden dolayı dosya transferi yapma fırsatı olmayan kişiler içinse üzgünüm.

    123.jpeg

    "Öncelikle gördük ki oturum almadan Hindistan, Saraybosna , Malezya, İsrail'den mülakat alınabildi ve sonrasında bu değişkenliğin süreç içerisinde olabileceğini bireysel olarak kararlarımızda etkili olacağını da görmüş olduk."

    Bakın siz de burada söylemişsiniz aynı şeyi, kendinizle çelişiyorsunuz.

    Kimisi mülakat için Uruguay'a, Hindistan'a, Malezya'ya, Barbados'a, kısacası dünyanın bir ucundaki ülkelere gidip mülakatını alırken kimisi de kendi sonuç alamadığı için vicdan rahatlatmak adına suçu başkalarında arayarak forumu ağlama günlüğü niyetine kullanıyor. Neyse, konuyu daha fazla uzatmayacağım, bu konudaki ilk ve son iletimi yazdım.

    Bu arada, hazır vizenizi almışken size önemli bir konuda hatırlatma yapayım, Amerika'da alkollü araç kullanmak çok ciddi bir suçtur.

    Bol şans

  • ⭐⭐

    @melike-es, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Herkese merhabalar, green card sürecinde yaşadıklarımı ve deneyimlerimi paylaşacağım biraz uzun olacak süreç çok uzundu çünkü 🙂 şimdiden keyifli okumalar. Paylaşılan deneyimlerin bu süreci yaşayan herkese ışık tuttuğunu düşünüyorum özellikle benim gibi bu konudan çok uzak olan birine gerçekten çok yardımcı oluyor. Green card sürecim arkadaşımın adıma başvuru yapmasıyla ve sonradan kazandığımı bana haber vermesiyle başladı. İngilizce seviyem çok iyi olmadığından formumu ablam doldurdu ve 1 haziran tarihinde gönderdim. hiçbir bilgi sahibi olmadığımdan google aramalarında yeşil kart yazıp yeşilkart forum sitesine girdim. burda bir telegram grubu olduğunu öğrenip ona dahil oldum. grupta yazılan mesajları takip edip, işaretli mesajları okuyarak değişikliklerden haberdar oldum.

    dv2022 süreci diğer yıllara göre mülakat açısından çok farklı bir yıldı ve bu durum birçok kişiyi maddi manevi etkiledi. Kazanıp, düşük case number a sahip olup mülakat alamayan yada başka ülkeleri deneyen arkadaşlar oldu. Ankara'nın bu süreçteki tavrı türk vatandaşları olarak bizi üzdü ve maalesef ülkemizde yine 2. sınıf vatandaş olduk. sabırla beklemeye devam ettik grupta hep birliği yakalamaya moralleri yükseltmeye çalıştık. videolar çektik, sosyal medyadan destek verdik. grup yaklaşık 750 kişi bu kadar kişiyi bir arada tutmak ve yönetmek elbette büyük emek ve sabır isteyen bir iş bunun için @gucarslan a ayrıca çok teşekkür ediyorum.

    Ve tabi ki gruptaki kalabalıklığı maalesef lehine kullanan kişiler de oldu .onlar grupta birkaç kez oturum almadan mülakat alınamayacağını kesin bir dille mesajlarda pinleyip kendileri Saraybosna'dan mülakat aldılar sonra gruptan çıktılar. Öncelikle gördük ki oturum almadan Hindistan, Saraybosna , Malezya, İsrail'den mülakat alınabildi ve sonrasında bu değişkenliğin süreç içerisinde olabileceğini bireysel olarak kararlarımızda etkili olacağını da görmüş olduk. Bundan sonraki dönemlerde kazanan arkadaşların ilk yapacakları formları erken göndermek ve yeşilkart foruma ve telegram grubuna üye olup süreci takip etmek olmalı bence. grubun güzel bi tarafı da hiç bilmediğimiz bir deneyimi birlikte yaşamamız oldu. unganlardaki sağlık muayenesinde de mülakatta da grupla birlikte olmak beni gerçekten iyi hissettirdi. Ankara'da birlikte hareket edip heyecanımızı birlikte paylaştık, belgelerimizi birlikte kontrol ettik herkes birbirine çok yardımcıydı. Ayrıca gruptan tanıştığım arkadaşlara ayrıca teşekkürlerim olacak. Selçuk ve Bahadır'a başından beri desteklerinden, yol arkadaşlıklarından ve hep moral verip gülüp eğlendiğimiz günler için çok teşekkür ederim. Önder 'e bu süreçte bana ve herkese hep yardımcı olup her soruma sabırla cevap verdiği ve Ankara'da grubu bir araya getirip Ankara günlerini çok güzel geçirmemizi sağladığı için ve mülakatımızı birlikte deneyimlediğimiz ve çok eğlendiğimiz İlgi, Orkun, Yasemin, Ahmet ve Sefa' ya çok teşekkür ederim.

    Mülakat ve unganlar deneyimime geçecek olursak, mülakatım 1 ağustostaydı sağlık muayene tarihini önce 27 temmuz alıp sonra covid riskine karşı 13 temmuz olarak değiştirdim. bayram tatilinden 1 gün sonraydı randevum onaylanmayacak sandım ama bayram tatili olmasına rağmen değişikliği onayladılar. 13 temmuzda günübirlik istanbuldan ankara'ya gittim otobüsle gittim trenle döndüm. tren otobüse göre çok rahattı. tavsiyem trenle gitmeniz. muayene saatim 10.50 deydi ben 1 saat önceden ordaydım çok kalabalık olmadığından sanırım beni aldılar. 1 saatte önce kayıt sonra kan tahlili, röntgen ve muayene hepsi halloldu. 1 tane aşı yapıldı ama sanırım karma i aşıymış. diğerleri ile aynı ücret alındı. toplamda 357,5 $ ı TL ye çevirdiler kredi kartımla ödedim. yanımda Pasaportumu, case numaramın yazılı olduğu DS-260 confirmation sayfamı, covid aşı kartı belgesini götürdüm. sarı zarfı mülakatımdan bir gün önce aldım.

    mülakat günü 8.50 de olan görüşme için 08.00 da konsolosluk önündeydik grupla. içeriye 5 li gruplar halinde alındık. önce pasaportlarımız kontrol edilip bir numara verildi. verilen numara mülakat sonuna kadar 3 kere yanıyor. ilkinde 330 $ ödeme , sonrasında belgeleri almak için sonuncu ise mülakat. getirdiğim belgelerin hepsinin bi fotokopisini de yanımda bulundurdum; pasaport, banka hesap dökümü (13.800 $ ve tl hesabımda az bir miktar vardı.) ,diplomam , vukuatlı nüfus kayıt örneği , adli sicil kaydı, biometrik fotoğraf (2 adet). belgeleri teslim ederken mülakatı ingilizce mi türkçe mi yapacağımı sordular. türkçe dedim. ingilizce bikaç cümle konuşsanız iyi olur dedi görevli kadın konuşamam çok heyecanlıyım dedim. sonrasında mülakat için beklemeye başladım bu en heyecanlı kısmıydı. mülakatımı 2 numaralı bankodaki çok sıcakkanlı bi memur yaptı. türkçesi gayet iyiydi 🙂 heyecanlı mısınız mülakata hazır mısınız diye sordu. parmak izimi aldı sağ elimi kaldırıp yemin ettim . sonrasında 3 soru sordu nerede yaşayacaksınız?, orada bir arkadaşınız var mı? ne iş yapıyorsunuz? boston da yaşayacağım, en yakın arkadaşım orada yaşıyor ve matematik öğretmeniyim dedim. ooo matematik öğretmeni dedi sonra vizeniz onaylanmıştır dedi. sonra gruptaki arkadaşlarla ilkokul çocukları gibi sarıldık :))

    mülakat deneyimimi yazmam uzun sürdü çünkü hala bazı arkadaşların güzel sonuçlarını bekliyorum.

    Green card hepimiz için hayatlarımızı %100 değiştireceğimiz bir süreç için umut , bu noktada bazılarımız mülakat aldı bazılarımız pes etti bazılarımız başka ülkelerde şansını denedi ve maalesef bazılarımız alamadı. ama benim inancım her zaman yaşanan ne olursa olsun yaşadığımız şeyin bizim için daha hayırlı olduğudur. Kendim vize aldığım için değil başından beri tavrım benim için hangisi iyiyse onu yaşayacağımdı. orda da olsam burda da kalsam her zaman olduğum yerde üreten, çalışan,kendimle ve çevremle mutlu bi insan olarak yaşamak keyifli bir hayat geçirmek amacım. biraz uzun bi yazıydı buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederi. sağlıcakla kalın ....

    Merhaba, hayirli olsun vizeniz🗽


  • @berke1998 Berke bey sizin de vizeniz hayırlı olsun söylediklerimin birebir arkasındayım. bütün yazılanlar bende hala duruyor siz doğru okuyamamışsınız demek ki. herşeyi buraya kopyalayıp bazı kişilere cevap hakkı doğurmak istemem. herkes ne yaşandığını gayet iyi biliyor. bana gelen mesajları da bir bir size iletirim isterseniz. vicdanınız rahatsa devam edelim . iyi günler


  • @berke1998 bu arada bu durumdan gocunup bir de üstüne bana misilleme yapmanız ters psikoloji deneyinin bir örneği oldu, söylemlerimi yanıtınızla doğruladığınız için ayrıca teşekkürler:))


  • @berke1998 sizi ve @datanist 'i bağlayan bir durum bence de yok. Telegram'da özelden de yazmıştım, cevap alamamıştım. Çok araştırdınız, çok hak ettiniz ve aldınız. Tebrik ederim, ikinizi de ayrıca tebrik etmiştim zaten. (Emojiyle de olsa 🙂 )

    Melike Hanım'ın, benim ve konuyu detaylı bilen diğer arkadaşların bildiklerini artık herkes biliyor. Sadece vizesini alan bunu dile getirmiyor, en doğal hakları. "Ağlayın" demenizi bekliyordum. Genel olarak gruptaki üslubunuz buydu. İster ağlarım, ister üzülürüm. En doğal hakkım. Sizin de vicdan azabıyla şu an insanları grup grup toplayıp farklı ülkelere yönlendirdiğinizi biliyorum. Sizi ilgilendiren bir durum olmadığını yazıp "yol arkadaşlarınızı" savunuyorsunuz. Excel'de dönen hileden tutun, mülakat almadığını iddia edip bunu söyleyenlere "ya özür dile, ya gruptan çık" diyenlerin forumda iş görüşmesi deneyimi yazdığını da biliyoruz. Bunu söyleyenin Telegram'da konuyu yasaklayan ve 2 gün sonra mülakat alan kişi olduğunu da. 28 Temmuz'da sizinle birlikte Bosna'da olduğunu da. "Karadağ'da 6 erkek bir odada kalıyoruz, iki gözüm önüme aksın mülakat almadım" diyen kardeşimizin de 🙂

    Çok iyi bir insansın, gerçekten iyi niyetlisin. (Burada "sen" hitabımı yadırgamazsın umarım) Ama bunları biliyor olmana rağmen neden savunduğunu anlamakta güçlük çekiyorum.

    Zaten süreç benim için bitti. Ağlama duvarı üslubu benim için üzgün bir insana kullanılmayacak kadar çirkin olsa da yalan değil. Çok üzüldüm ve üzülüyorum. İnsani bir duygu, şikayetim yok. Ağlamak ayıp da değil. Kimseyi de suçlamıyorum, hiçbir zaman suçlamadım. Bir yalan yakaladım, takip ettim, sorguladım. Yine olsa yine yaparım. Ama en azından insanları yanlış yönlendirip, kimsenin arkasından iş çevirmeden bu süreci tamamladığım için vicdanım rahat. Yolunuz açık olsun hepinizin, dilerim orada hayal ettiğiniz işleri yapabilir ve hayal ettiğiniz hayatları yaşayabilirsiniz.


  • Arkadaşlar yeni konsolosluk civarında kaktüs kafe vari biryer var mı? emanet verebilecegimiz Vs.


  • @Stiff Olay bana nereden geldi bilemiyorum ama problem degil 😊 Bu arada, benim @berke1998 ile tanismam Saraybosna’ da olmustu. Bir konuya aciklik getirmek isterim. Uruguay ve Hindistan mulakatlari sonrasinda telegram grubu kurulmasini rica eden ve biraz da israr eden bendim. Netice olarak @berke1998 beni kirmadi ve gruplarin kurulmasini sagladi.

    Umarim sizden de guzel haberler aliriz…


  • @melike-es vizeniz hayırlı olsun. Amerikadaki hayatınızda bol bol güzel anılar biriktirin çok mutlu olun. Deneyiminizdeki ayrıntı not alındı.

  • ⭐⭐⭐

    @melike-es Hayırlı uğurlu olsun. Yolun açık olsun ve yeni hayatında başarılar dilerim.


  • @melike-es Vizeniz hayırlı olsun. Abd deki yaşamınızda iyi şanslar. sağlıklı günleriniz olsun

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cgokhan, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Arkadaşlar yeni konsolosluk civarında kaktüs kafe vari biryer var mı? emanet verebilecegimiz Vs.

    ilk mülakatlarda bunu öğreneceğiz, sanırım bu kişi de siz olacaksınız 🙂


  • @cgokhan Merhaba.Umarım bugün mülakatınız iyi sonuçlanır.Mesajınızı bugün gördüm yarın da benim mülakatım var ve bu gece yola çıkıyorum ve aştiye sabah erken saatlerinde varabileceğimizi düşünüyorum.Mülakatım çok erken ve konsolosluk etrafında şayet emanet verilebilecek bir mekan yer yoksa eğer bence riske atmamak adına bir forum sayfasından edindiğim bilgiyi şöyle alıntılıyorum, "AŞTİ içinde bulunan anahtarsız(fiş dekont ) sistem ile çalışan ebatlarına göre emanet eşyalarınızı koyabileceğiniz bölmeli dolaplar mevcuttur." böyle bir şey düşünülebilir.Umarım işimize yarar.Bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa mutlu olurum.Tşkr.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @braveheart-34 yeni konsolosluğun yanındaki eczane yardımcı olmuş bugün bir arkadaşımıza.
    siz de rica edebilirsiniz.


  • @gucarslan Uğur Bey çok teşekkür ederim.Emanet verebileceğimiz eczane konusuna ekleme yapacak olursak bir de randevu saatiniz önemli bir kıstas olarak devreye giriyor.Çünkü eczane açılış saati sizin mülat saatinizden sonra olabilir.(ÖR: Ben İstanbulda yaşıyorum burada sabah 09.00 da işletmeyi açtıklarını biliyorum.O sebepten konsolosluk randevu saatiniz 9 dan önce ise problem yaratabilir.Bilginize.)Benim gibi randevusu çok erken olan arkadaşlarım için bir uyarı niteliği olması açısından eczane esnafının saat kaç gibi dükkanı açacak oldugu bilgisi yok ise riske girmemlisiniz. Bu arada Uğur bey siz gerçekten unutulmayacak bir efsane olarak kalacaksınız.Umarım her şey gönlünüzce olur.Çok emeğiniz var üzerimizde gerçekten her sorunun cevabına hızır gibi yetiştiniz, hakkınız ödenmez efendim çok sagolun.Hayırlı günler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

63
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum