Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @Emre1 Tebrikler. Yeni hayatınızda mutlulukar. Şans sizinle olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @darkside Tebrikler. Yeni hayatınızda mutlulukar. Şans sizinle olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @sobrero Tebrikler. Yeni hayatınızda mutlulukar. Şans sizinle olsun.


  • 7 Eylül 2022 Ankara mülakat deneyimi;
    Mülakattan 5 gün önce mülakatın yapılacağı yerin yeni adresi ve gerekli belgelerin yazılı olduğu mail geldi. Saat 9:45 de olan mülakat için 9:00 da elçiliğin önündeydim. Giriş kapısı elçiliğin yanında yer alan Besa kulenin olduğu tarafta. İlk giriş kapısındaki görevli pasaportumu çekmece vasıtasıyla aldı ve kontrol etti ardından elime ve üstüme sürmem için plastik bir parça verdi ve sonrasında bu parçayı kontrol etti. Arrdından xrayden geçerek elçiliğin içerisine girdim. Binaya girdikten sonra girişteki görevli pasaportuma barkod yapıştırıp, vize ücretini ödemem için bir sıra numarası verdi. Bu numara ile bankonun karşısındaki bankoya geçerek 330 dolar vize ücretini ödedim.

    Ücreti ödedikten sonra sıra numaram ile bankoların karşısındaki sandalyelerde bekledim, ekranda numaram yandığındında belirtilen bankoya gittim ve Türk bir görevli anne kızlık adımı sorup ardından benden mülakat belgelerini istedi (Diploma fotokopsi ve aslı, Vukuatlı nufus kayıt örneği, Askerlik belgesi, Mali evraklar(araba ruhsat fotokopisi ve kasko değerinide sundum), Pasaport). Mülakatı Türkçe yapmak istediğimi söyledim.

    Numaram 3. kez yandığında, belirtilen bankoya gittim çok iyi Türkçe konuşamayan bir beyfendi kibar bir şekilde karşıladı. Öncelikle sağ elimi kaldırıp yemin ettim ardından parmak izlerimi aldı. Ne iş yaptığımı ve Amerikada nerde kalacağımı sordu Virginia dedim orda bir tanıdığım olmadığını sordu, arkadaşım olduğunu ve onun yanına gideceğimi söyledim. Green card ın gönderileceği adresi değiştirmek istediğimi söyledim yeni adresin kağıdını uzattım ama burdan yapamıyorum gibi bişey söyleyip başka yerden yapıyorsun gibi bişey dedi, inanın anlayamadım. Olayın heycanıyla daha fazla üstelemek istemedim, mali evraklarımı ve diplomamın aslını bana geri verdi ve vizenizi onaylıyorum dedi. Teşekkür ederek ayrıldım.

    Mülakata girmek ve vizesini almak isteyen tüm arkadaşlarımın bu anı yaşamalarını gönülden istiyorum. Tüm süreçte yardımcı olarak bize yol gösteren başta @gucarslan ile tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ufurkans vizeniz hayırlı olsun, tebrikler.
    abd'deki hayatınızda bol şans diliyorum, yolunuz açık olsun.

    ayrıca ilgili adresinizi, abd'ye girişte değiştirebilirsiniz. cbp memuruna bunu belirtin ve yeni adresinizi verin, değiştireceklerdir.

  • ⭐⭐⭐

    @Ufurkans Tebrikler. Yeni hayatınızda mutlulukar. Şans sizinle olsun.


  • 8 Eylül 2022 hasretle beklediğimiz mülakat deneyimimiz 🙂
    Sürecimizi en başından beri aktarmak istiyorum. Öncelikle asıl talihli eşim (Türkmenistan vatandaşı). Bundan sonra yazacaklarım için bu ayrıntı önemli.
    Biz evliliğimizi pandemi nedeni ile ertelemiştik ancak Green card çıktıktan sonra süreci hızlandırmaya karar verdik. DS260 formunu birlikte doldurmak ve ABD ye beraber gitmek için böyle bir karar aldık. Tabi o zaman DS260 formunun erken yüklenmesi durumu henüz belli değildi.

    Evlenme sürecimiz sancılı geçtiği için bu konuya ayrı parantez açmak istiyorum. Biz sürecin bu kadar uzayacağını tahmin etmemiştik. Sürecimizin uzamasının en büyük sebebi Nikah işlemlerimiz için gereken evrakların Türkmenistan'dan pandemi nedeni ile geç gelmesi oldu. Evraklar geç geldiği için nikah tarihimiz ertelendi, dolayısı ile formu geç submit etmiş olduk. Benzer durumda olan kişiler için faydalı olur diye bu ayrıntıyı yazmak istedik.

    Mülakatların dağıtılması süreci herkesin moralini bozduğu gibi bizim de moralimizi çok bozmuştu (case number düşük olmasına rağmen mülakat gelmeyince iki kat stres oldu). Ümidimiz kesildiği için Nisan ayındaki davaya da katıldık ne olur ne olmaz diye. oradaki süreç de pek iç açıcı ilerlemedi. Biz de farklı ülkelere dosyamızı taşımaya çalıştık. Asıl talihli eşim olduğu için öncelikle Türkmenistan vatandaşlarına vize gerektirmeyen ya da vizesi kolay olan bütün ülke elçiliklerine mail attık. ne yazık ki olumlu dönüş gelmedi hiçbirinden. Türkmenistan giriş çıkışları da iki yıldır kapalı olduğu için oraya da gidemiyorduk. Haziran ayından sonra dubai üzerinden Türkmenistan'a uçuşlar başladı. Aşkabat ABD konsolosluğu ile iletişime geçtik. Türkmenistan'a gelebilirseniz bizimle iletişime geçin dediler. Biz de oraya gitmenin yollarını aradık. Burada kalırsak ikimiz de vize alamayacaktık, en azından eşim vize alsın diye dosyamızı oraya taşımaya karar verdik. 29 temmuz akşamı tam dubai'den bilet almak üzere iken eşime mail geldi. ""durumunuz güncellenmiştir sistemden kontrol ediniz" anlamında bir mail. Biz de dosyamızın Aşkabat'a taşındığını düşünerek Ankara'dan mülakat verileceği aklımızın ucundan bile geçmemişti. Sistemi kontrol edince büyük mucizenin gerçekleştiğini gördük. Türkmenistan bileti almak üzereyken bize Ankara'dan mülakat verilmişti. Şoktan bir süre çıkamadık tabi 🙂 Dosyamız taşınmasın diye Aşkabat ABD konsolosluğuna tekrar yazdık. Ertesi gün Ankara'dan da mail geldi. Dosyanızı taşımak istiyorsanız Aşkabat ABD konsolosluğu ile iletişime geçin diye. Ankara'ya da mailler attık vazgeçtik taşımayacağız diye. Mülakatımızın elimizden gitme korkusuyla her saat sistemden durumumuzu kontrol eder olduk dosyamız hala Ankara'da mı diye. Bunca stresli gergin günlerden sonra şükürler olsun ki mülakat gününe gelebildik. Mülakat günü de tabi stres peşimizi bırakmadı :).

    Mülakat günü:
    Sabah herkes gibi kapıda sıraya girdik pasaportlarımızı verdik, avuç içimize ve elimizdeki dosyalara test kağıdını sürdük. Ardından içeri girip ücretimizi ödedik (660dolar) ve sıra numaramızı aldık. Evrak teslimi için sıramız yandı. Sırasıyla
    -pasaportlar
    -Sağlık raporu ve fotoğraflar
    -Eşimin son mezun olduğu okul diploması ve fotokopisi (doktora öğrencisiyiz öğrenci belgemiz var dedik öğrenci belgesine gerek yok dedi)
    -Banka hesap dökümü
    -sabıka kayıtları
    -evliliğimize dair kanıtlar istendi.
    Merak edenler için evlilik kanıtı olarak ilişkimizin başından itibaren google fotoğraflara yedeklenen fotoğraflarımızın tarihler görünecek şekilde ekran görüntüsü aldık. Farklı tarihlerde birer tane ekran görüntüsü aldık. Düğünümüz, nikahımız ve aile fotoğraflarımızdan 13 adet fotoğraf çıktısı aldık. Telefon dökümleri (operatörden istendi), Whatsapp dökümleri, email çıktıları, yolculuk biletleri ve tatil rezervasyonları olacak şekilde teslim ettik.
    Evrak teslimi yaptıktan sonra salonda tekrar oturup numaramızın yanmasını bekledik. Numaramız birçok kişiden önce olmasına rağmen en sona kaldık. (Eşim birden fazla ülkede 1 yıldan fazla bulunduğu için o ülkelerden aldığımız sabıka kayıtlarının ilgili konsolosluklardan teyidi alındığını düşünüyorum o yüzden sona kalmış olabiliriz). Stresli bir bekleyiş ve iki kişinin red aldığını gördükten sonra heyecanlı bir şekilde mülakata katıldık.
    Yemin ettikten sonra parmak izlerimiz alındı:

    • Sol elini koyar mısın? BAŞKA elini koyar mısın 🙂
    • Mülakatı hangi dilde yapmak istiyorsunuz? (Heyecanlı olduğumuz için Türkçe yapmak istiyoruz dedik)
    • Ne zaman evlendiniz?
    • çocuğunuz var mı?
    • Nereye gideceksiniz? Neden? (Virginia, çünkü oradan aldığımız iş teklifimiz var)
    • Tebrikler, Vizenizi onaylayacağım dedi. Biz tekrar teyid ettirdik 🙂 bir sorun yok onaylıyorum dedi.
      Mutlu Son..

    İş teklifi ile ilgili dipnot düşmek istiyorum. Mart ayından itibaren süreç belirsiz olmasına rağmen iş başvuruları yaptım. Adresim Türkiye, Numaram Türkiye numarasıydı hazırladığım Resumede. Sadece koyu tonda en başına "Green card için seçildim" yazmıştım. Bu şekilde başvurular yaptım. Birçok firmayla görüşmeler yaptım ve birkaç ay sonra birisinden teklif aldım.

    Buraya kadar sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim. Her tecrübe kıymetlidir başkasına faydası olur düşüncesi ile uzun uzun yazdım. Sayın @gucarslan bey başta olmak üzere bu süreçte destekleriniz esirgemeyen bütün arkadaşlara teşekkür ederim.

  • ⭐⭐

    @agaslan @Ufurkans Tebrikler , Yeni hayatınızda mutluluklar.

  • ⭐⭐⭐

    @agaslan Tebrikler. Yeni hayatınızda mutlulukar. Şans sizinle olsun.


  • @gucarslan Kesinlikle öyle abi. Herşey için teşekkürler.


  • @Erkan-Gürsoy İnşallah. Teşekkür ederim.


  • @sobrero tebrik ederim,vizeniz hayırlı olsun. Amerika'da ailenizle mutluluklar diliyorum

  • ⭐⭐

    @Ufurkans
    Merhaba, vizeniz hayırlı olsun yeni hayatınızda bol şans dilerim 🙏🗽

  • ⭐⭐

    @agaslan
    Merhaba, vizeniz hayirli olsun yeni hayatınızda bol şans dilerim🙏🗽


  • Öncelikle merhaba;

    Forumda çok fazla aktif değildim. Eşim Amerikada doktora öğrencisi olduğu için kartını AOS yolu ile Amerikadan aldı. Ben kişisel bazı sebeplerden dolayı mülakatı Türkiyeden yapmaya karar verdim. Bunun ile ilgili sıkıntılı süreci vaktim olduğunda AOS başlığına yazacağım.

    Bugün ise mülakat deneyimimi paylaşmak istiyorum.

    9 Eylül 2022 Saat: 8:30’a randevum vardı. İstanbulda yaşadığım için bir gün öncesinde YHT ile Ankaraya geldim. Otelleri özellikle de ucuz olanları çok sevmediğim için Airbnb aracılığıyla bir evde kalmaya karar verdim. Sabah yolumu mümkün olduğunca kısa tutmak amacıyla büyükelçiliğin ordaki söğütözü metro durağına 1 durak mesafedeki milli kütüphane durağının yakınında bir ev tuttum.(elçiliğin orda ev yoktu.)

    Sabah 7gibi evden çıktım. Başta eşyalarımı evde bırakmayı düşünmüştüm ama olası bir aksilik durumunda telefonumun yanımda olması için orada bir emanet bulurum diyerek eşyalarımla evden ayrıldım. Söğütözü durağında indikten sonra 5dk yürüme mesafesi var. 7:30 civarı konsolosluğun önündeydim. Daha önce giden arkadaşların bahsettiği Besakule Eczanesi henüz açılmamıştı. Açılış saati ise 8:30 görünüyordu. Besakulenin caddeye bakan tarafında bir Starbucks gördüm henüz yeni açılıyordu. Orda çalışan arkadaştan rica ederek içeride bir köşeye bıraktım. Çok güvenli olduğunu söyleyemem ortalıkta bir yerdeydi eşyalarım ama telefon dışında başka değerli eşyam olmadığı ve açık yer göremediğim için ben bıraktım.

    Tekrar konsolosluğun önüne gelip güvenliğe 8:30da randevum olduğunu ne zaman içeri alacaklarını sordum. 7:45 gibi başlayacaklarını söyledi.

    7:55 civarı güvenlik bankosundan isimleri söyleyerek tek tek çağırmaya başladılar. 5. Olarak benim ismim okundu. Güvenlik pasaportumu çekmeceye bırakmamı ve çekmecede bulunan yara bandı gibi bir şeyi avuç içine, kıyafetime ve dosyalara sürerek geri çekmeceye bırakmamı istedi.

    Eşiniz yurt dışında AOS yapmış sanırım dedi ben de evet dedim. Giriş kapısında bekleyin alacaklar içeriye dedi. Pasaportum onda kaldı. Tam giriş kapısına beklemeye giderken kolumdaki akıllı saati gördü.( evet saati kolumda unutmuşum:) ) Onu içeri almazlar dedi. Tekrar dışarıya çıkıp vakit kaybetmek istemediğim için yanımda bulunan diplomanın karton koruyucusunun içine saati cebimde kalan sigara ve çakmağıda koyarak giriş kapısının yanındaki çimlerin içine bıraktım:) güvenlik tekrar beni çağırarak başına bir şey gelirse sorumluluk kabul etmeyiz dedi problem değil dedim ve giriş kapısının önüne geçtim.

    2 dk bekledikten sonra beni içeriye aldılar. (Saat 8:10 civarıydı Besakule Eczanesini görebiliyordum ve halen açılmamıştı.)Pantolonumun ceplerindeki tüm eşyaları çıkarmamı ve ordaki kutuya koymamı istediler. Kemerimi de aynı şekilde. Ancak kulaklarımdaki çelik küpeler ve bileğimdeki bez bileklik için bir şey demediler. Xraydan geçtikten sonra eşyalarımı ve pasaportumu alıp konsolosluğa girdim. Burdan girdiğinizde 100metre kadar yürüyüp sola dönüyorsunuz. Oradaki binaya giriş yapıyorsunuz. Merak etmeyin güvenlikler yönlendiriyor.

    Bu binaya girdiğinizde sol tarafta bir masa var buradaki arkadaşlar sizden pasaportunuzu isteyip arkasına bir kağıt yapıştırıyorlar. Hemen masanın yanında para ödeme gişesine yönlendiriyorlar. Bu kısımda sıra numarası vermediler bu güne özel mi bilmiyorum. Bekleyenleri gösterip sonrasında siz gireceksiniz dediler. Önümde 4 kişi olduğu için zor olmadı:) Burda beklerken yaptığım gözlemleri de aktarayım. Kredi kartı ile ödeme tekrar başlamış. Tl olarak bugünün kuru ile 6600tl istediler önümdekinden. Bir hatırlatma daha yapayım benden önceki arkadaşın yanında nakit yokmuş ve kredi kartı değil bankamatik kartı getirmiş yanında. Bankamatik kartı geçerli değil dediler. Bankodaki ödemeyi alan kişi bu arkadaşa bir kart yazdı ve dışarıdan bankamatikten para çekip gelmesini söyledi.

    Neyse burda sadece ödeme yapıyorsunuz. Size makbuz ve 2 adet sıra numarası veriyorlar. Numaralar aynı sadece 2 tane. Bu kısımda yaklaşık 15dk bekledim. Sonrasında sizi evrakları teslim edeceğiniz ve mülakatı yapacağınız alana yönlendiriyorlar. Yukarıdaki ekranlarda numaranız yandığında bankoya gidiyorsunuz. Bu alana geçtikten 10dk sonra numaram yandı. Bu evrak teslimi için olandı.
    Ben tek başıma olduğum için her evraktan sadece 1 adet istediler.

    -sağlık raporu
    -2 adet fotoğraf
    -evlilik cüzdanı ve fotokopisi
    -nufus kayıt örneğini (e-devletten aldım)
    -adli sicil kaydı (e-devletten aldım)
    -askerlik belgesi (e-devletten aldım)
    -hesap dökümleri

    Sonrasında eşiniz AOS yolu ile vizesini almış yanınızda bunu kanıtlayacak belge var mı dedi.

    -eşimin green cardının önlü arkalı fotokopisini
    -I-797 Notice of Action mektubunu verdim.

    -Diplomamı istemiyor musunuz diye sordum. Siz asıl talihli olmadığınız için diplomaya gerek yok dedi.

    -Belirttiğiniz adrese mi gideceksiniz dedi. Evet dedim.
    -Orada kim yaşıyor? Eşim
    Mülakatı ingilizce mi yapacaksınız dediler türkçe de daha rahat hissederim diyerek türkçe tercih ettim.

    Sonrasında numaramın 2.kez yanması ve mülakat için beklememi söylediler. Bu kısım oldukça uzun sürdü açıkçası. 1 saat kadar beklediğimi düşünüyorum. Ben normalde çok üşüyen bir insan değilimdir ancak içerisi baya serindi ve sadece tişörtle olduğum için bu bekleyiş sırasında baya üşüdüm. Üstünüze bir şeyler almanızı tavsiye edebilirim.

    Sonrasında numaram yandı. Sarışın, kemik gözlüklü, güler yüzlü bir beyefendi geldi. Türkçesi çok iyi sayılmazdı.

    -Eşinizle neden ayrı olarak yaptınız başvurunuzu?Benim f2 vizem 30 ocakta bittiği için yasal statümü korumak amacıyla Amerikadan ayrıldım dedim.

    -Daha önce önce Amerikada yaşadınız mı?
    Farklı zamanlarda olmak üzere toplamda yıl kadar dedim.

    -Daha önce farklı bir ülkede yaşadınız mı?
    Sadece Amerika ve Türkiye

    -Eşiniz ne için Amerikada?
    Kendisi doktora öğrencisi son sınıfta aynı zamanda üniversitede teaching assistant

    -Hangi Üniversite?
    -University of Delaware

    -En son ne zaman ayrıldınız Amerikadan?
    -Geçtiğimiz ocak ayının sonunda

    -Buyrun evraklarınız, her şey yolunda görünüyor. Vizenizi onaylayacağım. Pasaportunuz 1 hafta sonra elinizde olur tebrikler.

    Kendisine teşekkür edip bankodan ayrıldım. Buradaki işimle ya da orada ne yapacağımla alakalı herhangi bir şey sormadı. Daha çok eşimin ne yaptığı ve neden ayrı yaptığımız ön planda gibiydi. Sana zaten vereceğiz de bi görelim dedik gibi bir hava vardı:)

    Bu süreçte yanımda olan ve yardımlarını eksik etmeyen @gucarslan a sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Aynı zamanda benzer kaderi paylaştığımız @cenkbey ve Erdal’a çok çok teşekkür ediyorum. Sürecin başında beni yönlendiren ve yardımlarını eksik etmeyen @ismail karakaya ya da çok teşekkürler.
    Darısı tüm bekleyenlerin başına arkadaşlar tüm detaylarıyla yazdığım için biraz uzun oldu. Kusura bakmayın.


  • @Erkand teşekkür ederim 🙏


  • @gucarslan çok teşekkür ederim 🙏

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Samet-Ka biraz uğraştık ama sonunda oldu 🙂
    sana ve eşine abd'de mutlu bir hayat diliyorum.
    yolunuz açık olsun kardeşim..

  • ⭐⭐⭐

    @Samet-Ka Tebrikler. Yeni hayatınızda mutlulukar. Şans sizinle olsun.


  • @gucarslan gerçekten belirsizliklerle dolu yorucu bir süreçti ama bitti. İyi dilekler için de çok teşekkürler darısı başına diyelim:)


Benzer Başlıklar

  • 516
  • 72
  • 5
  • 9489
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

117
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum