Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    @Galatea hayırlı olsun .

  • ⭐⭐

    @Galatea @Rookie Tebrikler , hayırlı olsun vatandaşlığınız.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Rookie hayırlı olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @Rookie Yeni vatandaşlığınız hayırlı olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    11 yaşındaki oğlumuzun süreci ile ilgili güncelleme yapayım. Civics test yapılmadı, yemin töreni de yapılmaz diye düşünüyorduk, çünkü 15 yaşından küçüklere yapılmıyor gibi bir şey duymuştuk. Görünüşe göre yemin töreni randevusu verilecek.

    SmartSelect_20220819-070005_Chrome.jpg

  • ⭐⭐⭐

    @knnrn Hayırlı olsun diyelim o zaman. Sanırım süreç her birey için ayrı ayrı yürüyor, doğru mu ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Programmer Teşekkürler. Evet, herkesin başvurusu ve süreci ayrı oluyor. Çocuğun başvurusunu bizim vatandaşlık belgesini aldıktan sonra yaptık.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @knnrn Hayırlı olsun.


  • @gucarslan @redsat2000 @Programmer çok teşekkürler sağolun ☺


  • @Galatea, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    Benim de bugun vatandaslik onaylandi. Tazeyken yazayim.

    Randevudan 15dk once USCIS guvenlik gorevlisi herkesi iceri aldi. Randevu mektubunu ve green cardlari kontrol etti. Sonra guvenlik kontrolunun havaalani gibi oldugunu, kemer anahtar, ayakkabi cikartilacagini soyledi. Telefonlarin da sessize alinmasi yeterli dedi. Kapida maske zorunlu diye duyurular vardi ama zorunlu degildi. Yaninda eslik eden kisi getirmek de serbestti.

    Guvenlikten gecince bir 5er dakika oturduk, randevu saatinde sisteme giris yapan eleman siraya gecmemizi soyledi ve teker teker insanlarin girisini yapti. Mektup green card kontrolu, resim cekme, isaret parmak izleri aldiktan sonra sira numarasi verdi.
    Sira numarami aldiktan sonra ben lavaboya gittim, bekleme salonuna geri dondukten bir kac dakika sonra da siram geldi. Gorevli mektubu aldi, green card ve kimlik istedi. Koridordayken green card ve kimligin fotokopisini cekti sonra odasina girdik. Ayakta hemen yemin ettirdi.

    Yasimi, dogum tarihimi, yasadigim sehri sordu.
    Ilk testi yapicam sonra n-400 formunun ustunden gecicez dedi. Ingilizce test "Where is the White House?" cumlesini okutup, "The White House is in Washington, DC." cumlesini yazdirdi.
    Sorular
    74- Name one problem led to the Civil War
    14- What stops one branch of government from becoming too powerful
    13- Name one branch or part of the government
    16- Who makes federal laws
    34- Who vetoes bills
    27- In what month do we vote for President

    Genel olarak basit, kisa sorulardan sordu. Ismimi degistermek isteyip istemedigimi, yaptigim isi (burada guncelleme yapti ekranda), ek olarak Turkiye'de yasiyorken ne is yaptigimi sordu (bu benim icin 7 sene oncesi oluyor). Vergi borcu, evlilik cocuk olup olmadigini sordu (hepsi no). Sonra kendisi hizli hizli n-400 sorularini okuyup, bu da no, su da no diye kendisi cevap vere vere gecti. Trafik cezasi sorusuna gelince dedim parking ticket (expired registration) aldim diye. O onemli degil, onemli olanlar freeway'de hiz cezasi ve Under Influence cezalari onemli dedi. Sonra biraz ailemden ve Turkiye'de havalarin nasil oldugundan konustuk 🙂 Vatandasligi alinca annen baban ve kardeslerin icin petition yapabilirsin, pasaport cikardiktan sonra istedigin sure yurtdisinda kalabilirsin dedi.

    Cogunluktan farkli olan kisim, benim planlarim.
    "Yemin torenine bugun katilmak zorunda miyim, P.ertesi yurtdisina biletim var?"diye sordum. Ne zaman donecegimi sordu Sonra N-400 basvurunu onayliyorum, sisteme yemin torenine sonra katilacak diye giricem dedi. USCIS sana yemin toreni randevunu postayla yollar, o mektuba cevap verip "reschedule" istersin dedi. Green cardimi geri verdi. Ayni gun yemin torenleri bekleme salonunda, randevuyla verilen torenler ayni ofiste arka odada yapiliyor dedi. Su anda da USCIS sisteminde "Oath Ceremony Will Be Scheduled" olarak gozukuyorum.

    Tum bu islemler bir saatten az surdu. Genel olarak cok kibar, hizli ve yardimcilardi.

    Tebrikler icin tesekkurler 🙂
    Bugun, randevumun ertesi gunu, baya hizli bir sekilde yemin toreni tarihim belirlendi. Yurtdisindan gelmemin tam ertesi gunu. Benimle ilgilenen gorevli belli ki tam tarihleri girerek ayarlamis bunu 🙂
    Buna ek olarak sans eseri yemin toreninin ertesi gunu de pasapart randevusu bulmus oldum. Bu 4 hafta icerisinde tek randevu verdikleri tarih o gun. Tum bu vatandaslik sureci benim icin gayet sansli ve basit gecti.
    Bolge: Los Angeles county
    Basvuru: 19 Subat 2022
    Biometric randevu verilisi: 26 Subat
    Biometric randevusu: 22 Mart
    N-400 Interview tarihi verilisi: 1 Temmuz
    N-400 Interview: 18 Agustos
    Yemin Toreni: 15 Eylul
    (ek olarak Pasaport randevusu 16 Eylul 🙂 )


  • @roccorocco Benim dusuncem pek bir sorun olacagini sanmiyorum. Ehliyete ve ceza puani olarak yansimadiysa. Bana onemli olarak soyledigi trafik cezalari da forma girilmesi onemli olanlardi, direkt red olacagi gibi bir anlam cikarmadim ben. Basvurunuzda belirtirsiniz ilgili bolumde, ben de basvurumda ilk 2 sene vergi beyani yapmadigimi (gelirim olmadigindan) girmistim, bununla ilgili bir soru sormadi ama belgemde yazili. Arti olan olmus, bundan sonra dikkat edin 🙂
    Ama sonuc olarak sizle ilgilenen gorevliye bakiyor son karari vermek.


  • @Rookie Tebrikler!


  • @runaslan sağolun teşekkürler .


  • 25 Haziran"da bizde girdik gorusmeye...

    Cok kisa surdu. Herhangi bir zorlama yada ek soru ile karsilasmadik. Hic ABD disina cikmadigimiz icin herhangi bir seyi irdelemediler...

    Klasik No sorulari (hapse girdiniz mi evlendiniz mi vs)
    Klasik Yes Sorulari (Amerika'ya baglilik, askere katilir misiniz vs)
    6 Adet soru (100 soru icinden)
    Gosterilen cumleyi okuma
    Soylenen cumleyi yazma

    Ve tebrik...

    Darisi bekleyenlerin basina...

  • ⭐⭐

    @semavi tebrikler , gözünüz aydın.

  • ⭐⭐⭐

    @semavi Tekrar hayırlı olsun. Ailenize ve size uğurlar getirsin.


  • Vatandaşlık testimiz geçen hafta Pazartesi, eşimle 20şer dakika araylaydı randevumuz, herkesin yazdığı gibi geçti, 6 soru sordular, N-400 formundaki güvenlik sorularının üzerinden geçtiler, ben giriş çıkış tarihlerinde gün sayısını yanlış yazmışım o falan düzeltildi. Ben Uscis’e adres değişikliği bildirmeyi unutmuştum, onunla ilgili herhangi bir şey sormadılar.

    Bir de Amerika’ya gelmeden önce ikinci ismimi sildirmiştim, onun belgelerini görmek istedi. Benzer bir durum olursa diye yazayım, yanımda orijinal mahkeme belgesi ile çevirisini götürdüm, o belgeleri inceledi görevli. Onun haricinde farklı bir şey olmadı. Testi geçtiniz dedi ve seremoni tarihi için başka bir odaya gönderdi. Seremoni tarihi kağıdını verdiler hemen.

    Seremonimiz de bugündü, uzun sürer diye bekliyorduk, girmemizle çıkmamız 45dk kadar sürdü. 2-3 saat sürüyor diyen yorumlar okumuştuk google’da vs. Çok seri oldu her şey, 100’den fazla kişi vardı. 1:30’daki randevumuza 5dk kala gittik binaya biz, sıradan içeri girmemiz 2:15’i buldu, 3’e doğru da seremoni bitti, sertifikalarımızı aldık.

    Sürecin bitmiş olduğuna inanmak zor geliyor, 5 sene nasıl geçer derken göz açıp kapayıncaya kadar geldi resmen.


  • @gizemyavuz92 Gizem hanım merhaba,forumda yazınızı görünce sizden öğrenmek istedim bizde ailece 2 defa ABD dışında reenter vize alarak kaldık, bu süreler vatandaşlık için sayılıyordu cevap verirseniz sevinirim teşekkür eder iyi günler dilerim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ardaumut Hayır, sayılmıyor. Reentry permit almak continued residency şartını ortadan kaldırmaz. Sadece Green kartı kaybetmenizi engeller.


  • @knnrn teşekkür ederim cevabınız için iyigunler


Benzer Başlıklar

  • 12
  • 2
  • 2
  • 13
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

57
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum