ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
-
@roccorocco Benim dusuncem pek bir sorun olacagini sanmiyorum. Ehliyete ve ceza puani olarak yansimadiysa. Bana onemli olarak soyledigi trafik cezalari da forma girilmesi onemli olanlardi, direkt red olacagi gibi bir anlam cikarmadim ben. Basvurunuzda belirtirsiniz ilgili bolumde, ben de basvurumda ilk 2 sene vergi beyani yapmadigimi (gelirim olmadigindan) girmistim, bununla ilgili bir soru sormadi ama belgemde yazili. Arti olan olmus, bundan sonra dikkat edin :)
Ama sonuc olarak sizle ilgilenen gorevliye bakiyor son karari vermek. -
@Rookie Tebrikler!
-
@runaslan sağolun teşekkürler .
-
25 Haziran"da bizde girdik gorusmeye...
Cok kisa surdu. Herhangi bir zorlama yada ek soru ile karsilasmadik. Hic ABD disina cikmadigimiz icin herhangi bir seyi irdelemediler...
Klasik No sorulari (hapse girdiniz mi evlendiniz mi vs)
Klasik Yes Sorulari (Amerika'ya baglilik, askere katilir misiniz vs)
6 Adet soru (100 soru icinden)
Gosterilen cumleyi okuma
Soylenen cumleyi yazmaVe tebrik...
Darisi bekleyenlerin basina...
-
@semavi tebrikler , gözünüz aydın.
-
@semavi Tekrar hayırlı olsun. Ailenize ve size uğurlar getirsin.
-
Vatandaşlık testimiz geçen hafta Pazartesi, eşimle 20şer dakika araylaydı randevumuz, herkesin yazdığı gibi geçti, 6 soru sordular, N-400 formundaki güvenlik sorularının üzerinden geçtiler, ben giriş çıkış tarihlerinde gün sayısını yanlış yazmışım o falan düzeltildi. Ben Uscis’e adres değişikliği bildirmeyi unutmuştum, onunla ilgili herhangi bir şey sormadılar.
Bir de Amerika’ya gelmeden önce ikinci ismimi sildirmiştim, onun belgelerini görmek istedi. Benzer bir durum olursa diye yazayım, yanımda orijinal mahkeme belgesi ile çevirisini götürdüm, o belgeleri inceledi görevli. Onun haricinde farklı bir şey olmadı. Testi geçtiniz dedi ve seremoni tarihi için başka bir odaya gönderdi. Seremoni tarihi kağıdını verdiler hemen.
Seremonimiz de bugündü, uzun sürer diye bekliyorduk, girmemizle çıkmamız 45dk kadar sürdü. 2-3 saat sürüyor diyen yorumlar okumuştuk google’da vs. Çok seri oldu her şey, 100’den fazla kişi vardı. 1:30’daki randevumuza 5dk kala gittik binaya biz, sıradan içeri girmemiz 2:15’i buldu, 3’e doğru da seremoni bitti, sertifikalarımızı aldık.
Sürecin bitmiş olduğuna inanmak zor geliyor, 5 sene nasıl geçer derken göz açıp kapayıncaya kadar geldi resmen.
-
@gizemyavuz92 Gizem hanım merhaba,forumda yazınızı görünce sizden öğrenmek istedim bizde ailece 2 defa ABD dışında reenter vize alarak kaldık, bu süreler vatandaşlık için sayılıyordu cevap verirseniz sevinirim teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
@ardaumut Hayır, sayılmıyor. Reentry permit almak continued residency şartını ortadan kaldırmaz. Sadece Green kartı kaybetmenizi engeller.
-
@knnrn teşekkür ederim cevabınız için iyigunler
-
@dobroke Hayırlı olsun .
-
@dobroke tebrikler, gözünüz aydın.
-
Arkadaşlar, bu süreçte ABD dışında ne kadar kaldığınız konusunu iredeliyorlar mı, yoksa beyan mı esastır? Bildiğiniz gibi ABD’den çıkışta bir işlem yapılmıyor bunu nasıl sorguluyorlar?
-
@pistolstar, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
Arkadaşlar, bu süreçte ABD dışında ne kadar kaldığınız konusunu iredeliyorlar mı, yoksa beyan mı esastır? Bildiğiniz gibi ABD’den çıkışta bir işlem yapılmıyor bunu nasıl sorguluyorlar?
ABD dışında kaldığınız süreleri pasaportunuzda bulunan giriş çıkış tarihlerini sisteme girmek durumundasınız.
-
@dobroke tebrikler
-
@Tugba peki ama bunun saglamasini nasil, neye gore yapiyorlar? Yalnizca elimizdeki pasaporta bakarak mi? Oyleyse yeni bir TC pasaportla basvuru yapmak cok kolay degil mi? Zaten ABD cikista damga vurulmuyor
-
@Tugba peki ama bunun saglamasini nasil, neye gore yapiyorlar? Yalnizca elimizdeki pasaporta bakarak mi? Oyleyse yeni bir TC pasaportla basvuru yapmak cok kolay degil mi? Zaten ABD cikista damga vurulmuyor
Onlar görüyor sistemden giriş çıkışlarınızı. Damga vurmasalarda, çıkış yaptığınız kaydediliyor.
-
@Ryback Selam, naturalizasyon surecine ne zaman basladiniz? Nasil bir sistem bu bahsettiginiz? Biraz surecinizden bahseder misiniz?
-
Cevabı verilmiş. Sistemden zaten görüyorlar. Önemli olan sizin “doğru” beyanlarınız. Sağlamayı buna göre yapıyorlar…
Yeni bir TC pasaport ile başvuru yapmanız, 5 yıl içinde abd dışına girip çıkmış olduğunuz gerçeğini değiştir mi?
Uscis ile cbp bilgi paylaşımı yapmıyor mudur sizce? ABD ilk girerken elinizdeki sarı zarfı teslim ediyorsunuz ve onlar nereye gönderileceğini biliyorlar ve akabinde green card elinize geliyor. Bahsedilen sistem İmmigration inspection. Bu kadarını tahmin edebilirsiniz…
-
@Ryback Selam, naturalizasyon surecine ne zaman basladiniz? Nasil bir sistem bu bahsettiginiz? Biraz surecinizden bahseder misiniz?
Süreci geçen yıl tamamladım. Sistemin detayını bilmiyorum. Ama sizin beyanlarınızın sağlamasını yaptıklarını düşünüyorum. Dosyanıza bakan USCIS memuru, mülakat öncesinde gerekli araştırmaları ve sağlamaları yapıyor. O sebeple mülakatlar hızlı ve sıkıntısız geçiyor. Şartları sağlamadan vatandaşlık alırsanız, tespit edildiğinde vatandaşlığınızı iptal ederler.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
17
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum