Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Fouray tebrikler sonrasiiçin bol şanslar :))

  • ⭐⭐⭐

    @Fouray Yeni hayatınızda mutluluklar. Bol şanslar.
    Darısı bize olsun.


  • Bu süreçte mutluluk ve hüzünler birlikte geliyor. Dostum arkadaşım akrabalarım dediğiniz kişiler sizin bu mutlu anı yaşamanızı bilselerde kutlama gereği duymuyorlar. Hatta bazıları sizin sürecin başından sonuna olumsuz yorumlar yapıyor sizi şaşırtıyorlar. Normalde hiç böyle şeylere takmam ama insanlar arasında sevilen birisi olduğumu düşünür ve duyardım. Ama insanlar kıskançlık göstergelerini bu kadar net gösterince yanıldığımı görmek beni bu dönemde yıprattı. Bu durumu da bir deneyim olarak kabul edebilir, hiç bir şekilde kim olursa olsun olumsuz yorumlarına aldırmaya bilirsiniz. Bu yüzden tanidiklarimdan daha çok beğeni ve tebriği yapan forum üyelerine teşekkür ediyorum.


  • @Fouray Cehennemde yeni bir zebani işe başlamış.
    İlk gün kıdemli zebani tarafından gezdiriliyormuş.
    Her yerde dev, yüksek kaynar kazanlar içinde yanan insanlar ve her bir kazanın başında zebaniler varmış.
    Bizimki bakmış derin bir kazanın başında 5 zebani bekliyor.
    – Bu ne demiş ?
    – Bu Almanların kazanı, sürekli birlik olup yardımlaşıp üst üste çıkarak yukarıya tırmanıyorlar ve oradaki zebaniler de tırmananı tekrar aşağıya atıyor…
    Biraz daha ilerlemişler dev bir kazan daha. Başında 3 zebani bekliyormuş.
    Bizimki yine dayanamamış;
    – Peki burada niye 3 zebani bekliyor?
    – Bu da Amerikalıların kazanı, bunlar da arada yardımlaşıp çıkmaya çalışıyorlar ve görevli 3 zebani yukarıya çıkanı tekrar aşağıya atıyor.
    Bizimki bakmış bir sürü dev kazan ve her kazanın başında çeşitli sayıda görevli zebani varken ileride bir kazan var ki;
    başında hiç zebani falan yok. Hemen atılmış;
    – Yahu bu kazanda niye görevli zebani yok, boş mu?
    Kıdemli artık bıkkın bir şekilde cevaplamış;
    – O Türklerin kazanı.
    Görevli zebaniye gerek duymayız.
    Zaten içlerinden birisi çıkmak için
    çaba sarf ettiğinde
    diğerleri birlik olarak
    hemen onu aşağıya çekiyor.


  • @heleneda Greencard ödeme linkinden kastınız nedir? Ayrıca mülakata Ankara buyukelciliginde girmediniz mi?


  • @haydarfurkan hayırlı olsun. Yeni yaşamınızda mutluluklar dilerim


  • @neutrinos Tebrikler hersey gönlünüzce olsun.


  • @clubhasankara çok doğru maalesef.


  • 28 temmuz perşembe unganlar muayene tecrübem

    Perşembe günü 10.00'daki randevuma bir gün öncesinden Çarşamba 23.30da İstanbul'dan otobüs ile gitmek için yola çıktım sabah 6.30 da Ankara'ya vardım. İlk kez Ankara'ya giden biri olarak tüm sağlık muayenesi süresince hiç zorlanmadım. 9.30 gibi parktan çıkıp sağlık muayenesi için binaya giriş yaptım. İçerisi çok kalabalık değildi yaklaşık 9-10 kişi vardı. Görevliye pasaportumu ve istenen belgeleri teslim ettim ve fotoğraf çekimi yapıldı. Oradan verdikleri kağıt ile kan ve idrar tahlili yapmak için diğer kata çıktım. 117.5 dolar karşılığı 2099 TL kredi kartı ile ödedim. Ardından akciğer filmi çekmek için diğer kata indim.( Hangisi hangi katta hatırlayamadığım için kat numarası yazmak istemedim) Orası kalabalıktı yaklaşık 20 dk civarı bekledim. Sıra geldikten sonra 2 dk içinde filmi de cektirdim, saat 10.20 civarı olmuştu. Sonra geri 4. Kata çıktım. Sekreterliğe uğrayıp pasaportumu geri verdim ve saat 11.15 gibi doktor muayenesi için gelmemi söylediler. Saat 11.10 gibi tekrar gittiğimde beklememi ve kendilerinin cagiracagini söylediler. Yaklaşık 20 dk bekledikten sonra çağırildim. Handan hanım muayene etti ardından iki tane sağ koluma bir tane sol koluma aşı yaptı. Aşıları yaparken hepsine hayır dediğim yaklaşık 20 tane soru sordu. En son kaçıncı başvuruda çıktığını sorup tebrik edip odadan ayrıldı. Giyinip sekreterlik önüne geldiğimde ödeme için tekrar çağırildim. 310 dolar karşılığını kredi kartı ile 5559 TL olarak ödedim. Ertesi gün saat 15.30-17.00 arası gelip raporu alabileceğimi ve herhangi bir sorun olursa öğleden sonra arayarak ulaşacaklarını bildirdiler. Saat 12.15 gibi unganlardan ayrildim. Ertesi gün 16.00 civarı raporu teslim alıp İstanbul'a döndüm.

    3 Ağustos vize mülakat deneyimim

    2 agustos 22.00da Ankara'ya gitmek üzere İstanbul'dan otobüse bindim. Sabah 5.30 civarlarında Ankara otogarina geldim. Mulakatim 8.45 idi. Konsolosluğun önüne 8 de geldim ve sıraya girdim. Yaklaşık 10 dakika bekledikten sonra içeri girmek için güvenlikten geçtim. Sıra numarasi alıp beklemeye başladım. Çok geçmeden 7 numaralı bankoda numaram yandı ve 330 dolar nakit olarak ödeme gerçekleştirdim ve numarami orada pasaportumla beraber aldilar. Ardından Tekrar oturup ikinci kez numaramin yanmasını bekledim ve 10 numarali bankoda evrak teslimi yaptım. Ve tekrardan bekleme yerine gelip son kez mülakat için numaramin yanmasını bekledim. Saat 9.55 civarıydı ve 3 numaralı bankoda numaram yandı ve görüşmeye başladık. Yemin ve parmak izlerinden sonra Türkce gerceklestirdigim mülakatımda sorulan sorular; hangi eyalete gideceksin/neden o eyalet?/ Tanıdığın mi var/ kendisi ne iş yapar/burada çalışıyor musun okuyor musun/ hesap dökümünde para girişleri var nerden geldi/ baban ne iş yapıyor/ bu tarz 8-10 soru sordu ve en sonunda ingilizce bir soru sormasinin sakincasi olup olmadigini teyit edip soruyu sordu. Sorduğu soru Amerika'ya gittiğinde çalıştığın yerde musteriler ile nasıl iletisim kuracagini bir ufak diyalog olarak söyler misin'di. Cevapladiktan sonra tebrik edip vizenin 3-5 gün içerisinde PTT kayıt yaptığım adrese gönderileceğini söyledi ve saat 10 da çıkış yaptım konsolosluktan.


  • @Fouray merhaba öncelikle tebrik ederim hayırlı olsun. Amerikaya tek yön uçak biletini nasıl uyguna aldığınızı paylaşabilir misiniz acaba? Yakın zamanda amerikaya seyahat etmem gerekiyor faydalı olabilir paylaşımınız. Şimdiden teşekkürler.


  • @Fouray ne mutlu 😊 hayırlı olsun ve bol şans dilerim 🍀


  • @adembykkr tebrikler yeni hayatınızda şans sizinle olsun 💐


  • @Onder Tamamdır çok teşekkür ederim yardımınız için.


  • @wanderer Ben henüz bilet alıp deneyim etmedim. Yöntemi THY ile görüşerek doğruladım. Bileti alıp o şekilde paylaşmayı düşünüyorum. Bir aksilik olursa diye uygulamalı denemem lazım.


  • @Fouray THY de biletleme de calisan arkadaslarim da var, farkli bir yöntem duymadim. senin teknigini merak etmedim degil hani.
    THY ile Amerikaya tek yön ucuz bilet alabilmenin yollarindan biri de Avrupa cikisli IST aktarmali Multicity özellikli bilet almaktir. Benim kendi ucusumdan örnek vereyim. ucusun ilk ayagi 10 agustos Helsinki-Istanbul, 2nci ayagi 12eylul Istanbul - Atlanta- LittleRock 712 Euroydu. Hemde 2x23kg bagaj ile. Amerikaya ucuz biletler eylul 2 nci haftayla baslar. Ama ben American Airlines i tercih ettim. 680 euroya gidis dönus (6 ay ilerisine). Haziran ayinda ayni bilet 450-500 euro civarindaydi. Aktarmali ucacaklar bazi havalimanlarinda terminal degisikligi gerekiyor, örnegin londra ve chicago da var. Dikkat ederek alin biletlerinizi. Diger önemli bir tavsiyem, kesinlikle ve kesinlikle havayolunun kendi sitesinin disinda bi aracidan ALMAYIN!(ticket, skyscanner, momondo vb.) Isterse 50-100 euro ucuz olsun..

    Tercihimi American Airlines da kullanmamin sebebi One World grubu uyesi oldugu icin puanlarim Finnair e gelecek. Yani Finnair uzerinden puanlarimla bilet aldigimda, American Airlines ile codeshare ucusu yapacak. Finnair-THY ile de codeshare ucusu yapiyor. Son 2 yildir thy ile ucan varsa duymustur zaten Finnair ile olan ortak ucusumuz diye anons yaparlar. THY den Star Alliance da bedava ucabilmek icin cok ugrasman gerek. Ben sadece American Express kartimi ve Finnair Kartini kullanarak yilda 2 defa Helsinki -Gazipasa ucusu yapabiliyorum.
    Amerika da Chasebank, Citi, Capitalone da Oneworld icinde.


  • @datanist evet Ankarada mülakata girdim. Greencard ödeme linki derken de, kazananlara gönderilen Congratulations başlıklı mail. Bu mail de onlar tarafından gönderildi. Ben mülakata Ankarada girdim, kazandınız denildi, iki gün sonra mail geldi- bi nevi bilgilendirme maili gibi. Kart ücretini amerikaya gitmeden ödeseniz daha iyi olur şeklinde ve bu gelen mailde ismim ve dosya numaramda belirtilmişti. Pasaportumu almaya gittim, bi de baktım içinden çıkan kağıtta red yazıyo ve visa da basılmamış


  • @heleneda green card sureci maalesef anlattiginiz sekilde yurumuyor. Maalesef dolandirilmis oldugunuzu dusunuyorum. Kesinlikle baska bi odeme yapmayin

  • ⭐⭐⭐

    Red yazan kağıdı burdanda özel bilgilerinizi silerek paylaşır mısınız? AP’ye kalmış olma ihtimaliniz olabilir mi? Çünkü elçilikten tebrikler maili geldikten sonra onaylanmış olması gerekiyor normal şartlarda. @heleneda


  • Resmi nası yükleyebilirim buraya bilmiyorum ama check status die dosyama baktığımda da refused diyo 😞 benim anlamadığım ne ara fikir değiştirdiler niye değiştirdiler, itiraz nası edicem onu bilmiyorum. Sanırsam böylesi bi talihsiZlik benden başka kimsenin başına gelmemiş kahrımdan geberiyorum resmen;( bi insanın hayatı ve unutlarıyla dalga geçmek gibi, 4 gün sevindirip 5. gün dalgalarını geçtiler sanki benimle, böyle bişeye hakları olmasa gerek, bir de itiraz için 1260 dolar gibi fahiş bi rakam istiyolar ya olacak iş değil


  • @Ege35 alakası yok beyefendi ben mülakata girdim ettim dolandırılmakla alakalı değil konu, seçilen diğer arkadaşıma da tebrikler yazılı mail geldi oraya takılmayın siz, yaşadığım süreci ben biliyorum , hayal görmedim ya, gittim mülakatlara girdim taa ankaralarda, red yeseydim pasaportumu geri verirlerdi en basiti, postadan aldım. Yani dolandırılmakla alakası yok benim durumumun


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

118
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum