[Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri
-
Herkese selamlar. Birgün bu deneyimi yazmak bana da nasip olur mu derken sizlerle paylaşmanın heyecanını yaşıyorum. Deneyimimi fazla uzun tutmak istemiyorum çünkü hemen hemen diğer arkadaşlarla aynı. Fakat uçak bileti ile alakalı kendi bulduğum (başka bir yerde denk gelmedim hiç) bir deneyimi ilerleyen zamanda sizlerle paylaşacağım. Thy tek yön uçuşu nasıl ucuza getirebiliriz, aktarmalı uçuş fiyatlarına yakın nasıl elde edebiliriz, hemde hiç zorlanmadan ve yasal olarak, bundan bahsedeceğim.
Sağlık Muayenesi (28.07.2022)
İstanbul'dan birgün öncesi tren ile ankara gara geldim. Eski gar çıkışından çıkıp ulus meydan heykele kadar yürüyüp oradan 427 numaralı otobüse bindim. Kartım yoktu ama 6.5tl nakit kabul ediyorlar. Hatta bazı otobüslerde kredi kartı dahi geçerli. Bu otobüs hem Abd büyükelçiliği hemde unganların oraya (kuğulupark) gidiyor. Resim çekip evrak işlemlerimi hallettikten sonra düzen lab. kan vermek için çıktım. Ücreti peşin aldılar. ($47.5) oradan da 3. kata akciğer röntgeni çektirmeye gittim. En son unganlara çıkıp muayene için odaya alındım. Önlük giyip bekledikten sonra Mehmet bey elinde 1 adet aşı ile geldi. Amerika'da bulunup bulunmadığımı sordu. Yara izi, uyuşturucu, sigara, alkol ve ameliyat geçirip geçirmediğimi sordu. Göğsümü ve sırtımı dinleyip aşıyı yaptı ve giyinebilirsiniz dedi. İçeri geçip $310 ödedim. Mülakattan 1 gün önce gelip belgeleri alacağımı söyledim ve ayrıldım.Mülakat Deneyimim (04.08.2022)
08:45 randevuma 08:20 de girdim. Öncesinde emanet bırakmak için kaktüs kafeye gittim fakat tadilattaydı. Hemen köşedeki restauranta bıraktım. Güvenlikten geçerken herkese sürdükleri, kameradan rahat takip için olduğunu düşündüğüm şeyi sürdüler ve içeri aldılar. İçeride bir hanım pasaportu alıp arkasına sticker yapıştırdı. Bir numara verdi ve başladım beklemeye. ilk numaram geldiğinde vize ücreti ($330), numara kağıdı ve pasaportu teslim ettim. Numarayı aklınızda tutmanız gerek 2. kez yandı ve evrakları teslim için gittim. Diğer yandığında mülakat gelmişti. Orta yaşlı hafif çekik gözlü bir hanım mülakatı yapacaktı. Bana vize ücret fişini ve 1 adet diploma fotokopisini fazla vermişim onunla diplomamın aslını iade etti. Önce yemin ettim sonra parmak izimi aldı. Mülakatı türkçe yapmak istemiştim. Ne iş yaptığımı, mesleğimi, abd ve yurtdışında yaşadığımı, nereye gitmek istediğimi, neden orasını seçtiğimi, orada yakınım olup olmadığını sordu. Son olarak "Size ingilizce soru sorsam cevaplayabilir misiniz?" şeklinde soru sordu. İngilizcemin kötü olduğunu ve heyecanlı olduğumu söyledim. Çok kolay olduğunu söyleyip ısrar edince mecburen tamam dedim. :D Teksas'da ne iş yapacağımı ingilizce olarak sordu. Bende kendisine kısa olsun hızlı bitsin diye tek kelime ile cevap verdim ve delivery dedim. Güldü ve bu kadar mı başka kelime kullanmayacak mısınız dedi. Bende gülüp biraz daha cümleyi uzatıp söyleyince good dedi. Bilgisayara birşeyler yazıp kırık türkçe ile teşekkürler vizeni onayladım dedi. 5 gün içinde gönderilecek dedi. Şok durumuyla teşekkür edip bina dışına çıkana kadar hiçbir şey hissetmedim. :) Çünkü mülakat toplamda 3-4dk sürdü.
Deneyimi uzatmayacağım dedim ama yine uzadı, kusura bakmayın. Umarım gönülden isteyen herkes bu sevinci bir gün yaşar. Başta admin ve mod. arkadaşlar olamak üzere forumda emeği geçen herkse çok teşekkür ederim. Büyük bir emekle oluşturulmuş bir forum ailesinin parçası olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Okuduğunuz için teşekkür ederim. Herşey gönlünüzce olsun.
-
Hayırlı olsun vizeleriniz. Amerika da güzel bir hayat dilerim 😊💐
-
@Fouray tebrikler sonrasiiçin bol şanslar :))
-
@Fouray Yeni hayatınızda mutluluklar. Bol şanslar.
Darısı bize olsun. -
Bu süreçte mutluluk ve hüzünler birlikte geliyor. Dostum arkadaşım akrabalarım dediğiniz kişiler sizin bu mutlu anı yaşamanızı bilselerde kutlama gereği duymuyorlar. Hatta bazıları sizin sürecin başından sonuna olumsuz yorumlar yapıyor sizi şaşırtıyorlar. Normalde hiç böyle şeylere takmam ama insanlar arasında sevilen birisi olduğumu düşünür ve duyardım. Ama insanlar kıskançlık göstergelerini bu kadar net gösterince yanıldığımı görmek beni bu dönemde yıprattı. Bu durumu da bir deneyim olarak kabul edebilir, hiç bir şekilde kim olursa olsun olumsuz yorumlarına aldırmaya bilirsiniz. Bu yüzden tanidiklarimdan daha çok beğeni ve tebriği yapan forum üyelerine teşekkür ediyorum.
-
@Fouray Cehennemde yeni bir zebani işe başlamış.
İlk gün kıdemli zebani tarafından gezdiriliyormuş.
Her yerde dev, yüksek kaynar kazanlar içinde yanan insanlar ve her bir kazanın başında zebaniler varmış.
Bizimki bakmış derin bir kazanın başında 5 zebani bekliyor.
– Bu ne demiş ?
– Bu Almanların kazanı, sürekli birlik olup yardımlaşıp üst üste çıkarak yukarıya tırmanıyorlar ve oradaki zebaniler de tırmananı tekrar aşağıya atıyor…
Biraz daha ilerlemişler dev bir kazan daha. Başında 3 zebani bekliyormuş.
Bizimki yine dayanamamış;
– Peki burada niye 3 zebani bekliyor?
– Bu da Amerikalıların kazanı, bunlar da arada yardımlaşıp çıkmaya çalışıyorlar ve görevli 3 zebani yukarıya çıkanı tekrar aşağıya atıyor.
Bizimki bakmış bir sürü dev kazan ve her kazanın başında çeşitli sayıda görevli zebani varken ileride bir kazan var ki;
başında hiç zebani falan yok. Hemen atılmış;
– Yahu bu kazanda niye görevli zebani yok, boş mu?
Kıdemli artık bıkkın bir şekilde cevaplamış;
– O Türklerin kazanı.
Görevli zebaniye gerek duymayız.
Zaten içlerinden birisi çıkmak için
çaba sarf ettiğinde
diğerleri birlik olarak
hemen onu aşağıya çekiyor. -
@heleneda Greencard ödeme linkinden kastınız nedir? Ayrıca mülakata Ankara buyukelciliginde girmediniz mi?
-
@haydarfurkan hayırlı olsun. Yeni yaşamınızda mutluluklar dilerim
-
@neutrinos Tebrikler hersey gönlünüzce olsun.
-
@clubhasankara çok doğru maalesef.
-
28 temmuz perşembe unganlar muayene tecrübem
Perşembe günü 10.00'daki randevuma bir gün öncesinden Çarşamba 23.30da İstanbul'dan otobüs ile gitmek için yola çıktım sabah 6.30 da Ankara'ya vardım. İlk kez Ankara'ya giden biri olarak tüm sağlık muayenesi süresince hiç zorlanmadım. 9.30 gibi parktan çıkıp sağlık muayenesi için binaya giriş yaptım. İçerisi çok kalabalık değildi yaklaşık 9-10 kişi vardı. Görevliye pasaportumu ve istenen belgeleri teslim ettim ve fotoğraf çekimi yapıldı. Oradan verdikleri kağıt ile kan ve idrar tahlili yapmak için diğer kata çıktım. 117.5 dolar karşılığı 2099 TL kredi kartı ile ödedim. Ardından akciğer filmi çekmek için diğer kata indim.( Hangisi hangi katta hatırlayamadığım için kat numarası yazmak istemedim) Orası kalabalıktı yaklaşık 20 dk civarı bekledim. Sıra geldikten sonra 2 dk içinde filmi de cektirdim, saat 10.20 civarı olmuştu. Sonra geri 4. Kata çıktım. Sekreterliğe uğrayıp pasaportumu geri verdim ve saat 11.15 gibi doktor muayenesi için gelmemi söylediler. Saat 11.10 gibi tekrar gittiğimde beklememi ve kendilerinin cagiracagini söylediler. Yaklaşık 20 dk bekledikten sonra çağırildim. Handan hanım muayene etti ardından iki tane sağ koluma bir tane sol koluma aşı yaptı. Aşıları yaparken hepsine hayır dediğim yaklaşık 20 tane soru sordu. En son kaçıncı başvuruda çıktığını sorup tebrik edip odadan ayrıldı. Giyinip sekreterlik önüne geldiğimde ödeme için tekrar çağırildim. 310 dolar karşılığını kredi kartı ile 5559 TL olarak ödedim. Ertesi gün saat 15.30-17.00 arası gelip raporu alabileceğimi ve herhangi bir sorun olursa öğleden sonra arayarak ulaşacaklarını bildirdiler. Saat 12.15 gibi unganlardan ayrildim. Ertesi gün 16.00 civarı raporu teslim alıp İstanbul'a döndüm.
3 Ağustos vize mülakat deneyimim
2 agustos 22.00da Ankara'ya gitmek üzere İstanbul'dan otobüse bindim. Sabah 5.30 civarlarında Ankara otogarina geldim. Mulakatim 8.45 idi. Konsolosluğun önüne 8 de geldim ve sıraya girdim. Yaklaşık 10 dakika bekledikten sonra içeri girmek için güvenlikten geçtim. Sıra numarasi alıp beklemeye başladım. Çok geçmeden 7 numaralı bankoda numaram yandı ve 330 dolar nakit olarak ödeme gerçekleştirdim ve numarami orada pasaportumla beraber aldilar. Ardından Tekrar oturup ikinci kez numaramin yanmasını bekledim ve 10 numarali bankoda evrak teslimi yaptım. Ve tekrardan bekleme yerine gelip son kez mülakat için numaramin yanmasını bekledim. Saat 9.55 civarıydı ve 3 numaralı bankoda numaram yandı ve görüşmeye başladık. Yemin ve parmak izlerinden sonra Türkce gerceklestirdigim mülakatımda sorulan sorular; hangi eyalete gideceksin/neden o eyalet?/ Tanıdığın mi var/ kendisi ne iş yapar/burada çalışıyor musun okuyor musun/ hesap dökümünde para girişleri var nerden geldi/ baban ne iş yapıyor/ bu tarz 8-10 soru sordu ve en sonunda ingilizce bir soru sormasinin sakincasi olup olmadigini teyit edip soruyu sordu. Sorduğu soru Amerika'ya gittiğinde çalıştığın yerde musteriler ile nasıl iletisim kuracagini bir ufak diyalog olarak söyler misin'di. Cevapladiktan sonra tebrik edip vizenin 3-5 gün içerisinde PTT kayıt yaptığım adrese gönderileceğini söyledi ve saat 10 da çıkış yaptım konsolosluktan.
-
@Fouray merhaba öncelikle tebrik ederim hayırlı olsun. Amerikaya tek yön uçak biletini nasıl uyguna aldığınızı paylaşabilir misiniz acaba? Yakın zamanda amerikaya seyahat etmem gerekiyor faydalı olabilir paylaşımınız. Şimdiden teşekkürler.
-
@Fouray ne mutlu 😊 hayırlı olsun ve bol şans dilerim 🍀
-
@adembykkr tebrikler yeni hayatınızda şans sizinle olsun 💐
-
@Onder Tamamdır çok teşekkür ederim yardımınız için.
-
@wanderer Ben henüz bilet alıp deneyim etmedim. Yöntemi THY ile görüşerek doğruladım. Bileti alıp o şekilde paylaşmayı düşünüyorum. Bir aksilik olursa diye uygulamalı denemem lazım.
-
@Fouray THY de biletleme de calisan arkadaslarim da var, farkli bir yöntem duymadim. senin teknigini merak etmedim degil hani.
THY ile Amerikaya tek yön ucuz bilet alabilmenin yollarindan biri de Avrupa cikisli IST aktarmali Multicity özellikli bilet almaktir. Benim kendi ucusumdan örnek vereyim. ucusun ilk ayagi 10 agustos Helsinki-Istanbul, 2nci ayagi 12eylul Istanbul - Atlanta- LittleRock 712 Euroydu. Hemde 2x23kg bagaj ile. Amerikaya ucuz biletler eylul 2 nci haftayla baslar. Ama ben American Airlines i tercih ettim. 680 euroya gidis dönus (6 ay ilerisine). Haziran ayinda ayni bilet 450-500 euro civarindaydi. Aktarmali ucacaklar bazi havalimanlarinda terminal degisikligi gerekiyor, örnegin londra ve chicago da var. Dikkat ederek alin biletlerinizi. Diger önemli bir tavsiyem, kesinlikle ve kesinlikle havayolunun kendi sitesinin disinda bi aracidan ALMAYIN!(ticket, skyscanner, momondo vb.) Isterse 50-100 euro ucuz olsun..Tercihimi American Airlines da kullanmamin sebebi One World grubu uyesi oldugu icin puanlarim Finnair e gelecek. Yani Finnair uzerinden puanlarimla bilet aldigimda, American Airlines ile codeshare ucusu yapacak. Finnair-THY ile de codeshare ucusu yapiyor. Son 2 yildir thy ile ucan varsa duymustur zaten Finnair ile olan ortak ucusumuz diye anons yaparlar. THY den Star Alliance da bedava ucabilmek icin cok ugrasman gerek. Ben sadece American Express kartimi ve Finnair Kartini kullanarak yilda 2 defa Helsinki -Gazipasa ucusu yapabiliyorum.
Amerika da Chasebank, Citi, Capitalone da Oneworld icinde. -
@datanist evet Ankarada mülakata girdim. Greencard ödeme linki derken de, kazananlara gönderilen Congratulations başlıklı mail. Bu mail de onlar tarafından gönderildi. Ben mülakata Ankarada girdim, kazandınız denildi, iki gün sonra mail geldi- bi nevi bilgilendirme maili gibi. Kart ücretini amerikaya gitmeden ödeseniz daha iyi olur şeklinde ve bu gelen mailde ismim ve dosya numaramda belirtilmişti. Pasaportumu almaya gittim, bi de baktım içinden çıkan kağıtta red yazıyo ve visa da basılmamış
-
@heleneda green card sureci maalesef anlattiginiz sekilde yurumuyor. Maalesef dolandirilmis oldugunuzu dusunuyorum. Kesinlikle baska bi odeme yapmayin
-
Red yazan kağıdı burdanda özel bilgilerinizi silerek paylaşır mısınız? AP’ye kalmış olma ihtimaliniz olabilir mi? Çünkü elçilikten tebrikler maili geldikten sonra onaylanmış olması gerekiyor normal şartlarda. @heleneda
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
