Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Houstonwehaveproblem çok tebrik ederim 👏🏻👏🏻 Darısı sabırla umutla bekleyen tüm arkadaşlarımızın başına inşallah 🙏🏻


  • @Houstonwehaveproblem çok güzel bi hikaye okudum, kısa ve öz anlatmışsınız. adınıza çok sevindim, tebrikler


  • @yesilturk Benim Nüfus Müdürlüğü'nden aldığım Nüfus Kayıt Örneğinin süresi Mayıs ayında dolmuştu. O yüzden mülakata yakın tekrar almıştım. Bence riske girmeyin siz de belgeyi yeni tarihli tekrar alın.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @entropik aslında sorunuzun cevabı bu başlığın ilk iletisinde var.
    zaten mülakattan önce size konsolosluktan mail de gelecek, ilgili evraklar için.

    1- aşı kartı istenmez
    2- çocuğunuz için sicil kaydı zaten olmaz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @va1ensia abd'deki hayatınızda mutluluklar dilerim, tebrikler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Houstonwehaveproblem tebrikler, gözünüz aydın.
    abd'deki hayatınızda mutlukluklar diliyorum. bu stres, yaşadığınız son stres olsun inşallah 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @donmezhamdu ne yazık ki hayır.
    çünkü ilgili kuruluştan hesap dökümünü, çalışanların imza sirküleri ile birlikte alamazsınız.


  • Merhaba,
    Sizlerle sabah, eşim ve 6 yaşında ki kızım ile girdiğim Unganlar deneyiminden aklımda kalanları paylaşmak istiyorum.

    Ankara’ya şehir dışından bir gün öncesinde geldik. Unganlar kaldığımız yere otuz kilometre civarında, randevumuz 10:00’da idi. Unganların web sitesinde tok olarak gelmenin bir mahsuru olmadığını okuduğumuz için kahvaltımızı yaptıktan sonra sabah 8:30 civarında yola çıktık. Ankara’da da trafik oluyor şehir dışından gelecek arkadaşlara trafiği de hesaba katmalarını tavsiye ederim. Yoğun trafik sonrası 9:30 gibi Unganlara giriş yaptık. Unganların hemen yan sokağında otopark var araba park sorunu yaşamadık. Şunu da eklemek isterim sabah saatlerinde, gölgede Ankara bize çok serin geldi, ufaklık üşüdü ama yanımızda mevsimlik ceketinin olması üşümesini engelledi. Çocuğu olanların tedbirli olmasında fayda var.

    1. Katta asansörden dışarıya adımımızı atar atmaz hemen solda bir bekleme odası gibi bir yer var. Oda da yaşlı yabancı bir beyefendi bekliyordu. Oranın asıl gireceğimiz yer olmadığını anlamamla birlikte çıkıp katta ki diğer odalara yöneldim. Arkamdan yaşlı amca da yanlış yerde beklediğini fark etmiş olacak o da bizi takip etti. Evlerdeki gibi çelik kapılardan. Üzerinde 45 numarası olan kapıyı tıklatınca içeriden otomatik olarak açtılar. Kapı 35 metrekare civarında bir bekleme salonuna açılıyor. Biz girdiğimizde çok az kişi vardı, işlemlerimiz bitene kadar da kalabalıklaştığını söyleyemem. Çalışanlar da sakin bir gün geçirdiklerini söylediler. Kapıdan girince karşıda iki hanımefendi evrakların kayıt edilmesi ve diğer yönlendirmeleri yapıyor.

    Ben yarım saat önce geldiğimi belirtince bakayım sizden önce randevusu olanlardan kimse yoksa sizi alayım dedi. Benden önce randevusu olanların isimlerini okudu, orada olanları aldı bana da pasaportun arasına DS onay sayfası, aşı kartı, mevcut aşı belgesi varsa onu koyup hazır etmemi istedi. Unganların mail olarak gönderdiği muayene randevu bilgilerini içeren mailin çıktısına ihtiyaç duymadığını söyledi.

    Sıramız gelince sırayla fotoğraflarımızı çekip kayıtlarımızı yaptıktan sonra bir üst 5. kata kan vermemiz için yönlendirdi. Orada da birkaç dakika bekledikten sonra kan verme işlemini bitirip 3. Kata akciğer röntgeni çekilmek için indik. Röntgen sonrası 4. Kata, Unganlara, evrak kabule geri döndük. Saat 10:30 olmuştu. Bir saatte muayene öncesi işlemlerimiz bitmişti. Bize 11:30’da muayene için gelmemiz söylendi. Daha sonra gelen, işlemleri bitmeyenleri öğleden sonra 13:00’de muayeneye çağırdıklarını gördüm. İş hanının zemin katında ki A4 kafede bir kahve içerek zamanı geçirdik. Bu arada Ankaralı arkadaşlarımız yine girişte olan Dino Burger’in çok lezzetli olduğunu söylediler, aç olacak olan olursa deneyebilir.

    11:30 gibi Unganlara çıktık ve muayene için beklemeye başladık. Beklerken süreci forumdan takip eden bir beyefendi ile tanıştık. Evrakları kayıt ederken de yine telegramda olmayan bir arkadaşla tanışmıştık. İlk önce asıl talihli olarak beni çağırdılar. Elbiseleri çıkarıp meşhur önlüğü giyip muayene için beklemeye başladım. Epey bir süre bekledikten sonra hanımefendi gelip hızlıca muayenesini klasik soruları hızlıca sorarak bitirirken eşimle NYC’de tanıştığıma laf geldi ve tanışma hikayemiz kendisini neşelendirip, güldürdü. Daha sonra eşimi çağırdılar bana uzun gelen bir süre sonunda tam eşim bekleme salonuna dönüyordu ki bu seferde kızım için birlikte muayene odasına döndüler. Yine benimkine kıyasla uzun bir süre geçtikten sonra geldiler. İkisinin de muayenesinin uzun sürmesi beni meraklandırdı. İkisini de doktor hanım muayene için biraz bekletmiş. Kızıma suçiçeği aşısı, eşimle bana da dörder aşı yapıldı. Muayenelerimiz bittikten sonra ben Unganlara kredi kartı ile 13.907 TL ödedim. Laboratuvara da öncesinde 1666,49 TL ödedim. Ben Unganlar ödemesi yaparken de telegram grubundan bir arkadaşımızla son dakikalarda tanıştık. Çıktığımız da saat 13:00 olmuştu. Otoparka 40 lira ödeyerek Unganlar maceramızı bitirmiş olduk. Herkese kolaylıklar dilerim.


  • Merhabalar bu muayene olduğumuzda sağlık raporu ne zaman veriliyor aynı gün içinde veriliyor mu teşekkürler


  • @gucarslan teşekkür ederim.
    İlk iletiyi hatim ettim ama yoktu. 🙂
    Emin olmak istedim ve acayip seviliyorsun. Sağol gönüllülük esasının ne olduğunu bize gösterdiğin için.


  • @donmezhamdu şu an bulunduğunuz başlıkta bununla ilgili birçok deneyim ve yaşanmış olay yazıldı. Onları okursanız sorunuzun cevabını bulabilirsiniz.


  • Arkadaşlar Merhaba,
    18.07.2022 tarihinde 8:45’te olan mülakatımızda yaşadığımız deneyime girmeden önce bu platformda emeği geçen herkese, bilgilerini tüm şeffaflığı ile paylaşan Sayın Uğur Bey’e teşekkürlerimizi sunmak isteriz.
    Mülakatımızdan 1 gün önce Ankara’ya gelip Limak otele girişimizi yaptık. (Unganlar tecrübemizde yaşadığımız Hotel 2000 Kavaklıdere konaklama faciasından sonra ilaç gibi geldi.) Konaklama için tavsiye ederiz. Konsolosluğa yürüyerek 20dk bir mesafede olup oldukça temiz ve sessizdi. Sabahleyin serin bir Ankara sabahında yürüyerek heyecan içinde konsolosluğa gidip Kaktüs kafede oturup eşimle çayımızı yudumladık. 8:45’teki mülakatımız için 8:30’da sıraya girdik ve ismimizi görevliler söyleyince içeri girdik. Sıralı şekilde bütün arkadaşların bahsettiği gibi önce sıra numarası alıp, para ödeme ve evrak teslimi işlerimizi halledip mülakatı beklemeye başladık. Evrak tesliminde mailde bizden istenen belgeler alındı sadece. Mülakatımızı heyecandan ötürü Türkçe yapmak istediğimizi bildirdik. Gözlemlerimiz sonucu sadece 5 numaralı gişede Türkçe mülakat yapılıyordu ve görevlinin baya sorular sorduğunu ve adayları İngilizce konuşmaya zorladığını gözlemlediğimiz için heyecanımız biraz daha arttı. Numaralar ilerledikçe sıra bize geldi tam 5 numaralı gişede mülakat beklerken bizim numaramız geçip ileri numaralar yanmaya başladı. Yaklaşık 10 numara kadar bizi geçtiği için huzursuzlanmaya başladık. Derken sabahtan beri çalışmayan 1 numaralı gişede numaramız yandı. Hiç görüşmesine şahit olmadığımız hayatımda gördüğüm en pozitif kırık Türkçe konuşan beyefendi kollarını 2 yana kaldırmış şekilde hazır mıyız şeklinde edasıyla bizi karşıladı, bu eda anından itibaren yaklaşık 2.5 saattir olan heyecanımız bir anda muhteşem bir pozitifliğe büründü. Yemin ve parmak izlerinden sonra asıl talihli olan eşime nereye gitmek istediğimizi, orada kimin olduğunu, işlerimizin ne olduğunu sorup yaklaşık 3 dakikada her şeyin pozitif olduğunu söyleyip vizelerimizi onayladığı tarafımıza bildirdi. Kendisine pozitifliği için teşekkür ettikten sonra eşimle ağır kapının önünde sarıldık. Telegram grubundan tanıştığım artık kardeşim statüsünde olan Burak ile söz verdiğim üzere kahvaltı yapmak için buluşmaya geçtik. Bugünde statümüz değişti ve kargo mailimiz geldi. Bütün dualarım hayırlısı ile herkesin hayallerine ulaşması. Hakkınızı helal edin. Saygılarımla.

  • ⭐⭐⭐

    @erdemslife Hayırlı uğurlu olsun. Yeni hayatınız güzel olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @va1ensia Hayırlı olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @Houstonwehaveproblem Hakikaten "Houston we have a problem" 😃 olmuş ama kısa sürmüş. Yeni hayatınızda başarılar dilerim. Hayırlı uğurlu olsun. Artık No Problem inşallah. 🙂 Senin problem bitti bizim hala devam ediyor. Hala beklemedeyiz. İnşallah bizim de problem solved olur.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fbal sizi ve ailenizi kutluyorum, vizeniz hayırlı olsun.
    abd'deki hayatınızda mutluluk ve sağlık diliyorum, umuyorum ki beklediğinizden daha güzel bir hayatınız olur.
    yolunuz da bahtınız da açık olsun.


  • PTT'den eksik belge yollamadan önce AIS'ten bir işlem yapmak gerekiyor mu? Evraklarımız zaten pasaportlarımızın geleceği adrese gelecek değil mi?

    Bizim eksik evraklarımız vardı ve hemen mülakat günü PTT'ye gidip doğrudan konsolosluğa eksik evraklarımızı çıkartıp gönderdik. Şu anda tek yapacağımız şey vizemizin issued olmasını mı beklemek?


  • @gucarslan her şey için çok teşekkür ederim. Sizin de hayallerinize kavuşup mutlu haberinizi alacağınız günü bekliyor olacağız. Tekrardan hakkınızı helal edin. Sevgiyle kalın.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sadıkkurtoglu elbette AIS üzerinden evrak göndermelisiniz, konsolosluğa direkt PTT'den evrak göndermemeniz gerek, bu uygulamaya aykırıdır.
    çünkü konsolosluk, sizin gönderdiğiniz AIS kaydından alacağınız çıktıya göre geri gönderecek pasaportları ve göçmenlik dosyanızı.

    umarım evrağınız konsolosluğa sorunsuz şekilde ulaşır ve işleme alınır.
    alınanlar oldu, alınmayanlar da çünkü.


  • @gucarslan Evraklarımız teslim edildi diyor PTT takipte. Teslim alanın adı soyadı da var. Şu anda yapmamız gereken ne peki? Belgeleri alamayız da konsolosluktan. Orijinal evlilik cüzdanımızı da yolladık.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

112
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum