Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @gucarslan teşekkürler çok sağolun


  • 18 Temmuz 2022 mülakat deneyimimiz:
    9:45 te olan mülakatımız için yaklaşık saat 10 gibi eşimle beraber içeri alındık. Sıra numarası verilmesi, veznede ücret ödenmesi, evrakların verilmesi aşamaları önceki mülakatlardan farklı değildi. Evrakları verirken mülakatı İngilizce yapabilir misiniz diye sordular. Ben önce yapabilirim ama biraz heyecanlıyım dedim, sonra yaparım sorun yok dedim.  Görüşme için numaramız yandığında bankoya gittik ve önce yemin edip parmak izlerimizi verdik. Soru cevap kısmında konsolos nerede yaşadığımızı ve ne iş yaptığımızı sırayla bana ve eşime sordu, cevapladık. Amerikada nereye gideceğimizi sordu, Orlando-Florida dedim. Neden Orlando dedi, orada kuzenlerim yaşıyor başlagıçta bizim için faydalı olacak dedim. Ne iş yapmayı düşünüyorsunuz diye sordu, yine başlangıçta hizmet sektöründe çalışacağımı ama ilerde dental hijyenist lisansı almayı planladığımı söyledim. Eşime ayrıca ne iş yapacağını sormadı. Bilgisayara birşeyler yazdıktan sonra yine bana diş hekimliği mi yapacaksın dedi, hayır diş hekimliği değil dental hijyenistlik dedim. Ok sorry dedi 🙂 biraz bekledikten sonra sağ tarafında duran diploma aslı, evlilik cüzdanı ve eşimin doğum sertifikasını verirken bunlar sizin evraklarınız, tebrikler vizeniz onaylandı, pasaportlarınız 5 gün içinde seçtiğiniz PTT şubesine gönderilecek dedi. Tarif edemeyeceğim karmaşık (ama pozitif) duygularla dolu bir halde dışarı çıktığımızda saat 12'yi geçiyordu.

    Faydası olur mu bilmem ama bir iki detay daha vermek istiyorum:
    İlki mali kaynaklar olarak benim hesabımda 15k dolar eşimin hesabında 14,2 k dolar gösterdik. Eşimin hesabındaki para geçen yıl eylülden beri hesabındaydı ara ara eklemeler yapıyorduk. Benim hesabımı da mülakat aldıktan sonra açtık ve parayı kendim tek seferde yatırdım.
    Burada verilmek istenen bilgi: Asıl talihli benim ama sadece tek hareket görünen hesabımdaki para yaklaşık 1 aydır duruyordu. Bu konuyla ilgili herhangi bir şey sorulmadı.

    İkinci olarak telegram grubunda birkaç kez bahsedip adminlerimize fikir danıştığım konuyu burada foruma da yazmak istiyorum. Eşim Rus vatandaşı ve Rus konsolosluğundan adli sicil kaydını Ağustos 2021 de aldık. O zamanlar kcc evrak talebi ve onayı hala vardı ve evrak talebi geldiğinde bu belgeyi göndermiştik. Şubat ayında eşim 4-5 günlüğüne Rusyaya gitti. Rusyaya giriş çıkış yaptığı için yeniden adli sicil kaydı alalım diye düşünüp hemen konsolosluğa randevu başvurusu yaptık. Çünkü ilkini alırken 2 ay sonraya randevu vermişlerdi ve randevudan da 5 hafta sonra belge hazır olmuştu. Şubat ayında malum savaş çıktığı için heralde biz hala konsolosluktan randevu alamadık ve mülakata eski belgeyle gittik.
    Burada verilmek istenen bilgi: Rus konsolosluğundan alınan yaklaşık 11 aylık adli sicil kaydı arada Rusyaya giriş çıkış yapılmış olsa da iş gördü.

    Bu arada mülakat için diğer evrakların güncellerini hazırlarken bir de baktım ki ne göreyim? Eşimin e-devletten aldığımız adli sicil kaydında doğum yeri RUSYA yazıyor. Normalde sovyetler birliği zamanında doğmuş olduğu için ve doğum yeri şu an ESTONYA sınırları içinde ve doğum belgesinde, pasaportunda Estonian SSR yazıyor. Biz de ds260 ta doğum yerini Estonya yazmıştık. Evlilik cüzdanımızda USSR yazıyor, hatta kcc'ye gönderdiğimiz adli sicil kaydında da USSR yazıyor. Şimdi hangi kurum neye, hangi belgeye dayanarak e-devlet sisteminde doğum yerini Rusya diye güncellemiş bilmiyorum. Neyse ki mülalatta bu belgeyle de ilgili bir sorun çıkmadı.
    Süreç boyunca sorularımıza yanıt veren, bildiklerini paylaşan arkadaşlarımıza ve adminlerimize çok teşekkür ediyorum

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @pexa tebrikler, gözünüz aydın.
    abd'deki hayatınızda bol şans diliyorum.

  • ⭐⭐

    @pexa Hayırlı olsun , tebrik ederim.


  • @pexa Hayirli olsun, Amerikadaki hayatnizda herseyin gönlunuzce olmasi dilegiyle.

  • ⭐⭐⭐

    @pexa Hayırlı uğurlu olsun. Başarılar dilerim.


  • @rigby ben de kcc'ye gönderdiğim evrak nüfus müdürlüğündendi. Onu versem olur mu? Aralık tarihli olması sorun olmaz di mi?
    Teşekkürler.


  • @yesilturk nüfus müdürlüğünden aldığınız nüfus kayıt örneğinin altında geçerlilik tarihi yazıyorsa dikkat etmenizi öneririm.


  • Merhaba arkadaşlar ben mail belki gelmiyordur diye https://dvprogram.state.gov/ESC/CheckStatus.aspx giriş yapıp kontrol ediyorum mülakat geldi mi diye merak ettiğim ve rica ettiğim şu bende you are randomly selected vs diye giden aşağıda bilgilerimin olduğu ekran çıkıyor mülakat alan birisi bilgileri gizleyerek nasıl gözüktüğünü buraya ekleyebilir mi ? Teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ggulduk ilgili kısım yerine sadece mülakat yeri ve saati çıkıyor.
    zaten mülakat almış olsanız size mail gelecektir.


  • Ceac visa status'den kontrol ettiğimde -refused- yazıyor. Konsolos eksik 2 evragimin olduğunu ve en kısa süre ptt ile göndermemi söyledi.Su an kesin olarak red mi yedim yoksa evrak eksiği den dolayı böyle bir sürece mi tabii tutuluyorum?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Rhyme-Azfendak eksik evrağınızı göndermediğiniz sürece ceac statünüz "Refused" olarak kalacaktır. bu vize başvurunuzun reddedildiğini göstermez.
    ne zaman ilgili evrakları gönderirsiniz, o zaman statünüz değişir ve vizeniz basılır.


  • @gucarslan merhaba.
    Mülakatta istenen evrakları topluyorum.
    Eşim ve kendim için olanlar tamam ama 2.5 yaşında ki oğlumuz için aşağıdaki belgeleri isterler mı?

    1. Covid aşı kartı
    2. Adli sicil kaydı

  • 18 Temmuz 2022 Mülakat Deneyimim :

    Saat :09.15'deki mülakatım için 20 dakika önceden sıraya girdim. Yaklaşık 09.25 gibi içeri alındım. İlk başta pasaportunuzu veriyorsunuz size sıra numarası veriyor, bu numarayı ezberleyin unutmayın. Güvenlikten geçtikten sonra içeriye girdim oturdum sıra numarasının yanmasını bekledim. yaklaşık 15 dakika sonra ilk numaram yandı ödeme yapmak için vezneye geldim ödememi yaptım fakat bir sorun ile karşılaştım , forumda kesinlikle yazıyordur gözümden kaçmış , ödemeyi annemin kartı ile yaptım ve çektiler parayı sonra kadın kartın sahibi kim diye sordu annem dedim , annenin imzası gerekiyor o zaman dedi ve bana kartvizit verdi 10.30a kadar parayı getirmemi söylediler. Parayı bankadan çektim tekrar kaldığım yerden devam ettim.
    Numaram ikinci kez yandığında evraklarımı teslim etmeye geldim benden istenen evraklar sırayla: Lise diploması ve fotokopisi, Nüfus kayıt örneği, Arşiv kayıtlı adli sicil belgesi, Banka hesap dökümü ,Askerlik belgesi hepsini verdikten sonra İngilizce seviyemi sordu . Biliyorum fakat çok heyecanlıyım şuan kendimi doğru ifade edemem dedim , tamam dedi .Sonra yerime oturdum ve son kez mülakat için çağrıldım .Mülakatı siyahi bir beyefendi ile yaptık yemin ettikten sonra parmak izim alındı ve mülakat başladı . Beklerken çok heyecanlıydım fakat beyefendinin Türkçesi o kadar tatlıydı ki bütün heyecanım gitti çok rahatladım . Bana tek soru soruldu : Amerika'da ne yapacaksınız? yaklaşık 2 dakika süren mülakatın ardından vizenizi onaylıyorum dedi .
    Bu süreçte yanımızda olan bize desteklerini esirgemeyen bütün yöneticilere sonsuz teşekkürler.


  • Bu ileti silindi!

  • 18.07.2022 Mülakat Deneyimimiz ;

    Mülakatımız 08.15’teydi.Bir gün önceden konsolosluğa çok yakın bir otelde konakladık(Seven Deep Otel).Otel konsolosluğa yürüme mesafesinde olduğu için sabah 07:15’te otelden çıktık 07:30 gibi konsolosluk önündeydik.Tabiki meşhur kaktüs kafeye uğradık ve birer kahve içip 07:45’te sıraya girdik.Sırada birkaç talihli ile de tanışıp sohbet etme fırsatımız oldu. 20 dakika saırada bekledikten sonra kapıdaki Güvenlik 08:15’te randevusu olanları içeri aldı. Girişte kimlik veya pasaportlarımızı sordu ve güvenlik kontrolünden geçip ağır kapıyı da ittirip yeni hayatımıza ilk adımımız attık 😊
    (Maske takma zorunluluğu yoktu , isteyenler takabiliyordu covid ile ilgili başka da form falan doldurmadık.)
    İlk gişede pasaportlarımızı aldılar arkasına bir barkod yapıştırıp sıra numarası verdiler(sıra numaramız 208 kaldığımız otel odasının numarası da 208’di 😊)İlk sıra numarası yandığında vize ücret ödemesi yaptık ,ikinci defa yandığında evrakları teslim ettik.
    Evraklar daha önce paylaşılanlar ile aynıları bizden de farklı veya fazladan bir evrak istemediler.
    Üçüncü defa numaramız yandığında hafif bir kalp çarpıntısı ile görüşmeye başladık.
    Aslında eşim ve bende daha önce Amerika’da 1 yılı aşkın yaşadığımız için mülakatı ingilizce yaptık.
    Mülakata yemin ve parmak izi prosedürleri sonrasında asıl talihli eşim olduğu için direk ingilizce merhaba diyerek konuşmaya başladık.Önce nereye gideceğimizi , orada tanıdığı olup olmadığını ve gidince ne iş yapacağını neden oraya gitmek istediğini sordu.Sonra eşim daha önce Amerika’da yaşadığı için ve vizesinde statü değişikliği yaptığı için onunla ilgili bazı sorular sordu. Bana da daha önce farklı bir ülkede yaşadın mı, ne iş yapıyorsun gibi sorular sordu, fazla da soru sormadı ve vizeyi onaylamak istediğini ancak birkaç konuda araştırma yapmak istediğini söyledi ve mülakatı sonlandırdı.
    Burada araştırmak isteme sebebi sanırım eşimin vizesindeki statü değişikliği ile alakalı olabilir.
    Tabi biz dışarı çıktığımızda moraller sıfır bir şekilde otele geldik ve dönüş yoluna çıktık.
    Bu bekleme süreci eminim herkesi çok yıpratmıştır ancak bizi gerçekten çok yordu. Sonucunu bilemediğimiz gorusme sonrasında için mutsuz olarak Ankara'dan ayrılmıştık.
    Yolda gelirken hemen @gucarslan beye konuyu ilettik ve sorun yasamayacağımızı soyleyerek içimizi biraz da olsa rahatlattı.
    Akşam eve geldiğimizde staümüz değişti administrative Processing olarak değişti ve ertesi sabah 11:00’de Issued’a döndü:)
    Gece gündüz demeden desteğini esirgemeyen ve her an olumlu yaklaşımıyla bizi rahatlatan Uğur bey’e @gucarslan sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz. Öğleden sonra saat 17:00 gibi de pasaportlarımızın PTT’ye verildiği mesajı geldi ve bir oh çektik😊
    Darısı tüm mülakat onayı bekleyenlerin başına inşallah…


  • @Houstonwehaveproblem statü değişikliği araştırılmıştır. USCIS database'ine bakıp vize ihlali vs. yaptınız mı diye bakmışlardır eminim.

  • ⭐⭐

    @Houstonwehaveproblem Hayırlı olsun , tebrik ederim.


  • @Houstonwehaveproblem hayırlı olsun okurken en az sizin kadar heyecanlarak okudum 🙏 yeni hayatınızda mutlulukları dilerim.


  • Merhabalar bu mulakatta göstereceğim hesap dökümü para yatırdığımiz Bitcoin hesap dökümü de kabul ederler mi. Teşekkürler


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

45
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum