[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@datanist merhaba, ben sureci takip edemiyorum malesef ciddi sikintilar icerisindeyim, 2022 kazananiyim sira numaram 25K kusurlerde fakat red mi aldim, hala beklemede miyim anlayamiyorum. Telegram grubuna dahil olmamin bir yarari olur mu? yardimci olabilirseniz sevinirim, tesekkurler.
-
@ozgebayram4 merhaba, bu konunun ilk sayfasında telegrama kayıt için bilgilendirme mevcut. Bir form doldurmanız gerekiyor. Bu arada mülakata girmeden red alma gibi bir durum olmuyor.
-
@sanaldeniz merhaba. son 3000'den kastınız eğer toplam 51953 rakamıysa yanlış hesaplıyorsunuz.
çünkü istatistikte redleri katamazsınız.
hesabı 20.145 (issued) + 23.667 (ready) + 1392 (in transit) = 45.204 sayısı çıkıyor.ve önemli nokta elbette ready dosyaların hepsinin issued olmama durumu.
kısaca, toplam vize rakamına ulaşmasına oldukça vize var. -
@gucarslan Üstadım55000'ni esas aldım... İçim kaçtı, karamsarlık aldı beni. Yani biraz megafonlaştım...
-
@sanaldeniz DV tarihinde hiçbir zaman 55,000 vize verilmedi.
her zaman ort. 45.000 ~ 48.000 vize dağıtıldı.hesap her zaman bu rakamlara göre yapılmalı bence.
-
@gucarslan Bu istatistiklerde “Ready” mülakat alan sayısını mı gösteriyor?
-
@USkamyon evet.
mülakat tarihi almış ama henüz mülakata girmemiş kişileri. -
Bu ileti silindi! -
@gucarslan 2 gün önce yeniden mail attığımda dediğiniz gibi bugün mail geldi.
"Thank you for your inquiry.Your case number is now current for interview processing. Once the interview date has been scheduled, you will receive notification via email to check https://dvprogram.state.gov. " ......>>>
Bu durum artık evrak talep edilmeden onaya girdiğini ve mülakat tarihini beklemek gerekiyor demek mi oluyor? -
Burada böyle yazıyor

-
Yine aynı sayfada bir üstünde ise böyle yazıyor. İkisi arasındaki fark şu bu tablo 17 Haziranın ve bugün 17 haziranda avrupaya bu tablodaki kadar daha yani 325 kişi mülakat verecekler...Ama daha açıklanmadı...

Niye bu kanaate vardım bir üst tabloda oc26 bu tabloda da oc 26 -
@sanaldeniz Aslında orada yazan 325 adet CN mülakat emailini aldı ve şuan transit durumdalar. Elçilik veya konsolosluk dosyayı kabul ettiğinde ready durumuna dönüşecekler. Örneğin, dün 325 yerine 600 civarı bir sayı vardı. Tbilisi ve diğer post lar dosya kabul ettigi için transit sayısı azaldı
-
İki hafta geçti, Saraybosna ne emaile döndü ne de bugün aradığımda telefonu açtı. Var mı bir şekilde dönüş alabilen ulaşabilen?
-
@Not_Born_Yesterday maalesef. Bende de durum aynı
-
Arkadaşlar Saraybosnadan zaten 67 kişi kazanan tahlilli vardı. 77 kişiye görüşme vermiş bunlardan 10 u excelden baktım ve tahminime göre bizim Türklere vermişler.Yani açıkçası adamlar elindeki işi bitirdiler bize daha da dönmezler.Şuan tatile bile çıkmış olabilirler yani:))
-
@braveheart-34 Sarajevo' nun elinde DV dosyalarının dışında farklı vize türlerinden dosyalarda vardır. Bundan dolayı tatile çıktıklarını pek sanmıyorum

Şu an için 28 adet vize verilmiş ve verilmeyi bekleyen 49 adet vize mevcut. Bunlar CN sayısı değil, toplam vize sayısıdır
-

https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-statistics.html
Buradaki rakamlar vize sayıları.
Son iki yıldaki düşüş pandeminin etkisi.
Bu sene 1000 lerin üzerine çıkacağını tahmin ediyorum.
CN ile vize sayıları arasında 1:2 gibi bir oran olduğunu varsayabilir miyiz bilmiyorum. Bu durumda bazılarımız bu ay veya önümüzdeki ay toplu mülakat kapsamında mail (2NL) alabilir. ?? -
@iskocyalı Ankara’nın EU için vize verdiği CN sayısı 360 civarı, Mülakat Almış Henüz Girmemiş CN sayısı 75 civarı. 1 CN ~= 2.1-2,2 kişi desek, AP’de olanlar ve Red olabilecekler hariç, 915-960 arası yani tahminen 950 vizeyi bastılar diyebiliriz. Ağustos ve Eylül aylarını sadece Türklere ayırmazlarsa, ben dahil, bir kısım bekleyenlerin hayalleri suya düşebilir.
-
Bu sene Türkiye için 1250 DV vize vereceklerini ve şu ana kadar da 950 adet vize verdiklerini varsayarsak geriye yaklaşık olarak 300/2.2~= 136 CN kaldı demektir. Bu çok mu kötümser bir tablo oldu bilmiyorum.
-
@iskocyalı aslında ülke kontenjanın dolmasına daha çok var. O yüzden TR den kazanan herkese vermelerinin önünde hiçbir engel yok. Ama tuhaf bir şekilde az az mülakat dağıtıyorlar.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
33
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari

Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.