Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Senay-Sirin Teşekkür ederim senay hanım. Anladığım kadarıyla 1.siniftan önce okuma yazma ogretiyorlar. Dolayisiyla 6 yaşında gelince 1.sinifa başlayacak bizimki. peki bu açığı kapatmak icin ekstra ders vs. Olacakmi. Bu arada sizin branşınız nedir?


  • Her school district o kadar farkli ki birbirinden, genelleme yapmak zor. Muhtemelen acigi kapatmak icin bir program ilk etapta yoktur, ingilizcesi yetersiz oldugu icin o konuda takviye yapabilirler belki. Okulun bulundugu bolgenin sosyo-ekonomik durumuna gore, school districtin butcesine gore farkli takviye programlari olur ya da olmaz.

    Ilkokul cocuklari cok kadar cabuk adapte oluyorlar, bu basliktaki eski yazilara bakarsaniz, tecrubeler de hep o yonde. Dersler bol aktiviteli oldugu icin cocuklar hem duyuyor hem goruyor hem uyguluyor, bir sene dolmadan yasitlarina yetisiyorlar. Bence simdiden hergun 15-20 dakika vakit ayirirsaniz, Agustosa kadar onlarin seviyesine ulasir zaten.

    Ben ozel egitimci olarak baslayip, matematik ogretmeni olarak istifa ettim. Simdi ozel bir sirkette calisiyorum.


  • @Senay-Sirin çok teşekkür ederim Senay hanım verdiğiniz bilgi ve tavsiyeler için.


  • @srhnkskn rica ederim. Kolay gelsin.

  • ⭐⭐

    @srhnkskn ilkokul 1 ve 2 için hiç bu kadar kafa yormayın. İşleriniz halledip gelmeye bakın. Uzman görüşüne göre 12 yaşın öncesinde gelmek çocuklarda Amerikan aksanının yerleşmesini sağlıyor. Buda önemli. Bizler için belki değil ama ileride burada yaşayacak bir nesil için önemli bence. Bizim oğlan Türkiyede 5 i bitirdi geldi burada yaşından dolayı 5 i bir daha okudu. Türkiyedeki okulu da iyi bir dil eğitimi vermişti burada hiç bir sıkıntı yaşamadı.
    Selamlar


  • Merhaba arkadaşlar, oturum izni olmadan SSN olmadan çocuğumu ilkokula kayıt ettirebilir miyim? SSN’in gelmesi 2022-2023 eğitim dönemini geçmiş olacak çünkü


  • @glbk arizona’da ssn ve pr olmadan okula giden turkler gordum fakat detaylarini bilmiyorum


  • @repatita new jersey için yazmayı unutmuşum

  • ⭐⭐

    @glbk oturum olmadan okula kayıt yaptırabilirsiniz ama oturum izni olmadan nasıl SSN gelecek onu anlamadım. Kayıtta vize ve SSN sorulmuyor ama kira ya da tapu isteniyor.


  • Arkadaşlar merhaba herkese.
    Bir kac sorum olacak idi, bildiğiniz kadar yardımcı olur iseniz cok memnun olurum.

    4 kisilik bir aileyiz, amerikada bir yakinim var onun firmasinda calismak istiyorum. Turkiye muhendis olarak 15 yildir çalışıyorum. Yeni dogan cocugun disinda herkesin vizesi var. Vize basvurumuz ne kadar surede sonuclanir?

    Büyük cocugum bu arada lkokula baslayacak ilkokula abd de turist vizesi ile baslayabilir mi?
    Son 10 yillik surede 3-4 defa abd ye gittik bu arada.

    Eylül (2.5 ay) ayina kadar Abd de yasayacak veya çocuğu ilkokula gonderebilecek bir yol yordam gosterebilir misiniz?

    Simdiden teşekkürler.


  • @wishful, içinde söyledi: İlkokul veya ortaokul'a kayıt yaptıracaklara tavsiyeler

    Arkadaşlar merhaba herkese.
    Bir kac sorum olacak idi, bildiğiniz kadar yardımcı olur iseniz cok memnun olurum.

    4 kisilik bir aileyiz, amerikada bir yakinim var onun firmasinda calismak istiyorum. Turkiye muhendis olarak 15 yildir çalışıyorum. Yeni dogan cocugun disinda herkesin vizesi var. Vize basvurumuz ne kadar surede sonuclanir?

    Büyük cocugum bu arada lkokula baslayacak ilkokula abd de turist vizesi ile baslayabilir mi?
    Son 10 yillik surede 3-4 defa abd ye gittik bu arada.

    Eylül (2.5 ay) ayina kadar Abd de yasayacak veya çocuğu ilkokula gonderebilecek bir yol yordam gosterebilir misiniz?

    Simdiden teşekkürler.

    [email protected] adresine mail atıp vize sorusunu sorabilirsiniz, ben seneler once yazmıs ve asagidaki cevabi almıstım, degismemiş ise asagidaki gibi işlemler.

    Most applicants under the age of 14 do not need to appear in person for an interview or fingerprinting. If one parent has a valid U.S visa, you may mail the child's application package after you complete the application at https://ais.usvisa-info.com/ . Please note that after you enter your child’s date of birth into the appointment scheduling website, the website will provide you with mailing instructions.

    If you do qualify for Personal Appearance Waiver, you are required to send your application package via PTT.

    Required documents are as follows;

    •      Completed DS160 visa application form barcode page
      
    •      Valid passport of the applicant
      
    •      ID copy of the applicant
      
    •      Valid visa copy of the parent/parents
      
    •      A valid photo ( no glasses)
      

    If you need further assistance you can contact the appointment center via email http://usvisa-info.com/tr-TR/selfservice/contact_us or phone.


  • Arkadaşlar herkese merhaba kızım ilkokul 3. Sınıfa Amerika’da başlıyıcak kısmet olursa Türkiye’deki okulundan bi belge almamız gerekirmi bilen varmı

  • ⭐⭐

    @cokbekledik86 Alın hatta mümkünse ingilizce.


  • Merhabalar,
    Florida'ya gitmeyi düşünüyoruz, oğlumu kayıt yaptıracağım okul Tuberculosis screening test istiyor. Verem Savaş dispanserinde test yaptırıp Ingilizce olarak almayı planlıyorum. Kabul ederler mi Türkiye'de yapılan test sonucunu, bilen yaşayan var mı?


  • @Liv11 Kabul etmeleri lazim. Bunun yaninda, TB icin kan testi de yapilabiliyor. Bilginize..


  • teşekkürler @MySea

  • ⭐⭐⭐

    @cokbekledik86 Merhaba, okuldan mümkünse ingilizce transkript alın. Eğer Türkçe ise yeminli tercümandan çeviri yaptırmanız gerekiyor. Gerekli belgeler için bu başlığın ilk sayfasını okuyun lütfen.


  • Merhaba DV2023 talihlisiyim. Vizelerimiz de kasım döneminde onaylandı. Planımıza göre mart/nisan aylarında Amerika'da olacağız. Halihazırda 3.sınıfa giden bir oğlumuz var. Gittiğimiz dönem eğitim takviminin neredeyse sonuna denk geliyor. Ev bulma vs. süreçlerin netleşmesi için de başta bir süre gerekeceğini biliyoruz.

    Bu sebeple bir sonraki dönemin ağustos ayına kadar okul kaydı yaptırmasak bir sorun yaşar mıyız? Ya da tecrübelerinize dayanarak çocuklu bir ailenin ABD'ye kesin yerleşmesi için en ideal zamanı hangi aydır?


  • @levantino70 merhaba bu yaziyi yazalı uzun zaman olmuş, benim simdi ilgimi çekmeye basladi cunku esimle ilk defa green card icin basvuru yaptik hayirlisi bakalim:) benim size sorum su benim kizim 10 yasinda okula kayitta yardimci oluyorlarmis anladigim kadariyla orda bir sıkıntı yok peki cocuklarin alisma durumu nasildir? ordaki yasitlari sicak karsiliyor mu sen şu sun ya da buralisin ne biliyim sacin rengi yok kilon gibi konulara maruz kaliyorlar mi oyleyse ogretmenler yonetim nasil davraniyor bilginiz var midir? cevaplarsaniz cok sevinirim tek endisem bu konu ya da en büyük endişe:)


  • @Nur-Yalcin selamlar bben fikrimi yazayım bizde temmuz ayında taşındık. California’da Carlsbad şehrindeyiz. Kızım 9 yaşında ilkokul 4.sınıfa başlayacaktı aynı sınıftan başlattılar ve 1 lira ödemedik okula. Hatta okul ihtiyaçları için bile herşeyi okul verdi bilgisayara kadar. ☺️ kızımız tr de özel bir okula gidiyordu,ingilizceyi öğretmişler bizde bilmiyorduk 🙈 inanın çocuklar çok iyiler. Acayip hızlı adapte oluyolar. Okuldaki çocuklarda aşırı yakın davrandılar hiçbir sıkıntı çekmedik şükürler olsun ki. Bizden hızlı ilerledi. Tr de iyi bir okula gitmesine rağmen,burafa daha mutlu. Öğretmenler zaten çok ilgili,çocuklara yaklaşımları aşırı yumuşak zaten. Bence çocuklar en hızlı adapte olan grup.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

83
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum