Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Okul secerken insan nereden baslayacagini bazen pek bilemiyor. Ilk adimda yardimci olmasi acisindan asagida daha once yazdigim postu incelemenizi oneririm 🙂 Herhangi bir sorunuz olursa elimden geldigince yardimci olmaya calisacagim.

    Eyalet/şehir tercihi konusunda çok yardımcı olamayacağım ancak "benim için bir şehirde ne önemlidir" den yola çıkarak okul seçerken kullanabileceğiniz kaynaklar şu şekilde:

    İlk olarak önereceğim site burası. Buradan Amerika bazında okulun kaçıncı sırada olduğu bilgilerine ulaşabilirsiniz. Ancak sitenin güzelliği daha niş bir aramaya olanak vermesi. Diyelim ki mühendislik alanında okul arıyorsunuz. Top Engineering School araması yapabileceğiniz gibi Mechanical Engineering'in durumuna da bakabilirsiniz (okul sıralamaları değişiyor). Belli bir sıradan sonra bilgiler daralmaya başlıyor ve bunun için ücretli üyelik istiyor. Ücretli üyelikle açabileceğiniz bilgiler tuition (okul ücreti), GRE puanları, okulda kaç kişi var, alım yüzdesi nedir vesaire. Her sene yıllık sıralama değişir. Ara ara kontrol edebilirsiniz.

    İkinci önerim Petersons. Bu bir arama motorudur. Kendinizce kriterleri belirleyerek bir araştırma yapabilirsiniz. Graduate kısmını seçtikten sonra belli bir anahtar kelimeniz varsa onu da girip, açılan sayfadan birtakım filtreler ile aramanızı daraltabilirsiniz. Bir kenarda dursun.

    Startclass bana nereleri isteyebileceğim konusunda inanılmaz yardımcı oldu. Daha çok lisans eğitimi (undergraduate) bazlı bir okul aramaya yarıyor o yüzden SAT puanlarını göreceksiniz. Lisansüstü bilgiler için sayfayı açtığınızda "Medical Schools" sekmesinin yanındaki "More" seçeneğine tıklayın. Ayrıntı bilgiler hayat kurtarabilir. Örneğin çocuklu aileler için konuşayım: Varsayalım ki New York'ta oturuyorsunuz. Aman çocuğum benden çok uzağa gitmesin ya da in-state tuition'dan faydalanayım derseniz sitenin sol üstündeki bara New York yazarak 100 mil'e kadar çevresindeki üniversiteleri arayabilirsiniz. Bu sitenin güzel tarafı herhangi bir okulun üzerine tıkladığınızda "okulun bulunduğu şehrin havası baharın ve kışın nasıldır"a kadar detay bilgi vermesi. Paralı kısımları tabii ki var ama bakmaya değer. Bunun dışında "okul ne kadar pahalı", "finansal yardım yapıyor mu", "okulun dini bir ilintisi var mıdır" (bazı okullar Katolik, Metodist vb. ilintilere sahip olabiliyor), "okul akredite mi", "en yakın büyük şehir ve havaalanı neresidir", "okul devlet mi özel mi", "başvurular ne zaman" hatta "okulun spor takımları hangi klasmandadır" a kadar bilgi bulabilirsiniz. Bir ara şehrin suç oranına kadar yazıyordu. Son olarak siteyi ilk açtığınızda okulların yanında 100 üzerinden "smart rating" diye bir şey göreceksiniz. Birkaç faktöre göre bu skorlar belirleniyor. Örneğin bazıları: akademik başarı, mezun olanların kariyere hazır olma durumu, uzman görüşleri, alım seçiciliği vs. Sitede gördüğünüz ücretlere güvenmeyerek (in-state undergraduate tuition yazar) okulun kendi sayfasına girip "Tuition" sayfasını bularak "Graduate School" fiyatlarına bakmanızı öneririm. İkamet ettiğiniz eyalet dışında bir üniversiteye gidecekseniz out-of-state tuition'a bakmanız gerekir ki bazen iki katı ücret ödemeniz gerekebilir. İyi tarafından bakacak olursak graduate school'lar (özellikle doktora öğrencilerine) asistanlık verirler ve geçmiş akademik başarınıza bağlı olarak tuition waiver talep edebilirsiniz. Bunlar başvuru esnasında seçilen şeyler."

    Sevgiler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    elinize saglik sayin @sofi cok faydali bir konu olmus.


  • Sayin @sofi benim bir sorum olacak. Greencardli olarak burda college gitmek istiyorum. Turkiyeden lise mezunuyum. Transcriptlerimi liseden aldim ve REV adli bir sirketten tercumesini yaptirdim lise diplomamla birlikte. Suan izlemem gereken yolu tam olarak bilmiyorum. Okuldan direk WES adlı fırmaya transcriptlerimin gönderilmesi gerektiğini duydum ne derece doğru bılemedım. @CRAZYCELLS İle konuştum. Bu konuda sizin bilgi sahibi oldugunuzu öğrendim. İzlemem gereken yol hakkında bilgilendirme yaparsanız cok sevınırım. ☺


  • Selamlar,

    College deyince tanim biraz genis oldu 🙂 Sorularim su sekilde:

    • Nerede ikamet ediyorsunuz/edeceksiniz? Ya da lokasyon farketmez mi diyorsunuz?
    • Lise mezunu oldugunuza gore lisans okuyacaksiniz olarak anladim, dogru mudur?
    • Okumak istediginiz bir alan var mi?

    Bunlara verdiginiz cevaplara gore daha saglikli yonlendirme yapabilirim.

    Sevgiler.


  • Sayın @sofi Long Island'da oturuyorum. En yakın olarak Suffolk Community College var ve orayı düşünüyorum. Bölüm olarak emin olamadım ama Lpn ile başlamayı düşünüyorum suan için. Tabiki eger Lpn ile başlarsam devamını getirecegımı dusunuyorum. Evet lise mezunuyum lisans eğitimi almak istiyorum. Teşekkür ederim ilginize☺


  • Haftalardır nasıl başlayacağım, neler yapmam gerek, doğru üniversiteye nasıl ulaşacağım gibi sorularımın cevabı olmuşsunuz, teşekkür ederim. Elinize sağlık @sofi


  • @sedef soylediginiz okulda sadece associate's (on lisans) derecesi veriliyor. yani bizdeki 2 yillik programlara denk geliyor. sanirim hemsirelik dusunuyorsunuz. eger takip etmek istediginiz yol buysa izlemeniz gereken adimlar su linkte aciklanmis: green card'li oldugunuz icin normal vatandas gibi degerlendirileceksiniz ancak kaynak biraz sinirli. su linkten size uyan secenegi isaretleyerek denklik, gereksinimler vs. konusunda daha genis bilgi edinmenizi tavsiye ederim. daha saglikli olacaktir.

    @turgaytekin rica ederim 🙂 deginmek istedigim cok onemli bir nokta su: yukarida yazdiklarim rankingler cok onemliymis gibi bir izlenim olusturmus olabilir. lutfen oyle dusunmeyin. herkes icin okul kriteri farkli olabiliyor; bu bilgiler sadece baslangic noktasi saglama amacli. yoksa ilgilendiginiz alanlari tarayarak birlikte calismak isteyeceginiz, size iyi mentorluk yapacagini dusundugunuz hocalari secmeli ve ona gore basvuru yapmalisiniz. sozkonusu kisi adi sani duyulmamis bir universitede de olabilir. ama bizim duymamis olmamiz yada universitenin siralama listelerine girmemis olmasi onu kotu bir yer yapmaz 🙂 tavsiyem alaninizdaki onemli akademik dergiler neyse onlari taramaniz; ozellikle ilgilendiginiz bir altalan varsa (ornegin computer science -> language processing gibi) bu alanda kim calisiyor ona bakmaniz olur. okul siralamasindan ziyade bu sekilde hareket ederseniz uzun vadede cok daha fazla meyvesini alacaginiz kanaatindeyim. hem niyet mektubunuzu okuyacak komite odevinizi yaptiginiza ikna olacaktir hem de kabul sansiniz yukselir. stanford'a yilda kac kisi basvuruyordur, siz dusunun.

    ornek vereyim: university of pittsburgh katz business school MBA program siralamasinda startclass'te 41; usnews'da 52. sirada. 2017 sonbahar doneminde baslamak uzere bu bolume 509 basvuru yapildi ve eylulde 70 ogrenci bolume basladi. siralama yukseldikce kabul sansi ister istemez dusuyor. cok siradisi bir ogrenciyseniz diyecegim birsey yok tabii 🙂

    Ozellikle doktora basvurusu ile ilgili kaynaklar icin Johns Hopkins Computer Science profesoru Jason Eisner'in su yazisini ve University of Virginia Computer Science profesoru David Evans'in su yazisini kesinlikle oneririm. Ne yapilmasi ve yapilmamasi konusunda harika bilgiler iceriyor. bu kisilerin alanlari computer science olsa da mantik olarak tum bolumlerde ayni seylerin gecerli oldugu kanisindayim.

    baska sorulariniz olursa buralarda olacagim.

    sevgiler.


  • ayrica sizinle ayni durumda olan YUZLERCE insan bu site altinda toplaniyor 🙂 results search kismindan kac kisi kabul almis, istatistikleri nelermis sorup ogrenebilir, forumda da alaninizdaki insanlarla tanis olup bilgi alisverisinde bulunabilirsiniz.


  • Sayın @sofi elinize sağlık cok tesekkurler. ☺


  • @mnd DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    İlk etapta bütçemi aşacaktır, dil okulu daha mantıklı seçenek ki dilimi çözdükten sonra düzen kurulunca burslu veya belli bütçeler karşılığında yüksek lisans hedeflerimden birisi tabi ki kendi alanımda çalışabilmem açısından da en uygun seçenek gibi. Önerileriniz ve çözümleriniz için teşekkür ederim.

    @mnd yukaridaki paylasimlar size okul arayisinizda isik tutabilir.

    @sofi elinize saglik!


  • @sharm Teşekkürler, inceleyeceğim.


  • Merhabalar herkese , merak ettigim bir konu var . Bu sene sonunda muhendislik bolumunden mezun olacagim. Yuksek lisans dusunuyorum ancak greencard sahipleri (ben de gc sahibiyim) basvurularini kendileri mi yapiyor yoksa ajanslarda(Turkiyedeki ajanslar) yardim aliyorlar mi? Hangisini tavsiye edersiniz fiyat olarak cok farkeder mi? Onemli bir konu olunca tek basima hata yapmaktan korktugum icin sizlerin ne yaptigini ogrenmek istedim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ist-to-NY, içinde söyledi: Amerika'da Lisansüstü Okul Seçimi İçin Kaynaklar

    Merhabalar herkese , merak ettigim bir konu var . Bu sene sonunda muhendislik bolumunden mezun olacagim. Yuksek lisans dusunuyorum ancak greencard sahipleri (ben de gc sahibiyim) basvurularini kendileri mi yapiyor yoksa ajanslarda(Turkiyedeki ajanslar) yardim aliyorlar mi? Hangisini tavsiye edersiniz fiyat olarak cok farkeder mi? Onemli bir konu olunca tek basima hata yapmaktan korktugum icin sizlerin ne yaptigini ogrenmek istedim.

    Ben kendi basvurunuzu kendinizin yapmasini tavsiye ederim.

    Universite basvuru zamanlarinda ABD'ye cok rahat gelebilecek bir arkadas bu tur danisman kurumlari kullandigi icin buradaki universitelere kabul alamadi maalesef. Daha sonra basvuru formunun bir kopyasini alabildik ve kurumun 1 dakika bile ugrasmadigini anladik. Sizin verdiginiz cevaplari kopyala yapistir yaparak ilgili/ilgisiz basvuru formuna aktarmislar. Basvurunun sizden 500 kelimelik guzel bir kompozisyon bekledikleri yere, bu kurum 3 tane cumleyi kopyala yapistir yapip gecmis... Cok aci bir deneyimdi herkes icin.

    O nedenle basvuruyu ya kendiniz yapin, ya da cok iyi bildiginiz bir kurumla basvuru yapin. Ve ne kadar guvenirseniz guvenin, basvuru surecinde de bu isin ustunde olup her seyi takip edin.


  • @crazycells Bu surecin her adiminda istisnasiz katkin var gercekten . Ne adini biliyorum ne de seninle ilgili en ufak bir sey ama eger yuksek lisansa girebilir ya da muhendis olarak ise baslarsam gercekten buyuk bir tesekkur borcum olacak sana o zaman napacam bilmiyorum 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ist-to-NY, içinde söyledi: Amerika'da Lisansüstü Okul Seçimi İçin Kaynaklar

    @crazycells Bu surecin her adiminda istisnasiz katkin var gercekten . Ne adini biliyorum ne de seninle ilgili en ufak bir sey ama eger yuksek lisansa girebilir ya da muhendis olarak ise baslarsam gercekten buyuk bir tesekkur borcum olacak sana o zaman napacam bilmiyorum 🙂

    Simdiden bol sanslar 🙂
    Edindiginiz tecrube ve bilgileri foruma aktarmaniz gayet yeterlidir 🙂 👍


  • Amerika da master of science veya master of engineering yapmak istiyorum fakat bir sürü üniversite var.Dolayısıyla her birinin ayrı ayrı programlarını takip etmek zor oluyor.Dolayısıyla bir çok üniversitenin master programlarını görebileceğim tek bir site var mı ? Teşekkürler...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sene69, içinde söyledi: Amerika'da Lisansüstü Okul Seçimi İçin Kaynaklar

    Amerika da master of science veya master of engineering yapmak istiyorum fakat bir sürü üniversite var.Dolayısıyla her birinin ayrı ayrı programlarını takip etmek zor oluyor.Dolayısıyla bir çok üniversitenin master programlarını görebileceğim tek bir site var mı ? Teşekkürler...

    ilk iletideki siteleri incelemenizi tavsiye ederim.


  • @sofi Elinize sağlık teşekkürler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

98
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum