ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
-
@denizci10 Teşekkür ederiz, umarız bu rotayı Amerikaya taşındıktan sonra gezeriz, işyerim Wisconsin'da olduğu için sıcak havaları ve karı çok göreceğimiz için yeşilliği özleyeceğiz sanırım :)
-
@ahsenaydgdu 28 günlük bu seyahetimiz 8500$ civarı tuttu. Ne var bunun içinde derseniz iki kişilik gidiş dönüş uçak biletleri ve abd içinde 3 uçak bileti, 11 gece airbnb kirası, 18 günlük turo dan araba kirası ve yakıtı, yeme içme, kendimize ufak da olsa kıyafet alma, evlerinde kaldıklarımıza hediye, uber/lyft kullanma, toplu taşıma yani aklınıza gelen her şey...
-
@denizci10 çok teşekkür ederim detaylı anlatımınız için, uzun oldu demişsiniz ama bir bu kadar daha olsa seve seve okurdum :)
İlk olarak Floridanın sıcaklığı gerçekten de çok mu bunaltıcı, 2-3 gündür Mersin alev gibi ve dışarıya çıktıkça nemi ne kadar sevmediğimi hatırlıyorum. Gerçi orada iklimlendirme çok iyi olduğu için çok etkilenmemiş de olabilirsiniz, yine de siz de bir Mersinli olarak dayanılabilecek gibi buldunuz mu?
Bir diğer sorum E2 için Floridanın hangi bölgeleri size daha cazip geldi, yaklaşık ne kadar bir sermayeye kendimizi hazır edelim :grinning_face_with_sweat: -
@denizci10 sizin ıcın super bır seyehat ve tecrube olmus..yazdıklarınız da buradan takıp edenler ıcın cok ıyı bılgı iceriyor.
tesekkurler.. -
@dytmelek Florida nın sıcağı be güneşi katlanılır ama Texas ın sıcağı bambaşka... Texas da sanki güneş değil derinize lazer tutuyorlarmış gibi bir sıcak var... Florida nın avantajı tamamen deniz ile çevrili olmasından dolayı hava akımı oluyor... Yani Mersin ve Adana gibi düşünebilirsiniz... Diğer sorunuza gelirsek de Florida da Boca ile Miami arasında uygun yerler bulursunuz ama denize yaklaştıkça fiyatlar artar denizden uzaklaştıkça da fiyatlar azalır... Yani demem o ki her yerde bütçenize göre bişeyler bulabilirsiniz... şunu söyleyeyim 50 bin dolarlık bir yer almayı düşünüyorsanız minimum 150 bin dolar ile gidin derim... tabi bu benim düşüncem... devir ücreti, izinler, şirket kurulumu, avukat parası haricinde araç, ev kirası ve depozitosu, ev eşyası falan derken bir 50 bin daha gider... kalan 50 bin de sizin oradaki ilk bikaç aydaki elinizde olması gereken para olmalı ki para olmalı... Yani kendinizi ona göre ayarlayın derim...
-
@kazımonaran ben teşekkür ederim...
-
@denizci10 Merhaba, öncelikle zaman ayırıp seyahatiniz hakkında detaylı verdiğiniz bilgiler için teşekkür etmek isterim. Biz de 3 kişilik aileyiz Amerika Birleşik Devletleri'ne yerleşme planlarımız özellikle son günlerde sohbetlerimizin ana konularından. Florida veya Texas eyaletleri üzerinde yoğunlaştık öncelikle ailemi götürmeden iş kurmayı daha sonra ev okul meselelerine çözmek istiyoruz. Ziyaretleriniz esnasın da edindiğiniz tecrübelere dayanarak kendi işimizi kurmak için hangi iş alanları size fizibil geldi?
-
@denizci10, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
@dytmelek Florida nın sıcağı be güneşi katlanılır ama Texas ın sıcağı bambaşka... Texas da sanki güneş değil derinize lazer tutuyorlarmış gibi bir sıcak var... Florida nın avantajı tamamen deniz ile çevrili olmasından dolayı hava akımı oluyor... Yani Mersin ve Adana gibi düşünebilirsiniz... Diğer sorunuza gelirsek de Florida da Boca ile Miami arasında uygun yerler bulursunuz ama denize yaklaştıkça fiyatlar artar denizden uzaklaştıkça da fiyatlar azalır... Yani demem o ki her yerde bütçenize göre bişeyler bulabilirsiniz... şunu söyleyeyim 50 bin dolarlık bir yer almayı düşünüyorsanız minimum 150 bin dolar ile gidin derim... tabi bu benim düşüncem... devir ücreti, izinler, şirket kurulumu, avukat parası haricinde araç, ev kirası ve depozitosu, ev eşyası falan derken bir 50 bin daha gider... kalan 50 bin de sizin oradaki ilk bikaç aydaki elinizde olması gereken para olmalı ki para olmalı... Yani kendinizi ona göre ayarlayın derim...
Yaa Teksas için Adana gibi diyorlardı çok şaşırdım o durumda Houston konusunu şimdilik kapatıyorum 😅Zaten eşim de hiç istemiyor Teksas’ı. Mersin gibiyse Florida sıcağına da dayanabiliriz 👍🏻
Bizim planımızda da ilk gidince yapacağımız harcamalar için 50bin dolar ayırmak vardı, sizin söylediğinizle de örtüşmüş oldu. Mesele orada hem uygun hem iyi iş yapan yeri bulabilmek, umarım hepimiz bu hedefimize ulaşırız. Siz yolu yarıladınız, sanırım Eylülde temelli gidiyorsunuz, daha sizden okuyacak ne güzel deneyimler olacaktır, darısı tüm Amerika hayalleri kuranlara 🙏🏻🙏🏻 -
@dytmelek iş konusunu dert etmeyin bence. Oraya gidince iş bulmak daha kolay oluyor. Hem görünce hem de insanlarla yani dükkan sahibi ya da broker ile görüşünce fiyat pazarlığı da yapabiliyorsunuz işletmeyi de rahatlıkla görüyorsunuz böylece kafanız daha rahat oluyor. Ondan stres yapmayın derim. İnşallah daha çok deneyim yaşar buradan paylaşıp sizlere yardımcı olurum. Teşekkür ederim güzel sözleriniz için.
-
@gurusun vallahi benim tavsiyem çalışan bulamazsanız bile işletmeyi yürütebilecek bir iş kolunu yapmanız ya da önceden tecrübesini yaşadığınız bir iş yapmanız. Ben ondan coffeeshop, ice cream ya da frozen yogurt işini tavsiye ediyorum. Kendim de bu sektörlerde iş bakıyorum. Donut, bagel gibi işleri de yapabilirsiniz. Bunlar da tek başınıza yapabileceğiniz işlerdir. Ya da buna benzer kolay işler olmalı. Restorant gibi işler zor ve sıkıntılı çünkü şef ayrılırsa mutfağa girmek zorunda kalırsınız bu da sıkıntı demektir.
-
Peki ice cream işi yapınca yanımızda mutlaka green cardlı birine iş vermemiz gerekiyor mu?
-
@Bolubeyi yasal çalışma izni olan herkese diye biliyorum. Vatandaşı, green cardlısı fark etmiyor
-
@Bolubeyi aynen öyle amerikan vatandaşı veya greencard lı birilerini istihdam etmeniz gerekiyor... en az bir full time ya da 2 part time...
-
Seyahatimizde kullandığımız iki ürün hakkında bilgi paylaştım aşağıdaki linkte.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/189/ucak-yolculugu-ve-ucak-bileti/1819
-
@denizci10 selamlar, siz vizeye konsolosluk uzerinden mi basvuracaksiniz? Bahsettiginiz bu tip isler icin sektor tecrubesi araniyor mu?
-
@Eren-0 hayır niyetimiz abd den başvurmak. Eğitim arıyorlar. Mesela coffeshop açsam ya da devralsam ben neden bu işi yapmak istediğimi anlatmam gerekiyor. Ben de bu yüzden barista eğitimi aldım mesela.
-
@dytmelek, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
@denizci10, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
Yaa Teksas için Adana gibi diyorlardı çok şaşırdım o durumda Houston konusunu şimdilik kapatıyorum 😅Zaten eşim de hiç istemiyor Teksas’ı. Mersin gibiyse Florida sıcağına da dayanabiliriz 👍🏻
Bizim planımızda da ilk gidince yapacağımız harcamalar için 50bin dolar ayırmak vardı, sizin söylediğinizle de örtüşmüş oldu. Mesele orada hem uygun hem iyi iş yapan yeri bulabilmek, umarım hepimiz bu hedefimize ulaşırız. Siz yolu yarıladınız, sanırım Eylülde temelli gidiyorsunuz, daha sizden okuyacak ne güzel deneyimler olacaktır, darısı tüm Amerika hayalleri kuranlara 🙏🏻🙏🏻Florida ile Houston yada diger Texas sehirleri arasinda atla deve fark olmaz... Carsamba Florida destindeydim, aksaminda Houstona geldim... Birbiinden cok farkli degil...
Houston ve bazi Texas bolgelerini Adana'ya benzetirken sadece havasi ile degil, sosyolojik acidanda karsilastirarak soyluyoruz genellikle. Yani gomenin cok oldugu, genelde duz vs vs... Direk hava konusunda karsilastirirsaniz Mersin nemi ile adana sicagini bazi aylarda birlestirmeniz gerekir. Lakin insanlar asiriliklari konusmayi sever...
Mesela Iowa Chicago deyince herkes 'off cok soguk der, bende oyle... Halbuki kalan 6-7 ay cok guzel havasi var...
Houston florida vs deyince 'off cok sicak' deriz... yilin 8-9 ayinin bahar tadinda oldugundan bahsetmek gereir aslinda, cunku resmin buyuk parcasi bu oransal olarak...
yani kisacasi, milimetrik hesaba cok gerek yok, florida sehirleri ve houstona mersin adana gibi deyip gecin gitsin :)
@denizci10 Umarim isteklerinize ulasirsiniz ve guzel bir baslangiciniz olur burada...
-
@semavi iyi dilekleriniz çok teşekkür ederiz. Yine son noktayı koydunuz. Benim demek istediğimi tek cümle ile anlattınız. En kısa zamanda görüşmek dileğiyle saygılar.
-
@semavi aslında düşününce dediğiniz gibi Kadir bey, 4 ay çok sıcak geçiyor olsa da kalan 8 ay bahar havası için dayanılır hem Teksas hem de Florida’nın aşırı sıcağına. Kayseri’de geçirdiğim 4 yıldan sonra soğuk iklimi hiç istemediğimi kesin anladım.
Bir diğer önemli konu yaşam maliyetlerindeki avantajlarından dolayı başlangıç için buralar bize daha çok uyuyor. Umarım bizler de sizin gibi hayalini kurduğumuz hayata kavuşuruz en kısa sürede
Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için 🙏🏻 -
@denizci10 Orçun bey E2 için eğitim şart mı yoksa siz başvuruyu güçlendirmesi için mi aldınız Barista eğitimini? Benim aklımda uzman olduğunuz bir konu olmasına gerek yok diye kalmış. Tabi biz de yapacağımız iş için içerikteki ürünlerin yapılışını öğrenmeyi planlıyorduk ama resmî bir eğitim, belge vb olmalı diye düşünmemiştik. Bir de Türkiye’den aldığımız eğitimler sertifikalar geçerli değil diye biliyorum siz eğitimi nerden aldınız.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
34
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum