Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar, iki sorum olacaktı cevaplarsanız sevinirim.
    1 - Eşim yabancı uyruklu T.C evliliğini daha yapmadık vize görüşmesi için Ankara Konsolosluğunu talep edicez bunda bir problem çıkmaz umarım.

    2 - Eşimin şu an ki soyadı kendi aile soyadı değişmemiş yani ama yakın zamanda Türk soyadını alacak formda şu an daki soyadını yazacağız. Bu durum ileride bize sıkıntı çıkarır mı?

    3 - Form da bana ait kısmı bitirdikten sonra imzalayıp göndermeden mi eşimin bilgilerini doldurup tamamlamam lazım. Yoksa kendi bilgilerimi bitirip imzalayıp gönderdikten sonra eşimin bilgilerini aynı yolla imzalayıp göndermem mi gerekiyor?.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @trtl, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @trtl, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar, yesilkarforumu yeni keşfettim. Başta @crazycells ve @gucarslan olmak üzere, burada hiçbir beklentisi olmadan sadece yardım etmek amacıyla insanlara vakit ayıran ve bıkmadan usanmadan tüm soruları yanıtlamaya çalışan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

    Ben de DV2023 talihlisiyim. Yakın zamanda DS260 formunu doldurup gönderdim. Fakat aklıma takılan birkaç şey oldu, müsaadenizle sormak istiyorum:
    Ben lisans mezunuyum, ayrıca şu an açıköğretim fakültesinde (aöf) öğrenciyim. Formda eğitim bilgilerimi doldururken;

    1. lise kayıt tarihimi gün/ay/yıl olacak şekilde girmem istendi. Ben bu bilgiye o an için ulaşamadığımdan sadece ay ve yıl olacak şekilde tahmini bir tarih girdim, gün kısmını ise boş bıraktım.

    sorun olmaz.

    1. aöf mezuniyet tarihimi gün/ay/yıl olacak şekilde girmem istendi. Henüz aöf'den mezun olmadığım için ne yazacağımı bilemedim ve internette hızlı bir arama yaptım. Birkaç yerde formu doldurduğunuz tarihi girebilirsiniz yazıyordu; ben de yine ay ve yıl olacak şekilde formu doldurduğum tarihi girdim ve yine gün kısmını boş bıraktım.

    sorun olmaz.

    Geçenlerde green card süreciyle ilgili birkaç video izlerken dikkatimi çekti; DS260 formunda hiçbir şekilde eksik bilgi vermemek gerektiğine vurgu yapılıyordu. Yukarıda bahsettiğim şekilde gün bilgisi vermemek aklıma takıldı tabi hemen. Sizce bir sorun olur mu? (Ufak tefek konulardaki hatalı bilgi girişleri için "konsolosluk görüşmesinde düzeltebilirsiniz" denmiş genel olarak burada, peki eksik bilgi girişleri? Bu KCC'nin doğrudan kişiyi elemesine ve mülakat maili göndermemesine sebep olur mu?)

    bu dediginizi "eksik bilgi" olarak saymaniza gerek yok. cok kucuk ve cok da onemli olmayan bir ayrinti diyelim bence 🙂

    1. Ben hem green card çekiliş başvurusunu hem de DS260 formunu şu an geçerli olan pasaportumla yaptım ve pasaportumun geçerlilik süresi yaklaşık 1.5 yıl sonra dolmuş olacak. Sizce pasaportumu şu an mı yenilemeliyim yoksa KCC maili geldikten sonra mı?

    eger mulakat gunu minimum 8 aylik zaman varsa guncellemenize gerek yok.

    Eğer pasaportumu şu an yenilersem, yeni pasaport bilgilerim DS260 formundaki pasaport bilgilerimle çelişecek, bu da KCC'nin beni doğrudan elemesine ve mülakat maili göndermemesine sebep olur diye çekiniyorum.

    bu nedenden dolayi eleme olmaz.

    Eğer pasaportumu KCC'den gelen mail sonrası yenilersem (ve KCC önceki yıllarda olduğu gibi gerekli belgeleri mülakat öncesi dijital olarak talep ederse), sadece yeni pasaportum için 1 ay beklemiş olacağım ve bu sebeple belgelerimi geç göndermiş olacağım.

    bu sekilde bir gecikmeye gerek yok, en kotu ihtimal eger yenilemek istiyorsaniz mulakattan hemen once yenileyip yeni pasaportla mulakata gitmeniz yeterlidir.

    Biraz uzun oldu. Vakit ayırıp yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

    Merhaba, sorularımı yanıtladığınız için çok teşekkür ederim. Son kısımla ilgili bir şey daha sormak istiyorum.
    İlk sayfada hazırlamış olduğunuz önceki senelere ait excel tablosunu inceledim; orada işlenen mülakat tarihlerinden yola çıkarak muhtemelen pasaport tarihim bu bahsettiğiniz 8 ay koşulunu sağlamayacak gibi duruyor. Sorum şu:
    Bildiğiniz gibi KCC'nin gerekli evrakların dijital olarak gönderimine ilişkin mailinde geçerli pasaportun ön sayfasının taratılmış bir kopyası da isteniyor. Şu an geçerli olan pasaportumu taratıp mail atsam ve sonrasında yeni pasaport çıkartsam bir sorun yaşarmışım gibi hissediyorum. Yani şu an için bana en güvenli yol hemen şimdi pasaportumu yenilememmiş gibi geliyor. Sizce mülakat öncesi herhangi bir tarih pasaport yenilemek için uygun mudur yoksa KCC'ye dijital evrakları göndermeden önce mutlaka yeniletmiş olmalı mıyım?
    Biraz detaylı sorular sorup sizi de yordum kusura bakmayın, sürecin sorunsuz ilerlediğinden emin olmak istiyorum. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim 🙂

    iki yol da problem yaratmaz, endiselenmeniz gereken bir durum yok.

    KCC'ye belgeleri gonderip, ardindan yenileyebilirsiniz. Yeni pasaportu konsolosluga goturmeniz yeterlidir, hatta mulakat oncesi formu actirip pasaport bilgilerini de guncelleyebilirsiniz.

    Ama oncesinden yapmak isterseniz, su anda yenileyip KCC email ile evrak isterse iki pasaportun bilgilerini de gonderebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sararkaya, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar, iki sorum olacaktı cevaplarsanız sevinirim.
    1 - Eşim yabancı uyruklu T.C evliliğini daha yapmadık vize görüşmesi için Ankara Konsolosluğunu talep edicez bunda bir problem çıkmaz umarım.

    2 - Eşimin şu an ki soyadı kendi aile soyadı değişmemiş yani ama yakın zamanda Türk soyadını alacak formda şu an daki soyadını yazacağız. Bu durum ileride bize sıkıntı çıkarır mı?

    3 - Form da bana ait kısmı bitirdikten sonra imzalayıp göndermeden mi eşimin bilgilerini doldurup tamamlamam lazım. Yoksa kendi bilgilerimi bitirip imzalayıp gönderdikten sonra eşimin bilgilerini aynı yolla imzalayıp göndermem mi gerekiyor?.

    1. Zaten ikinci kez evlenemezsiniz. Hangi ulkede evlendiyseniz oradaki TC konsolosluguna belgelerinizi gonderip evliliginizi TC kayitlarina gecirin.

    2. Esiniz Green Card'inda hangi isminin yazmasini istiyorsa DS-260 formunu o isimle doldurun, diger isimleri ise "other names" bolumune yazin. Insanlar farkli ulkelerde farkli isimlere sahip olabilir.

    3. her turlusu olur... hepsini doldurup teker teker de yollayabilirsiniz, ya da teker teker doldurup doldurdukca da yollayabilirsiniz...


  • @crazycells çok teşekkürler ☺️ cevabınız için


  • @crazycells Verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim 🙏🏻🙏🏻


  • @crazycells teşekkürler 👍🏻


  • @crazycells Çok teşekkür ederim yardımlarınız için 🙂


  • @crazycells çok teşekkür ederim, haklısınız kişiden kişiye farklı sorular çıkabiliyor. Stresten hep bunlar.


  • @gucarslan merhaba bende katılmak istiyorum telegram grunbunuza formu foldururkem telgram olmadığı için xxx diye yazmıstım ekleyebilir misini


  • @crazycells başka bir forumda admin mülakat tarihi alındıktan sonra form actirilmaz diye yorum yazmıştı böyle bir durum varmı.@gucarslan

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @emirhan ıslak imzalı hesap dökümü alacağınız bir banka hesabı geçerli olacaktır.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mervesrf ilk olarak lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    bana özelden kullanıcı adınızı bildirin destek olacağım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Volkan-Cam bu bir soru iletisi mi?
    tam olarak ne demek istediğinizi anlamadım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cerkezkizi09 hangi forumda yazıldı bilmiyorum ama; mülakat aldığınızda formunuzu elbette ki açtırabilirsiniz. sadece bu işlemi KCC değil, konsolosluk yapabilir. hepsi bu..


  • @crazycells teşekkürler


  • @gucarslan Facebook da greencard destek diye bir grup var.green card danışmanlığı yapan grubun admini yazmıştı. "mülakat tarihi belli olunca form açılmıyor tekrar." Şeklinde.gerci onun yazdığı ile sizin tavsiyeler hep farklı.mesela bana kızlık soyisim konusunda @crazycells ve siz açtırma derken o inatla aç dedi.elenirsin dedi veya çocuk pasaport olayında illa pasaport al sonra doldur veya onsuz doldurduysan geri actir dedi siz kesin açtırma dediniz.ama araştırdığım yabancı kaynaklar da sizinkiler ile örtüştüğü için ben size güveniyorum 🙂 ve sizin tavsiyeleri dinledim dinleyeceğim 🙂


  • @cemalkt çok teşekkürler bilgi için.


  • @Djordan023 dostum seninle case numaralarımız çok yakın anladığım kadarıyla , ama ben daha ds260 formunu gönderemedim bu haftasonu evleneceğim için, inşallah ikimizde yakın tarihte mülakat alabiliriz.


  • Merhaba arkadaşlar ds 260 formunu gönderdim lise ismini Anafartalar yerine Anafaratar yazmısım üniversite mezunuyum herkes üniversite dikkate alinır diyor ama bu yazım yanlışı sorun yaratır mı acaba ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gürkan01 ilk olarak lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    bu tür küçük harf hataları sorun olmaz merak etmeyin. önemli olan o okuldan mezun olup diploma almış olmanız.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

122
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum