Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'deki sinekler, böcekler ve diğer haşereler

Benzer Başlıklar

• ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    2k
    7 Oy
    2k İleti
    209k Bakış
    Felix 0F
    Green card’ı almak için giriş yaptığımız ilk girişimizin adından, iki defa giriş çıkış yaptıktan sonra 1.5 sene sonra eşim ve 2 çocuğumuzla Amerika’ya kalıcı olarak yerleştik. Taşınalı 1 ay oldu, farklı eyaletleri değerlendirdik fakat ilk yıl hem Türk nüfusunun varlığı sebebiyle eşimin istemesi, hem de bir kaç yakın arkadaşımızın yaşaması sebebiyle Wayne, New Jersey’e yerleştik. Türkiyedeyken evimizi kiralayabildik, sanırım 1 sene önce giriş yaptığımda aldığım kredi kartım sebebiyle oluşan kredi skoru bize bu imkanı verdi. İlk iki hafta eve eşya alma/yerleştirme ile geçti ve tahminim ufak tefek mutfak eşyaları da dahil olmak üzere toplam 4-5 bin USD bulmuştur. 1 haftalık araç kiralamasından sonra 1. Haftanın sonunda araç aldık ve ehliyet randevusu aldık. Yaygın bilinenin aksine artık New Jersey’deki bir çok DMV ofisinde Türk ehliyeti kabul edilmiyor ve yazılı sınavı geçtikten sonra doğrudan sizi direksiyon testine yönlendiriyorlar. İlk defa ehliyet alındığı için de en erken 21 gün sonraya sınava girebiliyorsunuz, bu süreçte biraz pratik yapılması amaçlanıyor. Biz de bunu yaşadık maalesef ve 4 gün sonra direksiyon sınavına girebileceğiz. İş konusuna gelince; ben inşaat mühendisiyim ve data center inşaatları konusunda da tecrübelerim oldu. Bu sektör ABD de çok revaçta olduğu ve personel eksikliği olduğu için CV’mi bu doğrultuda güncelleyip iş başvuruları yapmaya başladım. Bir kaç görüşmem de oldu fakat data center inşaatları yoğun olarak Virginia ve Texas tarafında olduğu için genelde oraya taşınmayı ya da yoğun seyahat etmeyi şart koşuyorlar. İlk etapta buna sıcak bakmasam da, iş ile ilgili süreç beklediğim gibi ilerlemezse bu seçenekleri de değerlendirmeyi düşünüyorum. Gerçi iş için haftada 2-3 gün seyahat etmekle Tır şoförü olmak çok benzer hatta Tır şoförleri daha çok kazanıyor bile olabilir:) Özetle iş başvurularından bir sonuç çıkana kadar geçici iş veya ehliyet aldıktan sonra delivery/uber işlerine de başlamayı düşünüyorum. Delivery işlerinde gelirlerin çok düştüğü söyleniyor ama bu süreçte evde oturmaktan iyidir yine de. Geçici işlerle ilgili tecrübesi olan varsa faydalanmak isterim. Şimdilik ilk ay düzenimizi oturtmakla geçti diyebilirim. Bundan sonrası ise ehliyeti almak ve tamamen işe odaklanmak olacak.
  • 33 yaşından sonra ABD'de yeni sayfa açmak

19
    0 Oy
    19 İleti
    2k Bakış
    denizci10D
    @yalta hayırdır üstad... tüm iletileri değiştirmişsin???
  • ABD 'de Tahtakurusu problemi varmi? Yogun olan bolgeler?

Kilitli Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    2
    1 Oy
    2 İleti
    407 Bakış
    crazycellsC
    @MuratUsa sorunuzu surada sorar mısınız? https://yesilkartforum.com/forum/topic/3371/abd-deki-sinekler-böcekler-ve-diğer-haşereler
  • ABD'de Yaşadığımız Talihsizlikler ve Zorlu Bir Başlangıç

85
    50 Oy
    85 İleti
    23k Bakış
    MySeaM
    @2xscorpion Kesinlikle katiliyorum yazdiklariniza 👍
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k