ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
-
Merhaba birşey sormak istiyorum kızım 16 yaşında Amerika’ya girişte direk vatandaşlık alabiliyor mu??
-
@crazycells merhaba bu konu hakkında bilginiz varmıdır ?kızım 16 yaşında greencard başvurusunu eşim yaptı, eşim abd vatandaşı ama kızım onun öz kızı değil bu durumda kızım direk abd vatandaşlığına kabul edilir mi? Sınava ve beklemeye gerek kalmadan ?
-
G gucarslan bu başlıktan bahsetti
-
Merhabalar, konuyla ilgili geçmiş mesajları okuyordum ve biometrics reuse bildirimi aldığınızı gördüm. Bu hangi durumlarda geçerli acaba? Kimler biometrics vermek zorunda?
-
@Lenore kendi kendimi cevaplayayım.
Sanırım bu konu çok aktif değil:)
ilginç bir şekilde bu konuyla ilgili ne Yeşilkart Forum fb sayfasında ne burada pek bir bilgiye ulaşamadım (bir kişi reuse bildirimi almış bu konu altında gördüm). FB grubunda eski bir post’ta yine bu bildirimi alan bir kişinin yorumlarına sordum ama orada da cevaplayan çıkmadı.
Yabancı forumlarda bu konu ile ilgili daha fazla detay vardı sanıyorum bir çok kişiye aynı bildirim gelmiş. Yine de tam olarak neye göre reuse bildirimi oluyor, genel olarak greencardlıların hepsine mi geliyor bunu öğrenemedim.
-
@Lenore, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
ilginç bir şekilde bu konuyla ilgili ne Yeşilkart Forum fb sayfasında ne burada pek bir bilgiye ulaşamadım (bir kişi reuse bildirimi almış bu konu altında gördüm). FB grubunda eski bir post’ta yine bu bildirimi alan bir kişinin yorumlarına sordum ama orada da cevaplayan çıkmadı.
Yabancı forumlarda bu konu ile ilgili daha fazla detay vardı sanıyorum bir çok kişiye aynı bildirim gelmiş. Yine de tam olarak neye göre reuse bildirimi oluyor, genel olarak greencardlıların hepsine mi geliyor bunu öğrenemedim.
Herkese gelmiyor. Yakin zamanda biometric vermis olanlara geliyor. Mesela Amerikan vatandasi ile evli, 2 yillik green cardi uzatmak icin gecen sene biometric vermis, bu sene vatandasliga basvurmus, o durumda reuse gelebiliyor. Turkiyeden gocmen vize alip gelmis 5 yil once, green card adresine gelmis, bu sene vatandasliga basvurmus, reuse gelmiyor dogal olarak.
-
Merhaba, konuyla ilgili iki sorum olacak.
- Yeni nufus cuzdanlarinda ingilizce tanimlari da bulunmakta. Eger yeni nufus cuzdani varsa yine de ingilizce nufus kayit ornegi gerekir mi?
- Evlilik cuzdaninin arka sayfasinda her bolumun cevirisi bulunmakta. Bu sekilde kullanip basvuran oldu mu? Kesin olarak ceviri gerekli olup olmadigini anlamaya calisiyorum.
Yardimci olursaniz cok sevinirim.
-
Merhaba. ekim ayının ilk haftası vatandaşlık başvurusu yaptım. ve 2 gün önce mail ile interview tarihimi aldım. 16 haziran da interview olacak. tabi ben interview tarihininne zaman geleceğeni bilmediğim için temmuz ortası için Türkiyede nişan organizasyonumu planlamıştım. ve şuan büyük bir panik içindeyim. Seremoni yi ne zaman verebileceklerine dair hiç bir fikrim yok. seremoniden sonra uçuş tarihimden önceki 5 gün içerisinde appoınmnetla urgent travel olarak aynı gün pasaport alabiliyor muşum ama seremoniyi en erken yada en geç ne zamana verecekleri konusunda araştırmaktan beynim kazan gibi oldu. bu konuda verebileceğiniz bir tavsiye var mı? mesela interview den hemen sonra ceremony olmadan 1 aylığına gidip gelmem bir sorun yaratır mı?
-
@zeynepnep Oath ceremony olmadan vatandas sayilmiyorsunuz ve ABD pasaportuna basvurmazsiniz bu nedenle turk pasaportu ile yurtdisina cikip gelebilirsiniz ve sorun olmaz. Oath ceremony ye katilmadan once size verilen belgenin arkasini dolduruyorsunuz ve ulke disina ciktiginizi orada belirtebilirsiniz. Bu arada benim ceremony ve interview ile ayni gun oldu. Interview`in olacagi yere simdiden gidip yeni vatandas olmus birkac kisiye sureci sorabilirsiniz, Cogu yer ayni gun yapiyor artik sansiniza.
-
Merhaba ben vatandaşlık başvurumu 1 Mayısta gerçekleştirdim.Bugün 9 Mayıs itibariyle biometric için reuse bildirimi aldım.
Ben green kartımı Amerikalı eşim vasıtasıyla aldım.En son biometric talep ettikleri tarih 2 yıllık geçici gren kartımı almak için Aos başvurusunda bulunduğum 2018 yılındaydı.
Daha sonra 10 yıllık Green karta başvuru yaptığım 2021 yılında da biometric talep etmediler.Açıkçası sebebini bilmiyorum lakin @Ryback in açıklaması gayet mantıklı.
-
@Rookie teşekkürler. Çok ilginç aslında biz de biometric greencard sırasında verdik. Benim 2017 greencard’ım siz de 2018’de vermişsiniz. Aslında çok önemli değil ama başvurudan sonra Türkiye’ye gideceğim ve ne kadar çabuk gidebilirsem o kadar iyi:) biometric isterlerse de umarım başvuru tarihimden kısa süre sonra olur:)
-
@Rookie teşekkürler. Çok ilginç aslında biz de biometric greencard sırasında verdik. Benim 2017 greencard’ım siz de 2018’de vermişsiniz. Aslında çok önemli değil ama başvurudan sonra Türkiye’ye gideceğim ve ne kadar çabuk gidebilirsem o kadar iyi:) biometric isterlerse de umarım başvuru tarihimden kısa süre sonra olur:)
Biometric randevusu genelde 1 ay sonda falan. Başvurumdan 34 gün sonrasına verilmişti.
-
Islemleri tamamlamis arkadaslar. Turkiyede yaptiginiz mecburi askerlik gorevini "Were you EVER a member of, or did you EVER serve in, help, or otherwise participate in, a military unit?" sorusuna cevaben evet diyerek doldurdugunuzu teyit eder misiniz? Aciklama kismina da "21-day mandatory military duty in the Turkish Army." seklinde bir giris yaptim. Zira bedelli askerlik yaptim.
Selamlar, sevgiler. -
@sadriabi abi bende senin gibi kısa dönem için mandatory olarak yaptığımı belirttim.Ben green kartımı alırken Aos başvurusunda da aynı soruya aynı şekilde cevap vermiştim herhangi bir sorun çıkmamıştı.
-
@Rookie, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
@sadriabi abi bende senin gibi kısa dönem için mandatory olarak yaptığımı belirttim.Ben green kartımı alırken Aos başvurusunda da aynı soruya aynı şekilde cevap vermiştim herhangi bir sorun çıkmamıştı.
Tesekkurler sevgili kardesim
-
@sadriabi Evet, ben de kısa dönem askerlik yaptım şeklinde yazdım. Görüşme sırasında silah, patlayıcı vs eğitimleri aldın mı diye sordu, onlara da evet dedim.
-
@sadriabi, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
Islemleri tamamlamis arkadaslar. Turkiyede yaptiginiz mecburi askerlik gorevini "Were you EVER a member of, or did you EVER serve in, help, or otherwise participate in, a military unit?" sorusuna cevaben evet diyerek doldurdugunuzu teyit eder misiniz? Aciklama kismina da "21-day mandatory military duty in the Turkish Army." seklinde bir giris yaptim. Zira bedelli askerlik yaptim.
Selamlar, sevgiler.Bende evet dedim. "Compulsory military service" yazdim aciklamasina. Mulakat esnasinda birsey sormadi.
-
Dün eşimin vatandaşlık testi de başarıyla geçti. Bugün yemin töreni randevusunun 15 Haziran'a verildiğine dair bildirim geldi. Toplam süreç bir yıl civarında olmuş. N-400 formunu benimle aynı tarihlerde doldurmuştuk.
Görüşme sırasında ad ve soyad değişikliği talebi oldu. Çok basit ve kolay bir şekilde o da halloldu. Tabii bu değişikliği kurumlara bildirmek biraz zahmetli olacak. -
@knnrn, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
Dün eşimin vatandaşlık testi de başarıyla geçti. Bugün yemin töreni randevusunun 15 Haziran'a verildiğine dair bildirim geldi. Toplam süreç bir yıl civarında olmuş. N-400 formunu benimle aynı tarihlerde doldurmuştuk.
Görüşme sırasında ad ve soyad değişikliği talebi oldu. Çok basit ve kolay bir şekilde o da halloldu. Tabii bu değişikliği kurumlara bildirmek biraz zahmetli olacak.Esler ayri ayri basvuruyorlar anladigim kadariyla. Ayri ayri form dolduruyorlar oyle mi?
-
Görüşme sırasında ad ve soyad değişikliği talebi oldu. Çok basit ve kolay bir şekilde o da halloldu. Tabii bu değişikliği kurumlara bildirmek biraz zahmetli olacak.Esler ayri ayri basvuruyorlar anladigim kadariyla. Ayri ayri form dolduruyorlar oyle mi?
Evet, tabii. Ayrı USCIS hesapları altında ayrı form doldurmak gerekiyor. Şimdi çocuk için de ayrı hesap açtım, N-600 formunu dolduruyorum.
-
Evet, tabii. Ayrı USCIS hesapları altında ayrı form doldurmak gerekiyor. Şimdi çocuk için de ayrı hesap açtım, N-600 formunu dolduruyorum.
Anlasildi. Tesekkurler.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
29
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum