[Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
eşimin kızlık soy isimini yazarken böyle bir hata alıyoruz ama
Please correct all areas in error as indicated below. Once you have finished, click ‘Save’ or ‘Next’ to continue completing your online application form.Other Surnames Used (maiden, religious, professional, aliases, etc.) is invalid. Valid characters include A-Z and single spaces in between names.şuanki soy ismi yiğit sertkaya kızlık soyismini eklediğimiz de yiğit olarak kabul etmiyor ne yapmalıyız?
-
@nurimu, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
@gucarslan Merhaba
Ds-260 formunda mülakat adresini İstanbul yaptım ve sanırım olmuyormuş İstanbulda. Değiştirmeme izin vermiyor. Ne yapmam gerektiği hakkında bilginiz var mı?
formu gondermeden hemen once degistirebilirsiniz.
-
@kaank01, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
Herkese merhaba,
DS-260 formunda istenen Greencard'ın yollanacağı ABD yerleşim yeri adresini nasıl dolduracağız? Adres mülakat zamanı değişmek durumunda kalırsa nasıl bir yol izlenmeli?su basligi inceleyebilirsiniz:
-
Merhabalar, DS 260 ile ilgili bir kaç sorum var hepsini tek bir yerde toplamak istedim.
1-Anne isim kısmında "surname at birth" diye bir ibare var burada annemizn kızlık soyadını mı yazmalıyız?
2-Lisede iki farklı okulum vardı ikisini de yazdım ancak ilkinden diploma alamadığım için diploma kısmına "NONE" yazdım bir problem olur mu?
3-Bedelli askerlik yapmıştım.Video'da bedelli askerlik yapanların askerlik kısmında "NO" olarak işaretlenmesi gerektiği söyleniyor.Ancak sonuçta bir askerlik yaptığım için "YES" işaretlemek daha mantıklı geliyor. -
@SAMERbey, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba lütfen biri bana şu konuda yardımcı olur mu? Ben KKTC pasaportu ile çekilişe katıldım ve kazandım. Normalde KKTC tanınmıyor ama ABD KKTC pasaportuna vize veriyor. Green card için de aynı durum geçerli mi? Burada Güney Kıbrıs'ta ABD konsolosluğu var ama mülakat yerini Ankara seçeceğim çünkü Türkiye doğumlu olduğum için Güney Kıbrıs'a geçemiyorum. Daha önce KKTC pasaportu ile Green kart alan varmı aranızda?
Lefkosa'da ABD Buyukelciligi Kuzey Ofisi de var ve gocmen vize de veriyor; o nedenle oradan da alabiliyor olmaniz lazim. Eger Guney Kibris tarafina giremiyorsaniz, ayni pasaportla Ankara'daki ABD konsoloslugunda da vize alabilirsiniz.
Lutfen su sayfadaki iletisim adreslerinden (email veya telefon) kendilerine ulasip sorun:
https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Supplements/Supplements_by_Post/NCS-Nicosia.html
Ayrica sayin @Muhtaradana 'nin verdigi iletisim adresiyle Ankara Konsolosluguna da onceden danisin...
-
@Melisa-Erdur, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba,
Genel olarak çoğu şeyi okudum ama çekilişi kazanan öğrencilerin nasıl ilerlemesi gerektiği konusunda pek bir şey bulamadım. Tıp fakültesi 3. Sınıf öğrencisiyim ve green card çıktığında muhtemelen 2-2.5 sene kadar Amerika’ya yerleşme imkanım olmayacak, ancak yazları bir ay kadar gidebilirim. Şu an gelirim olmadığı için de ancak babamın sponsorluğunda yürütebilirim ama okuduklarıma göre herkes Amerika’da yaşayan bir sponsor gerektiğinden bahsetmiş. Uzmanlık için yerleşmek istiyorum ve zamanlama olarak sıkıntı yaşayacağımdan korkuyorum. Eğer green card için uygun değilsem aşamalara devam etmeyeceğim, bana bahsettiğim konularda bilgi verebilecek, yardımcı olabilecek biri var mı?
Çok teşekkürler.Su konuyu incelemenizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri/
-
@NINJAKEMAL, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
Arkadaşlar yaklaşık gece 00.00 'dan bu saate yani 05.00'a kadar ceac.state.gov sitesini açık bırakıp yan sekmemde (görünür bir şekilde) auto refresh ile 5 saattir sitenin o yoğunluktan kaynaklanan hatasının çözülmesini bekliyorum fakat 5 saattir bir kere bile siteye almıyor ( form doldurma kısmına ) bir-iki kez düzelir gibi oldu normal gösterdi 10 saniye içerisinde bilgilerimi yazdım fakat eskisi gibi '' your request cannot be processed at this time. '' sorunuyla karşılaştım. Acaba DS-260 formunu gönderen arkadaşlar, nasıl gönderdiniz?Yardımcı olabilir misiniz?
Ben 2-3 sayfa dolduruyorum atıyor böyle böyle bitecek inşallah. Vicdansızca f5 liyorum siteyi bende aralıklarla .
-
@alisemih, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
DS-260 formunu doldurmak için siteye giriş yapıyorum. Fakat giremiyorum. Sitede "Your request cannot be processed at this time." hatası alıyorum.
Form doldurmaya başlayabilen var mı?sabirla denemeniz gerekiyor, bol sanslar :thumbs_up:
-
@Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
Excel ile sizin ilgilendiğinizi tahmin ederek sizi etiketliyorum ama yanlış yapıyorsam kusura bakmayın şimdiden @gucarslan . CN numberım excelle yanlış işlenmiş durumda. Bilgi vermek istedim sadece teşekkürler şimdiden
eger bilgi duzelmediyse bana yazabilirsiniz dogrusunu...
-
@vecihi, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
@crazycells merhaba cevap icin tesekkurler.
Formda.mailing adres bolumu var ben irlandadayim fakat turkiyede mulakata girmeye karar verdim.bu mailing adres pasoportun donecegi adresmidir? Bunu turkiyedeki evim mi.yapmaliyim?Türkiyede neden mülakata girmeye karar verdiniz ? Önceki senelerdeki mülakatlara baktığımda yurtdışı konsolosluklar çok daha hızlı vize vermiş . Bence eğer imkan varsa irlandada girin
-
@Melisa-Erdur, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba,
Genel olarak çoğu şeyi okudum ama çekilişi kazanan öğrencilerin nasıl ilerlemesi gerektiği konusunda pek bir şey bulamadım. Tıp fakültesi 3. Sınıf öğrencisiyim ve green card çıktığında muhtemelen 2-2.5 sene kadar Amerika’ya yerleşme imkanım olmayacak, ancak yazları bir ay kadar gidebilirim. Şu an gelirim olmadığı için de ancak babamın sponsorluğunda yürütebilirim ama okuduklarıma göre herkes Amerika’da yaşayan bir sponsor gerektiğinden bahsetmiş. Uzmanlık için yerleşmek istiyorum ve zamanlama olarak sıkıntı yaşayacağımdan korkuyorum. Eğer green card için uygun değilsem aşamalara devam etmeyeceğim, bana bahsettiğim konularda bilgi verebilecek, yardımcı olabilecek biri var mı?
Çok teşekkürler.Aynı durumda kalmış biri olarak re entry permit almanızı tavsiye ediyorum aksi takdirde huysuz bir sınır memuruna denk gelirseniz sizi terletme hatta mahkemeye yollama ihtimali var . Kendinizi hakime karşı ABD de yaşamaya ikna etmeye çalışırken bulabilirsiniz . Re entry permit biraz zaman ve para gerektirsede daha kesin ve rahatlatıcı bir yöntem. Greencard şansınızdan vazgeçmenize gerek yok iki süreci bir arada yürütmeniz mümkün .
-
@macis, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhabalar, DS 260 ile ilgili bir kaç sorum var hepsini tek bir yerde toplamak istedim.
1-Anne isim kısmında "surname at birth" diye bir ibare var burada annemizn kızlık soyadını mı yazmalıyız?
2-Lisede iki farklı okulum vardı ikisini de yazdım ancak ilkinden diploma alamadığım için diploma kısmına "NONE" yazdım bir problem olur mu?
3-Bedelli askerlik yapmıştım.Video'da bedelli askerlik yapanların askerlik kısmında "NO" olarak işaretlenmesi gerektiği söyleniyor.Ancak sonuçta bir askerlik yaptığım için "YES" işaretlemek daha mantıklı geliyor.https://yesilkartforum.com/wp-content/uploads/2022/05/DV2023-icin-aciklamalar.pdf
Sayfa 34
-
@Mustafa-AK-0, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
@EzgiLera, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Mustafa-AK-0, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
@EzgiLera, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Tolgadengiz, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
@mhtbodur merhabalar çekiliş eş ile ilgili bilgileri personel sayfasında kişi ekleme deyip eşin bilgilerini eklemiyor muyduk orayı tam anlamadım yoksa yeniden tekrar bi ds formu nasıl açıcaz
Başvuru yaparken bekar, kazandığınızda evli iseniz, sağ üst köşede add appliciant yazan kısımdan eşiniz için bir form oluşturabilirsiniz.
Yani hem kendi formunuzda eş bilgilerini gireceksiniz hem de onun için de ayrıca bir ds260 formu doldurup orada da kendinizi eş kısmına gireceksiniz.
Sayın @EzgiLera formu daha açmadım hata yapmamak için sürekli araştırıyorum bu sebeple bende benzer soru soruyorum yanlış anlamayın,
Biz evli iken başvuru yaptık halende öyleyiz, yukarıdaki bilgi bizim içinde geçerlimi. Aynı şekil sağ üst köşedeki "add appliciant" yazan bölümden yeni form açıyoruz değil mi?
Yoksa her aile bireyi için doldurulmalı denmesi her seferinde başa alıp dosya numarası girerek ayrı ayrı bilgimi gireceğiz ki ben formun bir kez doldurulup imzalandıktan sonra aynı dosya numarasını girerek tekrar açılacağını sanmıyorum.Siz başvururken de evli olduğunuz için zaten ikiniz için de ayrı ayrı ds260 formu olması gerek ceac sistemi açtığınızda. Eğer yoksa başvuruda hata yapmışsınız demektir. Dosya numarası, Confirmation number hepsi aynı. Aynı sistemden girip 2 farklı form göreceksiniz kendi adınıza.
Benim söylediğim başvuruda bekar olup sonradan evlenenler için geçerli.
Cevabınız için teşekkür ederim. Yardımcı olursanız bir sorum daha var.
DS-260 formuna girilen Amerika'daki adres bilgisini doldurmamız zorunlumu? Bir avukat videoda sadece form için boş bırakmanız sorun olmaz diyor, bu bilgi doğrumu? Bazı videolarda Rezervasyon yaptırmadan otel adresi yazabileceğimizde söyleniyor. Hatta airbnb üzerindende alabilirsiniz deniyor. Bu yöntemlerden birini izleyip artık son aşama olduğu için mülakat sırasında güncel gideceğimiz adres bilgisini bildirip güncellesek mantıklı olurmu? Sizce nasıl yapalım boşmu bırakalım yoksa otel airbnb gibi bir yolmu izleyelim.Eger guvenilir bir adres yoksa, bos birakmaniz bence de cok daha iyi olur. Rastgele yazilan adreslerle ilgili problem yasayan cok kisi oldu. Ayrica birden fazla adres verseniz de bazen guncellemeyi yapmiyorlar ve siz kartlarin nereye gittigini bilmediginiz icin kaybediyorsunuz.
O nedenle tum surec boyunca tek bir adres kullanip, kartlarinizi alana kadar bu adresi degistirmemenizi tavsiye ederim.
-
@dilmel, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Muhtaradana konusu açılmışken sorayım. Nitekim merak ediyordum bu konuyu.
Normalde Türkiye dışındaki hiçbir ülke KKTC'yi tanımıyor. Ancak aşağıdaki haritaya göre KKTC pasaportuna kırmızı ülkeler vize istiyor. Anladığım kadarıyla bu durum pasaportu kabul ettikleri anlamına geliyor. Tanımadığı ülkenin pasaportunu nasıl tanıyor o da ayrı bir konu ya. (Griler pasaportu kabul etmiyor; yeşil olan Türkiye ise vize istemiyor.)

Sanırım göçmen vizesi için Güney Kıbrıs'a gitmek gerekiyor. Eğer yapılabiliyorsa Türkiye üzerinden almak da bir çözüm olabilir.
Evet, ulkeyi tanimasa da pasaportu kabul ediyor. Hatta ABD ve Fransa'nin yanisira Ingiltere de Kuzey Kibris pasaportunu kabul ediyordu diye hatirliyorum ama burada kirmizi ile isaretlenmemis.
-
@Mr-JJ, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
Arkadaşlar merhaba
Geçen 5 yıl içerisinde başka ülkeye gittiniz mi diye bir soru var. Trustlik olarak gitmedim. Ancak kabin memurluğu yaptığım dönem işim geriyi bir çok ülkeye gitmiş oldum. Oraya napmalıyım.genelde ucuslarım ülkeye gidip ucaktan inmeden geri dönmekti. Bazı zamanlar sadece 24 saatliğine istirihat vardı valış bölgesindeBu tur birkac gun kaldiginiz yerleri seyahat olarak gostermenize gerek yok.
-
@vadili, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
Az önce ds260 formlarımızı kontrol ederken asıl talihli olan eşimin yurtdışı çıkış ile ilgili sorunun ds260 a hiç işlenmediğini gördük. Formu doldururken cevap verdiğimizi hatırlıyoruz 2 ülke yazmıştık. Ancak ds260 a sistemden baktığımızda hiç işaretlenmediğini görüyoruz. Bu durumda ne yapmalıyız sizce? Muhtemelen sistemsel bir hata oluştu.
Sizden kaynaklanmiyor, dolayisiyla telasa gerek yok. formun kendisinde problem var...
Tekrar yazip kaydetseniz dahi gorunmeyecek... Bir de anne/baba adresiyle ilgili bazen bir sorun oluyor, o da gorunmuyor...
Gorunmuyorsa sizin yapacaginiz bir sey yok.
-
@ipman, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba herkese ben suan egitim icin Kanada Toronto'da bulunuyorum. Vizem 2023 sonunda bitiyor. Dun GC talihlisi oldugumu ogrendim ancak mulakat yeri kisminda kafam oldukca karisik. Kanada icinde sadece Vancover ve Montreal (Fransiz bolgesi) secilebiliyor DS 260 formunda. Turkiye icin hem Istanbul hem Ankara secenegi var ancak bildigim kadariyla sadece Ankarada yapmak gerekiyor mulakati.
Soru 1. Kanada'da da acaba sadece bir sehirde mi yapiliyor mulakatlar? Bunu nereden ogrenebilirim.
Soru 2. Kanada'da ikamet ediyorken Ankara'yi secip orada mulakata girmemin herhangi bir avantaji veya dezavantaji olur mu? (Oncesinde alinacak saglik raporu vs islemlerinin Kanada'da nasil olacagini bilmiyorum ve burada bir sigortam da olmadigi icin ne kadar masraf olacagindan emin degilim.)
Soru 3. Mulakat yerlerine gore vize kotasi vs var mi? Bu noktada Kanada'da mi yoksa Ankara'da mi mulakata girmek daha mantikli olur?
Simdiden cook tesekkurler @crazycells @Muhtaradana
Zaten sayin @Muhtaradana cevap vermis, Kanada'da sadece Montreal Konsoloslugunda gocmen vize alinabiliyor.
Kanada'daki islem hizi, Turkiye'dekinden daha hizli olacaktir diye dusunuyorum, cunku Kanadalilarin seyahat icin ABD'ye vize almalarina gerek yok, ve ayrica DV'ye katilmiyorlar. Orada genelde aile sponsorlu gocmen vizeler var...Yani genel olarak konsoloslugun is yogunlugunun hem Turklere, hem Iranlilara, hem Afganlara, hem de Suriyelilere hizmet veren Ankara Konsoloslugundan cok daha az olacagini tahmin ediyorum...
-
@mervekurtuldu, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
lise ve üstü okulları kısmını doldururken, hala okumuş olduğumuz üniversitenin bitiş tarihine ne yazmalıyız?
lisede okul değişikliği ve ünide yatay geçiş yaptıysak onları da yazmalı mıyız?dunun tarihini yazabilirsiniz.
okul degisiklikleri veya yatay gecisleri yazmaniza gerek yok, mezun oldugunuz/olacaginiz yeri yazmaniz yeterli. Ama ayrintili olarak belirtmek istiyorsaniz ayri ayri da okullari belirtebilirsiniz. bu durumda sadece diploma aldiginiz okul icin diploma yazin.
-
@aytug-aykut, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhabalar artık son aşamadayım, KCC Case Number girmemi istiyor bu numara normal Case Number'ım ile aynı mıdır?
Bir de son aşamada askerlikle ilgili bir yazı var, bunun için ek bir pdf belgesi gönderiyor ve sanırım imzalamam gerekiyormuş? Bu belge hakkında bilgi alabilir miyim?Ayrintili bilgiyi surada bulabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/157/amerika-da-askerlik-kaydi-selective-service-system/
-
Kafamın karıştığı bir nokta var . Present employer kısmında ds260 da , bir kişi self employed ise present employer yazan yere ne yazmalı ?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
51
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

