Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Case number ım 32 bin civarı. Green card alma olasılığım nedir??

  • ⭐⭐

    @achillesoag, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar Merhaba aranızda yeniyim. 2023 şanslılarından birisiyim. Form doldurma işine henüz başlamadım fakat aklıma takılan bir sorum var. Temmuz sonunda bebeğimiz olacak bu durumu ne zaman ve nasıl belirtmem gerekli? Malum başvuruyu yaparken böyle bir durumumuz yoktu.

    Not: Telegram grubu için bilgilerimi paylaştım. Gruba dahil ederseniz çok memnun olurum. 🙂

    Formu anlık güncel bilgileriniz ile doldurun (Çocuksuz şekilde). Daha sonra evrak talebinde ya da mülakat aldığınızda bebeğinizi ekleyeceksiniz. Hangisinin olacağını, KCC'nin bu seneki süreci idare şekline göre belirleyeceksiniz. Sürecin takipçisi olun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

  • ⭐⭐

    @barankngl, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @gucarslan ya biraz absurt gelecek ama apt no 2 daire 12 yazsam bir problem olur mu tesekkurler bu arda

    Sorun olmaz.


  • @taylan172 bu veriler ankaran konsolosluğunun anlık durumunu gösteriyor. Haziran sonuna kadar 432 kişinin büyük çoğunluğu mülakat alacak. Temmuz, Ağustos Eylül için ise daha mülakat verilmedi. Verilen mülakatlar Haziran dahil, hazirana kadar....

  • ⭐⭐

    @BugraDengiz, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    *Başvuru yaptığım sırada bekardım.Sonuçlar açıklandığında evliydim.
    Pasaportumda bekar bilgisi mevcut olduğunu ve yurtdışı çıkışlarında bilgisayardan taratıldığında bu bilginin gözüktüğünü öğrendim.
    1)DS260 formunu doldurmadan pasaportumu yenilemeli miyim?

    Pasaportunuz güncel ve süresi var ise şu anki pasaportunuz ile ds260 formunu doldurabilirsiniz. Mülakata gitmeden pasaportunuzu güncelleyip eski+yeni pasaportunuz ile gidebilirsiniz. Daha önce bu şekilde yapıldı, sorun yok.

    2)Eşimin hali hazırda pasaportu yok.Başvurusunu yaptık.Gelmesini beklemeli miyiz?Eğer hayır ise nasıl bir süreç izlemeliyiz?

    199'u arayarak pasaport sürecini hızlandırabilirsiniz ya da other travel documents şeklinde doldurup mülakata pasaport ile gidebilirsiniz.

    *Yukarda okuduğum cevaplardan birinde çekilişe girmemiş dolayısıyla bir case numarası olmayan eşimin de DS260 formu doldurması gerektiği yazılmış.Ama forma girişte case number bilgisi istenmekte.Eşim nasıl yeni bir DS260 formu doldurabilir?

    Yukarıda anlattığım gibi üst köşede bulunan "Add Appliciant" kısmından eşiniz için ds260 formu oluşturacaksınız. Anında oluşmayabilir, beklemeniz gerekebilir, yoğunluk var.
    Aynı bilgiler ile ceac sistemine girdiğinizde 2 ayrı form göreceksiniz.

    *2017 yılında başvurduğum J1 vizesi (Work and Travel) talebimin ilkinde red almıştım ve nedeni bana söylenmemişti.Hemen 1,5 ay sonrasında bir görüşme daha talep ettiğimde ikincisinde onay aldım ve böylelikle aynı dönem içinde Amerika’ya gidebildim.
    1)Daha önce red aldınız mı sorusuna ne demeliyim?
    Evet ise açıklama kısmına ne yazmalıyım?Neden red aldığım bilgisi benimle paylaşılmadı.Sonra araştırdığımda red alanlarla zaten bu bilginin paylaşılmadığını da öğrendim.

    Evet seçeceksiniz. Bu şekilde açıklayabilirsiniz.

    Not: Telegram grubu için bilgilerimi paylaşmıştım. Gruba alınmamla da ilgilenirseniz çok mutlu olurum.

    Yoğunluk var. Sıranız geldiğinde eğer doğru bilgiler verdiyseniz gruba alınacaksınız.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Limon, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba arkadaşlar. Bu çekilişte bana da çıktı 9.başvurumdu. Bir sorum olacaktı. Bundan 15 sene önce yaşım 18 in altında iken hakkımda açılan bir kamu davası vardı. Davada suçlu bulundum ancak herhangi bir hüküm yemedim. 18 yaşından küçük olduğum ve ilk suçum olduğundan dolayı. Ancak 5 sene boyunca eğer herhangi bir suç işleme durumum olursa o zaman iptal olacaktı. Şükür bir sıkıntı olmadı. Bu durum adli sicil kaydıma hiç geçmedi. Sadece e devlette dava dosyalarımı açtığımda orda gözüküyor ancak orda bile sadece davada bulunan tarafların isimleri var sadece. Herhangi bir başka detay yok. Şimdi bu ds 260 ı doldururken bundan bahsetmem gereken bir yer olacak mı yada bahsetmem gerekir mi? Bilen arkadaşlar yardımcı olabilirseniz sevinirim.

    Tebrikler. Su basligi okumanizi tavsiye ederim:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/228/adli-sicil-kaydındaki-suçlar-ve-göçmen-vize-görüşmesi

    Sayin @gucarslan 'in dedigi gibi yapmalisiniz. 👍

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nazli2856, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba. DS-260 formunu doldururken cocuklar bilgisine 21 yas ustu cocugumun bilgisini yazacak miyim. Yardimci olursaniz cok sevinirim.

    21 yas ustu cocuklari yazmak zorunda degilsiniz, cunku biyolojik olarak cocuk olsaniz da gocmenlik yasalari artik onlari cocuk olarak gormuyor... ama iciniz daha rahat edecekse ekleyebilirsiniz 👍 eklemeniz de bir problem yaratmaz.


  • @nazli2856 ben de merak ediyorum benim de 26 bin de Nazlı

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ehan93, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Günaydın DS260 formunu kendim doldurduktan sonra tüm aile bireyleri için ayrı ayrı dolduracak mıyım?
    Şimdiden teşekkürler

    DS-260 formunu Green Card alacak her aile uyesi icin ayri ayri doldurmalisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @zdemir, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba. Forumu uzun zamandır takip ediyorum, neredeyse tüm yazılanları okudum ve 10 yıl sonra artık ben ve eşimde aynı anda kazanmanın sevinci içindeyiz. Amacım bundan sonra kendi paylaşımlarımı sizlerle paylaşmak olacak. Umarım herkes için sancısız bir süreç olur.

    Tebrikler 🙂 hosgeldiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cemalkt, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    merhaba arkadaslar bana ilk başvurum da çıktı fakat izin verirseniz birkaç bişey sormak istiyorum ben mail adresimi kaybettim geri alamıyorum evraklar e posta ile gelicek yazıyor ne yapmam lazım ve case number numarası tam olarak nedir ve nerede görebilirim yardımcı olur musunuz ?

    DS-260 formunuzu gonderdikten sonra KCC ile email uzerinden iletisime gecin ve sistemdeki "iletisim email adresinizi" degistirmek istediginizi belirtin.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/4443/kentucky-consular-center-kcc


  • DS-260 formunu doldurmak için siteye giriş yapıyorum. Fakat giremiyorum. Sitede "Your request cannot be processed at this time." hatası alıyorum.
    Form doldurmaya başlayabilen var mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @b2cberrak, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells kusura bakma aptalladık biraz eşimle çıktığını öğrenince😁yoksa sizi yeşilkartforumdan önceki çalıştığınız forumdan beri tanıyorum o kadar eskiyim yani bu 7. Başvurumdu ve bana değil 4. Başvurusunda eşime çıktı çok şükür,çok heyecanlandık ve hiçbirşeyden haberim yokmuş gibi davrandım😉idare ediverin gariii🙏😁iyiki varsınız🙏 bu forum harika çok harika,yardımsever,saygılı insanlar var burda.çok şükürki artık bu sürece dahil olduk ve hayırlısıyla burda vizemizi almış birşekilde seneye gene burda sonlandıracağız.şimdiden herşey için size ve tüm arkadaşlara teşekkürler...🙏🍀😊

    tekrardan tebrikler 🙂 hosgeldiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ehan93, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Dün telegram grubu formunu doldurdum ama yanlış mı yaptım acaba bir şeyi grup oluşturuldu mu?

    Telegram grubu ilk hafta aktif olmayacak, soru-cevaplari bu konu uzerinden halledebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ediede, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @gucarslan, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Ediede ilk olarak tebrikler.
    lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.

    talihliler mülakat öncesi elbette evlilik yapabilir, bu sorun teşkil etmez. ilişkinizi kanıtlayabiliyorsanız bu sorun değildir. eğer siz vizeyi aldıktan sonra evlenirseniz eşinizin green card alma süreci min 2 yıl kadar sürecektir. (F2A vizesi)

    bu yüzden en doğrusu, en kısa sürede evlilik yapıp eşinizle birlikte mülakata katılmanız.

    bu başlığı da incelemeyi unutmayın lütfen.

    Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Bu süreçte evliliği kanıtlama haricinde süreden kaynaklı veya bürokrasiden kaynaklı benimde hakkımı kaybedebileceğim ihtimalim var mı?(evrakları yetiştirememek gibi) Yani kız arkadaşımla hemen evlendiğimiz yetişebilir miyiz yoksa riskli bir süreç mi olur ?

    Konsolos sizden iliskinizi kanitlamanizi bekleyebilir (bu durum cok sik gorunmese de olabiliyor), o nedenle iliskinizin gecmisini gosteren kanitlari mulakata goturmenizi tavsiye ederim, bu sekilde bir gecikme yasamamis olursunuz.


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐

    Excel ile sizin ilgilendiğinizi tahmin ederek sizi etiketliyorum ama yanlış yapıyorsam kusura bakmayın şimdiden @gucarslan . CN numberım excelle yanlış işlenmiş durumda. Bilgi vermek istedim sadece teşekkürler şimdiden


  • Çok teşekkür ederim 🙏

    @EzgiLera


  • @EzgiLera, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Mustafa-AK-0, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @EzgiLera, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Tolgadengiz, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @mhtbodur merhabalar çekiliş eş ile ilgili bilgileri personel sayfasında kişi ekleme deyip eşin bilgilerini eklemiyor muyduk orayı tam anlamadım yoksa yeniden tekrar bi ds formu nasıl açıcaz

    Başvuru yaparken bekar, kazandığınızda evli iseniz, sağ üst köşede add appliciant yazan kısımdan eşiniz için bir form oluşturabilirsiniz.

    Yani hem kendi formunuzda eş bilgilerini gireceksiniz hem de onun için de ayrıca bir ds260 formu doldurup orada da kendinizi eş kısmına gireceksiniz.

    Sayın @EzgiLera formu daha açmadım hata yapmamak için sürekli araştırıyorum bu sebeple bende benzer soru soruyorum yanlış anlamayın,
    Biz evli iken başvuru yaptık halende öyleyiz, yukarıdaki bilgi bizim içinde geçerlimi. Aynı şekil sağ üst köşedeki "add appliciant" yazan bölümden yeni form açıyoruz değil mi?
    Yoksa her aile bireyi için doldurulmalı denmesi her seferinde başa alıp dosya numarası girerek ayrı ayrı bilgimi gireceğiz ki ben formun bir kez doldurulup imzalandıktan sonra aynı dosya numarasını girerek tekrar açılacağını sanmıyorum.

    Siz başvururken de evli olduğunuz için zaten ikiniz için de ayrı ayrı ds260 formu olması gerek ceac sistemi açtığınızda. Eğer yoksa başvuruda hata yapmışsınız demektir. Dosya numarası, Confirmation number hepsi aynı. Aynı sistemden girip 2 farklı form göreceksiniz kendi adınıza.

    Benim söylediğim başvuruda bekar olup sonradan evlenenler için geçerli.

    Cevabınız için teşekkür ederim. Yardımcı olursanız bir sorum daha var.
    DS-260 formuna girilen Amerika'daki adres bilgisini doldurmamız zorunlumu? Bir avukat videoda sadece form için boş bırakmanız sorun olmaz diyor, bu bilgi doğrumu? Bazı videolarda Rezervasyon yaptırmadan otel adresi yazabileceğimizde söyleniyor. Hatta airbnb üzerindende alabilirsiniz deniyor. Bu yöntemlerden birini izleyip artık son aşama olduğu için mülakat sırasında güncel gideceğimiz adres bilgisini bildirip güncellesek mantıklı olurmu? Sizce nasıl yapalım boşmu bırakalım yoksa otel airbnb gibi bir yolmu izleyelim.


Benzer Başlıklar

  • 1
  • 296
  • 46
  • 56
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

83
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum