Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @ysanal, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar !

    Benim DS-260 adres bolumu icin bir sorum olacakti. Universite icin memleketten ayrildigimda uzun bir sure ikametgahimi aldirmadim. Son senemde secimler dolayisiyla okudugum yere aldirdim ve mezun olup tekrar eski adresime/memleketime dondum. 9 ay gibi bir sure memlekette kaldim ve ikametgahim hala okul yurdundaydi. Daha sonra yurtdisina calismak icin ciktim ve ikametgahimi aldirdim. Edevlette okuldan sonra direk yurtdisina cikmisim gibi gorunuyor.Aradaki 9 ayi tekrar yazmam gerekir mi ? Tarihleri sorun ederler mi ?

    Bunun disinda okuldayken de 7 ay erasmus yaptim ve 2 ay da cezayire gittim staj icin. Bunlari da yazmam gerekli mi ?

    Sorularınızı 1 kez sorun ve cevap almayı bekleyin lütfen.


  • mozilla , chrome hepsinden denedim sadece bir kez kendim için ilk sayfayı geçebildim sonra kaldım

  • ⭐⭐

    @chucker, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba. E-devlette gözüken adreslerde 2017 de bir adres değişikliği yapıp geri döndüğüm yazıyor fakat kardeşimin okul işleri için adresimizi farklı bir yere almıştık. Yani ben aslında orada gözüken adreste hiç bulunmadım. yine de ds260 formunda o adresi yazmam gerekiyor mu yoksa fiziksel olarak bulunduğum yeri mi yazmam gerek? Teşekkürler.

    Yazmanıza gerek yok. Gerçekten yaşadığınız adresleri yazın.

  • ⭐⭐

    @Mr-JJ, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar merhaba
    Geçen 5 yıl içerisinde başka ülkeye gittiniz mi diye bir soru var. Trustlik olarak gitmedim. Ancak kabin memurluğu yaptığım dönem işim geriyi bir çok ülkeye gitmiş oldum. Oraya napmalıyım.genelde ucuslarım ülkeye gidip ucaktan inmeden geri dönmekti. Bazı zamanlar sadece 24 saatliğine istirihat vardı valış bölgesinde

    Yazın aklınıza geldiği kadarını.


  • Az önce ds260 formlarımızı kontrol ederken yurtdışı çıkış ile ilgili sorunun ds260 a hiç işlenmediğini gördük. Formu doldururken cevap verdiğimizi hatırlıyoruz 2 ülke yazmıştık. Ancak ds260 a sistemden baktığımızda hiç işaretlenmediğini görüyoruz. Bu durumda ne yapmalıyız sizce? Muhtemelen sistemsel bir hata oluştu.


  • Merhaba herkese ben suan egitim icin Kanada Toronto'da bulunuyorum. Vizem 2023 sonunda bitiyor. Dun GC talihlisi oldugumu ogrendim ancak mulakat yeri kisminda kafam oldukca karisik. Kanada icinde sadece Vancover ve Montreal (Fransiz bolgesi) secilebiliyor DS 260 formunda. Turkiye icin hem Istanbul hem Ankara secenegi var ancak bildigim kadariyla sadece Ankarada yapmak gerekiyor mulakati.

    Soru 1. Kanada'da da acaba sadece bir sehirde mi yapiliyor mulakatlar? Bunu nereden ogrenebilirim.

    Soru 2. Kanada'da ikamet ediyorken Ankara'yi secip orada mulakata girmemin herhangi bir avantaji veya dezavantaji olur mu? (Oncesinde alinacak saglik raporu vs islemlerinin Kanada'da nasil olacagini bilmiyorum ve burada bir sigortam da olmadigi icin ne kadar masraf olacagindan emin degilim.)

    Soru 3. Mulakat yerlerine gore vize kotasi vs var mi? Bu noktada Kanada'da mi yoksa Ankara'da mi mulakata girmek daha mantikli olur?

    Simdiden cook tesekkurler @crazycells @Muhtaradana


  • @Mustafa-AK-0 güvenilir bir Amerika adresiniz yoksa bu başlığın ilk iletisindeki ds260 form doldurma belgesi ve videosunda anlatıldığı gibi doldurup şimdilik bir ABD adresi yazmanıza gerek yok. Ancak mülakat öncesi bir ABD adresi bulmanız lazım, otel, airbnb ya da diğer güvenilir olmayan adresleri formunuza yazmayın.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mrozan, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Yeşil kart formun danışmanlık için önerdiği site hangisi bulamadım söyler misiniz?

    suradan ulasabilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/3468/ds-260-göçmenlik-formu-ve-dv-süreci-danışmanlığı-turquoise-horizon


  • @japonnn41 ceac.state.gov dan ds260 formunuzun olduğu sayfaya giriş yaptığınızda hem sizin hem eşiniz için alt alta sıralanmış iki başvuru formu göreceksiniz, her birini ayrı ayrı doldurun, ayrıca vize sürecinizi imzaniza taşıyın lütfen

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Carl, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Siteye girebilen var mı ?? 8 - 9 saattir siteye girmeye çalışıyorum "Your request cannot be processed at this time." bu ifade çıkıyor. Girdiğimde ne sayfayı kayıt edebiliyorum ne de diğer sayfaya geçebiliyorum direk atıyor siteden.
    bu şekildesürekli denemek mi lazım acaba ?

    Bugunlerde sitede teknik bir problem oldugundan boyle hatalar alabilirsiniz, tabii ki normali bu degil. Gun icinde tekrar tekrar deneyebilirsiniz 👍


  • @Muhtaradana, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Mustafa-AK-0 evli iken başvuru yaptıysanız başvurunuza eşinizi de eklemiş olmalısınız. Korkmayın ceac.state.gov dan ds260 formuna bir ulaşın eşiniz ve sizin isminiz gözüküyor mu bir bakın. Elinizde sizin adınızın altında listeleniyorsa sıkıntı yok demektir. İlk önce kendi formunuzu dolduracaksınız, kendi formunuzun içinde eşinizin bilgilerini yazacaksınız, sonrada eşinizin formunu doldurup eş bilgileri olan kısma kendi bilgilerinizi yazacaksınız.

    Çok teşekkür ederim @Muhtaradana

  • ⭐⭐

    @Djordan023, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    mozilla , chrome hepsinden denedim sadece bir kez kendim için ilk sayfayı geçebildim sonra kaldım

    Tekrar tekrar deneyin. Gece geç, sabah erken saatler daha az yoğun.


  • @Muhtaradana, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Mustafa-AK-0 güvenilir bir Amerika adresiniz yoksa bu başlığın ilk iletisindeki ds260 form doldurma belgesi ve videosunda anlatıldığı gibi doldurup şimdilik bir ABD adresi yazmanıza gerek yok. Ancak mülakat öncesi bir ABD adresi bulmanız lazım, otel, airbnb ya da diğer güvenilir adresleri formunuza yazmayın.

    Şimdilik tam aradığım cevap oldu, adres kısmını boş bırakacağım teşekkürler @Muhtaradana

  • ⭐⭐

    @vadili, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Az önce ds260 formlarımızı kontrol ederken asıl talihli olan eşimin yurtdışı çıkış ile ilgili sorunun ds260 a hiç işlenmediğini gördük. Formu doldururken cevap verdiğimizi hatırlıyoruz 2 ülke yazmıştık. Ancak ds260 a sistemden baktığımızda hiç işaretlenmediğini görüyoruz. Bu durumda ne yapmalıyız sizce? Muhtemelen sistemsel bir hata oluştu.

    Bazen oluyor böyle şeyler. Sizlik bir hata yok.
    Özet kısmında bu soruyu hiç görmüyorsunuz değil mi?


  • @Muhtaradana teşekkür ederim.


  • @nazli2856 bunları değerlendirmek için biraz erken, Ocak 2023te ceac verileri yayınlandığında biraz yorum yapabiliriz, süreçte bol şans, imzanızı aşağıdaki başlığa bakarak güncellerseniz iyi olur⬇https://yesilkartforum.com/forum/post/59676

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @taylan172 başvuran degil, mulakat alan. DV2022 süreci de ne yazik ki coknyavas ilerliyor. henüz mülakat alamamış binlerce kişi var.


  • @EzgiLera, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Mustafa-AK-0, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @EzgiLera, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Mustafa-AK-0, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @EzgiLera, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Tolgadengiz, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @mhtbodur merhabalar çekiliş eş ile ilgili bilgileri personel sayfasında kişi ekleme deyip eşin bilgilerini eklemiyor muyduk orayı tam anlamadım yoksa yeniden tekrar bi ds formu nasıl açıcaz

    Başvuru yaparken bekar, kazandığınızda evli iseniz, sağ üst köşede add appliciant yazan kısımdan eşiniz için bir form oluşturabilirsiniz.

    Yani hem kendi formunuzda eş bilgilerini gireceksiniz hem de onun için de ayrıca bir ds260 formu doldurup orada da kendinizi eş kısmına gireceksiniz.

    Sayın @EzgiLera formu daha açmadım hata yapmamak için sürekli araştırıyorum bu sebeple bende benzer soru soruyorum yanlış anlamayın,
    Biz evli iken başvuru yaptık halende öyleyiz, yukarıdaki bilgi bizim içinde geçerlimi. Aynı şekil sağ üst köşedeki "add appliciant" yazan bölümden yeni form açıyoruz değil mi?
    Yoksa her aile bireyi için doldurulmalı denmesi her seferinde başa alıp dosya numarası girerek ayrı ayrı bilgimi gireceğiz ki ben formun bir kez doldurulup imzalandıktan sonra aynı dosya numarasını girerek tekrar açılacağını sanmıyorum.

    Siz başvururken de evli olduğunuz için zaten ikiniz için de ayrı ayrı ds260 formu olması gerek ceac sistemi açtığınızda. Eğer yoksa başvuruda hata yapmışsınız demektir. Dosya numarası, Confirmation number hepsi aynı. Aynı sistemden girip 2 farklı form göreceksiniz kendi adınıza.

    Benim söylediğim başvuruda bekar olup sonradan evlenenler için geçerli.

    Cevabınız için teşekkür ederim. Yardımcı olursanız bir sorum daha var.
    DS-260 formuna girilen Amerika'daki adres bilgisini doldurmamız zorunlumu? Bir avukat videoda sadece form için boş bırakmanız sorun olmaz diyor, bu bilgi doğrumu? Bazı videolarda Rezervasyon yaptırmadan otel adresi yazabileceğimizde söyleniyor. Hatta airbnb üzerindende alabilirsiniz deniyor. Bu yöntemlerden birini izleyip artık son aşama olduğu için mülakat sırasında güncel gideceğimiz adres bilgisini bildirip güncellesek mantıklı olurmu? Sizce nasıl yapalım boşmu bırakalım yoksa otel airbnb gibi bir yolmu izleyelim.

    Kesinlikle otel adresi gibi, geçici Airbnb gibi bir adres yazmayın. Eğer tanıdığınız yoksa şimdilik boş geçin o kısmı. Vereceğiniz adres greencardın teslim edileceği adres olacak.
    Mülakata kadar güvenilir bir adres bulun ve o adresi verin. Eğer güvenilir adres bulamazsanız Horizon'dan adres hizmeti satın alabilirsiniz.

    Güvenilir bir adres dediğim, mesela taşınmayacak bir tanıdığınız olabilir. Çünkü greencard kaybolursa, yanlış adrese giderse, yanlış kişilerin eline geçerse Amerika'daki hayatınız bir kabus olarak başlayabilir.

    Yardımlarınız için teşekkürler @EzgiLera


  • @Muhtaradana reis selamın aleyküm kime sorsam elbet 19 - 20 k lara gelir diyor mülakat. Acaba sen ne düşünüyorsun bu sene ciddi ciddi gelir mi 20 binlere boşuna heveslenmeyeyim yoksa

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @coolpisces ilgili düzeltmeler yapılacak merak etmeyin.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

64
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum