Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • Yasaklı

    @ibrahimasar, içinde söyledi: Yurt dışındaki Türklerin dayanışma eksikliği

    Ben maddeler halinde incelemek istiyorum. Dayanışma eksikliğinin düşüncesi bile üzüyor beni. Fakirlik, salt maddi fakirlik değildir. Dayanışma ve birlikte hareket etme olanağından yoksun olmak en büyük fakirlik sebebidir.

    1. Kendisiyle aynı fikirde olmayanı direk karşıt olarak tanımlamak.
    2. Herkesi kendi gibi bildiğinden, insanların menfaatçi olduğuna yönelik peşin hükümlü olmak.
    3. Başkalarının başarısını hazmedememek.
    4. Tutarsızlık, ani ve ölçüsüz karar değiştirmek.
    5. Sevgiyi samimiyet kurabilme cetveliyle ölçmek.
    6. Çabuk samimi olmaya çalışmak, çabuk sır vermek.
      1. kişiler hakkında dedikoduya eğimli olmak.
    7. Kişilerin yüzüne karşı eleştiri yapamamak, kendi yüzüne yapılan eleştiriye tahammül edememek.
    8. Hızla başarıya ulaşmak istemek. Başarıya ulaşanların kayırıldığına olan inanç.
    9. Aceleci olmak.
    10. Tembel olmak.
    11. Grup işlerinde kendisinden fazla şey beklendiğini düşünmek.
    12. Grup içinde ön planda gözükmek için göz boyamaya çalışmak.
    13. Grup içinde gayretli kişileri ön planda görünmeye çalışmak ile itham etmek.
    14. İnsanların kendisinin parasından, mevkisinden, olanaklarından faydalanmaya çalıştığını düşünerek bu imkanları paylaşmama yönünde belirgin çaba içinde olmak.

    Aklıma gelen başlıca bu sebeplerden ötürü Türkiyede de verimli bir topluluk olma becerisini gösteremiyoruz zaten.

    👌🏻

  • ⭐⭐⭐⭐

    Amerika’da aile ve sosyal ilişkiler ilgili son haftalarda ilginç anılar biriktirdim. Ve bu anılardan kendime hayata dair dersler çıkardım.

    1. Mahallemdeki Yedek Kilise Papazı bu Pazar ayinde iken apar topar kiliseden ayrıldı. Geri geldiğinde kendisine Hayırdır Ne oldu diye sordum ? Oğlunun arabası arıza yapmış . Baba olarak oğluma yardım için gitmek zorunda kaldığını söyledi. Bazen Hayatın akışı Tanrıya ibadetten bile önce gelebiliyor. Aile Babası olmak herşeyden daha önemli .
    2. Bu hafta eşyalarımı yeni eve elde taşırken ismini bile bilmediğim bir komşum arabası ile geçerken bir anda yanımda durdu. Onun sayesinde kolayca işlerimi hemen hallettim. İyiliğin nereden geleceğini bilemezsin . İyilik yap ve unut . İyi ilişkiler kur çevrenle . Bir gün birisi de seni görür ve elini uzatır.
    3. Savannah ‘ta tanıştığım arkadaşım ile iki hafta önce görüşürken yeni taşındığım eve ait eşyalardan konuşuyorduk. Bende evimin küçük olduğunu ve ufak bir masa ve 2 sandalye satın alacağımdan bahsettim. Kendisi evinde böyle bir şeylerinin olduğunu ve bana hediye edeceğini söyledi. Bugün Arkadaşım küçük şirin masamı ve 2 sandalyemi bana teslim etti. Kendi imal etmiş ve güzelce boyamış . Bu durum Çok hoşuma gitti ve gururlandım. Bu Arkadaşımı ve mahalle komşumu sadece 4 aydır tanıyorum. Hediyesi benimle birlikte yaşıyacak . Yeni yaşadığın bir ülkede İnsanların içinde kendini sevdirmek ve iyi ilişkiler kurmak güzel bir duygu. Buradaki yardımlaşma bizim böbürlenerek anlattığımız ama unuttuğumuz eski ananelerimizin bir yansıması bence .

    Eski adetlerimizi unuttuğumuz ve insan olma özelliğini kaybettiğimiz bu dönemde , Yaradanın çocukları olarak doğruya tekrar dönmemiz gerekiyor. Paradan da önemli bu meziyetlere ve özelliklere tekrar dönmek şart.

    İyilik , güzel arkadaşlık , dostluk , karşılıksız sevgi ve yardımlaşma

    Yarın Ramazan Bayramı ! Herkese iyi Bayramlar


  • Bizim insanımızın herşeyi maddiyat olmuş.Türkiye almanya ABD farketmez öncelikle akrabalar asla iyi olmanı iyi kazanmanı iyi arabaya binmeni çekemez.menfaati olmazsa aramaz sormaz aradığındada mutlaka bir işi düşmüştür. Yüzüne gülerler ama senin olmadığın bir ortamda hep senin dedikodun yapılır. Onun için akrabalardan nekadar uzak okadar iyi. Kuzenim Almanya’da bişey ayarla bende geleyim diyorum ne yapacan burda almanya eskisi gibi değil Türklerden nefret ediyorlar müslümanlara hakaret ediyorlar bisürü bahane uyduruyor.sen dön diyorum ne iş yapacam Türkiye’de diyor


  • Ben kendi adıma henüz ABD'ye gidememiş birisi olarak başta @semavi Kadir abi olmak üzere orada yaşayan bir çok Türk ile (mail üzerinden tanışma/görüşme) fırsatı buldum.
    Sağolsunlar hepsi de mesajlarıma geri dönüş yaptılar, benimle sohbet ettiler ve "bu daha ABD'ye bile gelmemiş, cevap vermesem de olur" düşüncesiyle hareket etmediler. Hiçbir beklentisi olmamalarına rağmen, oradan kilometrelerce uzak bir insana bile vakit ayırdılar.

    Sanırım, bahsedilen kesim daha çok eski jenerasyon olabilir. oraya giden son 20 yıl içerisinde ki bir çok Türk'ün yardımsever olduğu kanısına vardım.

    Avrupadakiler hakkında ise pek bir fikrim yok. Fakat Almanya/Hollanda'da yaşayıp Türkiye'ye geldiğinde, "sakın gelmeyin, durumlar orada da çok kötü" diyen kesime acayip gıcığım.


  • yahu başlık altındakileri okuyunca bi içim karardı...
    İnsanlar çok haklılar sitem ettikleri konularda dibine kadar.
    Bizde toplum olma bilinci yok maalesef. Eğer öyle olsaydı ükemizin başındaki en büyük sorunu seçim dönemine bırakmaz gerekli protestoları tertip eder, derhal çözüm isterdik. Daha doğrusu istediğimiz çözümü uygulatırdık. Dışarıda da Türklerin tutumu maalesef gevşek birbirlerine pek yardımcı değiller. Zira psikolojik mastürbasyon yapma hevesiyle daha çk kazanıp daha ucuza aldığı arabasıyla gelip burada hava atma ihtiyacı içinde olan Türk vatandaşı, başka bir Türkün kendi gibi yükselme ihtimalini kıskanıyor. Sonra buraya gelip @stardium kardeşimizin değidi gibi aman Avrupa'ya gelmeyin durumlar çok kötü diye insaımızı kandırabileceğini sanıyorlar. Maalesef armızda böyle kaypaklık yapanlar haddinden fazla. Bırakın bunlar kendi gelişsin ama siz sürünün, adam bundan zevk alıyor. Böyle olmasını istiyor. Allah sonumuzu hayır etsin ve umarım hak eden herkes istediği yere göç edebilsin. Kim ister ülkesini terk etmeyi fakat şartlar insanları maalesef buna zorluyor.


  • Merhaba, ben Ağustos ayında Amerika'ya gideceğim. Bana herhangi bir konuda(bankada hesap açma,kira vs) yardımcı olabilecek insanlarla nasıl tanışabilirim acaba? Foruma baktım ama hiç öyle bir konu bulamadım varsa yardımcı olabilir misiniz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Laçin-Boz, içinde söyledi: Yurt dışındaki Türklerin dayanışma eksikliği

    Merhaba, ben Ağustos ayında Amerika'ya gideceğim. Bana herhangi bir konuda(bankada hesap açma,kira vs) yardımcı olabilecek insanlarla nasıl tanışabilirim acaba? Foruma baktım ama hiç öyle bir konu bulamadım varsa yardımcı olabilir misiniz?

    Boyle birilerini aramak yerine, direkt forumdaki ilgili basliklarda bu isin nasil yapildigini ogrenmenizi tavsiye ederim. Bu sekilde, baska hickimseye muhtac kalmadan bu islemleri kendiniz halledebilirsiniz.


  • İnsanların yardım etmemekte çok haksız olmadığını düşünenlerdenim ....Örneklersek bir bayan arkadaşımız zor durumda oldukları için 3 kişilik bir aileyi cüzi ücretle oda kiraladı sadece oda kullanmaları gerekirken tüm evi zapt edip tehditler savurdular en son polise gidip şikayetçi olmasını öğütledik , yine genelde yardım edilmeyen kesim kaçak gelenler kimse haliyle illegal olarak ülkede bulunana yardım etmek istemiyor neden kendini riske atsın ki....Yine BOFA da özlem hanım herkese yardım ederken saçma biri anlamsız sırf takipçi edinmek için kişiyi karalma yoluna gitti ki şimdiye kadar bir kişi bile kendisi hakkında kötü yorum yapmamıştı şimdi biz bu insanı yardım etmezse suçlayabilirmiyiz hayır.......Kendi adıma yeşil kart forumda zaten çok fazla konuya dair soru ve cevap var bunlardan faydalanıyorum acilsede DV grubumuzda sorup cevap alıyorum....Amerika için yerleşen arkadaşların tek başına olduklarını bilmeleri gerekiyor buna göre yol alsınlar kaldı ki türkiyede bile kapı komşumuzu tanımıyorken başka ülkede yardım beklmek hata çok çok yakın arkadaşınız yoksa......Yine bir çok konuda muhatabınız olan kurumlara mail yazdığınızda bizden farklı olarak mutlaka geri dönüş yaparak sorununuzu çözmeye çalışıyorlar yada biz küçük bir yerde hayata başladığımızdan da olabilir tabi....


Benzer Başlıklar

  • 8
  • 10
  • 33
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

109
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum