@luchadora çok teşekkür ederim.
-
@Ekto-Oktan Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için, inşallah herkesin işlemleri yolunda gider, gelişmeleri paylaşacağım.
-
7-8 Temmuz Mülakatları
ankara konsolosluğ'u,
7-8 Temmuz'daki NATO zirvesi için güvenlik amaçlı, o tarihe denk gelen mülakatları ileri bir tarihe ertelediğini bildiren mailler attı başvuru sahiplerine çoğu vize türü için.
bu tarihe denk gelen mülakatı olanlar maillerini kontrol etsin lütfen.şimdiden herkese sorunsuz mülakatlar diliyorum.
-
@Ekto-Oktan Hocam ben de benxer durumda olacağım. Durumunuzda bir gelişme oldu mu, gectigimiz sure icinde ?
-
@JemappleG Önceki sayfalarda çok tartışıldı. Arama butonuna yazarsanız sonuçlar çıkar.
Ben de sizin durumunuzdaydım. Acımadan basıyolar aşıyı. Alternatifi yok.
-
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
-
-
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz .. -
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
-
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler -
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
-
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
-
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var. -
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi. -
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
-
@Yusufhan-Liman orada iş yeri adreslerini istiyor ve pozisyonunu soruyor. İş adresini yaz ve pozisyon olarak da yönetici ya da görevin neyse onu yaz bence.
-
Arkadaşlar bir şey soracağım. Belki daha önce sorulmuştur ama bu Mart dosyaları neden bu kadar fazla? Hala Mart’ta dokunulmayan 250 kadar dosya var. Ben case durumlarına arada göz atıyorum çok ilerlemiyor gibime geliyor ama tarih ilerliyor. Ben durumu çok anlamıyorum. Bir fikri olan var mı?
-
@ob16222 Noa2 den sonra ışık hızında ilerliyor. Geçiyor bu günler merak etmeyin arkadaşlar. Allah işlerinizde kolaylık versin.
-
@melil Amin hocam 8 aydan biraz fazla oldu sanırım 10-11 ay olacak toplamda noa2 alma sürecim bir aksilik olmazsa , 2-3 ay daha sabır etmem gerekiyor ama zaman geçtikte insanın sabrıda azalıyor ilk baştaki sabrım ile şuan ki arasında dağlar kadar fark vardır.
-
Durumunuzu tamamen anlıyorum ama şöyle bakabilirsiniz olaya. Ne ucsisi hızlandırmak sizin elinizde ne de dosyayı öne çekmek.
Şuan ki minimum süreç 11 ay. Öncesinde alan görmedim.
Spor yapın, hayata odaklanın. -
@ob16222 umarım yazdığım görünür, pek bilmiyorum böyle şeyleri.
hemen hemen aynı zamanda başvurmuşuz, bizimki temmuz sonu,beklemek gerçekten çok acı olmaya başladı,dediğiniz gibi önceki sabır kalmadı.inşallah biraz hızlanırlar ve bu yaz sonu ya da sonbaharda gideriz sevdiklerimizin yanına

-
@Yusufhan-Liman siz denizli de mi yaşıyorsunuz
-
@ob16222 hocam su an gunluk approve ve bakilan dosya sayisina gore ben (haziran 17 noa1) haziran sonu gibi heyecan yapmaya baslayacagim yani noa2 haberi bekliyor olacagim o da simdiden itibaren 2 ay yapiyor. uscis gunluk bakilan dosya sayisini 100 veya uzerine cikarirsa haziranin ilk haftasina kadar geriliyor noa2 gelme tarihi
-
@samsa hocam kesinlikle size katılıyorum neyse ki benim gidip görme gibi bir şansım var bir sonra ki hafta için plan yaptık. 1 hafta kalıp döneceğim bir aksilik olmazsa ama gerçekten can sıkıyor bu durum oldukça. Yapabileceğim tek şey beklemek ve kendimi bugün de bitti bir gün daha yaklaştım diye motive ediyorum.

-
@Fadime-tıraşçı 20 gün var aramızda aşağı yukarı o zaman , ilk başlarda hiç bir sorun yoktu çok rahat bekliyordum zaman çok çabuk geçiyor ama sona doğru yaklaştıkça günler geçmez oluyor. Benim tek korkum 10-13 aylık bekleme süresini nisan sonunda ileri tarih olacak şekilde güncelleme yapmazlar çünkü geçmişten hala bekleyen dosyalar mevcut ben ilk başvurduğum vakit 5.5-7 aydı
şimdi 10-13 ay oldu , bir güncelleme daha gelirse hem ben hem nişanlım çok üzüleceğiz ama beklemekten başka elimizden başka bir şey gelmiyor. Mart ayı en yoğun aydı ondan sonra ki aylar umarım bu kadar yoğun değildir. Yabancı forumlarda insanların ortak görüşü nisan ve mayıs ayının hızlı geçeceği aslında uscis günde 200 dosya bakmaya başlasa eskisi gibi çok hızlı ilerleyecek her şey ama 50-100 arası dosya bakıyorlar şu an. Neden böyle olduğu ile ilgili de kimsenin fikri yok maalesef. -
@karahan karahan hocam eski düzen günlük 200 dosya ya çıkarlarsa her şey cok daha farklı olabilir bir de şöyle bir şey söliyim içinizi rahatlatır mı bilmem ama nisan ayının dosyalarına bakmaya başladıkları vakit mayıs ayını da bakmaya başlıyorlar çok az da olsa hazirandan da dosya bakıyorlar eğer şansınız varsa belki mayıs sonu gibi noa2 onayı gelebilir umalım ek kanıt istemesinler 30-40 gün daha uzamasın süreciniz. Forumda ki bir çok arkadaş yeni başvuranları hariç tutuyorum. Haziran-Ağustos arası.

-
@ob16222 evet nisana coktan bakmaya basladilar. marttan asagi yukari 500 dosya kalmisken nisana gectiler. dediginiz gibi gunluk 200 dosyaya bakmaya baslasalar surec cok hizli gecicek. son birkac aydir yabanci forumda bazi kisiler uscis aktif olarak ise alim yapiyor falan diyor ama hala bir gelisme. yeni gelen kisilerin egitimi falan derken onumuzdeki aylarda kayda deger bir hizlanma gorebiliriz belki
-
@karahan hocam yabancı forumlara nasıl ulaşıyorsunuz bana da link atabilir misiniz
-
@karahan 200 dosyaya bakmaya başladıklarını varsaysak hocam 15 günde nisan dosyaları biter , 20 günde de mayıs , bu da demek oluyor ki 10-13 ay bekleme süresi otomatik olarak 9-12 aya düşer tabi bunların hepsi temenni ve güzel hayaller
yeterki 10-13 ay da kalsın süreç daha da uzamasın başka bişey istemiyorum. Çünkü 2-3 ay kaldı aşağı yukarı. Kendi dosyamı her şey yolunda giderse ağustos ayının içinde biteceğini düşünüyorum en geç. -
@ob16222 ne güzel, gidip görme şansınız var.
Biz daha yeni başvurduk. Noa 1'i daha 10 Mart'ta aldık. Şuan için bir şey diyemem ama 6 ay içerisinde personel alımına gidileceğini düşünüyorum. Çünkü büyük bir homurdanma var her yerde, sürelerin fazla ve ucsis'in backlog olayına dair.
Günlük dosya sayısını 100+ tutarlarsa ilerleme kaydedileceğini düşünüyorum. -
@shwannn bir ayın sonuna yaklaşırken diğer aya da bakarlar bu da Mart ayından dosyaların kalmasına yol açıyor. Aynısı da Nisan dosyaları için diyecekler Mayıs ayına girildiğinde.
Bakın şuan Nisan'a bakıyoruz işler tıkırında havası vermek için yapılan stratejik bir durum. Nisan'a bakarken de kalan Mart dosyalarına bakıyorlar. -
@samsa eski dönemde ki günlük 200 dosya hızına ulaşsınlar 3-4 ayda 2021 dosyaları bitecektir tamamen. Aslında bu vizenin de gidecek kişinin bulunduğu ülkede ki elçilik veya konsolosluğun yapması gerekli bence Türkiye’den belki sene de 200 kişi başvuru yapıyordur k1 için süreç çok hızlı ilerlerdi. Ama tek yerden bakılınca böyle oluyor.
-
Kesinlikle öyle. Halledilmeyecek sorunlar değil yeter ki istensin. Artık ortada bir pandemiden de söz edemeyiz. Ucsisin bahanesi kalmadı diye düşünüyorum

Dosyalarda bir hızlanma bekliyorum yakın zamanda. -
çinde h3n8 virüsü tespit edildiği haberleri servis ediliyor. ölümler, karantinalar süreç en başa alındı. ikinci soğuk savaş ve dünyadaki küresel güç el değiştiriyor. 2030da amerika kalırsa gideriz:)
-
@ob16222 merhaba,önceki gün nişanlımın avukatı şuanda mayıs dosyalarına bakıldığını söyledi. ve umarım birazda hızlanırlarsa diye umudumu yükseltiyorum
birgün bugünler bitecek ve orada olacağız ama bi bitseydi

Benzer Başlıklar
128
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k