Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

• @Fadime-tıraşçı 20 gün var aramızda aşağı yukarı o zaman , ilk başlarda hiç bir sorun yoktu çok rahat bekliyordum zaman çok çabuk geçiyor ama sona doğru yaklaştıkça günler geçmez oluyor. Benim tek korkum 10-13 aylık bekleme süresini nisan sonunda ileri tarih olacak şekilde güncelleme yapmazlar çünkü geçmişten hala bekleyen dosyalar mevcut ben ilk başvurduğum vakit 5.5-7 aydı :) şimdi 10-13 ay oldu , bir güncelleme daha gelirse hem ben hem nişanlım çok üzüleceğiz ama beklemekten başka elimizden başka bir şey gelmiyor. Mart ayı en yoğun aydı ondan sonra ki aylar umarım bu kadar yoğun değildir. Yabancı forumlarda insanların ortak görüşü nisan ve mayıs ayının hızlı geçeceği aslında uscis günde 200 dosya bakmaya başlasa eskisi gibi çok hızlı ilerleyecek her şey ama 50-100 arası dosya bakıyorlar şu an. Neden böyle olduğu ile ilgili de kimsenin fikri yok maalesef.

• @karahan karahan hocam eski düzen günlük 200 dosya ya çıkarlarsa her şey cok daha farklı olabilir bir de şöyle bir şey söliyim içinizi rahatlatır mı bilmem ama nisan ayının dosyalarına bakmaya başladıkları vakit mayıs ayını da bakmaya başlıyorlar çok az da olsa hazirandan da dosya bakıyorlar eğer şansınız varsa belki mayıs sonu gibi noa2 onayı gelebilir umalım ek kanıt istemesinler 30-40 gün daha uzamasın süreciniz. Forumda ki bir çok arkadaş yeni başvuranları hariç tutuyorum. Haziran-Ağustos arası. :)

• @ob16222 evet nisana coktan bakmaya basladilar. marttan asagi yukari 500 dosya kalmisken nisana gectiler. dediginiz gibi gunluk 200 dosyaya bakmaya baslasalar surec cok hizli gecicek. son birkac aydir yabanci forumda bazi kisiler uscis aktif olarak ise alim yapiyor falan diyor ama hala bir gelisme. yeni gelen kisilerin egitimi falan derken onumuzdeki aylarda kayda deger bir hizlanma gorebiliriz belki

• @karahan hocam yabancı forumlara nasıl ulaşıyorsunuz bana da link atabilir misiniz

• @karahan 200 dosyaya bakmaya başladıklarını varsaysak hocam 15 günde nisan dosyaları biter , 20 günde de mayıs , bu da demek oluyor ki 10-13 ay bekleme süresi otomatik olarak 9-12 aya düşer tabi bunların hepsi temenni ve güzel hayaller :) yeterki 10-13 ay da kalsın süreç daha da uzamasın başka bişey istemiyorum. Çünkü 2-3 ay kaldı aşağı yukarı. Kendi dosyamı her şey yolunda giderse ağustos ayının içinde biteceğini düşünüyorum en geç.

• @ob16222 ne güzel, gidip görme şansınız var.
    Biz daha yeni başvurduk. Noa 1'i daha 10 Mart'ta aldık. Şuan için bir şey diyemem ama 6 ay içerisinde personel alımına gidileceğini düşünüyorum. Çünkü büyük bir homurdanma var her yerde, sürelerin fazla ve ucsis'in backlog olayına dair.
    Günlük dosya sayısını 100+ tutarlarsa ilerleme kaydedileceğini düşünüyorum.

• @shwannn bir ayın sonuna yaklaşırken diğer aya da bakarlar bu da Mart ayından dosyaların kalmasına yol açıyor. Aynısı da Nisan dosyaları için diyecekler Mayıs ayına girildiğinde.
    Bakın şuan Nisan'a bakıyoruz işler tıkırında havası vermek için yapılan stratejik bir durum. Nisan'a bakarken de kalan Mart dosyalarına bakıyorlar.

• @samsa eski dönemde ki günlük 200 dosya hızına ulaşsınlar 3-4 ayda 2021 dosyaları bitecektir tamamen. Aslında bu vizenin de gidecek kişinin bulunduğu ülkede ki elçilik veya konsolosluğun yapması gerekli bence Türkiye’den belki sene de 200 kişi başvuru yapıyordur k1 için süreç çok hızlı ilerlerdi. Ama tek yerden bakılınca böyle oluyor.

• Kesinlikle öyle. Halledilmeyecek sorunlar değil yeter ki istensin. Artık ortada bir pandemiden de söz edemeyiz. Ucsisin bahanesi kalmadı diye düşünüyorum :)
    Dosyalarda bir hızlanma bekliyorum yakın zamanda.

• çinde h3n8 virüsü tespit edildiği haberleri servis ediliyor. ölümler, karantinalar süreç en başa alındı. ikinci soğuk savaş ve dünyadaki küresel güç el değiştiriyor. 2030da amerika kalırsa gideriz:)

• @ob16222 merhaba,önceki gün nişanlımın avukatı şuanda mayıs dosyalarına bakıldığını söyledi. ve umarım birazda hızlanırlarsa diye umudumu yükseltiyorum😁 birgün bugünler bitecek ve orada olacağız ama bi bitseydi🙂🙏

• merhaba tekrar herkese, I-129F formunu göndereli tam iki ay oldu ve hala herhangi bir geri dönüş olmadı nişanlım aradığında sistemlerinin çöktüğünü ve beklememiz gerektiğini söylüyorlar ekstra bir bilgi vermiyorlar bizden sonra başvuranların NOA1 gelmiş bile. Nereye mail atabilirim bilgisi olan var mı acaba?

• G-1145 formunu en başa klipslediniz mi ?

Edit : Noa 1 en geç 1 hafta içerisinde gelmesi gereken bir süreç nerede olduğunuza bağlı olarak.

• @Fadime-tıraşçı Fadime hanım formdaki diğer bireylere yardımcı olması açısından petition gönderim tarihi ve noa1 tarihlerini yazar mısınız bionuza ?

• evet o yüzden merak ediyorum zaten bildiğiniz bir mail adresi var mı

• @samsa keşke o dediğinizi yapmayı bilsem.gerçekten bu yazdıklarımı yazabildiğime bile inanamıyorum😁çok fazla mail di böyle yazışmalardı kullanmıyorum ve bilmiyorum.yine böyle ileti yazdığım zaman altına mı ilave edeceğim🤔nasıl yazacağımı bilmiyorum.ama başvuru tarihi 19 temmuz noa1 2 ağustos diye biliyorum.

• @ipeksedaa https://egov.uscis.gov/e-request/Intro.do

Şuradan ulaşım sağlayabilirsiniz dilediğiniz kanaldan.

• @Fadime-tıraşçı profilinize girdiğinizde aşağı kısımda imza bölümü var. Bunu oraya yapıştırın :
    K1
    129F gönderimi : 06/03/2022 ✅
    NOA1 onay : 10/03/2022 ✅
    NOA2 onay : gg/aa/yyyy
    Vize mülakatı : gg/aa/yyyy
    Vize onay : gg/aa/yyyy

Kendinize göre revize edin.

Bu arada what'sap grubu kuruyorum. Dilerseniz katılabilirsiniz.

• @ipeksedaa İpek hanım what'sap grubu kurdum dilerseniz sizi alabilirim.

• @Fadime-tıraşçı merhaba , yani şöyle yoğunluk olarak nisan dosyalarına bakılıyor , mayıs ve hazirandan çok çok az dosyalara bakılıyor belki %1 bile değildir şu an nisan dosyalarına başladılar Nisan ayıda mart ayı gibi dosyaların çok yoğun olduğu bir ay bu ayıda kazasız belasız atlatırsak mayıs haziran temmuz ağustos dosyaları böyle değil. Pozitif kalmaya çalışıyorum ama son zamanlarda zor oluyor.

Benzer Başlıklar

• K-1 Nişanlılık Vizesi Mahkeme Sorusu

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    1
    0 Oy
    1 İleti
    213 Bakış
    M
    Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var. Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin. Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
  • Eşi ABD Vatandaşı olan birinin B2 turist vizesi alması

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    61
    1 Oy
    61 İleti
    4k Bakış
    C
    @luchadora çok teşekkür ederim.
  • 0 Oy
    148 İleti
    21k Bakış
    N
    Merhaba Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    198k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k