Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)


  • @yonca_2020 yonca hanım aos süreci de 3-4 ay sürüyor k1 vizesinden sonra 3 ay içinde çalışma izninizi gönderiyorlar green card mülakatı biraz daha sonra olabiliyor. Cr1 şu an 15.5 ay civarı sürüyor. 3 ay da dediğiniz gibi toplam green card süreci. 17-18 ay arası bir süreç. K1 şu an ki bekleme sürelerine göre maksimum 13 ay. Ama her an değişebilir. Bir de şöyle bir durum var cr1 de ki evlilik sürecini daha çok sorguluyorlar sen gerçekten mi evlendin yoksa Amerika’ya yerleşmek için mi. K1 de aynısı gibi gözüküyor ama birinde hala resmiyet olmadığı için diğerine göre biraz daha soft geçiyor green card mülakatı.


  • @ob16222 , @yonca_2020 AOS basvuru sonrasi calisma izninin 3 ayda gelmesi suan nadir bir durum 5. ayi dolan arkadaslar var. Rakamlar maalesef cok iyimser. Kendim de suan beklemekteyim.


  • @runaslan sabır diliyorum kardeşim , demek ki bütün süreçlerde zaman aşımı söz konusu.


  • @melil merhaba randevu durumu nasıl acaba Haziran ayında boşluk var mı başka?


  • @dd12 Merhaba ben 12 Mayıs a çektim randevuyu boşluk bulunca ve 1 Haziran açıldı. Sık sık takip edin sayfayı yenileyin arkadaşlar. Haziranda ve Temmuz da boş günler gördüm.


  • @melil allahım bana da bu günleri nasip edecek mi :) , tebrikler hocam. darısı benim başıma


  • Merhabalar nişanlım şu anda Amerika'da Form I-129F'i doldurmaya başlayacağız ama benim daha önceli çalışma yerlerimi soruyor kendime ait şahıs şirketim var 2 yıldır ve öncesinde de çalışma kaydım yok yazılım ve reklam üzerine şahıs şirketimin olduğunu formda nasıl yazmam gerekiyor?


  • @Yusufhan-Liman orada iş yeri adreslerini istiyor ve pozisyonunu soruyor. İş adresini yaz ve pozisyon olarak da yönetici ya da görevin neyse onu yaz bence.


  • Arkadaşlar bir şey soracağım. Belki daha önce sorulmuştur ama bu Mart dosyaları neden bu kadar fazla? Hala Mart’ta dokunulmayan 250 kadar dosya var. Ben case durumlarına arada göz atıyorum çok ilerlemiyor gibime geliyor ama tarih ilerliyor. Ben durumu çok anlamıyorum. Bir fikri olan var mı?


  • @ob16222 Noa2 den sonra ışık hızında ilerliyor. Geçiyor bu günler merak etmeyin arkadaşlar. Allah işlerinizde kolaylık versin.


  • @melil Amin hocam 8 aydan biraz fazla oldu sanırım 10-11 ay olacak toplamda noa2 alma sürecim bir aksilik olmazsa , 2-3 ay daha sabır etmem gerekiyor ama zaman geçtikte insanın sabrıda azalıyor ilk baştaki sabrım ile şuan ki arasında dağlar kadar fark vardır.


  • Durumunuzu tamamen anlıyorum ama şöyle bakabilirsiniz olaya. Ne ucsisi hızlandırmak sizin elinizde ne de dosyayı öne çekmek.
    Şuan ki minimum süreç 11 ay. Öncesinde alan görmedim.
    Spor yapın, hayata odaklanın.


  • @ob16222 umarım yazdığım görünür, pek bilmiyorum böyle şeyleri.
    hemen hemen aynı zamanda başvurmuşuz, bizimki temmuz sonu,beklemek gerçekten çok acı olmaya başladı,dediğiniz gibi önceki sabır kalmadı.inşallah biraz hızlanırlar ve bu yaz sonu ya da sonbaharda gideriz sevdiklerimizin yanına🙂🙏


  • @Yusufhan-Liman siz denizli de mi yaşıyorsunuz


  • @ob16222 hocam su an gunluk approve ve bakilan dosya sayisina gore ben (haziran 17 noa1) haziran sonu gibi heyecan yapmaya baslayacagim yani noa2 haberi bekliyor olacagim o da simdiden itibaren 2 ay yapiyor. uscis gunluk bakilan dosya sayisini 100 veya uzerine cikarirsa haziranin ilk haftasina kadar geriliyor noa2 gelme tarihi


  • @samsa hocam kesinlikle size katılıyorum neyse ki benim gidip görme gibi bir şansım var bir sonra ki hafta için plan yaptık. 1 hafta kalıp döneceğim bir aksilik olmazsa ama gerçekten can sıkıyor bu durum oldukça. Yapabileceğim tek şey beklemek ve kendimi bugün de bitti bir gün daha yaklaştım diye motive ediyorum. :)


  • @Fadime-tıraşçı 20 gün var aramızda aşağı yukarı o zaman , ilk başlarda hiç bir sorun yoktu çok rahat bekliyordum zaman çok çabuk geçiyor ama sona doğru yaklaştıkça günler geçmez oluyor. Benim tek korkum 10-13 aylık bekleme süresini nisan sonunda ileri tarih olacak şekilde güncelleme yapmazlar çünkü geçmişten hala bekleyen dosyalar mevcut ben ilk başvurduğum vakit 5.5-7 aydı :) şimdi 10-13 ay oldu , bir güncelleme daha gelirse hem ben hem nişanlım çok üzüleceğiz ama beklemekten başka elimizden başka bir şey gelmiyor. Mart ayı en yoğun aydı ondan sonra ki aylar umarım bu kadar yoğun değildir. Yabancı forumlarda insanların ortak görüşü nisan ve mayıs ayının hızlı geçeceği aslında uscis günde 200 dosya bakmaya başlasa eskisi gibi çok hızlı ilerleyecek her şey ama 50-100 arası dosya bakıyorlar şu an. Neden böyle olduğu ile ilgili de kimsenin fikri yok maalesef.


  • @karahan karahan hocam eski düzen günlük 200 dosya ya çıkarlarsa her şey cok daha farklı olabilir bir de şöyle bir şey söliyim içinizi rahatlatır mı bilmem ama nisan ayının dosyalarına bakmaya başladıkları vakit mayıs ayını da bakmaya başlıyorlar çok az da olsa hazirandan da dosya bakıyorlar eğer şansınız varsa belki mayıs sonu gibi noa2 onayı gelebilir umalım ek kanıt istemesinler 30-40 gün daha uzamasın süreciniz. Forumda ki bir çok arkadaş yeni başvuranları hariç tutuyorum. Haziran-Ağustos arası. :)


  • @ob16222 evet nisana coktan bakmaya basladilar. marttan asagi yukari 500 dosya kalmisken nisana gectiler. dediginiz gibi gunluk 200 dosyaya bakmaya baslasalar surec cok hizli gecicek. son birkac aydir yabanci forumda bazi kisiler uscis aktif olarak ise alim yapiyor falan diyor ama hala bir gelisme. yeni gelen kisilerin egitimi falan derken onumuzdeki aylarda kayda deger bir hizlanma gorebiliriz belki


  • @karahan hocam yabancı forumlara nasıl ulaşıyorsunuz bana da link atabilir misiniz


Benzer Başlıklar

  • K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

    Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • Eşi ABD Vatandaşı olan birinin B2 turist vizesi alması

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    61
    1 Oy
    61 İleti
    4k Bakış
    C
    @luchadora çok teşekkür ederim.
  • 0 Oy
    148 İleti
    21k Bakış
    N
    Merhaba Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
  • ABD Yolunda Evlilik

    Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum