Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Yusufhan-Liman orada iş yeri adreslerini istiyor ve pozisyonunu soruyor. İş adresini yaz ve pozisyon olarak da yönetici ya da görevin neyse onu yaz bence.


  • Arkadaşlar bir şey soracağım. Belki daha önce sorulmuştur ama bu Mart dosyaları neden bu kadar fazla? Hala Mart’ta dokunulmayan 250 kadar dosya var. Ben case durumlarına arada göz atıyorum çok ilerlemiyor gibime geliyor ama tarih ilerliyor. Ben durumu çok anlamıyorum. Bir fikri olan var mı?


  • @ob16222 Noa2 den sonra ışık hızında ilerliyor. Geçiyor bu günler merak etmeyin arkadaşlar. Allah işlerinizde kolaylık versin.


  • @melil Amin hocam 8 aydan biraz fazla oldu sanırım 10-11 ay olacak toplamda noa2 alma sürecim bir aksilik olmazsa , 2-3 ay daha sabır etmem gerekiyor ama zaman geçtikte insanın sabrıda azalıyor ilk baştaki sabrım ile şuan ki arasında dağlar kadar fark vardır.


  • Durumunuzu tamamen anlıyorum ama şöyle bakabilirsiniz olaya. Ne ucsisi hızlandırmak sizin elinizde ne de dosyayı öne çekmek.
    Şuan ki minimum süreç 11 ay. Öncesinde alan görmedim.
    Spor yapın, hayata odaklanın.


  • @ob16222 umarım yazdığım görünür, pek bilmiyorum böyle şeyleri.
    hemen hemen aynı zamanda başvurmuşuz, bizimki temmuz sonu,beklemek gerçekten çok acı olmaya başladı,dediğiniz gibi önceki sabır kalmadı.inşallah biraz hızlanırlar ve bu yaz sonu ya da sonbaharda gideriz sevdiklerimizin yanına🙂🙏


  • @Yusufhan-Liman siz denizli de mi yaşıyorsunuz


  • @ob16222 hocam su an gunluk approve ve bakilan dosya sayisina gore ben (haziran 17 noa1) haziran sonu gibi heyecan yapmaya baslayacagim yani noa2 haberi bekliyor olacagim o da simdiden itibaren 2 ay yapiyor. uscis gunluk bakilan dosya sayisini 100 veya uzerine cikarirsa haziranin ilk haftasina kadar geriliyor noa2 gelme tarihi


  • @samsa hocam kesinlikle size katılıyorum neyse ki benim gidip görme gibi bir şansım var bir sonra ki hafta için plan yaptık. 1 hafta kalıp döneceğim bir aksilik olmazsa ama gerçekten can sıkıyor bu durum oldukça. Yapabileceğim tek şey beklemek ve kendimi bugün de bitti bir gün daha yaklaştım diye motive ediyorum. 🙂


  • @Fadime-tıraşçı 20 gün var aramızda aşağı yukarı o zaman , ilk başlarda hiç bir sorun yoktu çok rahat bekliyordum zaman çok çabuk geçiyor ama sona doğru yaklaştıkça günler geçmez oluyor. Benim tek korkum 10-13 aylık bekleme süresini nisan sonunda ileri tarih olacak şekilde güncelleme yapmazlar çünkü geçmişten hala bekleyen dosyalar mevcut ben ilk başvurduğum vakit 5.5-7 aydı 🙂 şimdi 10-13 ay oldu , bir güncelleme daha gelirse hem ben hem nişanlım çok üzüleceğiz ama beklemekten başka elimizden başka bir şey gelmiyor. Mart ayı en yoğun aydı ondan sonra ki aylar umarım bu kadar yoğun değildir. Yabancı forumlarda insanların ortak görüşü nisan ve mayıs ayının hızlı geçeceği aslında uscis günde 200 dosya bakmaya başlasa eskisi gibi çok hızlı ilerleyecek her şey ama 50-100 arası dosya bakıyorlar şu an. Neden böyle olduğu ile ilgili de kimsenin fikri yok maalesef.


  • @karahan karahan hocam eski düzen günlük 200 dosya ya çıkarlarsa her şey cok daha farklı olabilir bir de şöyle bir şey söliyim içinizi rahatlatır mı bilmem ama nisan ayının dosyalarına bakmaya başladıkları vakit mayıs ayını da bakmaya başlıyorlar çok az da olsa hazirandan da dosya bakıyorlar eğer şansınız varsa belki mayıs sonu gibi noa2 onayı gelebilir umalım ek kanıt istemesinler 30-40 gün daha uzamasın süreciniz. Forumda ki bir çok arkadaş yeni başvuranları hariç tutuyorum. Haziran-Ağustos arası. 🙂


  • @ob16222 evet nisana coktan bakmaya basladilar. marttan asagi yukari 500 dosya kalmisken nisana gectiler. dediginiz gibi gunluk 200 dosyaya bakmaya baslasalar surec cok hizli gecicek. son birkac aydir yabanci forumda bazi kisiler uscis aktif olarak ise alim yapiyor falan diyor ama hala bir gelisme. yeni gelen kisilerin egitimi falan derken onumuzdeki aylarda kayda deger bir hizlanma gorebiliriz belki


  • @karahan hocam yabancı forumlara nasıl ulaşıyorsunuz bana da link atabilir misiniz


  • @karahan 200 dosyaya bakmaya başladıklarını varsaysak hocam 15 günde nisan dosyaları biter , 20 günde de mayıs , bu da demek oluyor ki 10-13 ay bekleme süresi otomatik olarak 9-12 aya düşer tabi bunların hepsi temenni ve güzel hayaller 🙂 yeterki 10-13 ay da kalsın süreç daha da uzamasın başka bişey istemiyorum. Çünkü 2-3 ay kaldı aşağı yukarı. Kendi dosyamı her şey yolunda giderse ağustos ayının içinde biteceğini düşünüyorum en geç.


  • @ob16222 ne güzel, gidip görme şansınız var.
    Biz daha yeni başvurduk. Noa 1'i daha 10 Mart'ta aldık. Şuan için bir şey diyemem ama 6 ay içerisinde personel alımına gidileceğini düşünüyorum. Çünkü büyük bir homurdanma var her yerde, sürelerin fazla ve ucsis'in backlog olayına dair.
    Günlük dosya sayısını 100+ tutarlarsa ilerleme kaydedileceğini düşünüyorum.


  • @shwannn bir ayın sonuna yaklaşırken diğer aya da bakarlar bu da Mart ayından dosyaların kalmasına yol açıyor. Aynısı da Nisan dosyaları için diyecekler Mayıs ayına girildiğinde.
    Bakın şuan Nisan'a bakıyoruz işler tıkırında havası vermek için yapılan stratejik bir durum. Nisan'a bakarken de kalan Mart dosyalarına bakıyorlar.


  • @samsa eski dönemde ki günlük 200 dosya hızına ulaşsınlar 3-4 ayda 2021 dosyaları bitecektir tamamen. Aslında bu vizenin de gidecek kişinin bulunduğu ülkede ki elçilik veya konsolosluğun yapması gerekli bence Türkiye’den belki sene de 200 kişi başvuru yapıyordur k1 için süreç çok hızlı ilerlerdi. Ama tek yerden bakılınca böyle oluyor.


  • Kesinlikle öyle. Halledilmeyecek sorunlar değil yeter ki istensin. Artık ortada bir pandemiden de söz edemeyiz. Ucsisin bahanesi kalmadı diye düşünüyorum 🙂
    Dosyalarda bir hızlanma bekliyorum yakın zamanda.


  • çinde h3n8 virüsü tespit edildiği haberleri servis ediliyor. ölümler, karantinalar süreç en başa alındı. ikinci soğuk savaş ve dünyadaki küresel güç el değiştiriyor. 2030da amerika kalırsa gideriz:)


  • @ob16222 merhaba,önceki gün nişanlımın avukatı şuanda mayıs dosyalarına bakıldığını söyledi. ve umarım birazda hızlanırlarsa diye umudumu yükseltiyorum😁 birgün bugünler bitecek ve orada olacağız ama bi bitseydi🙂🙏


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum