Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @AE123 3 ay önce 250 pcr 170 antijendi


  • @emirgenco, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    @sigmoidalmammal valla ben bu sorunu yaşadım hata ise devletin hatası testimi uçuştan önceki gün yaptırdım uçuş saatinde 26 saat olmuştu uçağa alınmayacaksınız dendi ve bir daha limanda test yaptırdım onu bi kenara bırak birde geri dönerken test yaptırdım meksikadaydım birde ülkeye girerken sorun yaşadım pasaporttaki polis giriş yaparken bile testimin 24 saati geçip geçmediğine baktı. Düşün tr pasaport kontrolünde girişte. Burada en sağlıklısı bana kalırsa limanda testi uçuştan 3 4 saat önce yaptırıp öyle gitmek

    Yasadiklarina uzuldum. Is bilmez calisanlar yuzunden boyle anlarda strese girmek cok zor. Kurallari ve haklari bilmek onemli. Bu nedenle cogu zaman havalalinda gorevlilerle diyaloga girmek zorunda kaliyorum ben de. Benim de tavsiyem 24 saat icinde kalmak. Umarim kisa surede test zorunlulugu kalkar sayet eyaletler maske zorunlulugunu bile kaldirdi.

  • ⭐⭐

    @sigmoidalmammal inşallah kardeşim çok zor süreçler herkes şaşırdı ne yapacağını bilmez halde


  • Merhaba,

    THY ile, 15 Eylül-15 Haziran Chicago-İstanbuş gidiş dönüş uçuşları normalde 1000 dolar civarıyken 1400 dolar olmuş gözüküyor. Aynı tarihte İstanbul-Chicago uçuşlarıysa 700 dolar civarı. Bu niye böyle oldu bilen var mı? Beklersem fiyat düşer mi sizce? 1400 dolar çok fazla...

  • ⭐⭐

    Bu ileti silindi!

  • @Vaxtax, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    Merhaba,

    THY ile, 15 Eylül-15 Haziran Chicago-İstanbuş gidiş dönüş uçuşları normalde 1000 dolar civarıyken 1400 dolar olmuş gözüküyor. Aynı tarihte İstanbul-Chicago uçuşlarıysa 700 dolar civarı. Bu niye böyle oldu bilen var mı? Beklersem fiyat düşer mi sizce? 1400 dolar çok fazla

    Bir hafta icinde rezervasyon iptallerinde fiyat belki dusebilir ama uzun vadede dusmez. Tarihier cok kesin degilse tarihleri degisirebilirsiniz. Eylul ve haziran seyahat aylari oldugu icin fiyatlar daha pahali olur.


  • Merhaba, Lufthansa sitesinde ABD uçak bileti alırken kişi başı 2 bagaj x 23 gösteriyor ancak ilerleyince bagaj ekle kısmına gelince 1 bagaj hakkı gösteriyor, hangisi doğrudur?


  • @diclemre Herhalde hakkınız olan 2 bagaj dışında ücretini ödemek şartıyla en fazla 1 bagaj daha ekleyebiliyorsunuz.


  • @diclemre 2 adet 23kglik bagaj hakkınız var bir adet de kabin ici 8kg. Daha fazla bagaj ile ucmak isterseniz, 1 adet ekstra vaiz satin alabilirsiniz.


  • En son ucusumu LH ile Frankfurt aktarmali LA'e yaptım. Frankfurtta iki asamalı bir bilet kontrolu koymuslar. IST-FRA bacagında artık ickileri satiyorlar 🙂 . Isin komik kısmı, FRA_LAX bacaginda da arada atistirmalik isterseniz onlari da satmaya baslamıslar. Bir arkadasim BA ile Londra aktarmali geldi, onlarin ucusta boyle bir uygulama yokmus. Bilet fiyatlarinda bir azalma yok bu arada. İyi haber ise, Istanbulda bir valizim 30kg geldi, c-in kontuarındaki bayan insiyatif kullanarak ucret almadı sadece fazla kilonuz var, 23kg olmalı, bir dahakine aklınızda olsun dedi. Bu da iyi yanı oldu yoksa 150 Euro odemem gerekecekti.


  • Bugun esim ve oglum icin THY ucak biletleri aldim. Newark, NJ - Istanbul - Adana. Haziran gidis - Agustos donus. Toplamda $2,252 odedim.

  • ⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    Bugun esim ve oglum icin THY ucak biletleri aldim. Newark, NJ - Istanbul - Adana. Haziran gidis - Agustos donus. Toplamda $2,252 odedim.

    Abi konuyla biraz alakasız ama 3 aylık izin veriyorlar mı ABD'de? Benim okuduğuma göre yıllık izinler 2 hafta verilirse çok iyi falan diyorlar. Bazı yerlerde bir hafta hatta bazı yerlerde o da yokmuş. Bazı şirketler unlimited PTO veriyor. O tarz bir yer mi yoksa?


  • @uzaysan Normalde bu calistiginiz yere bagli. Esim su anda calismadigi icin bizde oyle bir izin sorunu yok. Oglumun okulu da zaten yaz tatilinde olacak.

    Genel olarak, bircok isyerleri ilk 2-3 yillik donemde senelik 15 gune kadar normal (annual) izin kullanmaniza izin verirler. Daha sonra bu izin gun sayisi giderek isyerine de bagli olaraktan artar. Ornegin benim isyerimde ben su anda yilda 6-7 hafta falan izin kullanabiliyorum. Tek seferde ise 4 hafta kullandiklarim oldu.

  • ⭐⭐⭐⭐

    bugün abd ye ilk gidiş için uçak bileti aldım. uzun araştırmalarım sonucunda bazı sitelerin insanları kandırdığını anladım o yüzden de burada paylaşmak istedim. skyscanner dan bilet almak istediğiniz zaman tickets.com.tr diye bir site var. buradaki bilet fiyatları diğer yerlere göre daha ucuz gözüküyor fakat sonrasında sizden ekstradan ücret kesilebiliyor. örnek vermek gerekirse thy nin sitesindeki 13bin tl lik bilet tickets.com.tr sitesinde 11300 tl gözüküyor ama sonrasında bir çekim daha yapılıyor. ekşisözlük ve şikayetvar da bu konuda çok sıkıntı yaşayan insan var bilginiz olsun. ben mesela bugün bileti lufthansa nın sitesinden aldım aktarmalı olarak ve hiç bir sorun yaşamadım bilet alırken. inşallah gidiş ve dönüşte de yaşamam.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @denizci10 mayıs ayında gidiyordun değişiklik yok dimi


  • Arkadaşlar THY ile New York aktarmalı bir uçuşum var ve aktarmayı sağlayan havayolu JetBlue. Bu firmayı daha önce kullanan oldu mu? Bilet koşulları nasıldır, aktarmalı uçuş değişimini gündeme getirsek yüksek bedeller çıkar mı sizce? THY'nin çağrı merkezinden bilgi alamıyorum, şaka gibi 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ayvalik10 abi yok. 30 nisan a biletlerimizi aldık bugün. dönüş 28 mayıs.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @denizci10, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    @ayvalik10 abi yok. 30 nisan a biletlerimizi aldık bugün. dönüş 28 mayıs.

    @denizci10 Hayırlısı ile ilk girişi gerçekleştirin. Umarım prosedürel işler kolayınıza gelir.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @redsat2000 çok sağolun. inşallah her şey bizim için kolay ve iyi olur.

  • ⭐⭐⭐⭐

    arkadaşlar az önce öğrendiğim bir bilgiyi sizinle paylaşmak istedim. önemli ve güzel bir bilgi çünkü.

    İstanbul Havalimanı işletmesi Nisan ayı için bir kampanya yapmış eğer aracınızı otoparka bıraktığınızda 1 saat içinde abonelik yaparsanız yüzde 50 indirim kazanıyorsunuz.

    Mesela bizim uçağımız 30 Nisan da kalacak girer girmez 30 günlük abonelik alacağız 571 tl yerine 285,50 tl vereceğiz. Ayrıca ödemeyi uygulama üzerinden yaparsanız yüzde 10 daha indirim kazanıyorsunuz. yani 257 tl ye denk gelecek.

    Bu şu yüzden güzel bir kampanya Havaist Taksim'den 52 tl istiyor kişi başı, bir de bunun geri dönüşü var noldu 2 kişi için 208 tl oldu. Boşu boşuna bir de Havaist bekleyeceksiniz. bence hiç gerek yok. Nisan ayında uçacak arkadaşlar direkt havaalanına arabalarını bırakabilirler. Benden demesi.

    Kafasında soru işareti olan varsa 444 1 442 den çağrı merkezine veya aşağıdaki linki açtığınızda en altta Canlı Destek hattına oradan da sorup teyit edebilirsiniz. Ben sordum öyle yazıyorum. Bu fırsat kaçmaz bence.

    Edit: Son olarak sadece 30 günlük abonman yok 4, 7, 15 günlük abonmanlarda mevcut. Onlarda da yüzde 50 ve mobil ödeme ile yüzde 10 daha indirim var.


Benzer Başlıklar

  • 11
  • 8
  • 36
  • 359
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

45
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum