Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Sabitlendi Yolculuk
2.8k 432 363.2k 361

• @emirgenco , cevabiniz icin tesekkur ederim antijen testi duymamistim onu da arastiracagim daha cok ve ekonomikse covid e nazaran tercih edilebilinir.

• ⭐⭐

@AE123 gideceğiniz ülke neresi acaba akabinde uçuşunuza 1 yada 2 gün kala THY yi arayıp uçuş yapacağınız ülkenin güncel kısıtlamalarını tekrar öğrenin çünkü Her gün başka bir kısıtlama güncellleme geliyor

• @istanbuladami, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

@denizci10 evet evet Alliance üyesiymiş ben de sonradan araştırdım baktım.
    Bu arada sizin vize de onaylanmış tebrik ederim. Hayırlısı olsun adınıza çok sevindim.
    Ben geçen sene buralarda dv2022 beklerken forum sohbetlerinde bir kaç kere denk gelmiştim. Hiçbirimize gc çıkmayınca ben B planına geçiyorum demiştin. Sanırım işler yolunda gitmiş. Umarım her şey çok çok güzel olur. Tez zamanda bize de bir yerden nasip olur inşallah bakalım.
    Bu arada net bilgi vermek istemeyebilirsin ama ortalama olarak danışmanlık ücretleri neler?

Teşekkürler. Evet çok şükür şimdilik işler yolunda gidiyor. İş yerinden istifa sürecine başlıyorum yavaştan. İnşallah sizin de gönlünüzce olur her şey. Ben turist vizesi için kişi başı 900 tl verdim. Ama geçen sene fiyatıydı. Bu sene ne kadardır bilmiyorum. Şimdi de E2 sürecine başlıyorum o da yaklaşık olarak 8-10 bin dolar civarı. Ama paket fiyatı bu. Avukat, muhasebeci falan dahil. Anahtar teslim yani.

• @emirgenco, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

@AE123 öncelikle iyi yolculuklar testi maksimum uçuştan 24 saat öncesine kadar almış olmalısınız yani uçuştan 25 saat önce sonuçlanmış bir test olamaz en fazla 24 saat olabilir uçuştan 5 saat öncede alabilirsiniz 24 saati geçmemeli akabinde bana sorarsanız testi havalimanında yaptırın daha garanti Testin sonucu inglizce yada Türkçe olması önem arz etmiyor zaten THY ile gidiyorsunuz. Türkçe olabilir Önemli olan yaptırırken yurt dışı uçuşu için diyebilirsiniz gideceğiniz yer usa ise antijen testte kabul ediliyor. Hem daha ucuz hem 20 dakikada sonuçlanıyor

Maalesef hatali bilgi verdin. CDC sitesindeki bilgi soyle:

The 1-day period is 1 day before the flight’s departure. The Order uses a 1-day time frame instead of 24 hours to provide more flexibility to the air passenger and aircraft operator. By using a 1-day window, test acceptability does not depend on the time of the flight or the time of day that the test sample was taken.

For example, if your flight is at 1pm on a Friday, you could board with a negative test that was taken any time on the prior Thursday.

Yani ozetleyeek olursak ucustan onceki gun yapilmis test. 24 saat zorunlulugu yok. Ama havalanin personeli ile tartismamak adina 24 saat ile sinirlandirmak mantikli.

@AE123 PCR yaptiracaksaniz turtdisi cikisi icin yaptirdiginizi belirmeniz gerek. asaport numaraniz teste isleniyor. Normal amacla yapilmis test ile ucusa kabul edilmezsiniz. Havaalninda yadayekili kurumlarda test yaptirabilirsiniz.

CDC test ile ilgili safa:
    https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/travelers/testing-international-air-travelers.html

• @denizci10 valla dolar bazında baktığında para değil aslında. Yarın öbürgün bir imkan olursa tecrübelere dayanarak rehber olabilecek bir süreç bu sizinkisi. Hayırlısı olsun şimdiden 💪👏

• @istanbuladami sağolun.

• ⭐⭐

@sigmoidalmammal valla ben bu sorunu yaşadım hata ise devletin hatası testimi uçuştan önceki gün yaptırdım uçuş saatinde 26 saat olmuştu uçağa alınmayacaksınız dendi ve bir daha limanda test yaptırdım onu bi kenara bırak birde geri dönerken test yaptırdım meksikadaydım birde ülkeye girerken sorun yaşadım pasaporttaki polis giriş yaparken bile testimin 24 saati geçip geçmediğine baktı. Düşün tr pasaport kontrolünde girişte. Burada en sağlıklısı bana kalırsa limanda testi uçuştan 3 4 saat önce yaptırıp öyle gitmek

• Havalanındaki test ücreti özel hastanelerden daha farklı bir tarifede mi oluyor ?

• ⭐⭐

@AE123 3 ay önce 250 pcr 170 antijendi

• @emirgenco, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

@sigmoidalmammal valla ben bu sorunu yaşadım hata ise devletin hatası testimi uçuştan önceki gün yaptırdım uçuş saatinde 26 saat olmuştu uçağa alınmayacaksınız dendi ve bir daha limanda test yaptırdım onu bi kenara bırak birde geri dönerken test yaptırdım meksikadaydım birde ülkeye girerken sorun yaşadım pasaporttaki polis giriş yaparken bile testimin 24 saati geçip geçmediğine baktı. Düşün tr pasaport kontrolünde girişte. Burada en sağlıklısı bana kalırsa limanda testi uçuştan 3 4 saat önce yaptırıp öyle gitmek

Yasadiklarina uzuldum. Is bilmez calisanlar yuzunden boyle anlarda strese girmek cok zor. Kurallari ve haklari bilmek onemli. Bu nedenle cogu zaman havalalinda gorevlilerle diyaloga girmek zorunda kaliyorum ben de. Benim de tavsiyem 24 saat icinde kalmak. Umarim kisa surede test zorunlulugu kalkar sayet eyaletler maske zorunlulugunu bile kaldirdi.

• @sigmoidalmammal inşallah kardeşim çok zor süreçler herkes şaşırdı ne yapacağını bilmez halde

• Merhaba,

THY ile, 15 Eylül-15 Haziran Chicago-İstanbuş gidiş dönüş uçuşları normalde 1000 dolar civarıyken 1400 dolar olmuş gözüküyor. Aynı tarihte İstanbul-Chicago uçuşlarıysa 700 dolar civarı. Bu niye böyle oldu bilen var mı? Beklersem fiyat düşer mi sizce? 1400 dolar çok fazla...

• ⭐⭐

Bu ileti silindi!

• @Vaxtax, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Merhaba,

THY ile, 15 Eylül-15 Haziran Chicago-İstanbuş gidiş dönüş uçuşları normalde 1000 dolar civarıyken 1400 dolar olmuş gözüküyor. Aynı tarihte İstanbul-Chicago uçuşlarıysa 700 dolar civarı. Bu niye böyle oldu bilen var mı? Beklersem fiyat düşer mi sizce? 1400 dolar çok fazla

Bir hafta icinde rezervasyon iptallerinde fiyat belki dusebilir ama uzun vadede dusmez. Tarihier cok kesin degilse tarihleri degisirebilirsiniz. Eylul ve haziran seyahat aylari oldugu icin fiyatlar daha pahali olur.

• Merhaba, Lufthansa sitesinde ABD uçak bileti alırken kişi başı 2 bagaj x 23 gösteriyor ancak ilerleyince bagaj ekle kısmına gelince 1 bagaj hakkı gösteriyor, hangisi doğrudur?

• @diclemre Herhalde hakkınız olan 2 bagaj dışında ücretini ödemek şartıyla en fazla 1 bagaj daha ekleyebiliyorsunuz.

• @diclemre 2 adet 23kglik bagaj hakkınız var bir adet de kabin ici 8kg. Daha fazla bagaj ile ucmak isterseniz, 1 adet ekstra vaiz satin alabilirsiniz.

• En son ucusumu LH ile Frankfurt aktarmali LA'e yaptım. Frankfurtta iki asamalı bir bilet kontrolu koymuslar. IST-FRA bacagında artık ickileri satiyorlar :) . Isin komik kısmı, FRA_LAX bacaginda da arada atistirmalik isterseniz onlari da satmaya baslamıslar. Bir arkadasim BA ile Londra aktarmali geldi, onlarin ucusta boyle bir uygulama yokmus. Bilet fiyatlarinda bir azalma yok bu arada. İyi haber ise, Istanbulda bir valizim 30kg geldi, c-in kontuarındaki bayan insiyatif kullanarak ucret almadı sadece fazla kilonuz var, 23kg olmalı, bir dahakine aklınızda olsun dedi. Bu da iyi yanı oldu yoksa 150 Euro odemem gerekecekti.

• Bugun esim ve oglum icin THY ucak biletleri aldim. Newark, NJ - Istanbul - Adana. Haziran gidis - Agustos donus. Toplamda $2,252 odedim.

• ⭐⭐

@MySea, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Bugun esim ve oglum icin THY ucak biletleri aldim. Newark, NJ - Istanbul - Adana. Haziran gidis - Agustos donus. Toplamda $2,252 odedim.

Abi konuyla biraz alakasız ama 3 aylık izin veriyorlar mı ABD'de? Benim okuduğuma göre yıllık izinler 2 hafta verilirse çok iyi falan diyorlar. Bazı yerlerde bir hafta hatta bazı yerlerde o da yokmuş. Bazı şirketler unlimited PTO veriyor. O tarz bir yer mi yoksa?

Benzer Başlıklar

• COS sürecinde ABD içi uçak yolculuğu yapmak

Yolculuk
    1
    0 Oy
    1 İleti
    148 Bakış
    T
    merhaba j1 vizemi B2 turist vizesine çevirmek istiyorum fakat başvurudan sonra bekleme sürecinde amerika içi seyahat hakkım hala geçerli midir? havaalanında görevliler sonuç olarak pasaportumdaki vize tarihini expired olarak görecek bir sorun teşkil eder mi ? ne yapmalıyım?
  • Uçak biletini tek yön mü yoksa gidiş-dönüş mü almak daha mantıklı?

Yolculuk
    9
    0 Oy
    9 İleti
    5k Bakış
    crazycellsC
    hatta daha once su baslik altinda da ornek vermistim bu konuda... eger gidis-donus tarihlerini dogru ayarlarsaniz gidis-donus bilet fiyati, tek yon fiyatindan daha ucuza gelmis oluyor... @crazycells, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti @Bekoray, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti @crazycells skyscanner sitesine girdim, sadece thy işaretledim Esenboğa-Boston gidiş uçuşuna (Mayıs) baktım 5130 tl çıkıyor sonra gidiş dönüş (Mayıs-Aralık) fiyatına baktım 10260 tl çıkıyor. Mesela dönüş bileti yandı ben dönerken 5130 tl daha vereceğim ve benden 15390 tl çıkmış olacak nasıl tasarruf edeceğim (gidiş dönüş almasak dönerken yine 5130 tl olacak ve gidiş dönüş fiyatının aynısı olacak hadi diyelim zam geldi (atıyorum 400 lira) . Çok fark eder mi sizce ) . Ben halen nasıl ucuza geldiğini anlamadım sizin söylediğiniz şekli fiyat belirterek detaylı şekilde söyleyebilir misiniz? Bir de şunu soracağım. Amerikadayken türk sitesinden bilet alamıyor muyuz? Ben su an skyscanner'a girdim ve rastgele tarihi 19 Mayis, donusu de 9 Kasim sectim ve gidis donus biletini 4948 TL'ye buldum... Ama bunu sadece birkac dakika icerisinde ve ilk denemede yaptim, eminim donus zamaniyla oynayarak daha iyi deal'ler bulabilirsiniz... [image: 1615304997387-screen-shot-2021-03-09-at-10.47.02-am.png] [image: 1615305005365-screen-shot-2021-03-09-at-10.47.28-am.png] Neden Aralik olarak sectiniz? Aralik-Temmuz-Agustos ucus sezonlari oldugu icin bu aylarda havayolu sirketleri cok fazla indirim yapmaz, cunku nasil olsa ucaklar dolar. Eger daha ucuza getirmek istiyorsaniz sezon disi bir geri donus bileti almalisiniz...
  • Turkiye'ye Ucak Bileti Ucretleri

Taşındı Yolculuk
    11
    0 Oy
    11 İleti
    2k Bakış
    S
    Merhabalar bu konuda net bilgiye sahip birisi var mı? 1 sene önce greencard çekilişli ile Amerika'ya geldim ve burada pasaporttun yenilettim çünkü damga damgası basılan pasaportum 1 senesi kalmıştı ve zaten 1 senelik vize başmışlardı bitti şuanda ama bende greencard var ve yeni pasaportum var burada eski pasaportumda yanımda Amerika'dan Türkiye'de Ağustos ve Eylül ayları için ucuz bilet bakıyorum ama hep avrupa üzerinden uçaklar var transit alanı kullanarak uçtuğum uçuşlar için Türkiye vatandaşı olduğum için yine transit vize almam gerekiyor mu? Eğer gerekmiyorsa Turkish Airlines kullanmayıp Avrupa firmaları üzerinden gelmeyi düşünüyorum ucuza getirmek için ve gerekmiyorsa belli bir saat limiti var mı havalimanında bekleme süresi olarak öğrenebilir miyim?
  • ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

Taşındı Yolculuk
    579
    0 Oy
    579 İleti
    57k Bakış
    ATS16A
    @Ayşe-3, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?) Cevabınız için teşekkür ederim,gidiş uçağımızda terminal değişikliği yok ama dönüş uçuşumuzda Zürih için terminal bilgisi yok sadece Zürih havaalanı yazıyor orda bi karışıklık olmaz inşallah ZRH havalimanı tek terminal binasından oluşuyor, ABD uçuşunuzdan sonra bağlantı uçuşunuza skymetro treni ile ulaşacaksınız diye hatırlıyorum. Transfer tabelalarini takip etmeniz yeterli, skymetro ilerlerken tünel içerisinde gösterilen İsviçre Alp dağlarına ait animasyonu izlemeyi ihmal etmeyin, güzel yapmışlar 😉 https://www.flughafen-zuerich.ch/en/passengers/fly/all-about-the-flight/transfer
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k